Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mindfactory: Ryzenů se v červenci prodalo 4x více než všech Core od Intelu

"AMD mohla nasadit výrazně vyšší ceny" ... Ano asi mohla ,ale Ryzen si potřebuje udělat dobré jméno. Třeba můj kamarád 2 měsíce zpátky ,strašně chtěl 9700K, dnes má doma Ryzen 2700 a je velice spokojený. Takže pokud mi AMD nabídlo téměř stejný produkt jako je 9900K s lepšími provozními vlastnostmi a s lepší cenou ,tak není co řešit. 14K bych za ten procesor prostě nedal ,to už bylo moc ,navíc provozní vlastnosti taky nic moc a tak to bere většina lidí po celém světa. Zkrátka nabídka 3700x je daleko příjemnější.
Příklad
3700x + Tomahawk B450 = 11 518kč včetně použitelného chladiče.
Core i9-9900K + TOMAHAWK Z390 = 17700kč bez chladiče. takže +cca 1000kč další investice.
Takže rozdíl na platformě 7100Kč. Za to už se dá koupit slušný monitor.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Některé lidi prostě nepřesvědčíš :D V práci se Ryzenům 1. generace kvůli prvotním problémům přezdívá Hryzen .. Někteří mi zase tvrdí, že je Intel lepší, protože je prověřený .. Intel má prostě perfektně zmáknutý marketing a díky tomu si lajk bude vždy myslet, že je Intel lepší ..

Ale to je dobře :D vyšší ceny Intelu alespoň drží cenu AMD hezky nízko kvůli konkurenčnímu boji a já potom můžu směle nakupovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mám R5 1600, k tomu BoS Desku s VRM z meteostanice, RAMky na 2993Mhz, Krucinál MX300 250GB. (zkrátka shitfest, nejhorší napájecí kaskáda na desce a dlouhým postem, RAMky s čipy, který AMD nemá rádo, cocotskej SSD disk)................Nemám nejmenší problém, samozřejmě BIOS s AGESA 1.0.0.6 to vyladil k dokonalosti.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

AMD Ryzen 5 1500X

openSuse Tumbleweed 100% bez chyby
Windows 10 SK - inštalácia na 7x.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je to dané i tím, že předtím řadu let procesory AMD konkurovaly jen cenou.
Člověk, který nákup procesoru řešil před 6 lety, před 3 lety a teď si pamatuje, že AMD jsou levné procesory s nízkým výkonem.

Totéž člověk, který vědomosti čerpá z několik let starých článků diskusí na webu.

Názory běžných uživatelů vcelku běžně vycházejí ze situace na trhu před několika lety.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, platí to pro každý obor, trh. 3 roky jsou prd. Dobrá pověst se buduje/znovuzískává pomalu. Čím déle bude Intel přešlapovat, tím lépe pro AMD. Minimálně příští rok bude hrát AMD do karet (Ryzen 4000 vs. Intelí CometLake). V zásadě stačí, aby v AMD udrželi nastolený trend a každý rok hodili na trh lepší CPU, potom mají šanci získat slušný podíl na desktopovém/mobilním/serverovém CPU trhu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Ryzen si potřebuje udělat dobré jméno“

Kolik generací a let si ještě bude Ryzen dělat jméno? Pokud má 70-80 % retail trhu, tak si nepotřebuje dělat jméno, ale je to příležitost něco vydělat na další vývoj. Příležitost, která se nemusí opakovat. To těžké AMD teprve čeká, až se Intelu podaří použitelně rozjet novou generaci výrobních procesů. Po Skylaku vyvinul snad pět architektur, které pouze nemůže dostat na trh v důsledku absence adekvátního procesu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kolik generací a let si ještě bude Ryzen dělat jméno?"
Ještě několik. Hlavně až se prokáže, že AMD bude dlouhodobě sypat na trh výkonná, stabilní, zabezpečená, energeticky efektivní řešení/platformu. Poté se nechají všichni ti Dellové, HP, firemní sektor... přesvědčit a začnou AMD zvolna osazovat do noteboků a serverů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Nechci si hrát na vědmu, ale troufám si s pravděpodobností blížící se jistotě tvrdit, že Ryzeny do serverů nebude HP a Dell dávat nikdy.

2. Bavíme se o vysokých prodejích 7nm Ryzenů, samostatných procesorů, ty se nedávají ani do notebooků.

3. Intel v posledních dvou letech dodává děravé procesory za téměř 2× vyšší ceny. S OEM segmentem to prakticky nehlo. Takže zabezpečením se opravdu „jméno“ udělat ani zkazit nedá. Po AMD výrobci sáhli v okamžiku, kdy Intel nestíhal dodávat.

4. Z výše řečeného vyplývá, že nemá smysl kvalitní procesory prodávat za babku, protože tím si stejně u OEM výrobců AMD jméno neudělá a pouze ztrácí peníze v době, kdy má unikátní příležitost vydělávat. Ta už se nemusí opakovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. asi si to spletl s Workstationem :) a nebo si Ryzen zaměnil za EPYC :)

asi tak nějak očekávat rychlé reakce OEM výrobců je úsměvné, ale posun tam je i přes velmi vlažný nástup... navíc v OEM sektoru se pořád valí Intel CPU 4(rok 2013), 6, 7, 8, 9 generace :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby bol o trochu drahči Ryzen tak sa nan ludia vykašlu a kupuju Intel, a keby Intel bol o trochu lacnejši efekt by bol ten isty. A ver že AMD to nepredava s malou maržou, ved 3700 čip ma 70mm2 kludne by ho mohli predavať i za 100€ a stale by bol v zisku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen připomenu že v tom CPU není ten malý 7nm čip ale je tam i daleko větší 14nm čip a interposer který to spojuje, neříkám že to stojí víc než monolit intelu, ale jen upozorňuju že 7nm křemík není jediný v tom CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Podle mne AMD nastavilo ceny CPU excelentně (u grafik to AMD naopak totálně podělalo).
2. Existují analýzy stanovující cenu nového výrobku - ty ceny si AMD nevycucalo z prstu.
3. Ceny CPU jsou dost nízké aby AMD způsobilo WOW efekt a vysoký prodej. Kdyby padl nějaký ten prodejní rekord dost by to AMD pomohlo před akcionáři a zákazníky. Apple taky ukazuje atraktivitu výrobků na rekordních prodejích při uvedení, rádo se chlubí že je vyprodáno.
4. Zároveň jsou ceny dost vysoké, procesor za babku si představuji jinak. Žádná charita to není.
5. Pokud by cena byla příliš blízko Intelu a ten náhle zlevnil, tak by nastal opačný efekt a naštvali by zákazníky - jako u grafik 5700. Museli by narychlo taky upravovat ceny, wow efekt pryč, naštvaní zákazníci a stejně by museli zlevnit na tu samou cenu. Tak proč ji nedat rovnou?
6. Dražší CPU o 20% taky může znamenat o 30% menší prodej, takže ve výsledku proděláš. To je jako s daněmi, od určitě hodnoty už dusíš ekonomiku a výběr se zmenšuje. Podle mne perfektně trefili ten "sweet spot"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1.+2.: Nevím, jestli ty analýzy vznikly vycucáním z prstu nebo jiného orgánu, ale prosté pravidlo nabídky a poptávky ukazuje, že poptávka výrazně překračující nabídku znamená, že cena je nastavena příliš nízko a výrobce tím přichází o peníze.

3. Chlubení se, že je vyprodáno, v praxi ničemu nepomáhá. Ano, Apple to občas používal, ale většinou se pak ukázalo, že ve skutečnosti snižoval objednávky komponent, protože poptávka nedosáhla očekávání a tomu odpovídalo opakované nedosažení očekávaných prodejů. To uvádím jen jako příklad, ne že bych tu chtěl rýpat do Applu - Microsoft se Surface dělal totéž, respektive ještě něco horšího - uměle omezoval dostupnost, aby zvýšil atraktivitu produktu, pak prasklo, že má plné sklady neprodaných tabletů, které musel odepsat. Pokud jsou prodeje skutečně vysoké (což u Ryzenů potvrzují statistiky prodeje), pak takové chlubení nemá význam, protože tím AMD stejně nic nezíská. Nedokáže prodat víc, takže jí je taková reklama k ničemu.

