Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 460 jde odemknout, výkon stoupne až o 12 %

Myslím, že spousta těch co mají hlouběji do kapsy bude nadšená. Také jsem o ní chvíli uvažoval avšak 128-bit je pro mně dlouhodobě jako červený hadr pro býka.
Jen tak pro zajímavost, šly kdy podobným způsobem odemknout nějaké nVidie?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jasné,že šli...minule Jaro Crha odomkol svoju GTX 750Ti na plne aktívnu GTX 1080 :P

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoláváš Démony? Ale bacha! ON se objeví ... ;))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

:( mě to mrzí. Mě vážně mrzí když někdo na mě vytáhne lež. Kdyby vytáhl nějakou pravdu co jsem napsala za čím si stojím, tak to uznám, ale lhát se nemá, kdo lže, ten taky krade. Nikde jsem nic neflešhoval a nikdy jsem žádnou 750Ti neměl a nemám.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jen provokace... ber to v klidu :) Mnohdy s tebou jdu i proti vlně. Nakonec - dovolil jsem si k jednomu ze starších tvých komentů dohodit svůj příspěvek, který ti sem (omlouvám se JE MIMO TUTO DISKUZI) kopíruji :

Dneska souhlas náčelníku. Nejvíc mínusů jsem tu schytal za koment, že "cokoli od AMD je super především v zimě" - rozuměj - AMD je super přímotop.
Do placu jsem hodil historku z doby, kdy jsem pracoval v RMA, kde jsem popsal "jak jsme si s chlapama v chladných dnech v práci pustli AMD procesor (boční fan) a o chladič si ohřívali ruce". Což je historka pravdivá, mám na to za svědky bývalé kolegy a tudíž bych za to neměl dostat mínus od nikoho, kdo má IQ byť dřevěného houpacího koně s useknutou hlavou.
Ale holt... zdejší AMD fans se projevili ;)))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsi mínusy za to že to je pravda. :) To buď v klidu. Já vím že gadget jenom závidí že na to nemá...ale mrzí mě to že nevymyslí něco lepšího než hnusnou lež.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ono by stacilo byt vice konkretni a nepsat "cokoliv" protoze to je blbost se stejnou logikou bych mohl napsat ze cokoliv od intelu je primotop generalizovani/hazeni do jednoho pytle neni uplne koser :) jestli vyjadreni nesouhlasu s nejakym prispevek davate do roviny s IQ tak to taky o necem vypovida ;) ale v podstate jsme dosli k zaveru ze hlupak by vam ty minusy za hloupe nazory nedal at mohou byt subjektivne pravdive a inteligentni clovek vam ty minusy nasazel protoze rozpoznal neobjektivitu prispevku a dokazal takovy prispevek lepe ohodnotit :)

snad se do kategorie AMD fans s nekolika intel CPU a NV grafikou neradim :D nebo ? :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Víš Tome, mě jsou nějaká + i - někde. Jen jsem se pozastavil nad tím, jak někdo dokáže dát - za prostý popis věcí, které se jednoduše staly. Měl jsem i kolegu, který si na heatsinku (hádej jaký procesor byl pod ním) přihříval čaj :)

Jsem rád, že se má zkratka s koněm líbila, jen ten tvůj rozbor je poněkud mimo mísu. Opět napovím - zkratka. Pokud nevíš, UTFG (a vyhni se silničářským teoriím ;))) Nicméně... pokud tě vezmu doslova, jsi krásná ukázka paradoxu, neb mě za jedno seřveš (paušalizace) a následně jí (dokazujíc svou teorii o +/- pro mě) použiješ. Citovat tu pasáž nebudu, přečti si to po sobě znova...

