Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm: Apple nelegálně používá náš software k ladění modemů Intelu

Tohle bude hodně "off-topic" ale zpytuji svědomí a chtěl bych se touhle cestou no-xovi veřejně omluvit za až nepřiměřené útoky v poslední době. Já tam ten bias jaksi někdy fakt hodně cítím - asi ne vždy objektivně, ale sem tam přestřeluji a pokud ty moje výstřelky mají osobní podtext, tak to samozřejmě vypovídá všechno jenom o mě a nic o tom, na kterého útočím, protože my se tady navzájem vlastně neznáme, nevíme jak vypadají naše gzichty a znějí naše hlasy, a tak můžeme tušit co jsme zač jenom když tady něco vypustíme z klávesnice, přitom by jsme si možná mohli být v ne-online světě sympatičtí. Jak říkám, tady ty online útoky z 99 procent vypovídají o útočníkovy, ne o tom, na koho se útočí a ono je to tak jednoduché a zbabělé to dělat online že...

Tímto se no-xovi omlouvám za to co mohlo být viděno jako nepřiměřené. Promiň prosím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zadne omluvy, zapirej! Apple to dela taky a podivej, kam az to dotahnul a kolik ma fanousku. :-D

Zajimalo by me, jak jim tohle Qualcomm dokaze, ale teda dost blbost davat Applu nejakej interni soft na cteni logu, to jim snad muselo byt jasne, ze to Apple zpenezi. To je teda dost najivita od Qualcommu. Hezky ale jak Apple pomaha chudakum v Intelu, aby po vyprasku v x86 procesorech nekrachli a aspon mohli vyrabet modemy, kdyz uz jim procesorove fabriky stoji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> kdyz uz jim procesorove fabriky stoji.

lolo... ja myslim ze tak uplne nestoji, spis jedou naplno :)

A apple nepomaha "chudakum v intelu", applik proste dostal lepsi cenu. Ale je hezke videt ze jabko, i pres jasne dukazy ze intelacke modemy jsou shity, zustava u tech shitu... az mi bude zas nejaky jablickar povidat pohadky o "legendarni apple kvalite" tak mu to otrepu o hlavu (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Shit jste maximálně vy a novináři, kteří produkují podobné bludy. Apple od intleu bere a to exkluzivně, tedy kupuje celou produkci modemů XMM 7560 , které jsou více než srovnatelní s tím Qualcomm a nejspiše mají i nižší spotřebu. Logy intelu zřejmě nedodávají kvůli zlepšení HW, protože ten je hotov, ale nejspíš ladí ovladače, porotože bude problém v implementaci to toho applovského OS.
Apropo Intel vyrábí tyto modemy ve svých továrnách v USA a výroběn je rozhodně dražší než za kolik to vyerábí Qualcomm na Taiwanu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Óóóó, někdo si vám dovolil šáhnout na modlu...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ptali se nejakyho vatikanskyho papalase, jak je mozny, ze v egyptskych pohadkach jsou uplne stejny pribehy jako v Bibli, akorat se stali drive a jinde jinym lidem, co na to rika?
Smele jim odpovedel, ze dabel se vratil do minulosti a zfalsoval tam ty pribehy, aby otestoval maloverne.

Koukal jsem na to jak puk, proste kdyz clovek veri nejakemu nabozenstvi, tak si dokaze vysvetlit uplne vsechno a je jedno, jestli se jedna o krestanstvi nebo o applovstvi.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak člověk má vždycky své preference a hájí si svůj oblíbený produkt. jenže je rozdíl mezi tím, mít něco oblíbené a znát vlastnosti včetně nevýhod, které je třeba umět uznat, a tím být totálně zaslepený. Apple má díky marketingu nejvýraznější podíl toho druhého, což právě pak lidem leze na nervy. Ono je asi třeba si nějak obhájit koupi spotřebky jako je telefon v ceně 20-40 tisíc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice totalní offtopic, ale fakt by mne zajímalo, je-li ta story o vatikanskem papalasi něčím podložená anebo je to totální JPP...
On totiž každý, kdo někdy bibli otevřel, moc dobře ví, že se ne zcela zanedbatelná část Starého zákona odehrává právě v Egyptě, takže průnik je zcela logický a řekněme v "souladu s biblí" a vkládat do toho "ďábla a testy malověrných" postrádá smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O jeee..nejste to Vy, ktery porovnaval 8700 a 2600 v singlethreadu ve specificke uloze a objevil Ameriku, ze Intel je v tomto lepsi volba nez AMD? :))
Neber te to tak vazne..Intel Vam za to stejne nic nezaplati ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co na to říct. Nejspíš něco v tom smyslu, že omluvu přijímám, ale myslím, že nebyla třeba. Pokud má někdo jiný názor, ať ho klidně vyjádří. Pokud to zvládne slušně, tím líp pro něj. V online prostoru jsem poměrně splachovací, takže toho dost filtruju. Pokud už mi to vadí, je to spíš kvůli čtenářům diskusí, kteří se musí prokousat přes flame, který je nejspíš nezajímá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsme Applové, veškerý odpor je marný, budete asi milováni! :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