4.+5. Opravdu neexistují jen dvě možnosti - stávající, tedy nastavit ceny na ~50 % toho, co stojí srovnatelně výkonné produkty Intelu nebo je nastavit na 100 % cen Intelu. Pokud má AMD produkt jako R9, který v segmentu nastavuje bezprecedentní výkon, pak opravdu není moudré nastavit cenu na úroveň výrazně pomalejší i9. Jednak to AMD při drahém 7nm procesu nepřinese ani takové zisky, jaké má Intel na pět let starém 14nm procesu a jednak to v očích řady zákazníků ukazuje produkt stylem: „když za ten výkon chtějí o tolik méně, než si účtuje Intel, asi tomu produktu moc nevěří a bude s ním něco špatně“. Je to ostatně vidět na situaci posledních týdnů - pokud něco vydá Intel, recenze udělí ocenění a víc se neřeší. Pokud něco vydá AMD, tak přes výrazně nižší cenu „rýpou“ recenze a youtubeři do detailů, o kterých se u Intelu ani nemluví.

6. Pokud nestíhám pokrýt poptávku, tak opravdu zdražením neprodělám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

3. Vysoký prodej v době uvedení, vyprodané sklady.... podle tebe v praxi ničemu nepomáhá. A proč to tedy dělají? Pomineme-li MS, který se snaží kopírovat úspěch Applu za každou cenu, pak to má účel v budování značky a pozitivní povědomí u zákazníků. Pokud navíc zareagují akciové trhy, tak firma má přístup k levnějším penezům na vývoj nových produktu. Taktika urvat co nejvíc peněz za každou cenu nebývá zkrátka ta nejlepší.
4+5. Jaký bezprecentní výkon? i9 9900K prostě ten Ryzen 3900X ve spoustě věcí poráží a to už je natrhu nějaký pátek. Na gaming je Intel pořád lepší a nezmění to ani Ryzen 16-ti jádro. A ceny z CZC:
- 9900KF 13 544,-
- 3900X 13 979,-
- 3800X 11 257,-
Tohle opravdu nejsou ceny "za babku", tohle jsou poměrně vysoké ceny. Kolik by podle tebe měli ty Ryzeny stát?

6. To že nestíhají první měsíc, ještě nic neznamená. Spoustu lidí odkládalo nákup/upgrade a čekalo na nový Ryzen. Jenže pak jdou prodeje dolů a ustálí se. Kdyby ceny napálili mnohem víš, tak si naštvou zákazníky nesmyslnými cenami a stejně pak by museli zlevnit. Peněz by vydělali stejně ovšem za cenu image vydřiducha. Hamižnost není vždy ten nejlepší rádce. Tesla také nestíhá vyrábět, ale s cenama nahoru nejde, chová se férově k zákazníkům, nejde jim primárně o peníze. Paradoxně firmy, kterým nejde o peníze (Tesla, SpaceX, Apple, Google), vydělávají mnohem víc než firmy, které zákazníka ojebávají na každém kroku. A to je pointa.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

- " Na gaming je Intel pořád lepší a nezmění to ani Ryzen 16-ti jádro"
to neplatí plošně (průměru je o trošku lepší) a když se 3900 odstaví 4 jádra, tak se to ještě zlepší (některé DX12 tituly kupodivu velmi dobře fungují i na 12c a někdy poráží i 9900K) >> to stále řešíme pouze hraní bez vedlejší zátěže či streamingu a když přejdeme na pracovní zátež nebo v kombinaci s hraním, tak v průměru AMD natrhává Intelu zadek (jasně je pár app kde je lepší Intel, ale i tam je AMD většinou v poměrně těsném závěsu)
- ale osobně bych šel zatím do Intelu (tak nějak pořád úplně nevěřím v dlouhověkost 7nm :), ale to bude hodně subjektivní a nějakou přesnější studii, která by mě uklidnila jsem nenašel )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze s tou dlouhovekosti to nemuze mit nejaky zasadnejsi vliv. Aby AMD vydala CPU, ktera ji zacnou za 2-3 roky odchazet..to by si podepsala pruser jako vrata.
Mozne je vsechno, ale zni to hodne nepravdepodobne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no prostě bojim bojim :) teď mám 14 nm i7 skylake (4 roky) a dlouho ještě vydrží :) a když vím jak nás potrápili i 32/22 nm CPU tak 7nm moc nevěřím (vše se jeví OK ale ok to není :) ) >> migrace se je sviňa :) a ty degradující atomy tomu moc nepřidali :D ) , ale asi se dá očekávat, že lidé, kteří fungují na C2D i dnes a ne a ne to umřít budou spíše raritou a z HW se stane opravdu spotřebák :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, teď jsem resuscitoval jeden starší počítač pro nenáročného člověka, tak jsem mu udělal uppgrade z nějakého Pentia 4 na Core2Duo E5200 a je spokojenej. :-D
Jinak ve svém herním PC mám Core2Quad Q9400 a hele nestěžuji si. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z P4 je každý upgrade obrovský skok :D Já mám na gamesení starých WinXP her starého Phenoma IIx4 960T@4GHz a spokojenost.

Jinak Zen2 má solidní IPC boost oproti prvnímu Zenu. Konkrétně Ryzen 3700X je fajn CPU za ty peníze, jinak bych si ho nekupoval. I pro hráče to je ve 4K na stejno s Intelem, protože málokdo hraje 1080p na 2080Ti.

Ale rozhodně bych si netroufal tvrdit, že AMD ty procáky prodává nějak levně. A už vůbec jak tady no-x tvrdí za polovinu. To je prostě mimo realitu.

Navíc ty 12-ti a 16-ti jádra v desktopu jsou jenom na reklamu a není divu že jich je nedostatek. AMD bude vždy přednostně prodávat tyto lepší čipy do serverových EPYCů a TR kde na nich vydělá 3x tolik. 90% zisků leží v serverech, takže desktop je pro AMD podružný trh, kde se zbavuje těch horších čipů z biningu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze u stavajici generace amd nastavilo ceny tak nejak primerene, urcite si chtelo udrzet vysokou atraktivitu a pomoci ni pomalu sbirat ztracene body i na tech ztracenych mistech. Podle drivejsich casu lze videt, ze kvalita a cena u oem vyrobcu nehraje az tak vyznamnou prioritu :( Souhlasim, ze amd by si zaslouzilo vydelavat vice, ale kdyz to vezmu z druhe strany, tak vidim jako realnou moznost, ze kdyz bude aktualni situace nadale pokracovat (oem nabizeji jen mene vyhodne moznosti, za znatelne horsi ceny), tak i ti co nakupuji od techhle nejvetsich producentu musi aspon nekteri zacit postupne radeji utikat k tomu retailu. Asi to neni nic snadneho, ale pokud by dlouhodobe rostl odbyt na reatilu a zaroven oemistum pomalu, ale pravidelne klesaly obraty, pak uz by je to zrejme donutit mohlo..
Vim, jsem trosku naivka, ktera nerozumi tomu, ze si takova cast nakupijicich nedokaze udelat maly pruzkum trhu a presto nakoupit nevyhodnou hotovou sestavu od oem. Ale stejne si myslim, ze do nekonecna tak nevyhodne prodavat nemuzou a kdyz amd vydrzi, tak jim ty jejich stojate vody muze poradne rozvirit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ceny jsou u aktuální generace OK, I u té předchozí to bylo celekm fajn, akorát ta právě teď zatápí té nové, prodává se víc 2xxx než 3xxx, cena šla u starších neskutečně dolů a když někdo třeba chce levné CPU pro multithread tak si nekoupí 3600 ale 2700, ty 2c/4t navíc mu udělají víc služby než zvýšené IPC a o trochu vyšší takty