Nicméně - speciálně pro tebe Tome - až budu mít cestu kolem, tak se za kolegy z RMA stavím a budu doufat, že mě pustí do labu abych se v trezoru mrknul na ta konkrétní AMD Cpu (tehdy tam bývaly 3 modely - a v rámci ohřevu byl nejlepší... kterýkoli, který si namátkou vytáhl jako první ;)), neb kdybych se jich jen zeptal "co jsme to kluci sakra používali na testy za AMDéčka?" dostane se mi odborná odpověď "ty vole já nevím, nějaký ne?..." - mínusů za tohle bude od neználků reality habaděj, ale ty mi přijdeš, že máš s labem zkušenosti a dokážeš si tipnout, že to popis reality asi je :))))

Jinak osobně mám rád nadšence technologií a skutečné fandy *čehokoli* (takže nic PRO ani PROTI Intelu,AMD, nVidii...atd, atd. - je mi to fakt jedno...). Vy jste (a to mnohdy bohužel) budoucnost. Já už jsem jen "starej kocour co už toho viděl" tolik, že už to snad ani neberu vážně. ;)))))
Co myslíš Tome ? Dostanu se na -100? :))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svýho času jsem od AMD provozoval Athlona X2 4050e a ten mi s 45W TDP jako přímotop nepřišel. Takže s tím výrazem "cokoliv od AMD" bych byl vážně opatrnej... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je řeč o počítačích a né o kapesních kalkulačkách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, plánujeme vyrábět táááákhle velké kapesní kalkulátory formátu microATX. Budeme je nazývat Don Šajn.. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz jsem na to prisel jsi zena :D a nerikej ze ne protoze lhat se nema !!! :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak dvě "Crhy" (česky Crhové) jsem znal. Ostrava, ročník 79 a 85. První nádherná tmavooká bruneta, druhá decentní ... zrzka/bloncka/zrzka... tak-nějak mix. Hezký holky. Pro mě hlavně ta prvně popsaná... Nicméně kolega Crha popřel, že by s nimi měla jeho větev cokoli společného, takže zase nic.
PS: Jo, toho překlepu na který narážíš jsem si všiml taky, jen se obávám, že při osobním setkání bys byl (čekajíc svlečnu) stejně překvapen :))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Překlep, nechtělo se mi to opravovat a nechal jsem to tak schválně a čekal kdo se toho chytne. správně je: "co jsem napsal a za čím si stojím" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

plne dotváraš obraz utvorený pohľadom na avatar.
Ak sa aj vtip berie ako lož, potom je to s tebou zlé...
P.S.: čo všetko si už ukradol? Lebo z týchto tvojich komentov, ak počítam za každé klamstvo na diit jednu krádež, tak máš min. vagón zápaliek (ak kradneš po jednej zápalke) alebo externý sklad ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když myslíš, budiž ti přáno...
Jen tě upozorňuji (a pravda - nevím jak to chodí v horních Uhrách, ale u nás na západě máme civilizaci a právo), tudíž pokud máš podezření, že kdokoli spáchal trestný čin (zmiňuješ asi "krádež"), je tvou povinností to i s důkazy nahlásit. Jinak se sám dopouštíš trestných činů (a to v tomto případě minimálně pomluvy). Tak bacha na to, kam ti ujíždí klávesnice ...brat ;))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

on tvrdil,že kto klame, ten aj kradne...tak na základe jeho teórie sa pýtam...
Jen tě upozorňuji (a pravda - nevím jak to chodí v horních Uhrách, ale u nás na západě máme civilizaci a právo) - si chudák, ak ma mieniš urážať kvôli krajine, kde žijem.
Platia tu podobné zákony, ale tieto premúdrelé reči si schovaj niekam za klobúk a podeľte sa s "bratom" Crhom. Najprv ma urazíš a potom ma nazveš "bratom". Že ťa jazyk neštípe..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak když platí podobné zákony, tak se tím řiď. Ty si tu jen tak z plezíru označuješ lidi za zloděje. Upřímně mi je jedno, co si o mě myslí pachatel trestného činu "pomluva" a ano - Uhry byla urážka (v reakci) a ten "brat" mělo být její drzé pokračování (které jsi prostě nepochopil), čili záměr. Takže mě jazyk fakt neštípe. Ještě jsem pravda mohl napsat "kamarát" (není překlep - takto je psáno schválně), ale to používají spíš rumuni ...
Za sebe končím diskuzi, hezký zbytek dne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tytyty ošklivej chlapče. Nebyla GTX 750 Ti, ale 9600 GS. Tak tu laskavě nelži jů? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobre...polepším sa...a budem si pamätať...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nebude potom problém s ovládačmi a ich spoluprácou s novým biosom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, protože až se toho někdo kvalitní chytí, udělá BIOS, který ovladače přesvětčí, že jde o vyšší verzi karty (kterou už teď fakticky je).

