Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prosincové bezpečnostní aktualizace od Microsoftu

Na pegasoft.cz je záplat víc. Pro XP SP2 4 + 1 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kumulativní aktualizace aplikace Internet Explorer Microsoft Security Bulletin MS05-054 nahrazuje take:

Microsoft Security Bulletin MS05-044
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms05-044.mspx
Vulnerability in the Windows FTP Client Could Allow File Transfer Location Tampering (905495)

nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz stranou: Neví náhodou někdo z moudrých pánů či dam, jak nainstalovat WinXP z hardisku; z NTFS partice; na které má člověk pěkně upravenou Nlite instalaci, kterou jinak musí při instalačních pokusech neustále dokolečka vypalovat na optická média? Jak se vyhnout bootování a instalaci CDromem? Jak nastartovat počítač třebas z flešky a spustit instalaci? Toť otázka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nekoho zajimalo:
Vulnerability in the Windows FTP Client Could Allow File Transfer Location Tampering (905495)
Ten kumulativni bazmek neobsahuje...

Ivan: jednoduche reseni by bylo mit instalacku na FAT32 a nabootovat DOS treba z diskety...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si ji dáš na FAT/FAT32 partition, tak z dosové diskety, nebo flash apod. Podobný problém jsem řešil a na NTFS se jinak nedostaneš, abys spustil instalaci. Možná jdou nějak upravit instalační CD, aby soubory hledal někda jinde, ale zase to chce FDD nebo LS-120. Samozřejně k datům na NTFS disku se dostaneš i jinak, ale nespustíš instalaci. A ještě poznámka trochu mimo, ale pokud přes F6 taháme při instalaci ovladače na Raid, musí být na disketě; zkoušel jsem to dát sosnout přes flash disk, Bios mi umí emulovat flasku jako FDD, ale instalace zahlásila neznámý formát disku a konec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez trochu otazka mimo temu, ale chcem sa spytat a opysat vam vcerajsi pripad,nikdy sa mi to este nestalo. Navstivil som warez stranku na ktorej som nic neklikal,ani nestahoval, bol to odkaz z GOOGLE,takze som sa ani nikam nepreklikaval. Zhruba po 10sekundach mi vyskocilo male okno velkosti "najit" (pouzivam internet exproler) a spustil sa cely proces instalacie kadejakej havede. Norton Antivirus, Mirosoft AntispywareSpyware si ani neskrtol, zacali reagovat ked uz bol pocitac zaviren. Mnozstvo trojanov, virusov apod. Mal som take skusenosti,ze zatial som navstivil dost stranok a vzdy pred akoukolvek instalaciou virusu trojanu, adware,malware apod. to predchadzalo nejekemu hlaseniu, ci instalovaniu ActiveX. Nikdy neklikam a neinstalujem ActiveX, okrem macromedie ActiveX, WindowsUpdate ActiveX nic viac nemam. Vcera som nemal sancu zasiahnut!!! Najhorsie som nakoniec dopadol so SpySheriff. Poznam si vsetky beziace procesy podrobne, takze som rucne skontroloval registre, beziace procesy. Bolo to dost obtiazne zlikvidovat a vyhladat vsetky exe a dll, vzdy si to vytvaralo nanovo odkaz v registroch. Rovnako to dalo nejaky stupidnu tapetu na plochu,ktora sa nedala odstranit, musel som pohladat info na angl.forumoch. Stalo sa vam niekedy taketo nieco,ze ste uplne stratili kontrolu nad pocitacom??? Mne prvy raz a velakrat navstevujem zavirene stranky. Dik za info

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel - dnes používať IE na warez stránke resp. aj na iných stránkach sa rovná samovražde. To skutočne nepochopím...Hovorí ti niečo Opera alebo Firefox ? IE maximálne na WinUpdate.
V PC už niečo muselo byť, ináč to nie je možné, teda to, čo popisuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel - doporúčam navšíviť www.viry.cz. Lepšie fórum neexistuje, všetci sú veeeeľmi ochotní a radi ti poradia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Nejspíš tě dostala tato chyba v IE, o které v Microsoftu věděli už v červnu, ale nedošlo jim, že je tak nebezpečná: http://secunia.com/advisories/15546/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava: Veřejnost o té chybě věděla od června. Microsoft byl informován už v březnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: na Pegasoftu maji vice zaplat, protoze trosku zaspali. Zaplata na DirectX uz je na svete cca 2 mesice...

