Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm 205 přináší LTE do naprostého low-endu

"čínský noname, typicky vybavený šmírovacím softwarem čínské vlády" - co na tohle říci? Zatracené chemtrails...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ten americky tam je určite, je logicke si pridat aj cinsky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Např. v Xiaomi se takový software reálně našel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebyl tam z výroby. Přidal si ho tam prodejce, protože chtěl vydělávat na zobrazování reklam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím že účel to splní. Občas se ten telefon připojí někam na web. Tam odkliká nějaké ty Adwords reklamy a pak zase dva dny ticho po pěšině. Za rok používání si výrobce přijde z každého prodaného kusu na pěkných pár dolarů. Klidně by to mohli rozdávat zadarmo a furt by se jim to bohatě vyplatilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows XP si bez problémů vystačily s jednojádrem na 700MHz. BTW ten OS od samsungu není tak náročný jako android, tak třeba pro něj to smysl má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je ten, že to nie je pre Android ale pre obyčajné hlúpe mobily, kde namiesto len 2G je doplnené LTE, obzvlásť VoLTE. V tlačovke uvádzajú

"At a launch event in New Delhi, Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) today announced that its subsidiary, Qualcomm Technologies, Inc., introduced the Qualcomm® 205 Mobile Platform, designed to bring 4G LTE connectivity and 4G services to entry-level feature phones." https://www.qualcomm.com/news/releases/2017/03/20/qualcomm-205-mobile-pl...

"to entry-level feature phones"

Feature phone is a term typically used as a retronym to describe mobile phones which are limited in capabilities in contrast to a modern smartphone. Feature phones typically provide voice calling and text messaging functionality, in addition to basic multimedia and Internet capabilities, and other services offered by the user's wireless service provider. https://en.wikipedia.org/wiki/Feature_phone

Ježek, vy ľutujte Indov, že budú mať lacné obyčajné mobily nie len s 2G ale aj s LTE funcionalitou vrátane možnosti volať cez LTE (rozumej, nebudú potrebovať 2G sieť na hovory a SMS).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak už psal Charlie na S|A: smyslem tohoto čipsetu je LTE. Do telefonu za 500Kč dát SoC s LTE. Nikoli kvůli datům, ale především kvůli tomu, aby levné mobily nezabíraly timesloty a frekvence pro rychlá data drahých mobilů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V okamžiku, kdy se podíváte, kolik má Indie obyvatel to začne dávat smysl. Když prodáte 100 milionů čipů o dolar levněji, ušetříte 100 milionů US dolarů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Text v posledních 2 odstavcích mírně poupraven - blbě jsem se vyjádřil, snad to teď bude lepší :-), díky za připomínky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále ste to nepochopil a to aj napriek tomu, že ste tu za toho, ktorí používa to najlacnejšie. "Tlačítkové telefony něco takto nabušeného nepotřebují " Nová Nokia 3310 je čo? Tlačidlový telefón, s farebným displejom, s 2mpix fotoaparátom a len s 2G.
Podľa vás tlačidlové telefóny nepotrebujú farebný displej, fotoaparát, nahrávanie videa, telefonovanie cez LTE, keď nahradia 2G siete LTE?
Si pozrite napr. alzu, koľko všeliakých tlačidlových telefónov predávajú, všetko bez androidov, niektoré len 2G, niektoré 2G a 3G. Symbian nič? Väčšinou tlačidlové telefóny s na dnešnú dobu malým displejom.

Už tie lacné, pomalé tlačidlové telefóny za 10 Eur majú fotoaparát, nahrávanie vide, nejaký prehliadač (buď vlastný alebo operu), potom nejakého java klienta na niečo a pripájajú sa cez GPRS.
https://www.alza.cz/levne-tlacitkove-telefony/18844044.htm#f&cst=1&pg=1-...

Nokia Asha? HW qwerty klávesnica, 2G/3G, fotoaparát 3,2mpix, video, žiaden android. Tiež nič?
A že výkon nepotrebujú? Úpravy fotiek, prehrávanie hudby na pozadí, rýchlosť reakcií prostredia, vykreslenie stránok, načítanie adresára. To kvôli vám by mali predávať 166MHz procesor preto, že podľa vás taký výkon nepotrebujú? Ušetria sa 2c, fajn a nahranie galérie bude trvať 3 minúty.

Mne osobne by stačil tlačidlový mobil s dobrým fotoaparátom a dobrým nahrávaním videa. Nepotrebujem 16mpix., stačí aj 2mpix ale kvalitných, autoostrenie, málo šumu, hlavne malý telefón, ľahký, s dobrou konštrukciou, spoľahlivý, rýchly a s výbornou výdržou. Nemám problém ani s 320x240. A to LTE je tam najmä pre VoLTE. Ak zmiznú lacné mobily len s 2G, 2G sa stane zbytočná a namiesto nej na tie frekvencie nasadia LTE s VoLTE. V Európe 2G zostáve najmä kvôli spätnej kompatibilite (množstvo len 2G a 2G/3G zariadení a minimum-takmer nič s VoLTE). V USA vraj vypnú 2G a nechajú 3G + 4G, v Európe zostane 2G (aj to len na jednej frekvencií) a 4G, vypne sa 3G. V Indií neviem, ale predpokladám že nebudú živiť 2G, 3G aj 4G, vzhľadom na obrovské množstvo ľudí na malej ploche, sa budú snažiť čo najviac prekvencií mať s LTE, kvôli internetu. Ako LTE modem aj ten lacný mobil bude dobrý. Bluetooth je bežný, microUSB tiež, nie je to viazané na Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.