Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon HD 3870: fotografie a první testy

hura konecne tu 29.11. prijdou sem ale trochu predrazene aspon na czc, kdyz se da sehnat za 5100+Kc vcetne dph. Pockame si par mesicu, a jeste nejake objektivni testy od hracu:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidie si urvala peknou ostudu vsude na svete uz se ukazalo ze podvadi i ve hre GEars of WAR sem zvedavej u jakejch her se podvadeni jeste prokaze. Tohle je proste hnus a nechapu jak si nekdo od tyhle firmy muze koupit grafiku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale tak znas to ne mi atinaci u nich zustanem, nvidie je fujj podvodnici jedni, jinak pokud si to ty Stratos. opravdu jdes do toho crosu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stratos
Kup si co chceš a neotavuj ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
jen upresneni, CPU bylo sice Core 2 Extreme X9650 ale přetaktováno na 4GHz nikoli 3GHz jak je uvedeno v textu.

Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To iris

proc ho napadas? Pise naprostou pravdu... Nejsi ty nahodou majitelem 8800 GT...

Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratosi, na CZC píšeš že už máš objednané dvě do crossu. Relativně nedávno jsi tady postoval fotky nové HD 2900XT koupené prý v zahraničí. Nepřeháníš to trošku s těmi nákupy? :-) Jinak já mám taky HD 2900XT a proti Nvidii jsem těžce zaujatý, užil jsem si s jejími kartami své (GF 3 Ti 200, GF 6600GT, GF 7600GT). Existuje jednoznačná odpověď na otázku zda je lepší HD 3870 nebo HD 2900XT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja spise pockam co a jak dopadne obe karty tady v poradnem ceskem testu... a pak si kupim tu ktera bude mit dobry vykon a snad doladene ovladace... otazka je jaky bude velky rozdil mezi DX10 a DX 10.1 ? asi skoro zadnej jen par knihoven

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shaquille
Ne jsem majitelem Redeon 9600Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako vždy , ATI je nej , ano ATI nejSHIT co moje PC kdy mělo , zlatá nVidia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pcbuh: ja nevim, v prubehu casu me kompy vystridaly i ati, i nvidia karty, s zadnou z nich jsem nenarazil na sebemensi problem. co ti vadi na ati kartach?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a já měl krom ati a nvidie i matroxe a S3 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Stratos_: Proc by to byla ostuda? Naopak klobouk dolu pred jejimi programatory, kteri dokazi optimalizovat ovladace tak, ze to pri hrani hry na kvalite zobrazeni nepoznas a vymacknes o par fps vice. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>ork: Ja mel s ATI problemy se zobrazovani v AutoCADu - obcas se stalo, ze pri "zoomnuti" proste entity zmizely a cucel jsem na cerny background autocadu. :-) Ale to bylo pred par lety, mozna to ATI jiz napravila. Jinak nejlepsi karty, co jsem mel, byly Matrox a Diamond FireGL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ork: měl jsem vždy VGA nVidia až jednou jsem chtěl zkusit ATI a tak jsem koupil ATI 9800Pro , jela celkem dobře až na 6měs. po zapojení do mého PC , po 6měs. jsem večer vypnul PC a ráno už prostě nenajela a tak jsem ji poslal na reklamaci , po nějakej dnech jsem dostal zprávu že není uzána a že jsem taktoval ( taktoval jsem asi tak na 15min. - jen na test 3DMarku ) a dál už ne , a tak jsem se tahal až jsem dostal zpět VGA ale 9800 a reklamaoval jsem 9800Pro , takže jsem byl 2měs. bez VGA a když už jsem dostal novou tak jsem ji hned prodal a začal zase kupovat nVidie které taktuju běžně a nic se neděje , tak to je můj odpor k ATI a řeči že to byla jen jedna karta atd. mě nezajímají , ATI už prostě PC nikdy nechci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviete, preco je v tom obrazku z catalyst centra pci-e 2.0 8x? Nemalo by tam byt 16x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ljelinek  ale praveze tam je to na tej kvalite poznat....takze nejaka optimalizacia to nie je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hezký. Už jsem měl objednanou 8800GT, ale právě před chvíli jsem objednávku stornoval. Ta HD3870 mě naprosto dostala. Konečně výrobek, který splňuje moje požadavky: dynamický taktování pro úspory na spotřebe elektřiny, nízká celková spotřeba, velmi tichý chlazení, hodně slušný výkon v poměru cena/výkon, kompletní zastoupení nejmodernějších specifikací DX a SH. Dělám z více jak 95% času na PC práci v 2D režimu a jenom 5% hraji a proto jsem tolik nadšen z toho dynamického taktování a z toho plynoucí spotřeby :-). Díky bohu za pořádnou kartu. A ten minimální výkonnostní rozdíl ve prospěch GF8800GT bude rychle smazán ve chvíli, kdy bude nVidia donucena dát do pořádku své ovladače a přestat podvádět a s příchodem nových Catalystů 7.11.
Můžete někdo poradit, kde bych si mohl HD3870 předobjednat už nyní?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Macros: Předobjednat můžeš u Czech Computeru www.czc.cz, ale ceny jsou dost vysoké. Osobně počkám až klesnou, a to považuji za jisté. Jinak kdyby někdo věděl v čem bude rozdíl, tak tam ty karty nabízejí v provedení Lite Retail a Full Retail bez jakéhokoliv dalšího vysvětlení a doufám, že nejen mne by zajímalo, v čem se budou lišit, tak uvítám informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PcBuh: S 9800 Pro jsem si také užil. Ty karty hodně odcházely. Ale úplně kvůli tomu zatratit ATI, mno...

