Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony R9 300 s GPU Hawaii zdvojnásobí paměť a zvýší takty

Ja sa docetl ze nakonec z toho bude R400 rada, vi nekdo jak se teda vec ma?

Co sa tyka preznaceni stavajicich, malokoho donuti teda delat upgrade nakolik na trhu je uz vice nez rok k dostupnosti siroka skala R9 290/290X OC modelu, hlavne ty takty GPU sou blizke nebo rovnake, vyssi frekvence pameti jak autor sam rekl na veci vykonu az tak neprida, jenom tech 8GB ze maji ale to uz muze zakaznik uvazovat rovno o Fiji nakolik ten ji lepe uzije(muj osobni nazor).

Co sa tyka volby quiet/uber, lepsi nereferencni navrhy maji kvalitnejsi napajeci kaskady a chladice, volba je teda primo na uzivateli samotnem, dokonce Sapphire u svych OC modelu ani nedal na vyber a tak namisto volby Quiet/Uber prepinacem, si zakaznik voli z Legacy/UEFI boot algorithmu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

upgrade 290x je samozřejmě dost nesmyslná..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

smysl ma koupit kartu s rady R9 4xx ktera ma HBM. Tyto upgrady se mi moc nelibi. Nove rady 4xx budu trhat asfalt :-D a doufam ze nereferncni karty budou jeste vykonejsi. Treba od MSI R9 490X Lightning verze. Ta podle me i rozdrti Titan X. Uz se nemuzu dockat, prachy mam takze pak hned koupim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zdá se že nakonec to bude s těmi max 4GB RAM u Fiji pravda (nikoliv, že to jen doporučená minimální kapacita HBM paměti)

"Four times the capacity sounds outrageous, but the first generation is limited to a maximum of 1 GB per stack, and the tech only allows for four stacks to be used. This means the first generation of graphics cards will have frame buffers that max out at 4 GB. This may seem like an issue, but Joe Macri, AMD Product CTO overseeing HBM development, addressed this concern stating his belief that there is no problem that can't be overcome by the company's engineers. "

https://semiaccurate.com/2015/05/19/amd-finally-talks-hbm-memory/

http://www.tomshardware.com/news/amd-high-bandwidth-memory,29116.html

PS: já vám to říkal

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.