Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O kolik výkonu připraví Radeon HD 7750 pomalé DDR3?

Mno jedna věc tu být může, práce s grafikou. Sice na to ty karty nejsou určené, ale řada lidí to dělá, a tam má větší paměť smysl, skoro i při nižší propustnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Práce s grafikou? V PS nemá narozdíl od GF akceleraci, jednotlivé vrstvy se pak podle všeho přenášejí do ramky. Na Macku v Pixelmatoru to samé, akorát kvůli 7xxx řadě musíš trochu víc doplnit systém o kexty (v oficiálních chybí id karet což má za následek výpadek Quartz Extreme akcelerace stejně jako u 7850).

Když zavřu oči tak jako nouzovka pro fanatika, jinak asi ne ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OpenGL vykreslování tam pokudvím probíhá, ale myslím i jiné programy než PS. Znám lidi, co to tak dělají, tak to asi bude mít význam řekl bych…hlouběj do toho nevidím, nedělám to.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to sice jo, ale zrovna v tom PS je využitelnost takové kapacity naprosto mizivá - leda, že bys používal výhradně pluginy pro generování textur (opět na to je výhodnější sáhnout po nV, pokud mě paměť neklame tak za podobný obnos jsou k dispozici karty s 3GB)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V PS nemá narozdíl od GF akceleraci" - můžeš tohle trochu rozvést? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že by CUDA?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Případně na Macku http://www.osx86.net/video-graphics/19587-need-his-radeon-hd-7750-kext-p... - so, no QE acceleration :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou samozrejme kecy, protoze v PS probiha akcelerace na urovni OpenGL a OpenCL. Co rika o CUDA v PS Adobe? "It does not use the proprietary CUDA framework from nVidia."

http://helpx.adobe.com/photoshop/kb/photoshop-cs6-gpu-faq.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v CS6 jede Photoshop na OpenCL/GL, bohužel hi-end AMD karty jsou na úrovni nV low-endu http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Photoshop-CS6-GPU-Accele... a integrované nejsou podporované (alespň ne v A10). Dále by pak podotýkám, že všechny ostatní programy z CS6 balíku podporují MGE GPU@CUDA (brutálně je to znát asi nejvíc v Premiéře nebo Speedradu). Samozřejmě kdo nechce CUDA z jakéhokoliv důvodu tak může jet na OpenCL...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.