Alternativně - a o tom SILNĚ pochybuji - se najde frikulín, jako je Daniel Kawakami, který vytvořil "Sound Blaster P17 Series Support Pack" a překecal tak třeba SB Audigy SE na to, že je vlastně SB X-FI (což +/- hardwarově byla). Ale jak říkám - o tom pochybuju.

Každopádně za tyhle s**č*y s vypínáním regulérních funkčních částí karet můžeme být :
1) výrobcům vděční, neb laciněji dostaneme (pokud jsme stateční) lepší kartu
2) nasraní, neb je krásně vidět, že ty ceny jsou VŠUDE přemrštěné a absolutně není důvod vyrábět HW levnější karty...
...
nechť si každý vybere, co jeho jest

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že skutečně JE problém s novými ovladači a to už s Crimson ReLive, které zakazují nepodepsaný BIOS (prostě se ovladač v takovém případě nespustí). Nějak se tato podstatná věc při psaní článku vytratila.
Nikdo nepřesvědčí ovladač, že je to správná verze (podpis se prostě nedá jen tak "hackonout"), ale dělá se upravený ovladač. U nich je zase problém update. Už nikdy nepojede oficiální ovladač a budete se muset spoléhat na nové upravené a doufat, že si tam nikdo nic nepřidal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Super koment a souhlas! Takže se to dá brát z druhé strany. Kašlat na BIOS a upravit ovladač... To bude asi i jednodušší a popravdě - kdo sakra potřebuje nový grafický driver každý měsíc a interval u neoficiálního (třeba) 2x ročně by ho zabil ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ďakujem...nabádal som autora, či sa rozbehne aspoň v diskusii, keď už v článku o tom nebola zmienka...lebo si myslím,že je to podstatná časť pre ľudí, ktorí by takto tých pár percent výkonu chceli dostať až na monitor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD tedy ojebává své zákazníky prodejem okleštěných karet ve prospěch iOvcí ;)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

??? nerozumim reci tveho kmene .... tvuj vyrok je postaven na hlavu ale michat AMD a iOVCE ? WTF

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To nemá nic společného k příslušnosti k jinému kmeni.

Desktopová RX 460 pro běžné smrtelníky není dostupná v plné konfiguraci.
Notebooková RX 460 pro i-cosi ano.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud oklesteny vyrobek stoji mene nez ten neoklesteny, pak si nejsem uplne jisty v cem presne spociva to ojebavani...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Silně pochybuji, že by neokleštěný RX460 použitý v Makbůku Apple kupoval dráže, než za kolik kupuje zákazník okleštěný. Je klidně docela možné, že ho Apple kupuje i laciněji, než za kolik dostávají ostatní výrobci okleštěný ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zabudli ste na dôležitý fakt. Nie len cena za kus určuje, komu to skôr predám. Istota odberu kusov je v tomto prípade rovnako dôležitá, ako cena...pretože firma dizajnujúca čipy musí dbať aj na vyťaženie liniek výrobcu čipov (GF, TSMC, Samsung..) na základe dohôd. Fakt si myslíte,že výroba kariet RX460 MSI, Asus, atď má také objemy, že sa môže porovnávať s Apple v odbere čipov? Apple si určite vytvoril predobjednávku a dohodli sa určité podmienky. To je viac, ako neurčité správanie trhu, či niekto kúpi/nekúpi kartu. Ste v kapitalizme, nie v utópii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je běžná praxe v hardwarové průmyslu. Výrobní proces není nikdy úplně bezchybný a většina karet nějaký defekt z výroby mají (závisí to na tom, jak to mají fabky tj. např. TSMC odladěné). Jeden ze způsobů, jak se s tím vypořádat, je vždycky udělat těch výpočetních jednotek víc. Chcete např. vydat kartu s 16 jádry, tak necháte vyrobit kartu s 18 jádry a 2 vypnete, protože se očekává, že vetšina kousků bude mít maximálně 2 jádra s defektem.

