Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Projekt Mono dostává $12M, podpora Microsoftu neustane

To by mě zajímalo, jak se taková aplikace napsaná v Monu dostane na WP telefon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá náhodou Windows Phone už .NET Framework v sobě?
Možná ta věta v článku byla myšlená ve smyslu aby aplikace fungovaly na iOS a Androidu (přes Mono) stejně jako ve WP (přes .NET Framework)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mono na iOS a Androidu ovšem není opensource, nýbrž těžká komerce. Ale tak z něčeho žít musí, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle mých informací právěže nemá - WP je jenom Silverlight. Proto se ptám, kdy se to změnilo. Leda že by Mono přepsali do Silverlightu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen houšť a větší kapky. Ještě tak rozběhat kvalitně Office pod Wine nebo je rovnou přepsat pod .NET a mít možnost pouštět na linuxu, tak neváhám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Office 2010 jestli se nepletu maji ksicht psany z velke casti v WPF (tedy cast .NETu) a samozrejme Office 2013 pro Metro budou s nejvetsi pravdepodobnosti mit valnou cast .NET kodu (snad nebude zbytecne dedit kusy nativniho kodu z predchozich generaci ... ale pokud tomu tak bude, zrejme budou muset byt nezavisle na behovem prostredi - myslen - Win32 a tim i velice nezavadne a portovatelne vesmes kamkoliv)

takze by se opravdu blejskalo na lepsi casy ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie je nahodou ta investicia investiciou do Xamarinu ktora nad Monom robi komercne (celkom dobre, ale stale nedoladene - vlastna skusenost) produkty pre iOS a Android ?

Nechapal som ju ako investiciou do Open Source Mona. Co by z toho ten fond mal ?

Xamarin s trzbami cez 3 M USD rocne je ziskova zalezitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná kdyby konečně dodělali winforms pro ostatní platformy. Momentálně musí vývojáři dělat s winforms na windows, gtk# na linuxu. Pokud winforms aplikaci spustíte na linuxu, tak je většinou GUI "rozbitý", moc bliká, špatně se překresluje, všechno vytejká z ovládacích prvků, ... Pokud zase chcete gtk# na windows, tak se rozloučíte s během na 64bit protože gtk# je v 64bit na windows zabugované, musíte si ho sami kompilovat, pak to vyžaduje mraky knihoven. Pokud se tedy jedná o GUI věci, tak ty jsou stejně nepřenositelné i když jsou v netu. Pro ne-gui věci můžu rovnou programovat v C++, které _je_ taky multiplatformní a s GUI se taky musím na každý platformě patlat jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

produkty xamarinu sa nesnazia robit multiplatformne GUI. Co predavaju je Mono for Android a Monotouch - co je mono + cele nativne api prelozene do c#, GUI robis nativne, bussiness logiku robis spolocnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co QT4 ?
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si to tak čtu, tak jsem celkem rád, že se Miguel věnuje i prznění jiných věcí než Gnome a které nemusím používat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.