Co bylo naceněné špatně byla první generace. R7 1700 za 10, 1700X za 12 a 1800X dokonce za 15k, přitom Intelí top mainstream i7 byla na úrovni R7 1700, postupně ty ceny museli dát dolů, první na ráně byla 1800X která byla zcela mimo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Si ten prispevek evidentne nepochopil. Myslim, ze to bylo mysleno tak, ze pokud Ryzen udela dobry jmeno v retailu, tak by se to melo case odrazit i v prodejich notebookovym a serverovym procesoru od AMD. Ostatne to jsou mnohem vetsi trhy nez desktopovej retail.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé na tom kamarádovi je, že nepotřebuje top výkon. Pokud mu stačí i předchozí generace Ryzenu, tak pro něj ta i7 nikdy nebyla a netuším proč o ní uvažoval, kdyby mu šlo o výkon, tak i kdyby neskončil u i7, logickou volbou by byla 3700X.

A to je na tom to nejlepší, Nový Ryzen sám o sobě není tak zajímavý, daleko zajímavější je nabídka rok starých Ryzenů, které šly cenou neskutečně dolů. Když nepotřebuju top výkon ve hrách, ale all round perfromera, tak místo 3600 za 5.4k koupím 2700 za 4.5k a jsem vysmátý. Když potřebuju low end herní počítač, na kterém si člověk pořád zahraje na rozumné detaily ve FHD v rozumných FPS, tak tvolím R5 2600 + GTX1660/Ti a cenově se vejdu do 20 tisíc. Neskutečný, kam ty ceny padají. Pár let zpět potřeboval člověk koupit jen grafiku za podobnou cenu aby si mohl zahrát v podobné kvalitě.

V tom grafi prodejů jde dobře vidět že staré Ryzeny konkrétně 2600/X+2700/X se prodávají více než všechny 3xxx. V tuhle chvíli AMD konkuruje zase jen AMD.

Kdybych dnes kupoval výkonově srovnatlený s tím co mám teď, tak kupuju 3600 a ne 8700k, výkonem na ni moc neztrácí (10-155 ve worst case scénáři) ale v kombinaci s deskou a chlazením ušetřím půlku ceny

A ještě taková malá poznámka, i když market share je naprosto drtivý propad pro Intel, prodeje Intelu šly proti minulému měsíci nahoru, evidentně trh čekal na uvedení nových procesorů a prodeje se nehýbaly. Nové CPU jsou venku zase se nakupuje, a nakupuje se i víc Intelu a jak již delší dobu tak hlavně top modely 9900k, 9700K, 9600k, všem prodeje poskočily, dokonce se prodávají víc než v době uvedení

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že Ryzen 1xxx a Ryzen 2xxx možná sice jsou výběhovky s atraktivní cenou, ale právě ten posun IPC posouvá využitelnost Ryzen 3xxx daleko výš.

Vyjímečně stebou souhlasím v tom, že teď zřejmě bude malá díra, kde se budou prodávat převážně slevněné R 2XXX, ale bude to přechodně stejně jako když vyšly grafiky RTX a prodávaly se převážně slevněné 1080 a 1080Ti namísto RTX 2070 a 2080, ale je to jen otázka času než se vyprázdní sklady starých CPU.

Naopak vidím posun v tom, že do rodinných multimediálních sestav se vpohodě dostanu s AMD Ryzen 5 3400G, který má i integrovanou Vegu. RAMky šly s cenou dolů a kompatibilita nových AGESA tomu napomáhá.

Co se týče cenové politiky AMD vidím právě hitnutý Sweet Spot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono těch starých procesorů mi přijde že je hodně. Hlavně první generace, čekal bych že už nikde nebude, ale hlavní modely - 1600/1700/1800 pořád jsou a nemizí. Ale ano, souhlasím že se to jednou vyprodá a pak nebude volba. Do té doby je to velice dobrá nabídka.

A právě to IPC vs jádra. Pokud někdo řeší multithread load na budgetu, tak pokud místo 3600 koupí 2700 může být na tom o dost lépe.

Koukal jsem teď na videa kde byly side by side 3600 a 2600 s GTX1660Ti, rozdíly de facto nebyly a pokud ano, tak v řádu max jednotek procent a to dokonce i ve prospěch 2600! Našel se i titul kde ten rozdíl už byl asi 10% (FC5) ale, vsadím se že kdyby člověk tu hru hrál a neměl zapnutý FPS meter, tak to nepozná. Paradoxně docela nové hry jako SotTR nebo Metro:Exodus měly v zásadě stejný výkon na obou CPU. Nebyly přetaktované, to by oba posunulo výkonem výš, ale rozdíl by cca zůstal.

Pokud tam člověk nedá na FHD 2080Ti, možná 2080Super, tak s tím bude pořád OK, pokud pak bude hrát ve vyšším rozlišení tak je jedno co má za grafiku.

Tady je příklad mašiny, na které by se ještě dalo ušetřit a vyjde do 35 tisíc s výbornou edicí RTX 2070 Super - https://www.czc.cz/1j79tuq36gihoal1qkdg6ipre5/seznam je tam 2700 právě kvůli vyššímu počtu jader pro produktivnější činnost, záměna za 3600 za nula, případná úspora za 2600,ušetřit se dá i na chladiči, bedně, neprémiové edici grafiky a vešlo by se to do 30 tisíc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas u mne male nevyrazne plus za normalni prizpevek ;)
Snad jedina vec.. "záměna za 3600 za nula,".. tady se da polemizovat..jestli ma smysl 2700 nebo 3600 podle druhu cinnosti. Oboji jsou dobra volba, ale primarne pro hrani dneska, bude 3600 lepsi, pokud si nekdo hraje na vyssi fps, protoze existuje par her, kde Ryzen 3xxx ma lepsi vysledky nez starsi rada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě je to lepší volba, ale zrovna ty jsi z těch co ten účel rád rozšiřuje a tam ty jádra mohou být pro takové užití cennější než vyšší výkon jader. Moje pointa je že si v té ceně můžeš vybrat co potřebuješ víc, výkon jader nebo jádra navíc za stejný peníz.

Stejně tak je tam prostor k redukci ceny na pomyslnou bariéru 30 tisíc, když se použije 2600. Pokud někdo není tak náročný na detaily jako já, by v takovém případě mohl ubrat i na výkonu grafiky, ta 2070S často naráží na CPU bottleneck i s 3600, pokud je to ale na vyšší rozlišení, tako to takový problém nebude.
Samo je tam možnost ušetřit volbou Navi, pokud člověku nezáleží na featurách Turingu, pak výměna grafiky dává větší smysl než výměna 3600 za 2600. Ale víš jak, já jsem RTX pozitivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"..a 2070S často naráží na CPU bottleneck i s 3600"
no nevim, to musis byt uz opravdu "high FPS enthusiasta", aby te 3600 limitovala i na FullHD s kartou vykonu 1080Ti. Vykon 3600 je 6,5%(Techpower)-8%(CB) pod 8700k. To jsou mereni s 2080Ti, takze rozdil s 2070s bude o prd jeste mensi.
To mi prijde trochu odvazne az zavadejici tvrzeni, pokud opravdu nehraji jednu ze "3 her", kde ma Intel porad navrch. Jasne muzu to brat vzhledem k 9900k, ale to je CPU z jine cenove..a stejne porad plati, kdo ty rozdily fps v realu pozna..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi nakupujou, kamos taky koupil RyZen 3700X, ale uz ho i s deskou reklamoval. Nefunguje.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

