Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon Fury X je tišší než GeForce Titan X

Řekl bych to takto: AMD se zjevně snaží nepodělat to, pravděpodobně ve světle neradostných finančních výsledků (a dost možná i proto, že ví, že má možnost utéct nvidii o parník). Podřídilo tomu design karty i použitou technologii chlazení. Teď je ještě otevřená otázka samotného výkonu, pokud bude fenomenální, karta bude jednoznačný úspěch, protože výrobce nezanedbal snad jedinou věc.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ted je jeste otazka jak na to zareaguji zakaznici, u vodniho chlazeni se tak nejak predpoklada ze bude tizsi, ale co u ostatnich karet ktere instantnoho vodnika mit nebudou?

ja se bojim toho aby to zas nedopadlo tak, ze jeden TOP produkt bude odladeny, a zbyle karty portfolia ktere maji mnohanasobne vetsi potencial na prodejni cisla bude na podobne urovni jako predchozi karty s ne prislis povedenyma referencnima chladicema

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí vědomě kupuje referenční chladič? Jsou to možná jednotky %, takže pokud výrobce vytvoří dobrou a tichou nereferenci, pak jsou tvoje obavy zbytečný. A že takový jsou, to víme už z řady 2xx.
Samozřejmě pokud např. ASUS "přepoužil" chladič pro nVidii 780 a dal ho na menčí jádro AMD, tak se čip nechladil úplně ideálně, ale za to fakt nemůže AMD, ale výrobce karty...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no rekneme to asi takto, nejvetsi objem prodeju tvori OEM, a tam se opravdu vetsinou nedavaj nereferencni "drahe" chladice, spise se osazuji referencni provedeni

ano maloobchodni zakaznici asi budou preferovat nereferencni provedeni, a je to pocitam vetsina z nas, ale my spadame prave do toho co ty nazivas "jednotky %"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ono to vypada ze karta nenese HDMI 2.0 ale jen 1.4 coz zrovna u mne je pozadavek cislo 1 :/
Navic u top karty propagovane pro 4k je to nelogicke a nesmyslne protoze z ceny karty to nic neusetri a silne to omezi pouziti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš odkud? Já nikdy neslyšel nic jiného, než že tam je hdmi 2.0, takže 4k hraní na telce bude v pohodě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No asi fakt
This question was answred by AMD Matt from our forums:

Q: Does the AMD Radeon R9 Fury X GPU have HDMI 2.0?
A: No. AMD recommends and uses DisplayPort 1.2a for 4K60 content.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-fury-x-doesnt-have-hdmi-2-su...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle se AMD nepovedlo, takže v praxi si budete muset připočítat 11 dolarů za DP 1.2 -> HDMI 2.0 redukci, což vzhledem k ceně karty není zase taková hrůza
http://www.amazon.com/Belkin-Displayport-HDMI-Adapter-Supports/dp/B001NI...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná cena, čekal bych, že za to budou chtít víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z praktického hlediska to nevidím nijak tragicky. Snad neexistuje 4k monitor, který by neměl DP a co se 4k televizí týká, je to slabota - prakticky všechny modely, které jsou aktuálně na trhu, jsou loňské a až na výjimky nemají HDMI 2.0, ale kombinaci několika HDMI 1.4a...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Panasonic a Samsung uz letosni modely prodava a ma tusim temer vsechny modely s alespon jednim HDMI 2.0 co umi i 4:4:4 chroma.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na výstupy už padlo NDA, HDMI je 1.4a.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Cize, FAIL, hoc som bol doteraz fanusikom ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět že cena bude vysoká. Pár tisíc korun na kvalitní zpracování už nebude bolet. Líbí se mi to... pokud bude takové jako to má být... , akorát na to nemám :-D.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A to je přesně ten důvod proč tahle karta AMD nezachrání. Může být sebelepší, ale těch pár tisíc kousků co prodají je do černých čísel nedostane. No snad se to povede za rok další řadě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pořád lepší než odflinklá celá řada 290/X, u které bylo accelero Xtreme zezačátku povinností. Z těch přijatelnějších řešení byl Sapphire... ale ta reklamovanost, fakt hrůza.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ještě aby ne s vodníkem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rad vedel jestli AMD planuje i uvedeni tzv. Crossfire Fury setu kde 2 graficke karty budou napojeny na centralni vykonnejsi vodnik a k tomu vzduchove chlazeni na kazde karte zvlast ktere se aktivuje dodatecne v pripade potreby, dale kdyz ti cipy vyuzivaji HBM a tudiz je PCB o 50% mensi nakolik se tam vtesnaji jenom napajeci obvody, jestli nedojde i na uvedeni tzv. uber single ctyrjaderne verze, 4 Fury GPU na jednom PCB, mohlo by to byt docela zajimave :-) k tomu 16GB HBM pameti a 4x4096bitovou sbernice, vzdyt specifikace napajeni PCI-Express se prekracuji tak ci tak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

u X4 bys narazil nejspíše už na problém pásma PCIe sběrnice, nehledě na to, že nakrmit takovou bestii bude problém pro jakýkoli CPU.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V nových low overhead API odpadá limitace CPU, na X2 bude stačit v podstatě jakýkoliv mainstream (4jádra) a tudíž X4 by bylo ok i s nějakým tím dnešním hiendem. Samozřejmě na DX11 není CPU výkonu skoro nikdy dost. Ale novou generaci hiendu (Fury) si člověk kupuje hlavně na novou generaci her, takže CPU výkonu už se bát netřeba

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To tvrdi teoria.. a kedy sa dockame realne tej praxe?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče referenčních chladičů, tak tohle video mě rozsekalo: (UBER MODE :D)
https://youtu.be/u5YJsMaT_AE
Aby mě zas někdo nemínusoval že jsem zelený, přidám ještě legendární video k gf FX, paradoxně ty chladiče byly strašné, ale snad poprvé byl na grafických kartách koncept - radiální ventilátor v kombinaci s heatpipes a to se používá dodnes!
https://youtu.be/WOVjZqC1AE4
(ke konci borec jak se snaží na tom něco pařit :D)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Trochu problem je v tom, ze Tom's nepouzili posledni drivery co pro 300 jsou. Prece mohli aspon na 2 hrach zkusit rozdil mezi 15.5 beta z DVDcka a novejma 15.15 z webu AMD. Najit je mi trvalo asi 30 sec.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.