Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon R9 290X dostane 8 GB paměti

třeba půjde časem používat tuhle paměť na swap, temp atd... :D
Vlastně... pořád by to bylo rychlejší než HDD a slušnou výhodou je pravidelné mazání obsahu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A mozna se chlapci pripravuju na GTA V. Nekdy byl obsah graficke pameti medzi 32-128MB a vychazeli daleko lepsi hry jako dnes kdyz mame 4GB a vic a ty hry sou desny fekal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ono uz Watch dogs na plne detaily vyzaduje 3GB pameti, a pokud hrac hraje v rozliseni vetsim nez FHD, tak je potreba uz 4 GB. A to nemluvim o nejakych tech vice monitorovych sestavach, ani o 4k.

Takze 4GB v high-endu bych rekl ze uz je standardni hodnota a pokud clovek chce neco navic, nebo rezervu pro nasledujici 2 roky, tak ze tech 8 GB bude hodit.

Ono u narocnejsich her to snizi i sekani, protoze hra nebude muset tak casto (pripadne vubec) uvolnovat z pameti GPU stare textury, co se zrovna nepouzivaji, takze se snizi tok dat dat mezi CPU a GPU. Coz je vzdycky fajn.

Dale nove konzole si mohou nastavovat velikost graficke RAM jak chteji (rekneme 1 - 6 GB) takze 8GB pokryje pozadavky i vsech konzolovych portu (jako je treba ten Watch Dogs).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tiež si myslím že je to hlavne kvôli hrám. Už keď si človek dnes číta minimálne a doporučené požiadavky ... The Evil Within = 6 GB VRAM. AssCreed Unity = 4.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.