Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První PC s ION platformou - Acer AspireRevo

Je to pěkné, ale jak k tomu připojím klasický LCD monitor když nechci používat analog? Existuje nějaká redukce na HDMI nebo tak něco? Nebo bude i jiná verze s podporou DVI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

četls to, koukls na obrázky? jasně se tam o HDMI píše a HDMi je vidět i na fotce. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden diskutér to okomentoval slovami, že ako sa na to pozerá tak mu to pripadá ako váha :D Dobrý nápad na 2in1 riešenie (váha + nettop).

Ale teraz naozaj: Je to krásny kúsok na báze Ionu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze redukcie HDMI<->DVI su uplne bezproblemova vec. Vyzera to fakt pekne, ale ta cena :-/
Na to, ze to obsahuje oproti klasickemu desktopu cca 40% materialov a suciastok by som cakal nieco okolo 6000 Kc.
MB Ion+CPU Atom ~ 80 EUR
RAM SO-DIMM 2x2GB ~ 40 EUR
HDD 2,5" 250GB ~ 50 EUR
PSU AC/DC 80W ~ 30 EUR
Spolu: 200 EUR pri maloobchodnych(!) cenach vratane DPH

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu je to určené? Já pro to nevidím žádné využití - s Vistama to bude tuhnout a nepomůže tomu ani výkonná grafika. Kdyby tam dali Athlon X2 4850e, tak je to úsporné a 5x výkonnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud bych chtěl PC tohoto typu, netřeba čekat na Ion. Např asus má v nabídce podobný nettop eee  postavený sice na příšerném 945 + Atom, ale je tam přidán radeon HD3450, což bude podle mě výkonější než gf v tomhle ionu. Pochopitelně se spotřebou to bude asi horší a také bude záležet na ceně, to asi ze všeho nejvíc. Uvidíme, ale je jedině dobře, že je tu Ion,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Johny - proč by to mělo tuhnout? Visty jsou náročné na RAM a částečně na výkon HDD, ani ne na CPU. I když souhlasím, že na AMD X2 by to bylo lepší, a na nějaké nízko taktované by to žralo a topilo stejně. Bohužel AMD v netboocích a nettopech drsně zaspalo, smám jsem měl radost, když přišly s formátem DTX a mini DTX, což by ylo absolutně ideál, ale kde je jim konec?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JohnnyD: si si isty ze toho athlona natrepes do 3cm vysokej krabicky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jfb, hehe: Za 10k si pořídíš-sestavíš PC od AMD co ti bude trhat kostky a bude úsporný a to včetně monitoru. 3cm - no tak to je jediný - ale naco mi jsou 3cm...krabička zápalek je ještě menší ale na počítání to taky není, jako tohle. Prostě ten Atom tak do mobilního telefonu,PDA a tak a už by neměli ohlupovat lidi tím, že ho cpou tam kam nepatří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že se brzy objeví něco podobného jako HTPC. Stačí přidat mechaniku a tuner a byl bych maximálně spokojen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>kypec : no a ešte ti tam chýba pekná Mini-ITX alebo Nano-ITX alebo Pico-ITX skrinka

>>MACHINA : máte pravdu napr. Mini počítač ASUS Essentio ES 5000 s Celeronom 1.2GHz + ATI Radeon HD 3650 alebo (ATI Radeon HD 3450).

