Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm Snapdragon 835 má licencovaná Cortex jádra od ARM

Jak na tom funguje Crysis, Windows a SuperPI?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě hůře než na Intelu/Nvidii, zvláště když Qualcom je bývalé Ati

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za informaci, budu se tedy Qualcommu raději vyhýbat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem zachytil, že tohle je jen pro první iteraci na 10nm, kterou mohli lehce odfláknout, protože má plusy jen kvůli samotnému výrobnímu procesu. Další evoluce už by měla být vylepšená. Tak to dnes chodí. Udělat velký skok (nové nm i architektura) není moc žádoucí, protože pak vám může dojít dech - je lepší to dávkovat postupně. Ryzen je v tomto hodně vyjímečný. Qualcomm nemůže usnout, protože konkurence je v ARM velká. Třeba se časem znova přidá Intel/AMD. Osobně o tom nepochybuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Qualcomm moze pospavat uplne v pohode. Jednak je to silny brand a tvrdi sa ze Samsung komplet vykupil asi prve dodavky Snapdragon 835 pre seba. A hlavne Qualcomm tazil zo svojich modemov a LTE modulu ktory mal integrovany. Tak isto nakup Adrena od Ati bola celkom vyhra aj ked to je tiez na diskusiu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže vlastne nové vlakové LG ani nemusí byť sso starším Qualcomom o moc horšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spotřebou je ale na tom 835 prý mnohem lépe a také bych nepodceňoval fakt, že těch jader má dvakrát víc než 820(1).
Nicméně souhlasím s tím, že čekat s G řadou půl roku na novou generaci Snapdragonu (můj odhad, kdy bude 835 dostupná v rozumnějších množstvích i pro někoho jiného, než je Samsung,) nemá pro LG smysl. Ostatně v tu dobu bude čas na nového zástupce řady V...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, uznavam, ze je to hodne blby, jsem z Qualcommu dost rozladenej. Situaci dost dobre nechapu, meli vlastni super cipy Kryo a zahodej je a pouzivaji defaultni Cortexy. Leda ze by ARM pripravovalo samo neco velkyho a Qualcomm ma nejaky zakulisni informace, ze se nebude chytat, tak hodili do ringu rucnik. Ale nevim teda, me se uplne nezda, ze by z ARM chtelo vypdanout neco hodne vykonnyho. :-/
Jinak ale Qualcomm oproti Huawei nebo Samsungu furt na cele care vede v Adrenu, teda v GPU casti, takze pro hry budou furt jasna volba.

Podle me se rozplyva ta predstava, ze by ARM platforma mohla sahnout i na desktop, coz je teda blby hlavne pro Microsoft, kterej tim asi dalsi sanci na prunik desktop/mobil nedostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je zajímavé, že ty Cortexy jsou teď zřejmě lepší než ty jejich "vlastní super čipy". Tak proč by je nepoužili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nových Armech mne zajímá především reálný výkon v aplikacích. A Qualcom to už docela schytává za podporu a optimalizace - papírová síla , v reálu to zašlo až tak daleko , že vývojáři PPSSPP otevřeně nabádají uživatele , aby bombardovali Qualcom pokud chtějí nějakou změnu v tragických driverech ...( ATI?;0) .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.