Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prvnímu (a asi jedinému) DVD-RAM 12× médiu je pět let

Ten zvuk při vložení originálu W7 - docela mě zamrazilo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mechanika je maličko starší a je fakt, že holá média tam cosi brousí a pavousí ;) Ale nejspíš jen po okraji, takže krátkodobé vložení jim neubližuje. Ono to taky záleží na náladě, někdy brousí, někdy pavousí, někdy taky nic a všechno jede jak po másle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela fajn retro. Jen skoda ze se zmenou nazvu serveru se redakce prestala zajimat o veci kolem vypalovani. Docela by mne zajimaly nejake testy "vecnych" meidii www.datatresordisc.eu. To uz vas tyto temata vubec nepritahuji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobře vzpomínám, někdy loni jsme se s nimi pokoušeli jednat a nějaká média na testy splašit. Odpovědi jsme se nedočkali. Mimochodem tahle média dělá Eximpo, ovšem s původními médii Eximpo, ze kterých mizela data, to nemá nic společného, tohle je prakticky Diamond Disc - http://www.diit.cz/clanek/cranberry-diamondisc-vydrzi-tisic-let-a-je-v-p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak možná v tomhle případě nemám až tak docela pravdu, trochu jsem si o tom něco zjišťoval a něco se mi na tom nezdá. Mám dojem, že ta média skutečně prověříme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by vyrobce nemel zajem media poskytnout - kolik je jich na testy zapotrebi? Treba by se nasel nekdo a zasponzoroval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me by spis zajimalo, zda ma redakce archivovane pred X-lety vypalena CD/DVD a provest test cteni, zda se moznost cteni vypalenych medii nejak vyrazne zhorsila

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý nápad, pripájam sa k prosbe.
Hlavne by ste mohli otestovať už údajne bezproblémové Multidisc DVD-R z leta 2004, či skutočne držia dáta, alebo či napodobnili svojich smutne preslávených predchodcov.
Čo sa týka DTD diskov - sú to v podstate DVD+RW disky, ochudobnené o niekoľko zložiek záznamovej vrstvy. Zaujímavé by bolo nezávislé otestovanie ich klimatickej odolnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na první pohled je to "věčné" médium zajímavé, dalo by se říct na bezpečné zálohy zálohy jak stvořené, ale ta cena za pouhopouhých 4.37GB je těžce naprd. To by mně komplet zálohování stálo přes milion, takže to by bylo levnější rozšířit RAID pole na nějakou super-paranoidní úroveň jako RAID 1-6-1 :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já přidám mou zkušenost při přihrávání dat na BASF DVD-RAM se to seklo a o všechny i předchozí data jsem přišel, takže možná to funguje vypálit celé DVD a pak záloha vydrží víc než běžné DVD, ale mou důvěru si formát DVD-RAM nezískal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, ja zalohuju uz peknou radku let na media Panasonic dvd-ram 5x a na LG mechanice a nikdy jsem problem nemel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak dlouho ty data vlastně vydrží na DVD-RAM? Já doma jedno mám, ale moc ho nepoužívám. Jinak na zálohy by mohlo být dobrý toto: http://www.alza.cz/data-tresor-disc-dvd-r-1ks-v-krabicce-d186383.htm
Ale ta cena je trochu mimo, zlaté DVD-RAM :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na zalohu pouzivam cenove vyhodny RW media mam jich stovky a po deseti letech ani jeden problem se ctenim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to mě zajímá už celých těch pět let, kde se dá sehnat...? ani na ebayi nejsou...nechápu proč se to nerozrostlo i na další trhy, kromě jp... i za ty dvě tři kila bych ho koupil, ale neni kde... já sem pracoval s pětirychlostníma panáčema, sice to trvalo, ale asi nejbezpečnější "cenově dostupný zálohový systém" pro domácí použití...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám doma ještě nejaké placky, ale ta kapacita je dnes prostě mizerná a hlavně vzhledem k ceně ;(
Vem si, že jedna plná karta ve foťáku ti zaplní v pohodě jedno DVD a to ti "nadanější" zvládnou klidně za pár hodin focení ;)
Nadruhou stranu, na zálohu webů, kódu a podobných věcí, u kterých chci mít jistotu zálohy to není špatné. Jen je škoda, že se u nás v podstatě neprodávaly mechaniky zvládající cartridge ;(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám shodou okolností hned dvě takové: Toshiba SD-W2002 a Panasonic LF-D521. Obě zvládají DVR-RAM 2x a nečtou DVD+R ;) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jo, no...chce to vážit, co tam frkat...místa je málo za tu cenu (cca kolem stovky mě stálo jedno)

a těm testům dnešních vypalovaček: éra už minula svůj vrchol a dneska je v podstatě jedno jakou si koupíte, všechny asi budou pálit cca stejně kvalitně a zbejvá volit jen podle barvy čelního krytu :) :) co se vám hodí do skříně... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak presne tyhle media mam doma jeste 2. Kupoval jsem je na zkousku na Audiocubes.com.

Mimohodem, koupil bych mechniku na cartrigdova DVD-RAM Panasonic SW-9576C nebo ekvivalent Odesla mi do vecnych lovist a na zalohovani byla super. Media jdou sice z cartridge vyndat, ale uz to nema to kouzlo...Tak kdybyste ji nekdo mel, ozvete se mi na rygl@click.cz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam vo svojej zbierke jednu funkcnu PD/CD mechaniku
Panasonic LF-1094 len sa mi zatial nepodarilo zohnat PD medium:-(

a este mam mechaniku LF-D211V DVD-RAM(cartridge) ktoru stale pouzivam a je funkcne skoro ako nova(vyrobena 2000)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PD/CD mechaniky (nejspíše ten samý typ, jako máš ty), tady mám možná dvě, jedna je plně funkční, druhá moc ne. Sehnat dnes PD médium, to je docela umění ;).

Když už jsme u toho Panasonicu, mám tady také LS-120 disketovky (několik, nejfunkčnější je vybraná z nějakého Compaqu a tu mám trvale ve svém PC, ale řekl bych, že stoprocentně spolehlivá z nich není žádná), plus tu mám několik LS-120 disket. LS-240 se mi bohužel sehnat nepoštěstilo, ta by měla totiž umět na klasické 1,44MB diskety zapsat 32 MB (s pomocí příslušného softu, proces zápisu je podobný někdejšímu procesu vypalování dat na CD, data se musela nejprve připravit a pak se to na tu disketu zapsalo všechno naráz a nejspíše to bylo pak jen "read-only", bohužel jsem to nikdy in natura neviděl).

No, a z rarit tu mám ještě také magnetooptiku (tuším Maxoptix T5-2600 - http://www.maxoptix.com/maxoptix_t5_2600_mo_drive.html) na dvoustranná 2,6GB média (kotouč větší než CD, v cartridgi, dost podobné DVD-RAM, stejně i u tohoto média jsou obě strany nezávislé, takže jedna má 1,3 GB). Mechanika bohužel umí jen číst, zapisovat nějak zapomněla. K tomu dvě média, jedno starší a jedno takřka fungl nové Verbatim, na které nebylo nikdy zapsáno (páč nebylo čím, koupil jsem ho před lety za účelem zjištění, jestli je problém v mechanice, nebo v médiu - bohužel je problém v mechanice, zdá se, že magnetická hlava nefunguje, nebo něco, co s ní souvisí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedna vec by ma zaujimala - ako sa ti podarilo to DVD-RAM (nafotene v clanku) sformatovat na NTFS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.