Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm Snapdragon procesor pro mobily se dvěma jádry

Rek bych, ze tenhle chip je mnohem pravdepodobnejsi ve strojich jako jsou tablety. Ono zivit 1.5Ghz dualcore z 1500mAh baterky je trochu zbesilost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí být, tyhle procesory se dokážou taktovat dle zátěže, takže špičková spotřeba nemusí být na překážku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, začíná to být jasné - dnešní špičkové procesory Intel a AMD jsou pro běžnou potřebu zbytečně výkonné. Potřebují je hráči a zpracovatelé videa, určitě se hodí programátorům, ale na surfování, mailování a psaní dopisů je jich škoda. Trh mikroprocesorů se bude určitě i dál měnit tímto směrem - stačí se podívat na úspěšnost Intel Atom...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vypada, ze si Intel Atomem tak trochu zavaril, pac tim spustil netbookovou horecku, na to se nabalily Pady/Tablety... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní špičkové procesory AMD a Intel jsou pro běžnou potřebu opravdu zbytečné a já bych je označil za zbytečné i pro většinu hráčů. Proto taky lidi nejvíc kupují mainstream (např. Athlon II X4,X3 a slabší Phenom II X4), který jim dokáže dodat dostatek výkonu, ale umí se i perfektně podtaktovat při psaní dopisů a mailování:). Atom je ve stolních PC pro masochisty - radši podvoltuju a podtaktuju levný dvoujádro Athlon. Úspěšnost Intel Atom způsobila, že hodně lidí se spálilo a zjistilo, že na netbooku se kvůli ergonomii jenom trpí, stejně jako jako se trpí při "výkonu" Atomu i pro běžné činnosti - prohlížení fotek, net atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, tak se spálili, příště budou vědět. Zkušenostmi se člověk učí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný důvod, proč se neprodává víc high-end CPU, je v tom, že si musíte připlatit spoutu peněz za příliš málo extra výkonu. v GPU je situace lepší - tam má high-end objektivně spoustu přidané reálné hodnoty. Jde samozřejmě o single-core výkon těch procesorů - už hrozně dlouho se to neposunulo opravdu výrazně. Multicore je fajn, ale najít běžně hmatatelný rozdíl mezi 2 a 6 jádry je docela fuška.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějaké další informace lze nalézt i zde:
http://pdadb.net/index.php?m=cpu&id=a8672&c=qualcomm_snapdragon_qsd8672
-nicméně podle samotné prezentace od Quallcommu (viz: http://www.qualcomm.com/common/documents/presentations/HSPAplus_r8_benef... ), tak budou tyto procesory určeny až pro smartbooky a nikoliv pro nějaké smartphones (z čehož bychom měli patrně větší užitek).
Nicméně i tak doufám že se podobné procesory v blízké budoucnosti v "chytrých telefonech" opravdu uchytí :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.