To je věc, se kterou AMD ani NVIDIA nic nemohou dělat. Když fabka řekne, že mají takový a takový výrobní process s takovou chybovostí, tak návrhář čipu (AMD a NVIDIA) tam musí dát redundantní části, aby tu chybovost vykryl.

Nedoporučoval bych lidem aktivovat vypnuté jednotky právě kvůli té chybovosti. Ten defekt ani nemusí být hned vidět - může se projevit jen v některých hrách, a pak budete nemile překvapeni. Určitě existují karty bez defektu, ale ty budou spíš vzácnější. Kdyby se těch čipů povedlo hodně, určitě by někdo vydal plně aktivní model. A to, jak víme, se nestalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to vypadá, že výrobci karet mají volné ruce, ale výrobce GPU pečlivě dbá na to kdo a s jakými parametry výsledný produkt vyrábí. Pokud by někdo vyráběl grafiky s plně aktivními čipy, tak by za ně taky výrobci GPU musel zaplatit a hlavně by musel mít jeho souhlas s tím co s nimi zamýšlí. To, že i-někdo výrobce dostává výběrové kusy je také patřičně zpoplatněno a AMD ví, že tady má jistotu odbytu velkého množství svých produktů. Což se o trhu PC říct nedá. ☺

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem řekl výrobce karet, myslel jsem tím výrobce čipů a jejich referenční design karet. Výrobce, co jenom kupují čipy a dělají karty (Powercolor atd.), neberu v úvahu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ôvody sú dva:
1. obsahujú chybu
2. komerčný dôvod - dopyt je pol lacnejších GPU K tej dvojke
Intel zkouší placené zvýšení výkonu procesoru pomocí aktualizace
20. 9. 2010
In­tel totiž za­čal pro­dá­vat spe­ci­ál­ní po­u­ka­zy „Pro­ces­sor Per­for­man­ce Up­gra­de Card“, kte­ré za ce­nu pa­de­sá­ti do­la­rů (při­bliž­ně 1 000 Kč s DPH) ode­mknou ně­kte­ré pa­ra­me­t­ry vy­bra­ných pro­ce­so­rů a zvý­ší tak nejen po­čet pod­po­ro­va­ných tech­no­lo­gií, ale ta­ké cel­ko­vý vý­kon. Zmí­ně­né kar­ty, kte­ré ob­sa­hu­jí kód pro spe­ci­ál­ní ak­tu­a­li­zač­ní pro­gram, umožňují u pro­ce­so­ru In­tel Pen­ti­um G9651 ode­mknout L2 cache na ve­li­kost 4 MB (pů­vod­ně 3 MB) a ta­ké za­pnou Hy­per-Threa­ding tech­no­lo­gii, pro­ce­sor te­dy do­ká­že zpra­co­vat až čty­ři vlák­na sou­čas­ně.
http://m.zive.cz/intel-zkousi-placene-zvyseni-vykonu-procesoru-pomoci-ak...

Co za týka jednotky
Samsung snížil chybovost 14nm procesu na 0,2 defektu na cm², mluví o 10 a 7 nm
27. 4. 2016
http://diit.cz/clanek/samsung-snizil-chybovost-14nm-procesu

... Polaris 10 má 232mm^2 teda 2,32 cm^2 a to je cca 0,46 chyby na vyrobený čip. ( z 5 vyrobench majú dva chybu)
http://wccftech.com/amd-teases-polaris-11-polaris-10-gpus-reconstructed-...

