Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První Radeony HD řady 6000 prý v říjnu

Už jste jak DDčko, prostě si musíte rýpnout, i když uvádíte neověřenou zprávu. Můžete mi vysvětlit to šlapání na paty atu relativní nedobrost ATI karet? Co tak se konečně oprostit od toho kydání hnoje a napsat něco solidně. Jsem pro vás bohužel technik a mám rád objektivní články bez subjektivních emocí. To tak snesu v závěru, kde to ale navíc slušný a objektivní autor uvede, že je to jeho subjektivní názor. Ale tady na tomto webu je asi objektivita sprosté slovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys být konkrétnější?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to rýpnutí : ATI...nejsou nějak špatné, opravdu to tam muselo být? Chodím k vám už spoustu let, ale poslední dobou je to tu trošičku rozladěné, možná je to jen muj subjektivní :-) dojem, možná mě někdo podpoří, nevím ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takto vytržené to tak působí, ale tak se to přece nemůže brát, asi jste nějaký zlblý z dnešních medii :-) v kontextu je to spojeno se serii hd6000, která až přijde tak hd500 odstrčí a pak to opravdu bude "ne tak špatná karta"
podle mě je to napsáno dobře a nic pohrdavého z toho nečiší :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to míněno tak, že ATI musí přijít s novějšími kartami, a to ne proto, že by ty staré třeba mohly být čistě hypoteticky špatné (jakože nejsou), ale proto, aby se hýbal byznys. Tvá reakce jen ukazuje, že máš příliš zarudlé oči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim, mne to pripadalo trosku ako sarkazmus, ale aj ked to nebol, tak na tom teda nebolo nic rypajuceho..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, poslednich par let preferuju atiny, takže bych mohl být označený spíše za zastánce rudých, ale v tomhle nic negativního taky nevidím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

modré . Intel :-). Ale to je šumák. Asi se dám zpátky na obvodařinu, aspoň v práci jsem to už udělal, opravdu z těch počítačů začínáme blbnout všici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to nijak mimo nepřijde. HD5000 jsou hodně slušné grafiky, ale pár slabin mají (i když jsou asi uživatelsky schůdnější, než "vlastnosti" GF100 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neexistuje nic bez slabin, ale jak jsem napsal výše, bylo nutno rýpat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem čo tu riešiš - ATI nové čipy s najväčšou pravdepodobnosťou tento rok uvedie (bolo to ich prianím vydávať novú generáciu približne každý rok).

Myslim, že si dobre zrátali to, že čakať na nový výrobný process je pridlho, tak pristúpia k "polgeneračnému" riešeniu a vylepšia všetko čo sa dá na súčasnej architektúre a možno pridajú niečo navyše.

Nepredpokladám, že teraz príde úplne nová architektúra podobne ako to bolo pri Fermi. Videli ako dopadla nVidia pri 40nm procese a najskôr to nechcú zopakovať a dopadnúť podobne.

A naviac správa je napísaná kultivovane, aj keby hneď išlo len o neoverený drb. Nikde som nazachytil informáciu o tom ako bude táto generácia totálne špičková, ako rozdrtí konkurenciu na handry, zadupe do zeme a podobne ako sme to vídavali niekoľko mesiacov dozadu u konkurencie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fermi je úplně nová architektura? Ale kde :-) Úplně nová architektura byla G80. Fermi z toho stále po všech stránkách vychází. Je tam víc rozdílů, než přinesla GT200, ale koncept je stále stejný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

g80 mela dynamickou cache? g80 mela v DP 1/2 vykonu SP? g80 mohla do jednoho bloku exekuce vlozit vice ukolu najednou? atd. atd.