Ja už vyše pol roka fičím na Mini-ITX VIA a teda VIA Nano 1.6GHz + ATI Radeon HD 4350 low-profile v podobnej skrinke ako ten ASUS Essentio ešte troška menšej. Je z toho nenáročné HTPC a dajú sa na tom hrať aj staršie hry, ale s tým sa ja nezaoberám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to som fakt jediny komu stredna foto pripomina venusin pahorok a hned pod nim vytuzene plug-n-play zariadenie?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To JohnnyD - no já mám doma 2 full AMD PCčka, z toho jedno velké, silné a druhé relativně malé na mikro ATX desce s lowprofile casem. Tenkrát, když jsem to kupoval, tak jsem chtěl ITX desku od Albatronu, bohužel jsem ji nesehnal. Ale ta velikost je pro mě velmi důležitá, a tohle vypadá dobře, ale už je trochu pozdě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě, kdyby AMD chtělo, tak produkuje malé, hezké, úsporné, levné PC už dávno, HW na to má již několik let, nemusí nic vymýšlet, ale z nějakého důvodu na to kašle. Teď tenhle segment trhu obsadil pomalý Atom, a to takovým způsobem, že s tím asi ani v Intelu nepočítali. Já jsem AMD fun, ale bohužel EEE 901 je jen s Atomem, tak jsem koupil Intel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vajaj - no, ted kdyz o tom tak mluvis... :) Dokonce ten vypinaci cudlik nebo co to je je anatomicky docela naznacujici dalsi detaily...

Ma to VESA na pripojeni zezadu na monitor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi se to líbí. Je moře profesí kde je počítač pořád na stole (není třeba noťas) a přitom se na tom jen brouzdá a píše ve wordu. Taková krabička je na to skvělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zase jen jeden ethernet takze jako router nepouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jfb: Já mám taky úspornou a malou sestavu ale full, tzn. Athlon X2 4850e a desku 780G s IGK která mi bere 30W /zdroj 220W/. A jede mi to jako blesk i s Vistama v malý slim mATX skřínce. Tohle bude brát 20W, teda skoro stejně a budu věčně čekat, než se mi načte program atd.

A stála skoro polovinu (6000,-)co tohle a hrabe to kostky. Mě nenapadá jediný důvod, proč bych měl někdo chtít něco jako Atom, když chci něco malýho, dám si to do slim mATX.

Když počítám používání PC 10h denně a rozdíl 10W ve spotřebě, tak mě Atom dožene ve spotřebě (4k - cenový rozdím mezi mým full PC a tímhle a 5 Kč za kWh) za 22 roků:DDD A nebudu si trhat vlasy nad pomalostí a nerozšiřitelností Atomu 22 let, ne?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JohnnyD - no protože i slim mikroATX je 10x větší objemově než toto.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No tak tohle konečně vypadá zajímavě, na tohle čekám - připojit to k televizi do obýváku, dát tam linux na office, internet a solitaire a už nikdy víc nebudu muset odhánět rodinu od svého počítače, když si chci zahrát. Doufám, že v tom neni nějaký malý hlučný větrák :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JohnnyD: Napiš komponenty(zdroj), speci. biosu a značku Multi/Watmetru. A třeba hod fotku na imageshack.
Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kernel: Zdroj v case je Apex (se SATA) http://www.nc.cz/antler-micro-case-dm-339-220w-cerny-stribrny-audio-usb-...

wattmeter z Alza.cz Solid TS-JD

postavený PC podle testu v:http://www.computerbase.de/artikel/hardware/prozessoren/2008/test_intel_...

Zde má sestava Athlon X2 4850e spotřebu v idle 35W, já mám asi 31,4W

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se to libi, ale jak k tomu pripojim 7.1 zvuk? Pres 2 jacky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tHK - pokud vím, tak přes HDMI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krabicka pekna, cena vysoka. Az bude taketo nieco stat okolo 4000 kc tak si to mozno kupim len kvoli tomu aby som nemusel k tv/projektoru kable. alebo by mohli zacat vyrabat take riesenie aby sa komponenty skladaly do seba ako puzzle vid. "zasuvky" pre iPOD na receiveroch a htpc skriniach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JohnnyD: Moc pěkný, já mám na eBay pěkný shop, kde prodávají A330 za levno, ale hlavně mají fenomenální skříně a zdroje.
NA druhou stranu je mi žinantní kupvat desku s grafikou roku '05, nové intel dodává jen k A280 či A5xx. Na 330 se dělá kulový.
Lámu se mezi microATX P DualCore 5200 a i4500HDX, i945,A330 a AMD s DVI, či to tvoje. Omezen monopolem.
Kolik to žere na burn(HDvideo, av..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.