Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm Snapdragon 835 zase o kus rychlejší

DX13, to je nějaký super utajený nástupce DX12???

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj, DX12 je ideově postavené na tom, co vymysleli v AMD (Mantle), aby zlepšili výkon her na svých procesorech. DX13 by mělo být ještě lépe optimalizováno pro mobilní zařízení a proto s DX13 předali štafetu Qualcommu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„Thinner phones". Stupidita pokračuje. Nu což, když jsem viděl rozborku notebooku od jabka a jeho základní desku s připájenými RAM-SSD + přilepeným AKU na konstrukci, tak už mě tohle z míry nevyvede.

Kdyby Apple navrhl auto, tak má motor k převodovce přivařený a ne přišroubovaný - bylo by to levnější, tužší a designově hezčí. Spojka se bude měnit společně s motorem-převodovkou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Apple proste vyrabi jednoduch levne pristroje na jedno pouziti, v tom nevidim problem. Akorat cenotvorbu totalne zmrvili, to co produkuji ma byt ten nejlevnejsi lowend.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V další neposlední řadě mají mít tento SoC přístroje s Windows 10, schopné provozovat desktopové x86 aplikace (plus univerzální). MS je nedávno demonstroval na Snapdragonu 820.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz by si konecne mohli vytahnout hlavu z prdele a dat mobile verzi volne ke stazeni a modifikacim.
Treba takovemu prave predstavenemu asus zenfonu s 835 by skutecny operacni system prospel. Cely projekt XDA, ktery vznikl pro modifikaci windows mobile, by se nakonec mohl konecne vratit ke svemu puvodnimu ucelu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šaráda pokračuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako je to samozrejme paradni, ale zda se mi, ze ARM a jeho hardwarovy souputnici jsou v koncich. Ten ARM hardware co predvadi Qualcomm to je proste neco uzasneho, jenze k cemu to je v praxi? K nicemu.

Zasadne totiz chybi ARM software. Chybi uzivatelske desktopove OS pro ARM a chybi navazne aplikace. V podstate pokud se rekne ARM, tak bud za tim muzeme videt jednorazove zarizeni s jednoduchym obsluhujicim firmware nebo na druhe strane muzeme videt servery a specificke serverove aplikace pro ARM anebo tu mame smartphony a tablety s primitivnim Androidem. Jediny uzivatelsky privetivy software pro ARM tak v soucasne dobe dela Apple a ten je urcen jen pro jeho vlastni hardware, tudiz treba Qualcommu k nicemu.

Takze nezbyva nez se tesit do budoucna, ze nekdo s necim prijde (nejblize je asi Microsoft a Canonical, ale u obou je to ve fazi, ze vubec nevime, kdy a jestli to bude kvalitni). Muj nazor je, ze vyrobci ARM hardwaru vcetne ARM samotne by meli vykazovat na tomto poli mnohem vetsi aktivitu, protoze jinak si skodi hlavne sami sobe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Chybi uzivatelske desktopove OS pro ARM

To by nejdriv musel existovat hardware ARM, urcen na desktopove pouziti. Nepocitam-li ruzne RPi a Odroidy a podobne hracky vyrabane v smesne malych seriich, Zadny desktop ARM neexistuje, a nejspis jeste chvili existovat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RPi je zrovna taky krásný příklad alternativní platformy, kde je často (zejména výkonnostní) problém. A to je široce a velmi dobře podporována.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorsi je, ze rpi je vlastne ze vsech tech armovejch hracek nejpouzitelnejsi. U vsech ostatnich je peklo, hlavne co se tyce ovladacu grafiky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono to asi spolu souvisí. Protože to funguje dobře, tak to každý používá, a protože to každý používá, najdou se pak jedinci jako TyNyT, kterým na tom něco vadí. ;) O "pomalých" věcech, které nikdo nepoužívá, se těžko doslechnete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to funguje dobře jako mikroserver, domácí IoT čudo, měřicí stanice, dokážu si představit ještě mediální server/STB/HTPC (pokud zrovna funguje akcelerace).

Ale není to obecně použitelné PC. Funkčnost jako taková není úplně dobrá, ale vyvažuje to cena. Prostě se vyplatí nasadit RPi v ceně 1500Kč na jednodušší aplikace, protože ono to nakonec jde ohnout tak, že to "nějak" funguje, je to nenáročné, nežere to a stojí to násobně méně než klasické PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejblize k desktop ARM ma nVidia Jetson - coz je ITX deska, at uz ve verzi s TK1 nebo TX1. Bezi na tom Ubuntu i s grafikou, od normalniho PC to nepoznate :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na první pohled. ;-)
Na druhý a bližší, když s tím budu chtít dělat totéž co s PC, tak to poznám hned.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tam chcete delat totez co z PC, tak si poridte PC, omg, co je toto za pristup. Proc chcete po necem, co je odlisne to, aby to bylo stejne??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.