Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První 4k smartphone je na cestě, asi jím bude ZTE Star 3 s 806 PPI

Jo a nabijet se to nebude denne, ale 2x denne. Pokrok.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

-------------------- -------------------- -------------------- -------------------- --------------------
Nejsom zaprskly konzarvativista, ale kam speju tie smart-blb-dement-genius-tableto-lopato-fóny?

Kedysi okrem telefonovania a SMS stacili hodinky, budik, stopky, kalendar a velky luxus sa stalo radio. A mobil bol ozaj miniaturny, kazdy druhy mobil sa dal zovriet do dlane tak, ze ho nebolo vidiet a nosit ho v puzdre za opaskom. Co tam potom, ze displej bol monochromatický (ČB = 2 farby) a mal rozlišenie 160x128 pixelov, ktoré boli veľké 1 mm x 1 mm. Dnes potrebujeme 16,7 milión farieb (2^24) a 4K rozlíšenie (3840*2160) s pixelmi dááááávno za hranicou rozoznatelnosti ludskeho oka. Co tam potom ze baterka dakedy vydrzala tyzden a pol a dnes den. Dalej sedet na prdeli som mohol vzdy a vsade, kedze ani v prednom ani v zadnom vacku som nemal 5-6 palcovu smart-blb-lopatu. Dalej ked mi normalny mobil spred 10-15 rokov spadol ma beton, zdvihol som ho, ked odletel kryt baterie poskladal som ho naspat a siel dalej. Ked sa to dnes stane s tisic eurovou smart-blb-lopatou, praskne sa mu displej a pomyslim si: do prdele pol druha vyplaty v riti. Tak tomu hovorim "vyvoj".

Dnes mame smart-blb-lopaty spolu s fotoaparátom, kamerou, baterkou, multiplaftormovou navigáciou (americky GPS vylepseny na A-GPS, rusky Glonass, europsky Galileo, čínsky Baidou), diktafónom, prehrávačom všetkýcj možnách multimédií, diaľkovým ovládačom na smart-blb-TV či univerzálnym počítačom na surfovanie po nete či ovládanie osvetlenia v byte či sťahovanie žalúzíí, vode-odolnosťou, meraním tepu ... či iných zdravotníckych chujovín. Rozbieha sa bezkontaktne platenie mobilom, ktoré trvá jednu sekundu. Cochvíla budeme dostávať správy o stave prádla v smart-blb-pračke, o stave jedla v smart-blb-chladničke a nutričnej hodnote ohriateho jedla v smart-blb-mikrovlnke a smart-blb-termoska nam posle spravu ze mame blby pitny rezim. Vsetko bude smart, okrem ludi.

Ale to nám nestačí, my tam chceme aj projektor, laser na meranie vzdialenosti a vodovahu, senzor na nočné videnie, detektor kovov, pravy teplomer telesnej a vonkajsej teploty (nelen hausnumero z internetu), merač obsahu alkoholu v krvi.....ale stale sme neskoncili.

Za pár rokov smart-blb-dement-genius-tableto-lopato-fón nahradí občiansky, zdravotný a vodičský preukaz, permanentnku na plaváreň či posilky, nahradí tie umelohmotné zákaznícke karty ako napr. v DM drogerii, na benzínke Shellke či Bille ci ďalších dvesto zákazníckych kariet.

A POTOM: ked mi za 10 rokov slohnu smart-blb-dement-genius-tableto-lopato-fón, neprídem už iba o nezálohované kontakty, stovku fotiek a 5 € kréda. Stratím identitu, zdravotné záznamy, súkromie, tretinu majetku, všetky zázaznícke karty, možnosť platiť, všetky heslá na všetky oblakové služby a fotky detí za 5 rokov, pretoze coraz viac je ludi co fotia mobilom a nic nezalohuju a neriesia (naco ked tam drbnu 128 GB kartu). A bude to 10x horšie jak keby mi slohli notebook.
-------------------- -------------------- -------------------- -------------------- --------------------

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokojne mi naklikejte aj -1000. Uz pred 2-3 rokmi som na SK-CZ IT forach vypisoval o chorobnom PPI (aj s ohladom na PC monitory a TV) a ze smart-blb-dement-genius-tableto-lopato-fóny to dotiahnu na tisicku PPI. Kazdy to vtedy povazoval za uzasny napad a minuskoval jak besny.

Detto s TV: 4K, 8K, 10K, 20K .... sto K (samozrejme vsetko na 40-50 palcovej obrazovke) ... 8-kanalovy zvuk, 22-kanalovy ... kde konci zdravy rozum?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Klidek. Kazda doba nejak blbne.

Si dobre pamatuju, kdyz jsem mel Nokii z Matrixu ;-) , tak se mi smali, ze mam cihlu. Byly v mode ty male jednoradkove Ericssony. Cim mensi, tim lepsi.

Ted mam Nokii 6303c, pac je sympaticky mala do kapsy, ma displej akurat (320x240) a vidim tam vse co potrebuju. Tak se mi smejou co to mam za jebku malou, pac s tim nemuzu hrat pinces, o tenisu nemluve a svete div se (!), kdyz jedu na bruslich, tak se mi vejde to kapsy a nemusim to poutat na biceps specialnimi popruhy.

