Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon R9 M295X s čipem Tonga - specifikace a první testy

to že máte v názvu ii neznamená, že musíte pořád psát o amDD

Let's flame begin

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ten pokus o anglickou větu je naprosto otřesný.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ty kokso 4 GB paměti, nač? Spousta lidí má akorát tolik RAM…co se stane když se to dá do x86-32 verze voken, který alokují napřed ostatním pamětem a pak teprve RAM, naběhne to vůbec? :D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to oddělený prostor a že se zabere jen nějaká část adres, přes které se pak paměť přesouvá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Okna to alokuji napevno, jste si nikdy nevšiml jak se od fyzické kapačity odečítá kapacita všech ostatních pamětí (grafiky, cache disků atd.)?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

http://superuser.com/questions/549373/32-bit-windows-max-ram-with-discre...

První odpověď: ...With an external graphics card, some of the address space is used for hardware mappings into the VRAM, but it is not as large as the amount of memory on the card. Typically, a discrete GPU needs about 256MB of mapped space regardless of how much memory is on the card. ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je vypnutý Memory remapping…takže zajímavé to může být na nForce 4 které nějakým zázrakem rozjedou PCIe 2.1+ kartu :-) Se zapnutým MR to skutečně odečítá.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ani tak si nemyslím, že by to odečítalo celou video paměť. Systém sám prd ví, kolik má ta grafika paměti a nemůže do ní přímo přistupovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Toto se ti moc nepovedlo :-) uz jen kvuli 5k je potreba hodne pameti. A s temi vokny to nechapu - kdo by v dnesni dobe instaloval 32bit do takoveho pc?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím, že nechápeš. Řeč je úplně vo něčem jiným - někdo si koupí takovou kartu do sto let existující počítače, kde už dávno je tento systém. Kdybyste vy salónní teoretici občas vzali do ruky takovej běžnej lamí počítač, tak byste zírali jak tele na vrata kolik lidí tam má věci jako Vista x86-32 apod.…

Jo 5k a takovej bullshit, na kterej stejně žádná karta na trhu nemá výkon, ale puberťákům to nebrání za to vyházet moře peněz co dostali. S bídou to možná zvládne v 5k video (který stejně neexistuje), tak kdyby to ukládalo do paměti celejch 24 snímků na jednu sekundu přehrávání, tak na to pořád úplně stačí 1,5 GB. Jenže aby se tím takhle zouale neplýtvalo, tak to má komprese, takže reálně na to stačí mnohem míň. Do 1 GB by se přehrávání 5K videa určitě vešlo. Na nějaký herní scény to nebude mít dostatečnej výkon GPU aby se tím dalo vykreslit aspoň těch 30 snímků, takže řešit paměť je úplnej nesmysl.

Je to stejnej marketingovej nesmysl jak ty nejlowendovatější karty z low-endu s tintilionem paměti, a eště nejlíp DDR2. Vo kolik by to bylo levnější být tam nějaká normální kapacita?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kterej blbec si koupí high end grafiku do 100 let starého pc? Do 100 let starého pc si koupíš možná tak radeon 250, kde je pro tebe přívětivých 1GB GDDR5 ;) Do nového pc to není zbytečný a do starého to dá možná tak maximálně nějakej tupec. Takže tady nemáchej ručičkama, že je to zbytečný.

Jo jinak, kdyby jses podíval na benchmarky tak občas je málo i 2GB ram při full hd ;) ono už i při 4K může v určitých případech být potřeba i víc jak 5GB. Nebavím se o nějakým blbým přehrávání videa ;)

jo a při rozlušení 2560x1600 už je potřeba aspoň 3GB. A jestli ti tam daj 3 nebo 4GB, tak cena ti naruste max o pár procent. Pro mě důvod brečet není.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Už ve 4k ty karty s vyhlazováním nestačí http://www.digitalstormonline.com/unlocked/video-memory-usage-at-4k-uhd-...

A bez vyhlazování se to vejde do 3 GB. Rozdíly v momentě, kdy GPU stačí, jsou minimální http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Video-Card-Performance-2GB-vs-... Zajímavý je, že když nestačí, tak jsou sice opticky velký, ale v obou případech je to nehratelný, takže je to úplně jedno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou s M295X planovany i nejake notebooky? Pokud ne, tak je docela zavadejici ho nazyvat mobilnim GPU.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V případě exkluzivních Mac modelů grafik Nvidie to taky bylo zavádějící? :-) Např... http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gtx-680mx aj.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Koukas na spatny clanek (ze by zamer?) - tento je ten spravny:
http://diit.cz/clanek/amd-radeon-hd-8970m

A tady citace tvych vlastnich slov:
"I když je samotnou Nvidií prezentována GeForce GTX 680MX jako mobilní grafika pro notebooky, je v současnosti dostupná pouze jako součást Apple iMac, tedy nemobilního zařízení.

Byť může být teoreticky GTX 680MX rychlejší, nelze ji považovat za mobilní produkt - tvrzení AMD je proto oprávněné."

Tak ted prosim ty "argumenty", pokud mozno v souvislostech. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se ale ptám na tvůj názor. Když to dlouhodobě dělala Nvidia, neviděl jsem od tebe jedinou stížnost. A naopak když se byť jen domníváš, že by tuhle praxi mohla zkusit i AMD, přispěcháš okamžitě s kritikou ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no-X-i, neotacej to prosim, je to pruhledne, a nedustojne...myslim, ze to nemas zapotrebi...