Marcel: Prene tak, jak rika Lubomír v 11:45. IE jen pro windowsupdate, MSDN, a pekelny homebanking KB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Pegasoftu nezaspali. Ta dva měsíce stará záplata je vydaná znovu v nové verzi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, na Pegasoftu jsou hlavně nejen "Security Updaty", ale i "non-security updaty", tedy opravy chyb, který třeba ani Microsoft Update nenabídne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chalani, dakujem za info. Pouzivam zaplatovany???  IE, som na to zvyknuty, nechce sa mi nic nove instalovat. Nemal som nikdy problem a s nic som sa netretol. Som online pripojeny cez broadband, takze vsetky aktualizacie su stiahnute ihned. Na druhej strane som sa zase nieco naucil, aj ked som stravil 3 hodiny odstranovanim virusov. Urcite som nic nemal, poznam vsetky beziace procesy, sluzby pri spusteni mam nastavene len na tie,ktore su nevyhnutne pre bezpecnost a chod Windows, zdielana plocha a pod.somariny vypnute, hardware firewall zabudovany v router, zavrete vsetky porty, jediny kto ma otvoreny port je Skype - to pouzivam len ked idem volat, inak permanentne vypnute. To co popisujete dnes riesi dnesna zaplata od Microsoft???  Inak www.spysheriff.com je cista,nie je tam virus, ta stranka je spravena velmi profesionalne a doveryhodne, zrejme stade sa spusta instalacia toho svinsta!!! Ten subor install.exe, je podla vsetkych antivirakov cisty, jediny NOD32 ho najde ako zavireny. Prikladam nieco http://virusscan.jotti.org/ na overenie si virusov v subore. Dik vsetkym

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jsem se nakazil Spysheriffem a spoustou dalších věcí a to sem měl puštěnej jenom Firefox! Povedlo se mi to odstranit opakovaným mazáním nakažených souborou NOD-em 32 a Ad-awarem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To:MG  Ja som to odstranil rucne. SpySheriff odinstalujes rucne, potom som prehladal vsetky registre, pouzil som pre kontrolu najnovsi HijackThis co kde bezi. Cez HLADAT vyhladal vsetky nanovo vytvorene subory a odstranil ich v nudzovom rezime Windows, bez pardonu vsetky!!! Vedel som ze som v ten den nic neistaloval, tak nemali byt ziadne nove DLL, INI, ani EXE, vymazal vsetky vytvorene adresare v ten den. A co robim pravidelne, tak mazem cez Ccleaner.exe kazdy den vsetku historiu, vsetky cookies, vsetko, co sa da zmazat bez pardonu. A potom este prekontroloval nakoniec cez registry mechanic registre. Ten nasiel neplatne odkazi uz na neexistujuce subory napr. imb00001.exe apod. Vsetko zmazal. A nakoniec este prekontroloval ci niekde nieco nezostalo cez najnovsi Spybot. Vsetky procesy cez HijackThis su ciste a zelene ozn.ako bezpecne a Spybot nic uz nenasiel. Nakoniec vsetko bezi tak ako ma. Pri nastartovani mi bezi 32 procesov a zatazenie procesora je 0 resp.1 percento.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Marcel - treba sa stále učiť !!! Firefox používam viac ako rok a Operu od kedy je zadarmo. IE im nesiaha ani po päty !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lubomir: znovu som to dnes skusil, s tym ze som bol pripraveny. Nabehlo okno UZIVATELSKA VYZVA SKRIPTU IE, a v tom som vytiahol kabel. Posledna zaplata to neriesi, znova by k tomu doslo keby som nebol vcas odpojil kabel od sietovky. Ak to chces skusit s Opera alebo Firefox,nech sa paci http://www.serials.ws/all/?l=d&pn=8  Ako by som mohol ten skript ulozit pre rozbor???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych vám do toho nechtěl moc kecat, ale tento server není zrovna vhodným místem na konzultaci práce s warez stránkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno , na techto a podobnych strankach je plno podezrelych java a activex skriptu a taky dost z tech ehm "keygenu" a "cracku" samo osobne jsou trojany a ne to co hledas :). Ja tyhle stranky zboznuji nebot je to zdroj mnoha novych trojanu a malware do me sbirky. Jinak velmi rad na techto strankach pouzivam Maxthon a jeste nikdy nic neproslo bez meho vedomi :) Jiste M/FF jsou bezpecnejsi, ale to si pak tu potvoru nemuzu stahnout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa tam hlási ešte nejaký ďalší Win update pre XP s označením KB 910437 ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čau chtěl bych se zeptat co mám udělat abych mohl z winupdate a přitom obešel kontrolu pravosti ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lubomír: 910437 není uvedena, protože se nejdná o bezpečnostní záplatu, ale o záplatu funkční. Má zabránit možným chybám v knihovně Esent.dll při využívání Windows Update u systémů Windows XP a 2003 Server. Bohužel ani MS není o moc podrobnější - http://support.microsoft.com/kb/910437/en-cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.