A nemel treba jen stary BIOS?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Proč mám takový pocit, že v téhle pohádce bude hrát roli starý bios na starším chipsetu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

a co tím chtěl basník vlastně říct ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mna zarazilo uz to, ze Redmarx ma vraj kamosa

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

ja ked som kupoval cpu, ram a ssd z czc tak to nesikovny predavac zhodil vsetko z 2 metrovej vysky rovno na zem ked to bral z policky. :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele Redmarxi?. A byl to kámoš až potom, co reklamoval procik a desku, nebo už před tím? XD

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A nebyl to náhodou jen imaginární kámoš ? Jsi si jistý, že to opravdu byl tvůj kamarád a ne jen přelud ? :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vcera mi usla zena s naj kamosom Jozom... Odkedy je Jozo tvoj najlepsi kamos? Ved od vcera!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O kamosovi co kupoval 3000 ryzen pises uz minimalne tyden... a to jako az ted dosel k tomu, ze to nefunguje a reklamoval ? To by me zajimalo, co se s tim hardwarem tak dlouho vlastne delo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, tohle nemyslíš vážně, že ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som novy ryzen 3700 odniesol do servisu a reklamoval 8x! za 10 dni :) Nie každa doska B450 ešte podporuje nove ryzeny, kupil som X570 a pohoda bez problemov, proste vyrobcom sa stare dosky podporovať nechce, kazi to biznis. Ten problem s vysokou spotrebou novych dosak X570 sa da lahko odstraniť, proste tam pchaju 1,1V dosky X470 a B450 su napajane 0,85V. Stačilo znižiť na doske napajacie napatie na 0,9V a spotreba mi padla dole. Momentalne mam v klude spotrebu 42W a v zaťaži cca 130W pri PUBG

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

REDMARX, proč sem "chodíš"? Proč nejdeš lozit do análu Vlčkovi s Obermaierem na INTELTUNING.CZ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kamarád koupil 3700X + Z570 desku s tím že chtěl max herní výkon. Trošku jsem to nepochopil, když za to mohl mít 9900KF+levnější Z390 desku, která by enhanced boost měla v poho zvládnout, nebo to ani netaktovat a byl by na tom o něco lépe. Ovšem teď to bude používat s GTX1060 a v nejlepším půjde do 5700XT nebo 2070S, kdyby si koupil 3600 a B450 desku, tak už pomalu měl i na tu Navi

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám 3700X + X570 Elite a šlape dobře. V idle jde na 0.9V, takže se podtaktovává normálně, žádné problémy jsem v tomto směru nezaznamenal. Ale topí to teda hodně když to má povolené PBO. Z tohoto důvodu je asi lepší neriskovat a vzít X570, které mají mnohem lepší napájecí kaskádu i do budoucna na Ryzen 4000 který nás čeká příští rok. Ta Elite má inteláckou síťovku a SPDIF, spolu s TUF asi nejlepší X570 desky.

Co se týče ceny, tak ruku na srdce, stát ten RYZEN o dva litry víc, tak vezmu 9900K.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímal důvod ? Jako těch pár FPS s 2080Ti při full HD ? .. Nevím s takovou grafikou bych určitě nehrál FULL HD a kdekoliv jinde to je uplně na stejno co se týče FPS a při práci je lepší Ryzen .. říkáš že topí ,myslím že to odpadní teplo odpovídá výkonu. To kdybys měl 9900k ten by topil dvojnásob. Tak nechápu na co si stěžuješ .... A rozdíl 5000kč + nutnost mít u intelu chladič ? Promin ,to si inteligentní člověk koupit dnes nemůže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak napsal svůj názor, narozdíl od nás poměrně inteligentně XD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Radši si na svim blogu oprav diskuze, ať to tu nespammuješ, mistře objektivito. :p

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Provedu Amatére :D, ale nevím který blog myslíš

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak u zaměstnance Planea/FASTu pochybuju, že by měl blog. Rygoš měl kdysi kapelu, ale o nikom s blogem nevím ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tak u zaměstnance Planea/FASTu pochybuju".. Stačilo jen napsat toto XD. Možná si pletete blog s blokem. Tím by vše vysvětlilo. Za svou práci se nestydím :*

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha vždyť jsme se o tom bavili - já to taky dělal. Útoky na bývalý zaměstnavatele a ...budoucí... kolegy ;) nedělám, neb bych tím atakoval sám sebe - proč bych to proboha dělal? jo a "XD" já nevedu ;)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To máš vlastně PRAVDU, vím že jsem se o tom s někým bavil, ale jména a já XD. ty nemáš Olympus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Gagy: Na druhou stranu na tom nejde nabootovat Debian, na starém Intelu to jede jako víno. Zatím nevím kde je problém, možná je to tou chybou Rdrand.
Uvědom si že v profi sféře platíš za licenci SW třeba 1mega/rok. Cena harwaru nebo výkon je potom vedlejší. Důležitá je bezproblémovost a stabilita. Pro děcka na hraní bylo AMD vždycky dobrý, vysoký výkon za nízkou cenu, to nikdo nepopírá. Jako student jsem taky míval jen AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je problem Debianu, ne AMD. Nedavno jsem zaznamenal naprosto stejny problem s Debianem na nekolik let starem notebooku Dell s Intel hardwarem, nezbylo mi nez zatnout zuby a nainstalovat Ubuntu, ktere jelo jak namazane...

Pokud jde o stabilitu AMD, historicky ma horsi vysledky nez Intel, to souhlasim. Rad bych ale videl nejake cerstvejsi vysledky na serverovem hardwaru, protoze moje osobni (negativni) zkusenost se serverovymi AMD produkty je 10 let stara...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neobjektivnější je pohled člověka co kupuje akcie ve velkém. Ono to není sranda vzít našetřených 500 tis a koupit akcie AMD. Kdybys takhle koupil před uvedením Bulldozeru tak bys o vše přišel. Přesto jsou lidé co si myslí, že to nebyla špatná arch. Evidentně v té době nevlastnili akcie, jinak by nemohli takhle hloupě mluvit.

Je rozdíl si koupit jeden procák a je rozdíl násobně víc vsadit na prosperitu celé firmy na všech trzích. Většina lidí co zde fanaticky obhajuje AMD by stejně koupila akcie Intelu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co do toho plantas akcie a vicemene spekulativni "hodnoty", toz takovych jsou na WS cela hejna....
ty mas dost, tech 500k melo byt v jake mene, v bitcoinu by uz asi trh mirne zareagoval....
jedine s cim souhlasim, je stabilita a potencial Intelu, holt ted je divize CPU na tom dost blede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D A je to tady: bla bla bla bla... stejně bych koupil akcie Intelu
To že mám důvěru v AMD v hodnotě 5-10 tis (koupě CPU na hraní) neznamená, že bych na nich postavil i serverovou farmu v hodnotě několika mega, nebo koupil akcie. Každá důvěra má svůj limit a vyvíjí se v čase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zatim to vypada ze velci hraci v AMD duveru vkladaji(nejspis diky presvedcivemu pomeru vykon/cena/spotreba)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"To je problem Debianu, ne AMD."

To myslím nikdo nerozporoval, ale pro uživatele to nemění nic na tom že pro něj ta kombinace nefunguje. On chce aby fungovala, ne očerňovat někoho za to že to nefunguje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele co si budeme .. Mám R7 2700X + RTX 2070 a na 4K TV hraju RPG hry s Mrkvísoftovým xBox Controllerem ve 4K .. Např Forza Horizon 4 a Forza Motorsport 7 jedu na 4K 40-50 FPS na full, pokud vypnu AA a AF tak se dostanu na stabilních 60 FPS.

Stejně tak Assassins Creed Odyssey .. Tam je to bez AA a AF takových 35-45FPS .. Není to sice totální luxus, ale konzole mají většinově 30 FPS na 25Hz a 30Hz panelech televizí takže v tom vidím vpodstatě console experience akorát na ultra ve 4K což je super.

