Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizováno: Radeon PRO WX přináší úspornější Polaris do pracovních stanic

To nevypadá vůbec špatně, bude to stát stejně jako Quadra K620 / K1200? Půjde to koupit? Kdy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na svoj segment sú extrémne lacné.

Radeon™ Pro WX 4100 graphics card – The world's fastest low-profile workstation graphics GPU

Available November 10 at US$399 MSRP,

Radeon™ Pro WX 5100 graphics card – The fastest 75W TDP workstation GPU, ready for the game engine revolution8

Available November 18th at US$499 MSRP

Radeon™ Pro WX 7100 graphics card – The world's fastest single-slot workstation GPU10, ready for VR

Available November 10th at US$799 MSRP

Radeon Pro Software Enterprise Driver and Open Source Software Support

http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/wx-series-graphics-2016nov...

Ten stredný model uvádzajú v posledný deň Super computing Conference

Exhibition: Nov. 14-17. 2016 | Conference: Nov. 13-18, 2016
Salt Palace Convention Center, Salt Lake City, Utah
http://sc16.supercomputing.org/

to nevyzerá na náhodu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším, zbývá jen dostat na trh slušné 32" 5k monitory. Jako náhrada W5000 bude ideální a podle prvních (možná nepravdivých) fotografií PCB Sapphire bude kompatibilní i chladič Accelero.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) AMD o sobě hovoří jako o firmě, která dbá požadavků svých zákazníků. Tak kde je sakra DVI port?
2) zajímala by mě cena. (pro hnidopichy: do práce!)
3) zajímal by mě poměr spotřeby el.energie, vzhledem k nárůstu frekvence u 7100 a porovnání, co je tedy lepší/výkonější jestli RX480 nebo WX7100? Podle ceny by bylo poté zajímavé srovnat onen grafický výkon.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

1) DVI nepodporuje 4K, navyše existujú lacné redukcie z DisplayPortu, tak načo zbytočne zaberať miesto?
2) No cena bude, ako je to pri profi kartách, vyššia. Ak niekto takú kartu potrebuje tak si tá karta na seba veľmi rýchlo zarobí
3) Porovnávať profi a hráčsku grafiku je scestné, nakoľko sa líšia ako ovládačmi tak BIOSom a teda sa budú správať v rôznych úlohach rôzne

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

1) ale DVi je DVi prostě.
2) No toť otázka, protože zase o moc drahý být nemůžou aby byly konkurenceschopné proti ostatním.
3) já to vím, ale přišlo by mi to zájímavé kdyby třeba levnější produkt pro profesionální sféru díky vyšší frekvenci předběhl dražší hráčskou verzi.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

1) Ani NVidia ani AMD uz nekolik generaci nedavaji DVI na profi grafarny, mozna krom absolutniho low-endu. "dba na pozadavky svych zakazniku" < asi vis h**no o tech pozadavkach.

2) Cena bude postavena proti ekvivalentnim Quadro grafikam

3) jooo taky netusim proc nekdo neprodava svuj vykonnejsi produkt za nizsi cenu, vzdyt je to uplne genialni napad, le genius.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

1 nvdida prodvala quadra s DVi
2) tak to je špatné
3) intel Xenon předchozí generace, le genius....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

1. kolik ma NV jednoslotovych quader(maxwell/pascal) se 4 vystupy a s DVI ?
3. jak starsi generace zvlada nejnovejsi instrukce a ficurky a jaky to ma vliv na vykon kdyz nejsou dostupne a jaky ma pomer vykon/spotreba atd.? "le genius..."

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

1) stačí jeden výstup DVI, nebo to mohli vyřešit přikoupením slotů s možností připojení na piny desky.
2) nebavím se o dnešní době, ve své době prostě byl k dostání Xeon který byl levnější než desktopové procesory. Takže když se to v historii stalo, neznamená to auomaticky proč by se to nemohlo stát dnes v jiném segmentu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Některé konfigurace Quadro nabízí DVI výstupy v 1 slotovém provedení a označují se písmenem D (např.: PNY Quadro k2200D s 2x DVI + 1x mDP), další možností jsou karty s přibalenými adaptéry, které jsou součástí balení PNY Quadro NVS 510, PNY Quadro k1200. Balení obsahuje 1x LP záslepku (bracket), 4x mDP na DP a 4x mDP na DVI adaptéry. U AMD jsou DVI výstupy vybavené Firepro 2000 např.: Firepro 2270 a adaptéry v balení mají Firepro W600.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K mnoha FirePro kartám jsou dodávány DP>DVI-D aktivní převodníky. Třeba k V7900 SDI dostanete hned čtyři.