asi milováni? ne, budete hejtováni, dokud se k nám nepřidáte :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apple byli vždycky zloději, takže mě to nikterak neudivilo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi vždycky ne a spousta profi fotografů a jiných profesionálu používá jejich ekosystém, protože jim přijde uživatelsky přívětivější a logičtější než windows alternativa. Kdyby byli podobní zloději jako Jánošík a Robin Hood, tak by asi na tom nic špatného nebylo. Jinak bych to tak kriticky neviděl, důležité je, jestli jejich aktivity dávají lidem nažrat nebo je dělají více hladovými - chudými. V průměru je ve světě chudoba na ústupu... :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Apple vždycky ždímal marketing a používá nejnižší lidské pudy pro prodej svých výrobků (heč já na to mám!). Zajímalo by mne, jaký je poměr mezi lidmi, kteří opravdu umí využít bonusy Apple ekosystému a těch, co ho mají, protože logo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poupravil bych to na "hec ja ho mam"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je asi přesnější, protože si na to spousta lidí půjčí, jen aby ho měla. To já asi nikdy nepochopím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plno lidi si ani pujcovat nemusi ac si ho koupi na ukor neceho jineho ..spis jde o racionalitu takoveho nakupu protoze pro jejich zpusob vyuziti je i telefon za 4k overkill :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak 1:50, tedy co jsem na vlastní oči v pár programátorských firmách, kterými jsem prošel. A skutečně to funguje zhruba tak, že čím míň IQ, "tím víc Jablko" (čest vyjímkám).

Vlastně je docela škoda že Apple jede politiku kultu a uzavřenosti. MacOS má kvalitní základ (aby taky ne, je to v podstatě předělané FreeBSD) a kdyby byli rozumnější, měli by lepší penetraci trhu, jistější uživatelskou základnu a vydělali by pak daleko víc peněz (i na těch profesionálech z různých oborů), jen by to nebylo po takových dardách per jednotlivec. Měli by se víc otevřít dle mého názoru, nevím proč se toho pořád tak bojí, stejně jim časem nic jiného nezbyde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivani Jabka ma pro uzivatele, kterym vyhovuje neco do sebe. Mne osobne nevyhovuje a nemam rad ani jejich filozofii. Nicmene jsou lidi, kteri jsou s tim spokojeni, tak nac jim to brat, kdyz to pro ne funguje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ale ekonomicky rozhodnuti to nejsou. Jinak proti Applu nic taky nemam, desne me vytaci Android, ted jsem nahodil Oreo a je to zase o neco horsi nez Nugat, hnus proste. Nicmene Apple pro me nahradou rozhodne neni.

Ja byl hrozne zklamanej kdyz MS zabalil Windows 10 Mobile a jeste mnohem vic zklamanejsi, kdyz Canonical zabalil Ubuntu Touch, byl bych jiste byl potencionalni zakaznik, ale bohuzel nic a musim bojovat s Androidem. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je první Redmarxův komentář se kterým se dá bez výhrad souhlasit, nebo už se to někdy přihodilo? :D

MS to podělal sám, kdyby jel původní linii z WinCE tab by se to asi nestalo - ale škoda to je. S Ubuntu Touch jak pravíš, to mě taky mrzelo hodně, a ještě víc Firefox OS. By mě zajímalo proč to vždycky každej zapíchne když už má všechno hotový a stačí jen chvíli vydržet než lidi dostanou do povědomí existenci a výhody, proniknutí na trh přeci nejde dělat pokynem od stolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze Redmarxovy komentare prosly zasadni promenou a kvalita zasadne vzrostla. Ne ze bych vzdy souhlasil, nazory lidi se proste lisi, ale stejne, zni to zasadne dospeleji nez v zacatcich.

K Applu - myslim, ze s nekterymi svymi produkty uz prekrocil cenovou hranici, kterou jsou i severoamericani ochotni akceptovat. Jak uz jsem tu psal, ziju v Kanade a delam pro jednu z vetsich softwarovych firem, takze lidi kolem mne jsou ta bohatsi trida, ktera si Apple muze dovolit. Ale treba Product Manager, ktery nikdy na pocitaci nepouzil Windows a smartphone mel vzdycky iPhone, ty jejich posledni >1000USD produkty povazuje za absurdni. Na druhou stranu se tu nakupuji zejmena vyssi modely, lidi vetsinou maji telefon dotovany v ramci smlouvy, takze malokdo plati plnou cenu, jedou realne na splatky. Takze ty podobne absurdni ceny za top modely treba Samsungu tak neboli, zakaznik zaplati tak 300 - 500CAD a zbytek se splati v prubehu dvouleteho uvazku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

dokazete dodat nejaky priklad, ze byl vzdycky zlodej?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neco koupil neco obslehl neco ukradl (vzajemnych soudnich sporu maji tyto firmy pozehnane)
http://www.bestmastersprograms.org/apple/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporucujem napisat do "google images" Apple vs. Braun ;) To len tak pre priklad..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svine applacka, ceny svych novych iPhonu postrcila ze kurevsky nahoru ale dodat/integrovat kvalitni zbozi(hw) do nej to uz ne, jenom to nejlacinnejsi co to pujde i kdyz tim porusime pravoplatny patent firmy(QAL) ktera na jeho vyvoj dala nesmirne usili jak v podobe casu tak penez, ja jednoduse Applu preji necht od nej Qualcomm vysoudi v USA klidne i 100 miliard dolaru odskodne, nech ty svine polojablecne plati jak posratí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uklidni se, tady nejseš na Novinkách. Můžeš mít i kus pravdy, ale výhradně slušně, bez přehnaných emocí, věcně a konkrétně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tesat do mramoru...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se to prokáže, tak bude mít Apple docela velký problém. Prohra takového sporu by mohla být slušná pálka.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.