Jediná hra, kde to už pokulhává těžce je Tom Clancys Destiny 2, ale tam to obětuju a pustím to ve FullHD nebo 2K.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrázek ke článku je perfektní :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takze se v CZC nepovedlo flashnout BIOS a museli to udelat znovu. Timto koncim s AMD a od AMaterskych Debilu, co vydaji procesor, ale deska za normalni cenu bude az za pul roku koncim.

Tenhle kamos je posledni, kterymu jsem neco stavel na AMD, priste to bude, chces postavit PC, tak Intel, kde proste koupim desku a procesor, slozim a najede to a nikde se nemusi doma dodelavat nejakej flash BIOSu. A sam mam taky jasno: INTEL + NVIDIA!!!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Rede, jakožto bývalý Repair/RMA Repair ve Foxu, jsem opravil víc počítačů, než ty jsi jich vůbec v životě viděl. Můžu ti říct, že problémy s BIOSy na těch úchvatných "HP" deskách značek Pegatron a Inventec byly mraky - a to i když měly zásadně (95%+) procáky od Intelu.

Když jsem odcházel, už *konečně* nějakou dobu jelo flashování přes síť a člověk se s tím už nemusel s**t, ale ty úchvatný doby s ručním *mnohokrokovým* flashováním se značně nejistým výsledkem pamatuju. Některý desky (a nebylo jich málo) nešly flashovat prostě z principu - naflashoval jsi, tvářilo se to OK, restartoval jsi a... v prd*li... flash loopback.
Navíc byla vždy otázka kdo to dělal, neb leváků se našlo vždycky dost... a i že tací budou dnes dělat v CZC, o tom vůbec nepochybuj.

Já ti nadávat nebudu, posmívat se ti nebudu, mínusy ti dávat nebudu... ale fakt to silně přeháníš. A to jsi kdysi byl občas i rozumný :(((

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, nicmene proste to, ze procesor je ted a desky budou za pul roku je neobhajitelny. Me to namichlo a fakt jako se na to muzu ....
Jasny HP pocitace a nejen ty jsou za trest, ale aby si clovek uz ani nemohl postavit normalne doma na kolene PC, to fakt neberu.

Jinak vinen je i kamos, ja do nej hucel furt, aby pockal, ale on ne, ze proste ten RyZen 3700X musi mit hned, od ted fakt uz stavim jen nejblizsim pribuznym, kamosum budu proste odmitat, ze to nedelam a budu tvrdit, ze soucasny PC jsou moc slozity a doma se to delat neda. At si zaplati profiky a ne ze ja budu nekde s tim tejden zadarmo behat po vsech certech.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Chapes, ze ted ses za totalniho debila ? Kdyz nejsou desky, tak co sakra lidi delaj s tema tisicema procesoru co se prodali ? Koukaj se na ne ve vytrince ? :o)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ty si fakt neschopný kus kastráta :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stačí když dáš kamarádům a rodině odkazy na své příspěvky na fóru. Oni pak přestanou chodit sami :) Tvé ego bych teda chtěl mít že i přes toto všechno jsi schopný plivat na stranu, která s tvými problémy němá nic společného a ještě se tím veřejně chlubit. Já bych chodil kanálama.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> proste koupim desku a procesor, slozim a najede to

Asi ti unikla ta drobnost, kdyz intel vydal kebablake kterej mel byt kompatibilni se skylakem, vyrobci desek se jeste par mesicu neobtezovali vydavat desky s novym BIOSem, ktery by rozeznal kebaby. Jo to tvy "slozim a najede to" jsem videl tehdy v praxi, najel ti akorat krvni tlak, kdyz si musel shanet starsi CPU abys naflashoval desku.

> A sam mam taky jasno: INTEL + NVIDIA!!!

Takze uz zadne dalsi "mozna si ten Ryzen koupim" a spatne hranou objektivnost ? ok, to nam vsem odlehlo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

wut? Za zfušovanou práci CZC může AMD? To nedává smysl.

Když vyšel Kaby Lake, stavěl jsem i nějaká PC na starších deskách a světe div se, BIOSy uměly jen Skylake a musel jsem to taky flashovat. Takže Intel to také celé pokazil.

Desky za normální ceny normálně k dispozici jsou, nerozumím kde je problém. V distribuci je navíc mnoho desek, kde je od výrobce nahraný podporovaný BIOS a dávají na ně tyhle lepíky: https://i.imgur.com/TtL2wQ0.png

ASRock například dává i lepík s verzí BIOSu, jaký je na desce od výrobce: https://i.imgur.com/U1fG05A.png

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podpora starsich je jedna vec, ale pri vydani procesoru musi byt venku i nova deska, pokud mozno bez hlucneho ventilatoru a to Intel umi a AMD ne.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dyt ty novy desky jsou. Presne ve stylu intelu co z vas dela idioty. Neumis to rozchodit na stary ? Tak si priplat za novou. Vzdycky se za hloupost platilo. I to vam dokaze amd splnit...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nejlevnejsi funkcni deska pro i7-9700K stoji 2.000Kc. U AMD stoji 5.000Kc.

Mne je uplne sumafuk, ze fanousci AMD koukaji doma na procaky ve vitrince, proste jsem tu popsal svoji zkusenost a tim i duvody, proc zustanu u Intelu. Vic uz nemam co dodat.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To co si popsal je tvoje neschopnost. O nutnosti novyho biosu si videl, presto si tim dokazal zabit tyden....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš? Nejlevnější deska 5 litrů?
Asi jsi ještě nezjistil že Ryzen3 lze osadit do drtivé většiny B450/X470 a stačí právě onen nový Bios.
Ale chápu,to na děravých Intelech neznáš:) Tam se skoro ke každé ,,generaci,, CPU kupuje nová deska protože Intel záměrně brání upgradu i na stejné patici.To je opravdu výhra...
I jako majiteli s Ryzenu druhé generace se mí nové CPU hodně líbí a deska jistě dostane minimálně jeden budoucí kousek...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

,,Tam se skoro ke každé ,,generaci,, CPU kupuje nová deska protože Intel záměrně brání upgradu i na stejné patici.To je opravdu výhra..."

Ještě horší je, že oni přemapujou piny na LGA1151 patici a nikde nepíšou velkým, že pokud 9th Gen Intel Core posadím do stejné LGA1151 patice desky s chipsetem Z270 tak to CPU při prvním spuštění PC odpálím, protože pošlu napájení do signálových gateů ..

Tohle konkrétně se stalo jednomu youtuberovi, mladý kluk co o tom věděl hovno a slepě věřil právě fámám od pseudoodborníků jeho věku, že u INTELU může osadit všechno všude.

