Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm chystá čtyřjádrový ARM na 2,5 GHz se čtyřmi GPU

Trošku mi tahle "honička" připomíná Cimrmana... "Jednou budeme vyrábět kapesní svítilny táááákhle veliké..."
A já si jedou koupím mobil s displejem úhloříčky 12" a bude to alespoň osmijádro. A pak budu úplně nejvíc "kůl" :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě ano, ale budeš mu říkat tablet

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nV si bude honit triko se svym Physx na mobilech a bude konecne pokoj na svete.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak mít neco take v Notebooku, čo v porovnaní s Atomom nemá spotrebu by bolo fajn. Prečo nie v mobiloch ked to má nižšiu spotrebu. Prípadne sa vypnú tri jadrá a pôjde iba jedno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem si již zvykl na "multifunkční mobily" a je pravda, že trocha výkonu navíc by neškodila... a pokud snížují i spotřebu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem ještě dost nevstřebal proč je v mobilech potřeba větší výkon než 386DX+4MB RAM... a hle bude tam 4 jádro+4GB RAM :-D
- Asi aby ten Android měl více místa pro fantazii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, např. triviální zobrazení 5MPx fotky s rotaci na 386DX + 4 MB RAM by byl asi nemožný "porod", že? ... navíc bez swapu (někam) nemožný :-)
Záznam videa? Sorry, ale to jsem začal až s AVmasterem na P166MMX. Na 386DX40 jsem tak akorát začal stříhat zvuk-skladby pod choreografie... a to jsem v té době byl jedním z mála, ostatní to stále střihali a míchali na kotoučích...

Na telefonování ten výkon určitě potřeba není, ale i já 35+ jsem si již zvykl na "multifunkční telefon", když zrovna nemáš foťák nebo kameru a máš děcka :-) super věc

IMHO ... mám pocit, že Android 3.x už bude vyžadovat dvoujádro...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pořád nové a nové, 2x rychlejší, 5x rychlejší, 15x rychlejší! Kdo si pak má něco koupit, když je to do měsíce vykopávkou...?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí používat mobil na to, k čemu byl určen - volání, sms a stačí ti jakýkoli lowend který morálně nikdy nezastará, vydrží i 4x déle na nabití než nové dotykáče a když ho rozbiješ nebo ztratíš, tak se tak moc neděje.
By mě zajímalo, kolik procent lidí má nové nadupané "hračky" jen pro hraní a kolik ho využívá opravdu tak, že mu to zefektivňuje práci jakýmkoli způsobem.
Abyste mě nechápali špatně - tyhle "hračky" se mi taky líbí a peníze na ně bych měl, ale tak nějak si nedokážu vnitřně odůvodnit, proč bych za to měl ty prachy utratit a abych musel mít všechno, na to su už asi starý.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ja osobně, každé 2roky jeden hezký dotovaný telefonek za celou 1kč... má to poměrně přesný poločas rozpadu 2roky, což je super bo když tomu začne chcípat baterka a celý je to taký rozvrzaný,člověk má akorát nárok na nový zase za korunku :)
Co se týče smartphonů, došel jsem k závěru že bych si s tím asi 14dní hrál, byl happy jak malej jarda a pak bych skončil u standardu 2x sms + 1x call/per day.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně - 14 dní radosti a pak klasika. Za to mi to prostě nestojí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem si chytrý telefon a už se mi svojí užitečností zaplatil. Více méně jen díky navigaci a webovému prohlížeči. Každopádně telefon mám už pár let a náhradu budu hledat, až tento doslouží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak se s tim budou uzasne haakovat WiFiny :)

Taky mne napada aplikace video-spam filtru. Bryle s pruhledovym LCD a Quadcore vyhodnocuje obraz. No a pokud narazi na bilboard,ktery mate v osobni databazi oznaceny jako "invisible" obraz v tom miste zatmi,eventuelne oznaci vami definovanym napisem :)
Takova variace na "nebezpecnostni bryle Cucanta 200"
Byla by to cesta jak reklamky donutit vymyslet reklamy,na ktere se clovek bude ochoten podivat. Treba predvanocni Chuck Norris mne az tolik nevytacel,ale u spousty dalsich bych docela bl*l. No a pred volbama by melo kolem sebe cerno asi spousta lidi. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na reklamy se nikdo nikdy divat chtit nebude, protoze mu vnucuji neco co nechce a hlavne nepotrebuje.V 19. stoleti byly reklamy vnimany jako podvod a pouzivali je jen neseriozni "podnikatele".Dens uz maji vsichni vymyty mozky, takze to vnimaji jako neco normalniho.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On je rozdíl mezi reklamou, která stručně informuje o nové službě nebo výrobku (na takové se chodíme dobrovolně dívat i sem a říkáme tomu články :) ) a mezi odpornou blikající flashovou ohavností, nebo uslintaným videem, naznačujícím, že každý, kdo si výše zmíněné nekoupí, není dost cool pro dnešní dobu. (což zabírá extra dobře na teenagery)
Ten druhý typ se dal klidně zakázat...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Reklamy v kompu se zakazuji vicemene snadno. S reklamama v TV je to o neco horsi. Nicmene uz jsem pred par lety zazil na toto tema zajimavou prihodu. Do kin sel zrovna 3. dil hvezdnych valek a v TV mel vecer bezet dil 2. Stavil jsem se tedy ve videopujcovne,ze si na vecer pujcim DVD. Uziju si 5tikanalovy zvuk a profesionalni dubbing (nebudu muset poslouchat ty sr*cky co vyrabi nejmenovana TV stanice aby usetrila a rika tomu dubbing.) Navic jako velky bonus neutrpim hodinovy reklamni blok (...a kdyz DVD grabnu na disk,neutrpim ani ty nepreskocitelne blbiny,co tam nacpali pri vyrobe...) Ale ouha. V pujcovne nezbylo z 5ti DVD co meli ani jedno. K dispozici byla pouze jedna dost jeta videokazeta. No a obsluhujici slecna mne uzemnila oznamenim,ze to budou davat vecer v bedne a lidi nechteji koukat na reklamy. A ze pry se to u znamych filmu stava casto.
No ale to jsme se od Quadcore pro telefony dostali daleko. Nicmene takovy osobni bilboardovy spamfilter...rikal jsem si,ze ve chvili,kdy vykon mobiloPDA masinek vzroste,nebyla by to spatna aplikace.
Navic spojenim GPS (mozna nekdy Galileo,ale moc tomu zu neverim),triangulace BTS a elektronickeho kompasu by mohla vzniknout databaze POI s umistenim bilboardu (neco jako databaze radaru,ty take nema nikdo rad :)a system by na urcenem miste bilboard ocekaval.
Vymysleni blbin mi proste jde. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.