Jinak nativní DVI má třeba Quadro K620.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jasně, tak si to zežerte, mě je to u zadele, cenovky jsou přepálené a chce se mi z nich blinkat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na co DVI u moderní WS grafiky? Redukce stojí pár korun a bůh ví kolik jich bude třeba i v balení s grafikou. DP je rozhodně menší než DVI a technicky lepší. Mechanicky pokulhává jen minimálně, s háčky se pracuje ale o dost ergonomičtěji než se šrouby a funkci plní dostatečně. Moderní monitory pro CAD mají většinou DVI i DP.
Cena bude určitě nižší než konkurence už jen z toho důvodu, že je v tomhle segmentu trhu nVidie zaseklá drápy hodně hluboko.
Čistě z hlediska energie bude jistě výhodnější/efektivnější WX7100. To se tu ale moc řešit nebude, protože RX480 nebude certifikovaná pro provoz v tom a tamtom programu, zatím co WX7100 ano. A to je oč tu běží.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No certifikace jsou vcelku k ničemu. Minulý rok, cca 10 měsíců byly potíže s OpenGL 3.0 v C4D (certifikováno) a to i na na Quadru nV nebyla zcela ochotná to napravit. Nejdříve to Maxon zlomil interně, pak teprve nV. Podobné příběhy se opakují s železnou pravidelností (nezávisle na značce). Na certifikace bych nevěřil. Jako jistota provozu, 10 bitů a podobně, to jo, to je jiná. Teď nejsem sto spustit k5000+K20c najednou, 20cítku mi komp nechce zprovoznit jakkoliv tahle konfigurace byla před několika měsíci plně fční. Drivery...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, sám jsem si s tím užil a do budoucna mě to čeká znovu, ale certifikace je tu kuli něčemu jinému. Pokud nějaká firma dělá v software který vyžaduje certifikovanou grafiku a vy ji nemáte, dodavatel sw ani výrobce hw neřeší případné potíže. Sám za ssebe jsem nabyl po zkušenostech s několika K2000 že jsou to jenom pomalý, zato předražený krámy bez zvýšené odolnosti. Bohužel. Příště už nejspíš kupujem jen jednu kdyby se dodavatel sw cukal a tentokrát dáme nažrat raději AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kde vidíte problém, taková Quadro K1200 má v zátěži při testování na stole jen asi 82°C na GPU a fan jede na 4,5k RPM, to je naprosto v pohodě a zcela jistě mě to přežije.

Naproti tomu FirePro W4100 je tišší a chladnější, ale není to nvidia, takže očekávám první reklamaci tak za rok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nezdá se vám to minimálně "hodně"? Osobní Firepro W5000 (Sapphire) s chladičem Accelero Twin Turbo (pasta Noctua NT-H1, pasivy VRAM TG-003 a VRM NT-H1 s měděným blokem) neroztočí oba 92mm ventilátory Noctua ani na 300rpm, přičemž se teplota drží pod hranicí 52°C (jádro) v zátěži. Měření napájení bezkontaktním teploměrem (přesnost ±0.1°C) se zastavilo na hodnotě 57°C s otevřenou bočnicí pro účely 2h trvajícího burn testu.

Tristní výkon při vysoké produkci hluku nelze považovat za adekvátní výsledek, nýbrž za zbytečný hluk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže já potřebuji primárně low-profile karty, abych je narval do 1U-2U systémů, takže tam není prostor pro nějaké accelero srandy, dříve byl dobrý Radeon R7 250 LP, pak W4100, pak přišla Quadro K620 a FirePro W4300, jenže W4300 sem nikdo nedováží a K620 je i s pidi plastovým chladičem levnější, pak je ještě možnost zmíněná celkem topící K1200.

Proto se dívám s nadějí na ty nové FirePro, ale bylo by nice, kdyby ta nejmenší low-profile měla veselejší cenu než 10k :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co by jste do DVI jako chtel pripojit? Single link DVI lze resit pasivni redukci / spravnym kabelem, a dual-link DVI je trocha prezitek, plne se nahrazuje s HDMI 1.4, na ktery je znova pouzitelna ta sama pasivni redukce. Je to jako by jste si stezoval loni, ze proc tam nedavaji VGA konektor :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

DisplayPort FTW, HDMI, DVI i VGA jsou legacy křápy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládal bych, že cena bude +- pořád stejná. Tedy daná řada, daná cena. Také se mi líbí sedmička, na druhé stanici mám 7000 a je to příjemný kousek železa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěškný jsou ty TDP. Je to jen výberem čipů, dotaženou správou spotřeby neco nakonec opravdu něco změnili na samotných čipech a procesu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju ze prvni dva, zmenit chip stoji poradne $$$ a vyrobni proces neni v jejich rezii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem zahlédl informace, že nové revize toho 14nm LPP procesu od GloFo jsou prý veselejší, nicméně pořád TSMC 16nm master race. Až vydá podobné karty nvidia, tak zase AMD nebude mít co prodávat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.