Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon R9 295 X2 Vesuvius bude první referenční karta s hybridním chladičem

No, dve takovy bestie do Quad a zas je na cas vystarano. Moje stara 6990 uz pomalu dosluhuje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme vyresi i DXVA, ktere se na R9 290X chova znacne nepekne. Konkretne narus teploty karty pri prehravani obycejneho FullHD videa o 10-15 stupnu a s tim souvisejici narus otacek ventilatoru o 1000rpm (razem je to nejhlucnejsi komponenta).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není to věcí zapnutého post-processingu pro video (doostřování, odšumnění atp.)? Zkoušel jsi to v CCC vypnout?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, skousel. To byl prvni napad (Steady videa apod.). Vse okolo kvality videa vypnuto. CCC pak jednou za cas vyhodi okno, ze bych to mel zapnout. :)

Taktez jsem skousel komplet odinstalovani ovladacu (14.2 beta 1.3) a downgrade na 13.12 WHQL - jedine co se zmenilo - je mozno merit otazky ventilatoru (nejen v procentech - to funguje i s betama). Takze mam 2 moznosti - zakazat v LAVC DXVA2 anebo Afterburner a manualni profil pro vetraky grafiky (33% az do 60C).

PS: Jen pro jistotu - mam GV-R929XOC-4GD. Az na to blbe chovani DXVA a "cvrkajici" vetraky (uz jednou vymenene v ramci reklamace - ted uz sice ne tolik, ale loziska jsou slyset porad) jsem vcelku spokojen.

PS2: neskousel jste si nekdo hrat se ZeroCore? Chtel jsem to pouzit namisto Endura (jen holt 2 vystupy zapojene do stejneho monitoru). Podle vseho se pri zapojeni monitoru do vystupu z grafiky v procesoru (i-4770K) ZeroCore deaktivuje a dlabe na to jestli je monitor ve standby (jde jednoduse forcnout pres nircmd) a ignoruje i kdyz do ni neni zadny monitor zapojen. Pokud se pouzije jen DVI vystup z R9, tak ZeroCore funguje nadherne - vetracky na grafice se do par sekund vypnou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak to mě už nic nenapadá. Ještě si vybavuju, že jsem nedávno narazil na článek, kde bylo zmíněno, že nové UVD by mělo být nezávislé na unifikovném jádru a alespoň základní post-processing provádět samo, ale že by to mělo kartu takovým způsobem zahřívat, se mi nechce věřit. Naopak to bylo zmiňované v souvislosti se snížením spotřeby u mobilních čipů.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No ono se hlavne pri pouziti DXVA zvysi takt pameti z minima na maximum a takt GPU z minima na polovic. Coz bude asi ten hlavni duvod generovani tepla. Vecer muzu mrknout na presne hodnoty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.