Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První Blu-ray rekordér Pioneer BDR-101A

"Dostane se i Blu-ray na čas několika minut? Vzhledem k datovému toku si budeme muset ale asi zatím chvíli počkat"
24 GB za 45 minút je zhruba 500 MB za minútu a teda si 9 MB/s. Myslím, že dnešné disky v pohode zvládajú aj viacej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bych řekl že všechny současné disky jsou rychlejší ;-) Z hlediska rozhraní taky problém nebude, i ATA/33 by na takovéhle časy stačilo, takže spíš bude problém takové objemy dat na ten disk vypálit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaka bude cena medii ? kdyz dnesni DVD DL stoji tolik ze si to skoro nikdo nekupuje... bude to za stejnou cenu ? to by pak stalo za to :-)
ale rozdil mezi 8,5GB a 24GB neni tak veliky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice japonsky umím,a le ty znaky jsou korejské, takže vám neřeknu co tam je

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO ZOKI: Několik minut neni 45, 45 minut je 3/4 hodiny. Několik minut je někde kolem 8. To znamená 50MB/s. Navíc kdo by to chtěl, ja chci magnetickou pásku pro každého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak uvazuju, tak asi uplne preskocim DVD /nemel jsem duvod si kupovat smazku, kdyz bych to nevyuzil/ a pockam tak rok a pul, dva, az Bluray klesne na cenu prijatelnou pro normalni lidi. To se bude potom zalohovat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gum: ...a potom si to zas rozmyslíš, bo už bude vo výhľade holografický záznam s 300GB na placke...;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, je to krok stranou. Když byly disky 400 MB tak už se pálilo 650 MB, teď jsou disky 1000 větší a ještě se nepálí ani těch mizernejch 24 Giga. Když se kouknu kolik se vejde na zálohovací pásky a pokud by byla masová produkce, tak i cena by byla nízká........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych krok stranou, ale část vývoje. Každá technologie se vyčerpá. A magnetické pásky mě už vůbec nelákají, bez přetáčení se rád obejdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 zubenqa: Hezký, zrovna jsem chtěl taky napsat, že na tom štítku jsou korejské znaky, nikoliv Japonština. Jen nevím jestli to Martinovi pomůže :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja jsem slysel ze prej Blu-ray a HD-DVD je pekna sracka.Nema to cenu vubec kupovat.Pockejte rovnou na holografickej zaznam a az se jej dockate tak ho nekupujte! Nebot v tej dobe to uz bude taky sracka protoze treba prijde SUPER-RAY kde na jedno medium dame 10terabitu.Tim padem bysme doma meli nakoupeny sami kramy.
Pokrok jde dopredu rychle a je nakazdym za zustane 20let u DVD 4,7 a 8,5GB nebo radsi do toho moc davat penez nebude a bude cekat a cekat a cekat a cekat.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co sa tyka toho napalenia blu-ray media za par minut som dost skepticky, pretoze ak sa to napaluje formou spiraly tak aj na napalenie plneho media bude treba viac otacok a pokial viem tak CD aj DVD sa zastavili na rovnakej max rychlosti otacok za minutu (asi 8.5 rpm-priblizne)
CD 52x
DVD 16x
BDR ?x - mozte si skusit vyratat sami, ale viac ako 8 to urcite nebude aj aj to som moc velky optimista
+ sa tam zacina prejavovat chvenie mechaniky, z toho bude dost velka hustota C1 a C2 chyb, zaznam 0.1mm pod povrchom - no MAME SA NA CO TESIT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to ještě CD a DVD vypálená při max rychlostech (52x, resp 16x)nejsou nijak zvláště kvalitní (teda jak kdy a jak na co).takže jestli se BD zastavi na 8x, tak se stejně vyplatí pálit tak 4x, což by znamenalo stejně časy nad 20 min.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele me je uplne jedno jetli se to bude palit treba 30 min. hlavne ze si konecne zazalohoju svoje disky na min jak 80dvd!!!!postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.