Ono to casem zas prejde... Kdyby to lidi nekupovali, tak to vyrobci nevyrabej.
Hlavne ze na novem sluzebnim notasu mam neco jako 1364*768. To je vec, kterou fakt nechapu...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zdravý rozum končí u peněženek lidí, co to kupujou díky sofistikované reklamě :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A všimli jste si jak v reklamách mizí výčet nových vychytávek (co by taky vyčítali, když se jen zvedá počet jader) a místo toho nové reklamy zní "Buďte první" nebo "Pochlubte se"... Už i na těch reklamách je vidět že jít dál už nemá smysl. Ale prodávat se musí ... ;(

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, detto MS Office 2007, 2010, 2013 a najnovsi 2016. Absolutne nechapem. Osobne vsetko co potrebuejem ma Office 95 a ani nemusim mat 97, 2000, XP a 2003, ale budiz tie XML prezlecene ZIP ala DOCx, XLXx je dobre mat 2007, alebo 2010 aby som nemusel mat nejaky konverter. Ale fakt nechapem naco by mi bol 2013, 2016, 2019(20) ???? Ale predavat sa musi. Detto Wokna 8.1 a Wokna 8.2 - pardon Wokna 10 (ja to nazyvam konecne dokoncene Wokna 8.2). Absolutne nepotrebujem, staci mi 6 rocny Win 7.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ad cena : Sorry, ale málo a ťažko zarábaš, nie si evidentne cieľová skupina.
Ad smart: Smart = chytrý spôsob ako z blbých ľudí dostať peniaze
Ad strata: Bude stačiť ak sa opýtaš v NSA apod. a oni ti to všetko sprístupnia
Inak odo mňa +100 ;-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se tady dívám po nějakým <5" smartphonu s rozlišením kolem 960x540 nebo maximálně 1280x720 a oni už sem chtějí cpát nějaký zbytečný 4k? Kdo a k čemu to potřebuje? Už samotná jemnost obrazu 806ppi je šílená. Škoda že se stejným zápalem nezvyšují i kapacitu akumutátorů a nezrychlují nabíjení.

Každopádně chci vidět zátěž SoC při takovým rozlišení a výdrž na jedno nabití.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

snad na Oculus, ci jak se to jmenuje, predpokladam, ze brejle budou soucasti dodavky...
v horsim pripade snad hodinarska lupa....
BTW: jediny prinos vidim v tom, ze takove "nic" zvladne 4K....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

svět se zbláznil už dávno, takže tyto výstřelky typu 4K na placičce 5-6" nebo jabkohodinky mě už nevzrušují. Nějaký trouba si to na exhibování jistě koupí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

S mnohym by som vedel suhlasit a aj suhlasim. ALE.
Osobne vidim - nazvem to, "rozpor", v tom, ze su k dispozicii displeje, ktorym dnes zvysok pristroja nie je parametrovo schopny rozumne sekundovat.
Nemam problem s tym, aby bol displej (mobil, monitor, TV) ako fotka - preco by mi to aj malo vadit?? "Vadit" mi to vsak moze akurat "dnes" - ked "zivit" podobne zobrazovadlo ide na vrub jeho vykonu a vydrzi. Ak s tymto nebude v buducnosti problem a casom urcite nebude (otazne je vsak za kolko rokov), tak mi dnes tieto veci nevadia (aj ked si ich kvoli cene + inym veciam nekupim), lebo potajomky dufam, ze to nejak nakopne aj vyvoj tych ostatnych komponentov, aby dorovnali krok s poziciou, na ktorej su dnes teda zmienovane displeje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ono to uplne hezke 4K nebude.. je tam komprese obrazu na ceste mezi telefonem a displejem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by mudrejsi udelat aby android umel NTFS system abych nebyl omezovan velikosti souboru na 4GB pri microSDXC karte o velikosti 64GB a vice... K cemu mi bude 4K film o velikosti rekneme 15GB kdyz ho nedokazu nahrat na kartu aby je mobil dokazal nacist? Pres wifi koukat na FullHD se zase seka obraz protoze to nejak nestiha i kdyz mam 300mbit ap a Samsung S4 LTE...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost. Další licenční poplatky pro M$ (extFAT, NTFS). Zkus EXT2 a vyšší. Ad WiFi : QoS na routri a zdroji. Pokud je to správně implementované, pomůže to.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stacil by exFAT, ostatne pokud telefon podporuje SDXC, musi podporovat i exFAT, protoze exFAT je soucasti standardu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se hádat, ale nejsem si jistej, že by standardizace SDXC hovořila něco o filesystému. Spíš je to doporučení jaký typ FS použít. Nezapomínej, že exFAT je dílem MS a pokud vím, je licencovan a MS neuvolnil tuto licenci pro Android.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jediny tvoj problem s NTFS na androide je, ze nevies pouzit ani ten gugl, aby si zistil, ze je niekolko moznosti, ako pridat podporu NTFS do androidu. Su platene a komfortne, alebo zadarmo a trochu nepohodlne sposoby, mas moznost si vyberat. Tak neplac a hladaj. ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Keby to malo na sebe nalepene jablko tak cely internet exploduje a pise sa o tom na kazdej stranke ako najvacsia revolucia od objavu elektriky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych uvital reinkarnaci Nokie 3310, normalni SIM karta, taka co sezere vic jak 1000 kontaktu, ma 2000 mAh baterii, vola, dokaze poslat SMS(na MMS seru) a ma pomocne svitidlo, bez fotaku, GPS a internetu, tlacidla sou bozi, to tlapani je jak pro homosexualni dementy. Takova 3310 by v klidu vydrzela 2-3 tyzdny.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podobných telefonů jsou mraky a moc nestojí. Konkrétně od Nokie je jednoduchá 105-ka, která ve stand-by vydrží měsíc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Probem je, ze tyto jednoduche telefony jsou takove nedodelane.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na diskusi o zbytečných PPI si vzpomenu pokaždé, když mi na displej spadne dešťová kapka...

Ono snad v žádné oblasti se vývoj neukončuje s tím, že to „takhle už stačí”. Realita má co do PPI stále ještě hodně navrch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.