Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hawaii alias Radeon R9 290X přinese 64 ROP jednotek

Takže Radeon R9 290X nebude zdaleka tak rychlý, jak jsme všichni doufali? Škoda. Ale snad aspoň bude mít slušně dimenzované napájení, tak aby aspoň overclockeři mohli z R9 290X dostat slušný výkon a překonat pár rekordů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všichni? To je odvážné tvrzení. Možná pro 5% nadšenců bude zklamáním, pro dalších 10% bude tím co v této cenové relaci mohli očekávat a zbytku je to za ty peníze naprosto buřt. Jsem přesvědčen že takových 70% lidí ani nezaznamená že takové karty jako je tato nebo Titán existují. Nepřeceňujte význam těchto karet. Jak prohlásil můj kamarád když se dozvěděl cenu Titána. Abych za ty prachy o něm začal uvažovat, musel by umět luxovat, umýt okna, a vyžehlit košile :-).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

+1

Za ty prachy by ty karty mohly umet i vysavat pocitac. :-D Takovy automaticky odvod prachu zevnitr PC by se mi libil. :-D

Btw jeden kamarad z trochu vyssi vrstvy mi napsal, ze je to stejne nezajimava karta, ze si pocka na neco co bude mit aspon 600 bitovou sbernici. :-D No nevim kdy se toho docka, ale stejne zajimava reakce od nekoho, kdo si tu kartu realne muze dovolit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ciste prakticky kupříkladu karty serie Lightning jistou schopnost zbavit se prachu mají :) při startu se ventilator na kratkou chvili naplno toci opacnim smerem aby rozviril usazeny prach a sel vyfouknout pric z karty

jinak ja si Titana koupil prave proto ze byl a je krasne levnou kartou k tomu co me nabizi

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Důvod tohoto rozhodnutí AMD vysvětluje nástupem 4k rozlišení, které fakticky znamená potřebu vyplnění dvojnásobného množství pixelů (za jednotku času) oproti dosavadnímu cíli: 2560×1600."

neviem ako iny ale ja som si nastup 4k rozlisenia nevsimol.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

4k se teprve rozjizdi. to neznamena ze za rok za dva nebude vcelku bezne ve vyssich cenovych relacich stejne jako tato karta je highend. prijit s kartou pro 4k az v dobe, kdy je 4k rozsireno bezne by byl fail. 4k se poradne rozjede az pro ni bude pripravena infrastruktura. a kdyz to nebudou filmy kdo ji rozhybou tak to bude nejspis IT svet (hry,profesionalni grafici atd)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vsak se jedna o stejnou medialni masaz jako ty kecy o post PC ere. Desktopy tu jsou a budou, ale vyrobcum ultrabooku a tabletu se to nelibi. A stejne tak AMD ma zajem na tom, aby se tyhle ultra vykonny a ultra drahy karty prodavaly aspon trochu. A prave dobry vysledky v UHD muzou tech par zazobancu primet nahradit HD7990 tim R290X. A pro tyhle lidi neni ani problem dat >50tis. za 4k televizi. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.