Naštěstí jsem mu poradil jak to ,,zakamuflovat" aby mu to prošlo reklamací .. Chudák z toho byl uplně v háji, protože na to CPU šetřil 3/4 roku, aby měl ve Fortnite max FPS :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajímavé, že já mám desku za necelé 3000, ještě navíc mini ITX (které jsou obecně dražší) a ty procesory podporuje taky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš jste se spletl a ve skutečnosti je ta deska 2x dražší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebo 2x větší :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nové desky samozřejmě jsou a ty ventilátory hlučné vůbec nejsou, je tam normálně regulace a některé desky mají i semipasivní chod, pokud se jedná o X570.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Budou nejaky testy x570 desek ? Zahlid sem uz ze dvou zdroju ze napriklad asrock taichi x570 zavrena v takovy ty normalne vetrany bedne (14cm vetrak ve predu, 14cm vzadu) se s high-end grafikou s ne-blower typem chladice vypina na prehrati chipsetu. Tak jestli je na tom neco pravdy...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Budou, mám teď dvě od Gigabyte a finišuju jednu ASUSku. Pak nejspíše budou nějaké desky od ASRocku a možná MSI.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

netrep nezmysly a neklam. Žiadny hluk ventilátora. 85% času kým to nerendruje dlhší čas to ani nezapne a samotná "tichá" noctua je hlučnejšia ako roztočešný ventilátor. Posúvaš a fabuluješ nezmysly....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O hlučnost se osobně nebojím, spíš mám obavy o případnou snadnou náhradu, pokud by ho bylo třeba vyměnit kdyby selhal či došlo k nějaké nehodě a poškodil by se..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prostě jen Red zfušoval výběr komponentů jako vždycky... Vůbec bych se nedivil kdyby to byl ten samej jak mu postavil na APU od AMD am4 s single channel.. To se pak nadává na AMD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ovšem všeobecná praxe, není nic horšího než, když si někdo koupí komponent nebo hotový výrobek, nepřečte si návod nebo si nezjistí potřebné informace a pak něco zesere. Bohužel, čím dál míň lidí hledá chybu v sobě a místo drbání na hlavě pojebe značku (což se dneska nosí) nebo prodejce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jakkoli je to v diskuzi IT magazínu komické, takový přístup je zcela běžný. Zákazník netuší, který článek řetězu to zpackal, ale prostě najednou drží v rukou vadný kus zboží...
Náhodně ukázat prstem je pak už skoro samozřejmost. (a přece nebude ukazovat na sebe, ne?)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koncis ? Dyt si s nim ani nezacal. AMD nemuze za to, ze v czc zpackali flash biosu. Uplne nejlepsi by bylo, kdyby si uz nikomu nic nestavel. Protoze to evidentne neni tvoje parketa.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

upřímě ani nevěřim v tom, že to v czc zpackali v mém okolí si tam nechali postavit 3 kompy na ryzenu a vše šlape jak po masle a kamarad koupil 3700X s X470 chipsetem a neměl vubec problem s flashovaním neb si vybral desku která umí flashnutí biosu bez procesoru to jenom redmarxovi se něco nepovedlo a cháže špínu kde může, jen ne u sebe

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

presne tak

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna tomuhle by sem veril. Je to ostuda, ale to se stane i tem nejlepsim. Staci aby nekdo nemel svuj den. Ja pred lety resil, ze se tete vypinal pocitac sestaveny v czc... protoze nasadili blbe chladic na procesor :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže když to shrnu, problém spočívá v tom, že jste někomu do počítače objednal nekompatibilní procesor a desku, přestože jste o tom předem věděl (vzhledem k tomu, že to s těmi BIOSy tu už nějakou dobu ventilujete).

Tak nevím, jestli zrovna tohle je chyba AMD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže kámoš co reklamuje Ryzena a desku měl stroj, který jsi stavěl ty, BIOS vám flashovali v CZC. WTF ? Asi mám o koločko navíc ale tomuhle postupu vůbec nerozumím. Nemůže za to všechno náhodou podle tebe ještě Kalousek ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to celé kampaň !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmaxi na to jaký seš IT profík bych čekal že takovou banalitu zvládneš sám, jako je flash biosu... Ne ty si prostě trapný člověk a tady si ted dokazal že vlastně neumíš nic, protože přehrát bios je práce na pět minut. Jen blbě kecat a trollit ti jde. U mě si prostě totální luzrrr a je mi lito všech kterým budeš už jen radit pri stavbě počítače. Nedej bože kdyby měl někdo větší problém než bios.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jak mam flashnout BIOS, kdyz to deska bez procaku neumi a ja zadnej starsi RyZen nemam. Uz dost let se stavenim PC nezivim a teda nemam kde vzit nahradni starsi dily. Proste chtel kamos upgrade stroje, ze necha skrin, zdroj, grafiku, disky a da tam novou desku, procesor a pamet. No a ja mu na to kejvnul a celej tejden jsem s tim stravil. Nikdy se mi na Intelu nic podobnyho, nestalo, stavim podruhy AMD a hned problem, na to se muzu vis co ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ty si nad tim stravil tejden ? TEJDEN ? Co si na tom proboha tejden vyvadel ? Doufam ze tuhle tvoji neschopnost kamos patricne rozhlasi, at to vsechny varuje pred tvoji neschopnosti...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Do novýho kompu se nekupuje deska která nemá podporu procesoru. To si ještě nepochopil? Ještě když nemáš na čem to flashnout... Seš fakt lama.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

„Jak mam flashnout BIOS, kdyz to deska bez procaku neumi a ja zadnej starsi RyZen nemam.“

Já kupoval už loni a potřeboval BIOS pro Ryzen 2200G a v Alze se dalo zaškrtnout, aby na desku dali aktuální BIOS a bylo to snad i zdarma.
Bohužel jsem na to zapomněl, takže mi ho tam nahráli dodatečně asi za stovku.
Předpokládám, že to zvládne každý slušný prodejce.

Pokud to nezvládnete sám a prodejce taky ne, můžete si napsat do AMD o půjčení procesoru.
(Eventuálně je ještě varianta na hulváta z e-shopu objednat starší procesor, flashnout BIOS a pak procesor vrátit.)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

„No a ja mu na to kejvnul a celej tejden jsem s tim stravil.“

Jinak jestli nad tímhle strávíte tejden, nechte si sestavit počítač od prodejce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nemáš CPU, pomocí něhož bys mohl updatovat BIOS, tak přece ti pomůžou ti "AMatérští Debilové" - dokonce zdarma. OMG.

https://www.cnews.cz/nefunguje-vam-novy-ryzen-kvuli-biosu-desky-amd-na-u...
https://www.amd.com/en/support/kb/warranty-information/rma-form

Mimochodem, "stavět" znamená schopnost i řešit problémy, protože těch se při stavbě PC objevují mraky - vadné paměti, desky, nekompatibilní karty. Že se ti nikdy nic podobného nestalo na Intelu znamená jen jedno - že počítače nestavíš. Až jich postavíš desítky či stovky, zjistíš, že problémy jsou všude. Tvá důvěřivost v to, že nějaký podřadný skladník v CZC správně updatuje BIOS, je směšná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty budes asi dobry Le.pl
Existuji MB kde upgrad BIOSu bez CPU jde tlacitkem na MB
https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak jsme mu tu (mozna i nekdo dalsi) dokonce jeste pred tim stavenim doporucovali prave desky, ktere maji moznost flash biosu bez CPU..dokonce i s nejakymi modely...
Tak to dopada, kdyz to nekdo neumi, v shopu mu to nahodou zmasti a on misto aby se na tom neco sam naucil, tak zacne roztrubovat po diskusich jak je vsechno spatne. Ze pritom ukazuje na sebe, ze on je ten nouma, to mu nedochazi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, nechceš si tedy nechat pořádně flashnout BIOS, ani koupit CPU a do 14 dnů vrátit, ani kontaktovat AMD.

Tak proč sakra nekoupíš desku, kde jde flash bez CPU? Doufám, že kámoš bude chtít AMD, alespoň mu už nic nepostavíš. To je jak s tim APU a Single Channel Ram.

Na mě to celé působý nějak podivně, jako možnost kopnout si do AMD za každou cenu. A tím závěrem INTEL + NVIDIA jsi to potvrdil. Kde se v tom vzala Nvidia?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA vyrábí nejlepší procesory a základí desky na trhu, to nevíte?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita chipsetu nVidia pro zakladni desky byla tak povestna, ze Intel i AMD radeji zakazaly cipsety od tretich stran ... . Sice pry rychle, chybovost IO operaci na SATA, i siti znacna + rada dalsich problemu. Presto v recenzich vzdy vitezne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj klasický telemarketing by nvidia. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tegry jsou super, ale Jetson nano asi Redmarx nekupuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost neuvěřitelný výsledek.
Zřejmě to je na Mindfactory historicky nejlepší výsledek AMD (jak v kusech, tak v příjmech) a zároveň i nejlepší výsledek jednoho výrobce za hodně dlouho zpátky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen malý update, právě mi přišel email od Scan.co.uk, že zase posunují datum plnění mé objednávky tentokráte z 5.8. na 31.8., jediné co jim chybí je samozřejmě 3900X. Když jsem ji volal při prvním odložení kolem 16.7., tak mi řekli, že by naskladnění nemělo trvat déle než týden. Teď to bude od objednávky bez deseti dnů dva měsíce.

