Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První mobilní síť na Měsíci už příští rok. Vybuduje ji Vodafone, Nokia a Audi

Toz tomu rikam pokrok :))
V Africe umiraji lidi hladem, u nas v Cesku je pry okolo 1 milionu lidi na hranici chudoby a tady se dela wifi na mesici. Tahle civilizace je fakt mimo... ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby o těhle věcech rozhodovali lidi, jako jsi ty, tak stále žijeme ve středověku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vis, ani jeden lidsky zivot nestoji za tuhle sracku, co na tom mesici postavi. Ono dneska se tady zije dobre, za 10 let muze byt vsechno uplne jinak. A pak budes jak ten african..
Jinak doufam, ze z toho krome marketingovych tamtamu, bude opravdu velky uzitek..budes se moci divat na obrazky pouste a kosmickeho prachu..:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poněkud ti uniklo že v něm pořád ještě žijeme. Na myšlení nemocných mocných a jejich uplacených přicmrndávačů z davu se za staletí bohužel nezměnilo vůbec nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je bohuzel pravda..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedela se WiFi, dela se 4G. A po nekolika desetiletich KONECNE na tom mesici i pristane neco smysluplneho (cinskeho chromeho kralika muzeme pominout). Pokud to neni hoax a skutecne tam budou 2 vozitka + zakladnova stanice, a skutecne budou prenaset video - a treba najdou Lunar Rover - uz jen to bude uspech (a slusna facka pomatenym konspiracnim teoretikum). Cokoliv co pritahne zajem verejnosti k pruzkumu vesmiru, jakakoliv popularizace je velke dobro - proto treba ten Muskovo roadster se Starmanem beru jako GENIALNI napad. Blabolit o hladovejicich v Africe je totalne mimo. V dusledku - chcete s tim neco udelat? Jdete tam a rozdavejte kondomy. Nikdo je nenuti mit 10 deti v podminkach kdy je nemaji sanci sami uzivit. Potravinova pomoc je pouze uci "staci sedet na zadku a natahovat ruku" a plodit dalsi generaci co bude delat to same.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kondomy nepomuzou, nepouzivaji je.

Lepsi je tam jet se dvema cihlami (v nouzi postaci i dva kameny).

Jestli nevite, co s cihlami, tak hadejte, jak se kastruji velbloudi :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro ilustraci tohoto problému: v Africe přibývá (rozdíl mezi narozenými a zemřelými) každý týden jeden milion lidí, tj. 50 milionů ročně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodně dětí je jediný možný důchodový systém, pokud jste v zemi, kde je vysoká úmrtnost. Jedině tak máte nějakou šanci, že se nějaký váš potomek dožije dospělosti a bude se moc postarat ve vašem stáří.

Ostatně se stačí podívat, kolik dětí kdy bylo v našich končinách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No konečne sa vyplatí ísť na Mesiac na dovolenku :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je asi kvůli Tesle Roadster, aby jí fungovalo Spotify...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že to udělají pořádně, vždycky když letím v noci na slunce (ve dne to nejde, to bych se spálil) tak jak debil lítám po můstku a hledám signál.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, kolik tam budou mít zákazníků (s měsíčním paušálem, ne jednorázové předplacenky)...
Roamingové poplatky budou asi dost brutální. Podobně data. Asi jako u nás v roce 2001 (okolo 700.000,- Kč za 1 GB při ceně 70h za 1 kB s GPRS, případně přes 1 Kč/1 kB na WAP).
Schválně jakou bude mít Měsíc předvolbu a jaká bude volačka zpět na Zemi. ++3 420 xxxyyyzzz (jako třetí planeta, ČR, atd.)?
Ale nejvíc ze všeho by mě překvapilo, kdyby tam ten hovor někdo zvedl... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jedno, hlavne že šmejdi budú môcť už aj tam ponúkať tie svoje hrnce :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Slovní spojení měsíční paušál dostává nový význam. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Plusem bude, že bude asi jednorázový. Mínusem, že se nedoplatíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děláš si srandu, ale i toto bude muset začít někdo řešit - způsob adresace lidí a zařízení mimo naši domovinu.
IPv6 na to asi bude stačit, ale to není pro lidi (těch pár jedniců, kterým zípis typu fe80::351d:ea8:5914:be00 nedělá problém, nepočítám). Takže se už teším na to až předvolba ++420 bude ve stylu --ABCD+420, kde ABCD bude číslo(ID) (mimo|po=0000)zemské základny/pozice. I když v dnešní době už i to telefonní číslo je přežitek. Klidně by tyto volby mohli být nahrazeny/rozšířeny slovním spojením ve stylu doménových jmen. Něco jako Hloupy-Honza@domena_nebo_nejaka_adresa.cell.cz .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.