jedine co maji stejne je organizace do "cuda cores" coz je pochopitelne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdil jsem snad něco z toho? :-) Implementace pár nových features nedělá novou architekturu. Byla snad RV670 novou architekturou, když oproti R600 podporovala double-precision, DX10.1, PCI-E 2.0 a UVD? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fermi je bezesporu nova architektura. nenapada me zadny zdroj, ktery by tvrdil opak. tvoje "R600 podporovala double-precision, DX10.1, PCI-E 2.0 a UVD? :o) " mozna jsou uzivatelske features, vzdyt to je to, co uzivatel vyuziva. architektura je ale to uvnitr, co tyto features zivi. dynamicka cache je snad neco, co uzivatel nekdy uvidi oproti PCI-E 2.0? ctyrnasobne zvyseni vykonu v double precision z 1/8 sp na 1/2 sp snad neni ocividna zmena architektury oproti pridani double-precision vypoctu (ovsem pouze vyuzivajich stavajici single-precision obvody)? vkladani vice ukolu do jednoho bloku exekuce najednou misto jeden ukol jedna exekuce neni snad vyrazna zmena architektury oproti priplacnuti dx10/11 na starou architekturu (ale zase se sice vykonove vylepsenym ale porad starym dx9, takze kdyz se zapne tessellace, spadne vykon na 20%)? to se tu clovek nekdy vazne divi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná diskusi, když jsem studoval informatiku. Položil jsem dotaz na zásadní otázku, nikdo neodpověděl k věci, ale asi 3 lidi mě nezapomněli upozornit, že jsem přehodil dvě slova. K věci. Já nevím, mně absolutně přirozeně přijde, že v této souvislosti se chce říct úplně něco úplně jiného, než se snažíš v tom najít. Je potřeba prostě vypnout vyčerpávající IT syntax checker a neanalyzovat každou drobnost izolovaně. Pak se celá diskuse rozdrolí na prach. Jak říkáš: "...technik a mám rád objektivní články bez subjektivních emocí", takže pokud máš Aspergerův syndrom, tak bych to pochopil a omluvil, ale nečetl. (sorry, ale diskutujících autistů mám poslední dobou plné kecky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle mi připomíná bolševika s jeho schopností najít nepřátele socialismu všude :-). S tím syndrome si mě opravdu pobavil, kolik lidí ti už řeklo že ho máš? Tvoje používání odborných termínů z jiné oblasti taky o něčem svědčí, minimálně o nabouraném egu :-). Tak mě prosím tě nepoučuj a nauč se chápat význam psaného slova neheldej tam, co tam není.
PS. Kdyby si překonal svůj odpor a přečetl si tu autistickou diskuzi, tak by si možná pochopil o co mě jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia se podle Neil Trevetta stejne zameruje na mobily a GK kasle protože sou archaicky.Fermi bude asi jeji labuti pisen na poli hernich grafik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitzi už mě těmahle kecama nudíš.

1) Ještě nikdo nedokázal nevhodnost výpočetních GPU pro použití ve hrách a dalších multimédiích.

2) Ještě nikdo nedokázal stahování nvidie z herního trhu - zpoždění 40nm GPU samozřejmě nic takového nedokazuje.

3) Pronikání nvidie do nových oblastí(např. Tegra) neznamená vyklízení starých pozic.

Podle určitých předpovědí se měla přece nvidia stáhnout z herního trhu už s příchodem aktuálních GTX 480, GTX 470, GTX 460 atd. ale realita je někde jinde viď?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já opravdu nemuzu za prohlaseni zastupcu nV, takze pokud se vam neco nelibi reklamujte to u nich, já to pouze tlumocim.A ze sem napsal ze to mozna je labuti pisen, vyvozuju z toho ze nV prohlasuje nejen herni GK za archicke- to sem napsal nepresne, ale celou PC platformu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden zástupce nvidie něco řekl - byl to zástupce mobilní sekce. Rozhodně neřekl, že se stahují a už nebudou vyrábět herní monstra. To je celé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neco tvrdis, tak sem dej link, at si to muzeme overit, nebo (u tebe casteji) je vyvratit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nvidia se z herniho trhu opravdu stahovat nebude. urcite by neinvestovali tolik zdroju do cipu, ktery neni rozhodne jen vypocetni, kdyby se chteli stahnout. to ze budou cipy tegra 2 v bmw, audinach, v tabletech atd. a ze s optimus technologii u notebooku nvidia ukrojila mnohem vetsi cast kolace nez amd, neni zadny duvod proc opoustet jiny trh. to je mozna tve zbozne prani ze strachu, ale je to mimo realitu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už sem napsal vyse, cituji zastupce nV.Pokud mistni brouci Pytlici o tom vi vic nez lide z nV tak se omlouvam.Investicemi bych taky moc neargumentoval, Intel investoval do Larabee mnohem vic a nic z toho nebylo zatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neháže se na pravděpodobnost náhodou desetistěnnou kostkou? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi ano. Sedmistěnnou je to zakázané? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to uz mozes rovno DDrulez a 20stennou hadzat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My teda vždycky házeli 2k10 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já jen 6stěnnou ale na všech stranách byly jedničky. Někde jich bylo víc, někde míň, ale vždy to byly jen jedničky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.