Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci notebooků slaví, prodeje za leden jim klesly o 21 %

Výrobci:? On Dell nebo HP vyrábí nějaké notebooky?
Pokud se nepletu tak jak pro HP tak pro Dell notebooky vyrábí Číňani, přesněji Quanta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> jak pro HP tak pro Dell notebooky vyrábí Číňani, přesněji Quanta

nie všetky modely, niektoré modely napr. všetky modely určené na firemné nasadenie (700 EUR/ks a viac) si robia u seba, Tie najlacnejšie modely si nechávajú vyrábať v Quantra a Mitac všetky firmy, čo notebooky navrhujú.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

těch výrobců bude hádám víc.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Foxconn třeba. M4500 i 8510W, obojí mobilní WS a obojí foxconn. Současnej Zbook jsem ještě neměl rozdělanej, takže nevím čí loga a nálepky tam potkám, ale osobně bych si tipnul opět fox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě jde o směsku. Tady samozřejmě přesně nevím, protože pro výrobu ani z jedné z těchto společností nepracuji, ale co jsem zatím měl rozdělané, nic si Dell či HP sami nevyrobili. Spíš nad tím vším bděli, popř. budovali různé dceřinky, které se staraly jen o něco (potisk klávesnic kupříkladu).

V brně v modřicích vím, že se kompletovali (nevím jestli stále) servery pro HP. Sídlili hned vedle IFE (odkud jsem jeden takový použitý odkoupil, takže si toho "sousedé všimli" a hned si mne odchytili, jestli jim náhodou něco nekradu). Dále víme, že HP "vyrábí" v kutné hoře, opět, co přesně se tam děje, toť otázka. Podle mě si DPS nevyrábí a neosazují, takže tam budou asi loga jako foxconn, ale šasi a následné skládání dodaných dílů bych si tam dokázal představit. Stejně jako vím, že chladiče si HP taky nechalo vyrobit a dodat foxconnem.

Vlastně co si tak pamatuji, kde jsem snad nikdy nepotkal nic "cizího", tak u starých mašin od fujitsu nebo compaqu nebylo žádné cizí logo, ani na tom "blbém" kabelu. Dneska už to bude tutově celé jinak a nechce se mi věřit, že by si fujitsu stále vyrábělo všechno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to neznělo tak bombasticky nesmyslně když by tam člověk do nevynechal to slůvko "jen" co? ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Veru veru, čistý bulvár.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes to vyrobci notebooku mlati do co nejmensich tel a pritom se neboji do nich cpat i vykonnejsi Core i7 nebo dokonce 9, vsude se v reklame honosi jak tenky dizajn to jejich zarizeni ma, jak je to kvalitni ale fyziku proste neoklamou, ja totiz dobre vim ze v tak tenkem tele jestli to neni protkano hromadou heatpipe a minimalne dvema tenkymi ventilatory s nasavanim zespodu a vyduchu ven to proste neuchladi, dale cim dal je jmene vyvedenych USB portu, baterie pevne zatavene, RAM zatavene, dokonce zmizeli i indikacni diody behu, prace, nabijeni a pod., jako lepsi je si koupit refurbished zarizeni na ktere je rovnez 24 mesicni lhuta, k prikladu takovy HP Probook za 260€ s Core i5 bez ULV mi prijde vyhodnejsi a kvalitnejsi nez novy ProBook ktery si nato uz jenom hraje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho důvodu mě zajímají jen mobilní WS. "gaming" plastové hračky mě osobně vůbec nelákají, jak hmotností, velikostí, plastovostí a kolotočema, nemluvě vždy o nějaké "přidané" hodnotě, kterou většinou nechci a prakticky velmi špatnou servisovatelností. Consumer grade stroje jsou ekvivalentem těch "gaming" hraček, pouze ubyde těch kolotočů, všechno ostatní většinou zůstává.

No a pak jsou tu ty WS, kde je vše, jak by mělo být a na co jsme byli kdysi zvyklí i v tom consumeru, byť tam nějaké kompromisy byly už tehdy. Pevné tělo, dobrý přístup k HW, servisovatelnost, robustní chlazení, dokování, dokumentace. "Překvapivě" jsem tedy po chvilce projíždění eshopu, následnému proklikávání konfigurátoru dellu skončil zas a opět u bazarové WS. 80kkč za kloudnej stroj dát moc nechci, stejně jako dát 25+kkč za plastovou hračku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.