Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Projekt SPARK - nejmenší herní počítač s vodním chlazením

O u nas znamem Goldmaxu jsem v zivote neslysel, o co se jedna?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to společnost, který nějakou dobu byla sponzorem Re-Playe, a zabývá se stavbou notebooků na míru s možností konfigurace. Designově to teda moc nevyniká, ale výkon to má, jelikož tam moc nepracujou s i3...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem na ne koukal a teda zadny zazrak, myslim, ze s timto moc slavni nejsou, asi jsi ovlivnen casopisem nebo co to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl jsem, že je to slavná společnost, jen jsem přirovnal princip jejich práce. A Re-play není časopis, ale TV pořad, kterému Goldmax byl nějakou dobu sponzorem. Takže s Goldmaxem se lidé mohli setkat právě skrze pořad či při hledání herního notebooku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, dik za vysvetleni. Prohledl jsem i jejich nabidku a myslim, ze zustanu u Asus/MSI (zvazuji kvuli cene dat sanci i Aceru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goldmax jako takovej je méně známý, ale jeho značka eurocom myslím už jo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goldmax = eurocom. Nejsem si tedy stoprocentně jistý, jestli to je tatáž společnost jen s českým zastoupením, ale podle produkce bych dal ruku do ohně, že jde o stejnou fabriku. Eurocomy jsou opravdu bestiální ''přenosné'' počítače, ale pro běžné užití je opravdu vhodnější desktop.
Nicméně všechna čest za to, že do těla notebooku nacpali desktop!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goldmax je jméno té společnosti, eurocom bude obchodní značka. Ještě používali myslím clevo.

Krom této společnosti lze zakoupit i konfigurovatelné základy od compalu. Ono těch výrobců mnoho není a moc se o tom ani neví, většina raději šáhne po nějakém tom asusu, aceru, hp, dellu,... zkrátka toho, co se válí ve většině známých eshopů. Nicméně jde to i jinak :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clevo je cinskej vyrobce barebones notebooku, ktery pak firmy jako eurocom (i pres ten nazev kanadska firma) a desitky ji podobnych jen slozej a prodaj... goldmax je jen distributor eurocomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to nikdy nekupoval, ale vzpoměl jsem si, že toho měli v sortimentu víc... inu, jsme zase o něco chytřejší.

V eu/us snad nikdo nevyrábí ntb či desky (možná kdysi průmyslově siemens). Mám tu několik průmyslových PC (kde by ta kvalita měla být) a i ten advantech vypadá jako rychlá seriovka z taiwanu/číny. Většina produkce je zkrátka odtamtud, foxconn chrlí notebooky, servery a celkově elektroniku snad pro stovky společností. Té asii se nedá vyhnout, ono je to ve finále jedno.

Tahle firma ostatně taky jen skládá hotové, desku si nenavrhli sami, jen vyrobili kysnu, bloky možná navrhli a zhotovili u někoho. Nicméně jako produkt je to jejich a krom té kolotočářské výzdoby to nevypadá zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goldmax nám jeden čas dodávala herné notebooky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na tu cenu je to celkem sympatické. Už delší dobu si říkám, že by nemuselo být nereálné vytvořit SFF stroj, který v sobě skrývá lepší než kancl železo a přitom by to nemuselo stát raketu a mohlo být modulární. Tady to trochu vytunili tou MXM 1080 a vodníkem.

Nicméně představa, že má člověk na stole sympatickou krabičku s něčím ala 1060/1070, R7 1800/X, nvme disky, 32GB ram a možností to upgradnout... to by nebylo vůbec k zahození. Nemluvě o té mnohem rychlejší a snažší údržbě (já tu třeba dost bojuji s prachem a ten můj 20+Kg desktop, to vyčistit je na dobrých 8h času).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle nějak si představuju budoucnost. Škoda že je v tom Intel, to je v současnosti totální diskvalifikace. Ale idea dobrá a doufám, že to podpoří konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.