.. ... Logicky nikoho neprekvapí, že sa vyrábajú len top modely a podľa funkčnosti a max. frekvencie so stabilným behom sa označia a predávajú ako CPU, tak aj GPU

a este frekvencia, kde to prejde testami apolahlivosti je podstatna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to opravdu nefunguje. Výrobci karet nerozhodují o tom, kolik stream-procesorů mají jednotlivé modely GPU aktivovaných. O tom rozhoduje AMD jakožto výrobce GPU a s výrobci karet to má ošetřeno ve smlouvách. Vyskytli se už výrobci, kteří smlouvy nedodržovali a výsledkem bylo ukončení spolupráce.

Pokud AMD rozhodla, že se Radeony RX 460 budou prodávat s aktivními 896 stream-procesory, musí to výrobci karet respektovat a žádný z nich z vlastní vůle neuvede ani model s 768, ani s 1024, nebo by v tom okamžiku skončil.

Vědět, že AMD zvládá dodávat plně aktivní GPU Fiji velké 596 mm², vědět, že je schopna dodávat plně aktivní GPU Polaris 10 o 232 mm², ale věřit, že nejmenší čip ve svém portfoliu, 123mm² Polaris 11, vyrábí co kus, to defekt, je poněkud mimo moje chápání. Už samotná úspěšnost odemykání ukazuje, že Radeon RX 460 s 896 stream-procesory místo plných 1024 není technologické, ale obchodní rozhodnutí.

Jde o identickou situaci jako s Radeonem R9 285, kdy do desktopu šly výhradně čipy s částí deaktivovaných stream-procesorů, zatímco Apple jako jediný měl plných 2048 SP. Stejně jako u R9 285 smlouva na exkluzivní použití plně aktivních čipů vyprší a dojde k vydání modelu s plným počtem stream-procesorů i pro desktop.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nahraďte si v mém příspěvku "výrobce karty" -> "výrobce čipu". Výrobce karet, co nevyrábí čipy, jsem opravdu nemyslel.

Můžete nějak dokázat, že ořezání Polaris 11 bylo čistě marketingové rozhodnutí? Máte zdroj? Jste si na 100% jist, že žádná Polaris 11 na trhu nemá defektní výpočetní jednotky?

Můžete nějak dokázat i to ořezání R9 285 pro desktop, nebo to odvozujete podle tehdejší situace na trhu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vaše původní konstatování jste žádným zdrojem ani důkazem nepodložil. Divím se proto, že když jsem si dovolil s vaším nepodloženým tvrzením nesouhlasit, chcete po mě důkazy. Můžeme to vzít postupně. Podložte váš názor zdrojem, pak bude řada na mně :-)

„Jste si na 100% jist, že žádná Polaris 11 na trhu nemá defektní výpočetní jednotky?“

Proč bych si měl být jistý? Nic takového jsem netvrdil. Jen říkám, že u malých čipů, které jsou svými rozměry na úrovni ARM SoC pro telefony vyráběnými po milionech, není pro nějaké významnější množství defektních kusů prostor. Takže většina z nich budou plně funkční kusy omezené jen proto, aby splňovaly specifikace.

Co se Applu týče, máme tu záhadu. Pokaždé, když si z nabídky AMD vybral nějaké GPU pro své top produkty, nedodávala AMD žádné jiné firmě stejné GPU v plně aktivní variantě. Člověk si může vybrat - buďto věřit na exkluzivní smlouvy, nebo na záhady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za odpověď.

Můj první příspěvěk byl založený na tom, jak obecně funguje harvesting (vypnutí defektních částí po výrobě) a repairing (přidání duplicitních částí při návrhu). Obojí se běžně děje, pokud výrobní proces není dokonalý. Na tom se pak zakládala moje argumentace. To je bohužel vše, co je mi dovoleno vám říct. Pracuji totiž v AMD (vygooglete si moje jméno), ale nedělám marketing ani PR. Jenom si tady čtu. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lenže Mareka chcelo AMD už počas štúdia
12 October 2016 at 05:47 PM EDT. 44 Comments
RADEON --
Marek Olšák, the prolific longtime contributor to Mesa and AMD developer, published a patch today with a big performance improvement that he says has been discovered by luck.
Hitting the Mesa mailing list this afternoon was a RadeonSI patch to disable ReZ. His comment was simply, "This is a serious performance fix. Discovered by luck."