Navíc se na netu začíná spekulovat, že aby AMD uspokojila poptávku po 3900X, začínají prý používat i hodně druhořadý silikon, který nikdy nedosáhne na avizované turbo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

3900X bude používat stejná jádra jako 3600 či 3600x, takže nic speciálního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o mesiac tu je 3950 ta už by mala biť skladom vo večšich počtoch. Hold AMD nepredpokladala až taky obrovsky zaujem o 3900
Ale je to prdel u gigastone predavaju 3900 za 700€ a dostupnosť 99 dni no nekup to :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D btw silikon?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

'' Navíc se na netu začíná spekulovat, že aby AMD uspokojila poptávku po 3900X, začínají prý používat i hodně druhořadý silikon, který nikdy nedosáhne na avizované turbo. ''

[citation needed] (:

[12] Intel marketing department, 2nd August 2019.. (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak píši, jsou to spekulace na netu, konkrétně na redditu od uživatelů, kde si jeden např. stěžuje, že oba jeho čiplety jsou špatné, 3 z jeho jader nedokážou boostovat více než 4.2GHz apod. Jestli umíš anglicky a používat google, takových svědectví si jistě najdeš více...

Takže realita je, že AMD jede trošku nefér marketing. U 3900X mělo být u boostu na 4.6GHz - maximum boost not always possible due to silicone quality.

Já jsem se taky na to chytl, 4.6 boost byla informace, která mě přiměla k objednání 3900X. Takže pokud si aspoň trošku objektivní, tak sám uznáš, že tady AMD neříká celou pravdu a trošky své zákazníky tahá za nos.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, je mozne, ze nektere kousky jsou slabsi. Ono tech 4,6Ghz primo slovy AMD neznamena, ze ten chip musi 4,6Ghz boostovat. I kdyz myslim, ze aspon na jednom jadre to tak asi vetsinou jde. Aspon tak jsem to pochopil, jejich definici "max" boostu. Mozna, ze se to da treba za ne-uplne koser marketing povazovat, nevim.
Na druhou stanu to co pises, s uzivateli, kteremu nektera jadra neboostuji vic jak 4,2Ghz, podle mne to je spatne chapani boostu jako takoveho. Boost vsech jader nema s max boostem nic spolecneho. Ze nekter jadro jde na 4,2Ghz muze byt v poradku. Rozhodujici je, jestli jsou jina jadra, ktera pro nizkou zatez mohou jit vys. Ono cekat, ze budes mit treba vic jak tech 4,2Ghz na vsech jadrech v plne zatezi jako treba encoding je vzhledem ke kombinaci CPU+7nm TSMC nerealne. A v tomto pripade bych rekl, ze v tom zadny klamavy marketing opravdu neni. Spis nepochopeni dotycneho.
Krome toho pokud se jedna o nejake 50-100Mhz rozdily, tak to 1-2% v realu. Neco so si nikdo vyjma benchmarku ani nevsimne a to stejny ti udelaji pameti s trochu lepsim casovanim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřéjmně, že né všechna jádra současně, ale když ani jedno nejde na 4.6GHz tak je to klamavý marketing. Kontrola kvality a binning siliconu by měli zajistit, že takové kousky nejdou do prodeje, nebo nepsat paušálně že boost na 4.6 ale dodat pravdivě podmínky pro dosažení tohoto tvrzení v nabídkách prodejců.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O kolik to jede mene? jestli je to v rozmezi 0-100Mhz, muze byt problem treba v BIOSu, popripade chlazeni, ktere tam ma. Nerikam, ze treba tenhle konkretni kousek nema nejaky nizsi boost, ale chce to pozorovat delsi dobu.
Jinak z praktickeho hlediska, mne treba ani ryzen 1700x neboostoval na 3,9 v ST nebo 3,5 v MT, vzdycky par desitek Mhz pod.. To stejne treba Intel 8550U, u ktereho mi cteni dalo max 3990Mhz...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Jak píši, jsou to spekulace na netu, konkrétně na redditu od uživatelů, kde si jeden např. stěžuje, že oba jeho čiplety jsou špatné, 3 z jeho jader nedokážou boostovat více než 4.2GHz apod. Jestli umíš anglicky a používat google, takových svědectví si jistě najdeš více...

Takže realita je, že AMD jede trošku nefér marketing. U 3900X mělo být u boostu na 4.6GHz - maximum boost not always possible due to silicone quality.

Já jsem se taky na to chytl, 4.6 boost byla informace, která mě přiměla k objednání 3900X. Takže pokud si aspoň trošku objektivní, tak sám uznáš, že tady AMD neříká celou pravdu a trošky své zákazníky tahá za nos.“

Promiň, ale to, co píšeš, nedává smysl. Bohužel ve svém příspěvku neuvádíš zdroj, takže si jen mohu domýšlet, co jsi kde vyčetl a jak jsi to pochopil.

Zmiňuješ, že si uživatel stěžuje, že tři jádra nedokážou boostovat na více než 4,2 GHz. AMD nikde neuvádí, že všechna jádra mají boostovat na 4,6 GHz. Boost znamená, že jedno jádro je schopno běžet na specifikované frekvenci. A to samozřejmě vždy je.

Nějak mi není jasné, jak jsi z tvrzení nějakého anonyma, že 3 z jader neboostují na více než 4,2 GHz, vyvodil, že žádné z jader nedosahuje 4,6 GHz. Chybí tomu logika.

Jinak tedy existuje problém u desek některých značek, který se projevuje tím, že na nich procesory nedosahují maximálního boostu, ale hodnot o 50-150 MHz nižších. V jiných deskách ale tyto procesory fungují správně. V takovém případě nejde o problém procesoru, ale problém desky a je třeba to řešit s jejím výrobcem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikto nevie, preco je 3900X pomenej, nez je dopyt, ale uz su spekulacie o pouzivani druhoradych chipoch. Krasa :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

btw co se musi Redmarxovi nechat - trolli to tady slusne = ukol splnen ;-)
DNFTT ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx. Co to bolo za dosku? Presny typ.(alebo link na stranku aspon)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asus ROG Strix B450 F Gaming

1. Update v CZC se nepovedl, muselo se to delat na dvakrat.
2. Boot pocitace pred nabihanim Windows je strasne dlouhy, je to pry vada vsech B450 desek, pokud se do nich strci RyZen 3000, ze nabeh BIOSu je na minimalne pul minuty. Snad to AMD casem opravi.

---
Davej teda pozor, jestli chces kupovat, tem fanboyum tady never, oni pro svou oblibenou firmu udelaji vsechno a realitu odmitaji.

Pro me to byla silena situace. Donesl jsem ke kamosovi desku+procesor+pameti z obchodu s tim, ze mu to hodim do jeho PC, protoze upgrade jen casti PC zadna firma neudela. Nemel jsem zadne vybaveni na zkouseni a proste to nebezelo, stravil jsem s tim cely den. Ve skrini, potom rozlozene na stole a furt to nebezelo, pritom jsem vedel, myslel si, ze deska bezi, kdyz to bezelo v obchode a udelali update BIOSu. Nevedel jsem co s tim.
Nakonec jsem kamosovi do PC vratil stare komponenty od Intelu, ktere fachaly a sel s tim zas do obchodu. Ukazalo se, ze je potreba nahrat BIOS znovu a potom to zase sestavit. Zabity cas uplne zbytecne, kdyby na trhu nebyly jen drahe X570 desky, ktere si normalni clovek nemuze dovolit, tak by se to nestalo.

