Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První smartphone s 8 GB RAM je Asus ZenFone AR

Pane Ježek, dnes je sleva na xiaomi-redmi-note-4 za necelé 4000,- korun. Lehce se dá najít kde ji mají... Neberte to nijak osobně, ale já jen aby jste si vyzkoušel lepší Android než tu plečku co máte. Rád bych si potom přečetl váš názor na Android za necelé 4 tisíce:-), no prostě za ty peníze neváhejte ani vteřinu a kupujte. Páč tenhle poměr výkon cena jen těžko někde seženete a konečně otestujete jaký je rozdíl mezi trabantem a octavii RS na vlastní kůži.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to uz bych radsi investoval do airpods nez takhle vyhazovat penize

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ty Airpods jsou nějaké moderní čípky?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No, ale moc jich tam za ty peníze není :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Pane Ježek, dnes je sleva na xiaomi-redmi-note-4 za necelé 4000,- korun."

Doufám, že ta sleva není za spyware. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, Redmi Note 4 jsem po delším zkoumání trhu koupil manželce před pár měsíci a pořád je velice spokojená. Já jsem si teď koupil čajnafoun Blackview BV7000 IP68 atd, prostě celkem slušně vybavený telefon s Androidem sedmičkou a šlape taky skvěle... :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vývoj softwaru jde nezadržitelně dopředu. Ještě před půl rokem mi na nadstandardní brouzdání na netu stačil PC s 1GB RAM a Windows XP. Nadstandardní to bylo jen ve srovnání se světem mobilů, na modernějším kompu mám otevřené i víc jak 3 stránky najednou + nějaký ten program.

Co jsem naposledy četl o rekordně velké RAM v mobilech, tak to byl trapas. Výrobce část RAM stejně umrtvoval, aby to moc nežralo, když už to nemělo žádný efekt na výkon/uživatelský komfort.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já měl první počítač Atari 800XE v 7 třídě. Byl koupenej v normálním prodeji, nebyl to Tuzex což bylo zajímavý někdy v roce 1987 tuším. RAM byla 64KB a 8KB ROM s Basicem a ještě obsahovala Self Test který mimo jiné mohl paměť překontrolovat. Mám ho ještě pořád doma a musím říct, že se jedná o hezký zařízení a na pohled vypadá stále moderně, klávesnici by některý levný NTB mohly jenom závidět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole, co urážíš můj stále celkem funkční komp srovnáním s takovým prehistorikem, který nepřehraje ani mp3? :))))
IMHO je velká RAM u mobilních přístrojů s flash úložištěm kontraproduktivní a ani si moc neumím představit scénář, kdy by přínosná byla. Má nějakou spotřebu a nad určitou velikost je její přítomnost k ničemu, protože narozdíl od PC se mobil nedá tak lehce zatížit už kvůli horšímu ovládání a tomu přizpůsobenému SW.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pristi rok bude 8GB uplne normalni, prijde novy Android O, Google navysi pozadavky, neco tam zase tradicne domrvi a system na min nez 6GB vubec nerozjedes. Proste o tomhle je Android, takze naopak je vyhodou mit 8GB RAM uz dnes.

Mimochodem, proc myslis, ze se navysuji kapacity baterie, aby to vydrzelo dele? Snad nejses tak najivni. :-) Aby to mohl Google zase zprasit a aby byl potreba vykonejsi hardware, pri kterem bude vyssi spotreba baterie a tak to nevydrzi ani o minutu dyl, tvuj priklad s RAM to nakonec dobre ilustruje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Levný Androidy budou mít svůj OS Android "GO" budou fungovat s 1GB RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy chcete mít telefon pro rozvojové země?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale mozna si konecne bude moct Redmarx nejaky smartphone dovolit. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze vedle v diskuzi utok na me, tady take, takze se me snazis zesmesnovat, to je opravdu hloupe a detinske, takove veci dospely clovek nedela, ale netusim kolik ti je.

Jinak ja nemam zadny problem, ale kdyby se mi rozbil soucasny telefon, tak ano, mezi soucasnou nabidkou telefonu si nedokazu vybrat, zadny telefon neni tak dobry jak bych si predstavoval, takze presne opak tveho pokusu o zesmesneni.

Mimochodem mam uz nekolik let Samsung Galaxy S5 a doufam, ze jeste nekolik let vydrzi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Detinske je tu obhajovat iPhone ako jediny pouzitelny telefon alebo sa vyjadrovat k temam, o ktorych vies prd (nedavno "fakty" o miningu). Ale kazdy mame asi rozdielny nazor na to, co je detinske ci hlupe. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Levný Androidy budou mít svůj OS Android "GO" budou fungovat s 1GB RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stále celkem funkční komp" Atarko je pořád pně funkční a bude dýl než tvoje XP čko :-) MP3 nepřehraje, ale za to se na něm dají hrát bezva hry. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten ASUS je opravdu první smartphone? Čili ta Nubia Z17 s 8 GB RAM tedy smartphone není, nebo jak to chápat?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto podpriemerny higend za higendovu cenu. To myslel autor vazne? V com je to lepsie, nez trebars XZ Premium? Ajooo, to pisal Jezek... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ASUS určitě nebrat - tragická softwarová podpora.

Mám ASUS Fonepad 6, který se začal prodávat začátkem 2014 s Androidem 4.2, na konci 2104 ještě dostal 4.4, a od té doby nic. Kupoval jsem ho někdy v půlce 2014, jako celkem nově uvedený mobil, za cca 6500 Kč. :/
A ani alternativní ROM na to nejsou, je to uzamčený. :/
Poslední rok dva jen hledám náhradu, a ASUS to teda určitě nebude. Chtěl jsem původně něco s integrovaným stylusem, ale zároveň s FullHD displejem v podobný cenový hladině, ale nakonec se nejspíš i obejdu bez stylusu...
Nákup jsem odkládal, protože jsem uvažoval o LG Stylus 2 Plus, ale ten se na český trh nakonec nedostal, a LG Stylus 3 ani variantu s FullHD nemá. :/

Ale s tím současným ASUSem jsem teda krajně nespokojenej - těch bezpečnostních chyb se od roku 2014 objevilo celkem dost, a oni na uživatele kašlou. Kdyby aspoň uvolnili odblokovací tool, záruku už to stejně nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hodně smutné přijít po půl roce o možnost updatovat operační systém a vlastně i bezpečnostní záplaty. Můj smartphone se začal prodávat v roce 2013 a stále dostávám nové aktualizace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A značka Vášho smartphonu je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U většiny méně známých značek je to stejné... ASUS se zařadil do zástupu čínských výrobců, kteří chrlí nové modely jen proto, aby se vzápětí mohli vybodnout na předchozí. Vyřadí je z produktových stránek, ze stránek podpory a tím to pro ně končí. Během toho půlroku, kdy to vyrábí vydají jeden, možná dva OTA a nazdar bazar. Nemají s tím vlastně žádné další náklady a mohou dál roztáčet další kolo dumpingových prodejů (všechny ty modely za USD 100). Radím nebrat!

Hlavní problém je v relativně malém množství prodaných kusů a uzavřených ovladačích. S tím komunita pak těžko něco udělá. Jako lepší řešení se mi jeví bazarový nákup prověřeného bezporuchového modelu, který se vyráběl v obrovských sériích (ale ne moc jetého, pochopitelně) - tím je zaručena podpora komunity a delší morální životnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.