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=RadeonSI-Lucky-ReZ-Fix

A jeho praca je extrémne dobrá

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=tomb-mordor-amdgpu&num=2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Vaši argumentaci beru. Pokud ale amd na trh pošle později volně k prodeji rx 460 s aktivními 1024 SP, bude na místě se ptát, proč tak pozdě :) A ano, jméno poznávám z https://www.phoronix.com/forums/forum/linux-graphics-x-org-drivers/open-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebude to mozna tim ze v prvni rade musi pokryt smluvni zavazky a kdyby museli pokryt i bezny trh nemuseli by mit dostatek dobrych kusu pro sve partnery ? je fakt ze by tim ale NV vypalili rybnik protoze by 470/460 uplne prevalcovala radu 1050/1050 ti >> navic AMD dodava vice modelu nez jen 460/470/480 :) a treba az pomine riziko ze by nemuseli pokryt smluvni zavazek tak vydaji vyssi verzi RX 46x (?) >>> ciste jen spekuluji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Můj první příspěvěk byl založený na tom, jak obecně funguje harvesting (vypnutí defektních částí po výrobě) a repairing (přidání duplicitních částí při návrhu). Obojí se běžně děje, pokud výrobní proces není dokonalý. Na tom se pak zakládala moje argumentace.“

Pokud k tomu dodáme, že čipy P10 a P11 jsou vyráběné na totožném procesu a průměrný počet defektů na waffer je tedy pro oba konstantní a dále vezmeme v úvahu, že čím je čip větší, tím nižší je výtěžnost - a ta navíc s proporcemi čipu neklesá lineárně - pak je zřejmé, že v situaci, kdy AMD nemá problém dodávat čip P10 o ploše 232 mm² v plně aktivní konfiguraci, tedy bez defektu, nelze omezení čipu P11 o plus mínus polovičních rozměrech spojovat s výtěžností. Pokud by byla výtěžnost natolik špatná, aby nebylo možné vyrábět plně funkční 123mm² jádro, pak by v první řadě nebylo možné dodávat plně funkční 232mm² jádro. Vzhledem k tomu, že 232mm² jádro v plně aktivní konfiguraci byl první 14nm čip, který AMD vydala (a jehož dostupnost byla dokonce lepší než u ořezané verze), je zřejmé, že důvody nevydání plně aktivní P11 pro desktop jsou jiné než výtěžnost.

To je moje argumentace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

viď. nižšie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže pokud vím, tak my zatím neznáme přesně výtežnost 14nm výrobního procesu u Global Foundries Jirko . To že AMD je schopna vydat Polaris 10 i v plné konfiguraci přece není žádným důkazem dobré výtěžnosti či bezproblémové výroby, když např. třetina čipů ze 100 bude vadných....
Když k tomu připočtu posunutý launch RX480 a dodávky nereferenčních verzí teprve v září 2016 (což jsou teprve necelé 4 měsíce od uvedení) tak to svědčí spíše pro přetrvávající problémy s výrobou, což by mě vzhledem k historii GloFo nijak nepřekvapilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Jen říkám, že u malých čipů, které jsou svými rozměry na úrovni ARM SoC pro telefony vyráběnými
>po milionech, není pro nějaké významnější množství defektních kusů prostor. Takže většina z nich
>budou plně funkční kusy omezené jen proto, aby splňovaly specifikace.

A viete ako vyzerajú litografické masky.
Čo ak sa vyrábajú čipy rôznych verzií a jednom wafferi?
Potom chybovosť je najnižšia v strede a najvyššia na obvode.
A čo ak sa najmenšie čipy umiestnia na okraj, kde sa ich zmestí najviac?

Logicky budú najchybovejšie a škoda (vo finnanciách) za vyhodenie alebo uvedenie verzie s vypnutými jednotkami bude najmenšia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se pro sériovou výrobu nepoužívá, nedalo by se to řezat standardními pilami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.