ljelinek: Nemohu souhlasit. Jakékoli úpravy výsledku renderingu, které nejsou v souladu se záměrem tvůrce a zároveň nejsou důsledkem chyby, jsou podvodem na nás, zákaznících. Pokud se spokojím s horší kvalitou, mám nástroje, jak si toto nastavit (snížením detailů ve hře nebo kvality renderingu v ovladačích). Nikdo ale nemá právo rozhodovat za mě bez mého vědomí!

doubt: Já měl mimo mnoha ATI a nVidií také Diamonda, S3, Matroxe, 3dfx (dokonce i voodoo 5 5500) a PowerVR Kyro, dá někdo víc? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snejk: tech duvodu muze bejt vic... treba spatna detekce nebo to je nastavenim (PCI-e 2.0 8x = PCI-e 16x, treba chteli srovnatelne vysledky s tim, co dostane vetsina nas, co si hned nekoupi 790FX). Treba to bylo na desce s 790X, ktera mela dva x16 sloty, kde mel kazdy slot zadratovany fyzicky jen 8 linek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 MrQuick: díky za info. Máš recht, ty ceny jsou o 1000 Kč vyšší než by měli dle mého názoru být ... vapadá to, že ještě nezareagovali na nedávné zlevňování karet HD38xx.
Asi tak raději počkám, až budou karty běžně u všech prodejců, protože tyto ceny nějak "smrdí" :-(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, takovej Radeonek HD 3870 až se spojí s Phenomem X4
http://www.pretaktovani.cz/text/AMD-Phenom-X4-dalsi-testy.asp
To bude teprve výkonovej Masakr :)))
Uz se moc tesim

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lolda: Já tam vidím převahu C2D a to budou 3GHz možná kmitočtovým stropem Phenomu, což se o C2D nedá říct ani omylem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 1stMAGIC : No nevim, kdyz ve vsech tech testech taktujou Phenomy z frekvenci nekde mezi 2,2 a 2,4 Ghz na 3,2 Ghz tak si myslim ze 3 Ghz asi tezko budou strop a ze s taktovanim taky nebude velkej problem.