Jestli ale taky stavis a trvas na RyZenu, tak ti doporucuju tu X570 dat, usetris si spoustu moznych problemu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Prostě jsi hlupâk

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Realita je takova, ze tam venku jsou tisice lidi co jim to funguje. Ze tu Karas opakovane ukazal, ze to funguje i na deskach a biosech, ktery by sem ja osobne obesel velkym obloukem...
A na to ze si tu denne, tak ti uplne uniklo ze msi vydalo reedici b450/x470 desek s novyma biosama... kde je podpora ryzenu 3000 uz v zakladu a uz se u nas daji v prvnich obchodech koupit.
A ty upgrady pc bezne firmy delaj. I to tebou opakovane zminovane czc https://www.czc.cz/servisni-sluzby/clanek

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kde se daji u nas koupit? Jednu desku bych rychle potreboval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co tebe a kámoše vedlo k volbě tohodle Asusu. Nevíme jaký CPU jsi tam dal, ale VRM za tu cenu nic moc. Navíc tady celou dobu komentuješ o těch BIOSech a moc dobře jsi o tom věděl. Proč jsi nevzal desku s BIOS Flashback. Tomahawk se mi zdá nejlepší b450. Na rozdíl od průměrných b350 se tady MSI dost vzchopilo. A vyšla by levněji, i když jsem si všiml, že na Alze/CZC zdražily o 2kila na cca 2700. A nebo nekoupil HIGH END Asus Crosshair VI Hero, stojí podobně

https://www.czc.cz/asus-crosshair-vi-hero-amd-x370/208513/produkt?utm_so...

Pak by jsi zase psal, že doma nemáš żádnou flashku na flash, nebo podobný kraviny.Když to řeknu vulgárněji. Myslím že jsi s kámošem pěkně vyj....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@Redmarx MB Asus ROG Strix B450 F Gaming patrí medzi najlepšie dosky s B450. Postavili sme s nimi už niekoľko PC(3600X, 3700X) a zatiaľ žiadna reklamácia. Takže alebo máš vadný kus, alebo si neschopný to spojazdniť.

"protoze upgrade jen casti PC zadna firma neudela"
Tomu neverím. Ak príde zákazník k nám s PC v ktorom bude chcieť vymeniť len MB+CPU+RAM a bude to technicky možné, nemáme s tým žiadny problém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Špiníš velmi slušnou desku ..

Stačí se podívat na web Asusu, kde mají tabulku:

Ryzen 7 3700X (3.6GHz,65W,L3:32M,8C,B0)
Požadovaná verze PCB: ALL
Minimální požadovaná verze BIOS: 2301

Aktuální verze BIOSu je 2501

A co se doháje divíš, že ty desky nejsou naflashované ? Ta deska byla určená pro Ryzen 2XXX a ne původně pro 3XXX a naopak by si měl být rád, že ti na čipsetu pro Zen+ funguje CPU Zen 2 ..

Všechny komentáře od tebe u tohoto článku dokazují pouze tvojí naprostou neschopnost a díry ve znalostech, kdy namísto toho, aby ses podíval na CPU kompatibilitu a QVL před nakoupením komponent tak tady budeš nadávat jak ti všechno neběhalo napoprvé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Redmaxi něco sem pro tebe nahrál
https://www.youtube.com/watch?v=s66sQnmGJ3A
14 sekund na B450 ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

_____________________________
Jestli tady má někdo čas, doporučte, sestavte nějakou levnou sestavu pro kancelář + nenáročný CAD, pro dvě obrazovky s DVI porty. Je to pro kolegu do práce, říkali jste že ten APU s Vegou je dobrej, ale teď nevím co je moderní a levné. Kolem 10.000,-Kč včetně disků a zdroje, bednu má. Podle mě bude stačit 8GB RAM.
Děkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dost desek ma problem s konektivitou vice monitoru.. napr dual DVI je vzacnost.. na to pozor, jinak je to fuk a soude dle toho co od tebe ctu par mesicu, myslim ze by jsi nemel mit problem neco vybrat.. jeste jen male OT, ryzeny s vegou rady 3000 nejsou zen2 ale pouze zen+!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco jsem tady vymyslel. Zdroje nejsou úplně moje parketa, takže někdo určitě doporučí nějaký lepší. Vybral jsem to v TSBohemia ( Nemám zkušenosti), protože oproti CZC mají v této relaci podstatně nižší ceny, samozřejmě to jde koupit i v CZC. SSD jsem vybral NVMe 1TB QLC Intel. Nespecifikoval jsi, jakou kapacitu potřebuje. Levné SSD a HDD se mi dávat nechtělo, myslím, že 660p nahradí obojí a navíc to je NVMe. Desky tam jsou dvě. Jedna levná - Asus Prime B450K, a320 bych na Ryzen 3200g neriskoval, a druhá MSI B450 A Pro. To je levnější Tomahawk bez blikátek, takže půjde i upgradovat na Ryzen 5(7). Ram jsem vybral levnější, Ryzenu se hodí samozřejmě vyšší frekvence, ale i ty dražší jsou
s šíleným časováním, Ryzen 3200G má ofic. podporu 2933Mhz. Věřím, že těmito pamětmi bržděn nebude. Budeš samozřejmě potřebovat redukci z VGA na DVI.

Každopádně bych doporučil nějakou dedikovanou grafiku, ale 10 tísíc je opravdu málo na nákup z obchodu. Možná bazar něco najde. Ryzen 2600 tam je za cca 2800, 5(4)70 4(8)GB od 2500. Někdy se zárukou, ale je to bazar.

EDIT: Ještě ten screen - https://imgur.com/a/oiAYiSB :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každopádně, pokud by stačilo jenom SATA SSD WD Green 240GB, tak se dají ušetřené peníze dát do lepší dedikovaného GPU, nebo Ryzenu 3400G. Zkrátka to je o tom co je priorita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky, já myslím že cos sestavil je pohoda, jasně že disk bude stačit ta 240GB. Taky si myslím že dedikovaná levná dual DVI grafika bude nutnost, ale pokusim se podívat, po nějaké levné, pořád lepší než kupovat nový monitory za dalších deset tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já jsem hlavně zvědavý zda ty biosy už budou nějak vyladěné. Co jsem koukal tak moje X470 Prime Pro od Asusu dostala nový s AGESA 1.0.0.3, tak snad už to turbo bude běhat podle inzerovaných parametrů. Hodlám za měsíc pořídit 3800X, tak možná ještě jedna verze může vyjít. Navíc co koukám tak cena této desky po víc jak roce vůbec neklesla, dokonce o pár desetikorun šla nahoru, takže by tam měla být určitá úroveň kvality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že ten nick R.... někdo ukrad. Věkem tak na 14 let. Jsem tu už roky, tak pokud R nezačal trpět nějakou vážnou chorobou tak v tom vidím krádež identity. Na fórech je to celkem časté.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...nebo moc chlastá, to se taky stává...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Alebo výpadok psychofarmák :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi připadá, že v poslední době prošel velknou změnou. Ale vrátil se ke svému standardu ca 1-2 roky nazpět, takže si ten účet možná ukradl zpátky :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden redmax tu nabaiti 150 komentu. Rofl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedej bože aby si to vynásobil Jardou ....ouu XD. Jako diskuze je opravdu vydatná, opravdová smůla, že vadný kus naflashované desky padnul na Redarxe, já toho kluka mám docela rád, občas napíše fakt něco, co je holá pravda, jako facka ve slunce,seno (něco jako já...občas, ale fakt občas) jako osobně by mě ten problém naštval taky (ovšem vidíme jen jednu stranu mince), toto je jeden faktů ,kdy negativní zkušenosti obrovsky převyšují ty pozitivní(to se pak nabaluje samo), a tak je to bohužel se vším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.