Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Projekt Microsoftu Andromeda ukazuje, jak bude vypadat jeho Surface Phone

"Vytvořený render chystaného zařízení pochází od Davida Breyera."
:0) pobavilo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

skor mysli, ako by mohol vyzerat.
bohuzial to co predvadzaju nevie neviem....
nejako im z tej Nokie nic neostalo a obavam sa aby z surface fonu nebol obrazovka s jednym lacitkom a hlasovym ovladanim

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doteraz som nepochopil na čo by mal byť tento bájny Surface Phone. Na prácu ako náhradu desktopu/notebooku? Na 5-6 palcovom displeji? Mne na prácu nestačí ani 15 palcový notebook. Hneď utekám k 24 palcovému monitoru a desktopu s klávesnicou a myšou, pretože len na takom stroji sa mi pracuje najrýchlejšie a najkomfortnejšie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Počkaj chvíľu, príde sem ten "dotykový troll" z minulej diskusie a doj*be ťa ako sýkorku :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nech si urobia reklamu s Westworldom a je to vybavene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude další epic fail za miliardy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1) Microsoft ty miliardy má.

2) Kdyby je vrazil do propagace Windows Mobile a podpory mobilních aplikací ve Store, nemusel se v tom teď plácat - měl by minimálně pětinu mobilního trhu.

3) Bude to plácnutí do vody.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak nejak :) btw takove firmy ty ztraty odpisy a machinacemi minimalizuji na minimum a jeste ze sebe udelaji chudacky ze o hodne prisly :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Tvrdí tu snad někdo, že nemá?
2) To je ale těžký, podporovat něco, co vlastně neexistuje
3) Tak to docela určitě, nikdo si toho ani nevšimne (až na pár nadšenců)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2) ale existovalo. Problem MS je, ze na rozdil od Windows a Office, vsechny jejich mobilny pokusy existovali tak rok dva pak to splachli a cele prekopali. Mi prijde ze absolutne netusi co vlastne chteji, a trpelivost nemaji zadnou, z ceho vyplyva ze zadnej ekosystem nejsou schopni vybudovat. Hadam ze tohle bude dalsi SurfaceNeco experiment, ktery bude existovat pul roku a pak to zariznou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

makaj fest na tom, aby si nasrali uživatele ;) a daří se jim to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni spolehlve nasiraji uzivatelu i s Win10. Zrovna vcera jsem jeden preinstalovaval zpatky na Win7, kdy to majitel male firmy uz nehodlal dal rozdychavat. "Filozofii" MS jsem pravdu nepochopil. Z pohledu uzivatelskeho experience nejshorsi OS, jaky vydal v poslednich 10 letech a ti tupouni jedou dal ke svetlym zitrkum, jako by to byla komunisticka petiletka..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft uz nevi, co by. Ale tak jsem si 100% jist, ze vim, co bude Surface Phone zac. Teda 100% jisty, jak bude vypadat, pokud bude (to je ale jen 1%;).
Jednak musi necim zaujmout, takze jednoznacne koncept prenosneho PC (ktery uz tu byl kdysi jako fail s androidem tusim od asusu?), kdy to bude mit 2TB pameti, nejaky pouzitelny procesor a aktivni a se soucasnym standardme kompatibilni pasivni dock. Pasivni zname z continua a podobnych: proste pripojit zakladni periferie. Aktivni je to "terno" a bude muset nabidnout neco navic, takze treba plnotucnou GPU a CPU, kdy se system z mobilu zmigruje v mziku na HW v docku.
Tak a tady se dostavame k hlavnimu pozadavku a tim je SW. Cili aby se umel zmigrovat z ARMu na x86, aby dokazal nejak replikovat uloziste a proste umoznil, ze si rano vemete z domu "telefon" z docku a zadockujete ho v praci a pokracujete. Taky je potreba, aby na tom ARMu fungovaly vsechny ovladace a podobne.
No a jelikoz takove zarizeni bude mit i displej, tak je treba, aby umel i tu mobilni cast. Microsoft strasne nasral vsechny uzivatele Surfacu s prichodem W10, ktere jsou proste na tabletu zcela nepouzitelne. Poslednim pouzitelnym (a to jako velmi dobre) systemem byly W8.1. S W10 prisla krkolomnost, absence zakladnich veci jako charm baru, fullscreen home stranka nebo dokonce tak zasadni a samozrejma vec (kvuli ktere se lidi hromadne zbavovali Surfacu): dotykovy prohlizec internetu. Edge nejenomze nebyl/neni optimalizovany na dotyk, ale donedavna nemel ani moznost fullscreen pres F11, o tom, ze na tabletu stale nejsou ani metro aplikace fullscreen je uz jen trapna ukazka spatneho managementu (pritom ve W8 vse fungovalo jak melo!).
Takze W10 by museli taky brutalne prepracovat, aby se s nim dalo pracovat dotykem na malem zarizeni. A ted se dostavam k aplikacim. Je celkem samozrejme, ze windows se budou muset naucit rozbehnout nativne androidi aplikace (smesne, ze windows 10 mobile, to v jednu chvili umely!!!) a to je ted statement ne pro bajny surface phone, ale pro windows desktop obecne. Pokud chce prezit, tak nativni podpora androidu (byt mi to krivi usta) je jen otazka casu az to nekomu v microsoftu konecne dojde.
Pak a jedine tehdy by mel surface phone nejakou sanci. Teda krom nejake solidni ceny. Ale aby jsme ho mohli cekat v pristich peti letech, tak uz by minimalne insideri museli davno testovat nativni android (smesne, ze tam pridali ubuntu, o kterem 99.9% ani nevi, protoze je tam pro ne k nicemu). Takze k predstaveni surface phonu klidne dojit muze, s peknyma virtualnima prezentacema, protoze HW vyrobit neni problem. Ale v tehle dekade ho neuvidime, mozna v pristi a nejspis nikdy.
S usmevem vzpominam na dva roky starou online demonstracku, kdyz s telefonem HP s windows ukazovali jak skenovat realne objekty do 3D. Hotova aplikace, ale doted ji nebyli schopni nabidnout ani insiderum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.