K tem verzim (Bundle, Lite, Full ) Tak udajne by to melo bejt tak ze Bundle bude vice mene neco jako kdyz by vam dali jenom tu kartu proste do ruky ( bez jakehokoliv prislusenstvi ), Lite bude karta s CD s ovladaci a nakejma redukcema, a Full bude mit to samy jako Lite + nakou hru k tomu ( nejspis neco vod Valve [ treba HL3 :) ]).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ljelinek
Diamond Fire GL byly německé Spey. Diamond profi grafiky neuměl a dojel na to. Ostatně původně chtěla Spea koupit Diamond a při polusu o převzetí se přecenila a nakonec koupil Diamond Speu i s vlastními akciemi :-((. Nostalgie mě přepadá a vzpomínám na Elsy s Permedií. Myslím, že 2 hráči na trhu jsou málo jak v oblasti procesorů, tak grafik. 3 podobně velcí by se uživili lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V 3D Marku to dává něco přes 12 500 bodů, což je výrazně více, než kolik zvládá GeForce 8800 GT i GTX a také Radeon HD 2900 XT."
-nie, podla zdroja ktory udavate dava 8800GT v tej konfiguracii 13837, a takisto poraza o kusok radeon vo vsetkom. Doporucujem ostatnym si prezriet original zdroj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvic me prekvalip CROSS narust 80% a udelat skore 20 300bodů je fantasticky a je videt ze drivery furt ladej ladej a ladej :) Tolik nedaj ani 2x880ULTRA tam je narust jenom 30%. Jinak daj se HD3870 obednat uz za 4900Kc s DPH dosputnost 29.11 staci hledat na netu :). K cenam na czechu no :) co k tomu dodat asi si vedouci pobocky chce koupit novy BMW :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Snejk: Ve strilecce? Kdyz mas plne brejle, aby te nekdo netrefil do sisky? Ale kdeze. Udajne to lze poznat, pokud si nechas udelat screenshot a ten prozkoumas. OK, beru, ale hru si nekupuju proto, abych si delal obrazky a ty podroboval badani, ktera vlnka je hezci.
>pleva: Je to klidne mozne, ja to nezkoumal dopodrobna, v te dobe jsem proste chtel slusnou kartu za slusne penize na CAD, coz ta karta skvele splnovala (i tak ale pro studenta draha jak prase a to byla ta nejzakladnejsi verze :-) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kua preco to testuju v takych kravinach? Keby som mal tu kartu na stole a nedrzalo ma NDA, takpustm do sveta normalne testy v hrach kde to da aspon 100fps (HL2, Far Cry a pod.) aby sa to poriadne porovnalo a ukazali sa rozdiely.

Porovnanie 14fps vs. 17fps je o nicom uz principu (nehladiac na nv drivery), lebo s to priliz nizke hodnoty na objektivne porovnanie.