Vysvetli mi to prosim - proc v pripade nVidia to neni mobilni cip, kdezto v pripade AMD ano... :-)

Jeste doplnim - ja nekritizuji AMD, podle me jsou to totiz ve skutecnosti oba mobilni GPU, jak od nVidie, tak od AMD - v tom prvnim prispevku jsem to tak uvedl schvalne, protoze jsem vedel, ze se chytnes...mnohem zajimavejsi je tvuj dvoji pristup. :-)

A jeste k tomuto - "Když to dlouhodobě dělala Nvidia, neviděl jsem od tebe jedinou stížnost. A naopak když se byť jen domníváš, že by tuhle praxi mohla zkusit i AMD, přispěcháš okamžitě s kritikou ;-)" - ty snad vidis v diskusi pod zminenym clankem, ze ktereho jsem citoval tva slova, moji kritiku nebo pozastaveni se nad tim, ze to nepovazujes za mobilni GPU?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nic nepřekrucuju. Prostě se ptám, proč ti podobná praxe u Nvidie po několik let nevadí, ale u AMD na ní poukazuješ hned v okamžik vydání, kdy ještě ani není jasné, v jakých produktech se ten čip objeví nebo neobjeví. V tuto chvíli jde GPU, které nese název jako libovolný jiný mobilní čip a neexistuje ani oficiální ani neoficiální informace, že by desktopový Mac měl být jediným produktem, ve kterém se Tonga / Amethyst objeví.

"ty snad vidis v diskusi pod zminenym clankem, ze ktereho jsem citoval tva slova, moji kritiku nebo pozastaveni se nad tim, ze to nepovazujes za mobilni GPU?"
...a pak kdo že překrucuje :-) Především nikde nevidím tvá slova, která by kritizovala fakt, že byl tento čip označován jako mobilní, přestože v žádném mobilním zařízení dostupný nebyl. Tebou odkazovaný článek vyšel až 7 měsíců po uvedení GeForce GTX 680MX. Za těchto 7 měsíců (a ani za následujících 15) jsi nenapsal jediný příspěvek o tom, že by bylo nesprávné označovat čip určený pro Mac jako mobilní. V případě Radeonu R9 M295X to řešíš v okamžiku, kdy se dostanou první kousky na trh. Proč? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeste jednou...a naposledy - jasne jsem ti napsal, ze narozdil od tebe povazuji tato GPU jak od nVidie, tak od AMD za mobilni (OBA), a ten prvni prispevek jsem napsal tak, aby ses chytnul - evidentne se povedlo...tak proc se kolem toho porad tocis a neodpovis mi na to, na co jsem se ptal - proc mas dvoji pristup k jedne a te same veci? :-)

Jeste doplnim - odkazy na obe GPU:
http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/notebook/r9-m200
http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gtx-680mx

Oba vyrobci maji sva GPU zarazena jako mobilni...a ja to respektuji, nehraji si na nekoho, kdo ma pravo v jednom pripade to zpochybnit a ve druhem ne... :-)

Odpovis mi tedy nebo budes stale jen placat veci kolem a vyhybat se odpovedi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jsou s M295X planovany i nejake notebooky? Pokud ne, tak je docela zavadejici ho nazyvat mobilnim GPU."

X

"Jasne jsem ti napsal, ze narozdil od tebe povazuji tato GPU jak od nVidie, tak od AMD za mobilni (OBA)"

X

"proc mas dvoji pristup k jedne a te same veci?"

Člověče, uvědomuješ si vůbec, co tu píšeš? :-) V každém dalším příspěvku popíráš, co jsi napsal v předchozím a ještě se snažíš kázat o dvojím přístupu :-) Nechápu, jaké odpovědi se stále domáháš a z tvých vzájemně se vyvracejících příspěvků mi to není moc jasné. Pokud chceš, abych ti na něco odpověděl, formuluj prosím srozumitelnou otázku; rád ti na ni odpovím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no-X-i, evidentne mas problem pochopit psany text...tak ja ti to klidne znovu pripomenu: :-)

"Jeste doplnim - ja nekritizuji AMD, podle me jsou to totiz ve skutecnosti oba mobilni GPU, jak od nVidie, tak od AMD - v tom prvnim prispevku jsem to tak uvedl schvalne, protoze jsem vedel, ze se chytnes...mnohem zajimavejsi je tvuj dvoji pristup. :-)" - a to jsem prosim uvedl hned po tve druhe reakci...

Takze, vrstvit dalsi a dalsi nesmysly muzes, abys odvedl pozornost, ale to ze mas dvoji pristup k jedne a te same veci, uz nepopres...a to mi staci, diky...tve odpovedi bych se stejne nedockal.

BTW - vytrhavat veci z kontextu ti jde opravdu bajecne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsem se onu otázku stejně nedozvěděl :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Uz tomu zmerili vykon i ve hrach (teda v tomto konkretnim pripade v jedne...) pod Win 8...
http://www.zive.cz/Client.Gallery/show.aspx?id_file=259628492&article=17...

To bude poruchovost, vidite ty teploty GPU? :-)
http://www.zive.cz/Client.Gallery/show.aspx?id_file=255026149&article=17...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.