A navyse by taketo testy ocenila komunita a zvysila by sa prestiz servera. Ale ked su hlupi, nech si testuju v 3Dmarku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petrsuchy:Pokud se nemýlím, nebudou v blízké budoucnosti Phenomy na tak vysokých frekvencích nabízeny. Jinak současný strop architektury leží někde okolo 3,4GHz, což je proti Yorkfieldu stále málo, nemluvě o tom, že na stejné frekvenci je, zdá se, C2Q rychlejší. Ale nepředbíhejme, třeba budeme nakonec mile překvapeni. Já, jako koncový spotřebitel, bych byl jedině rád...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotaz:nevi se uz nahodou jak budou nove radeony dlouhe ? dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek, pcbuh: v roce 2002, kdy jsem se zucatnil zakladni vojenske sluzby, na jednom z kompu v armade byl prave radeon 9800pro (velitel posadky si rad a casto zahral), nacerno autocad, asi, nejaka, verze r14 cz (presne uz si nepamatuju - proste no!), vzhledem k me strojarske praxi po me obcas chteli neco specifickeho prekreslit do cadu, pripadne navrhnout, nikdy jsem se nemel se zobrazovanou grafikou zadne problemy. taktez pri hrach, ktere jsem tam paril, nebyl jediny vykonnostni nebo qalitativni problem. kdybych v te dobe mel penize, poridil bych si ji domu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1stMAGIC: K tomu tvému výčtu grafik bych ještě přidal nějaký SIS (číslo si už nepamatuji) a pak historický Trident, Tseng a Cirrus Logic - ale to jsou doby ISA a VLB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 NOX: co to povídáš za nesmysly? Tak staré tituly s naprosto pravěkýma technologiema nemá vůbec cenu testovat na HW jako je HD3870 nebo GF8800GT!
2 Stratos: no já hledal asi špatně, protože za 4600 Kč jsem tedy HD3870 nikde nenašel. Budu Ti vděčný za link na ten e-shop (tedy není-li to nějaké tajemství jenom pro tvou maličkost :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu skládat nový komp a nevím jestli mám čekat na tuhlex2 do CrossFire, nebo počkat na tu "dvojitou" a dát tam pak třeba dvě... No uvidíme, zatím je čas...
Jinak ke grafikám: v práci Trident1Mb, Diamont Stealth 4Mb VRam (cca 18000,- tedejších, měl jsem tehdy chvilku větší VRam na VGA, než RAM v PC...), MatroxG200, následně G400-pak450, pak sedlání na Apple, takže různé Atiny... Doma přes ty různé Tridentky k Diamond Viper V550 (cenu už nevím), pak Matrox tuším taky G200, 2MB Matrox Mystik k tomu, pak královna protože první skutečná-Diamond Monster3D přídavná karta (13000,-, to byla ta skutečná revoluce-3DFx), pak nějaké GeForce (nehrál jsem, takže nevím, na DTP to stačilo) a před půl rokem Asus 1950Pro, se kterou jsem za ty peníze neuvěřitelně spokojený. No, a teď plánuju něco multimonitorového na ATI. Přemýšlel jsem o 8800GT SlI, ale vypadá to teď spíš na HD3850/3870. Děkuju bohu za to, že jsem si nedávno nekoupil užuž objednané 2x2900XT. To bych se teď bušil do hlavy... Jo, cpeme do toho lety hezké peníze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ork a ostatní: Podle Tvého příspěvku:..."asi, nejaka, verze r14 cz (presne uz si nepamatuju - proste no!"....si začínám říkat, že Ládík xx alias čárkobot se začal šířit i na další počítače připojené k internetu....:-)Jen jsem zvědav, kdy dorazí i ke mě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak mě tak napadlo, že srovnání 14 vs 16 fps ve hře Crysis hlavně odhaluje ten paradox, že na naprosto nové grafické kartě střední třídy s "mega ultra" výkonem si nezahraju hratelně hru v rozlišení 1280x1024....kam ten vývoj spěje chce se říct:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Stratos: Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nechce čekat a unese vyšší cenu, může kupovat hned tady:
http://www.bit-tech.net/news_images/2007/11/amd_hd3850s_and_hd3870s_foun...
a pak, že nerostou....:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taxe omlouvám, ale už to stáhli z nabídky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dr zaasek: '...kam ten vyvoj speje...' - vyvoj hw smeruje stale kupredu, coz se neda zcela rict o vyvoji sw... vidim to obcas v praci: 'co, pomala aplikace? tak ji predelejte/zoptimalizujte. nejsou penize na vyvoj? nakupte cpu/ram/hdd'. a jak rekli, tak nakoupili.
mame jedine stesti, ze tohle si vyrobci her zatim nemuzou ve vetsi mire dovolit, protoze dokupovat jednou za 6 mesicu dalsi hw pro hry by bylo neunosne... viz treba 'perfektne' optimalizovany gothic 3...
a jinak hd3870 se mi hodne libi, sice jsem se zarekl, ze novou grafiku velice dlouho nekoupim, ale na tohle si pockam az klesnou ceny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ork: Taky se mi líbí.....počkám tak do března a paxi ji snad za 4500 koupím....zoufalost jménem GF6600 potřebuje poslat do věčných lovišť...ještě se uvidí, jestli k ní půjde X4,X3 nebo X2:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:1st magic a Jirka
Trident 9000(512kB), Cirrus Logic 5424(1MB), ATi Wincharger(Mach64) 2MB,
+3Dfx Voodoo1, Nvidia GF2MX 64MB, MAtrox G400, ATi Radeon 9200SE, ATi Radeon 9600Pro, Nvidia GF6600GT, ATix1800GTO. uff. a to nepočítám čip v C64 a posléze C128 :) A je mi celkem jedno, jestli mám v PC ATi nebo Nvidia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>ork: Nemam proc ti neverit, jak jsem psal, ATI urcite zapracovala na ovladacich a ted je to pravdepodobne v pohode. Ja mluvim o dobe tak kolem roku 1995-6, kdy jsem proste mel s ATI spatnou zkusenost a proto jsem po FireGL presedlal na NV a u te uz jsem zustal, slouzi spolehlive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat, na obrázku v Ati catalist center je u sbšrnice napsáno PCI-E 2.0 x8 co to znamená. Přijde mi to jako, že navýší propustnost PCI-E na dvojnásobek a sníží na grafice z x16 na x8...????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jasson:
Taky jsem si toho všiml a přiznám se, že nevím, co si o tom mám myslet. Uvidíme, až to bude na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek: v soucasne dobe, co se tyce ati a cad-u nevim, ati momentalne nevlastnim a autocad taky ne ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PEKNE PREHLEDNA CESKA RECENZE A TEST JE TADY
http://www.extrahardware.cz/recenze-radeon-hd-3870-sapphire-hd-3850

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.