Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 470 prý vyjde na $149

Očekávám že RX470 bude na max 80% výkonu RX480, tzn RX470 bude o nejméně 25% slabší než 480.. tomu odpovídá cena. Nečekám ž eby ta karta nabídla lepší poměr cena/výkon. vychází mi tak něco kolem té 380X. Konzervativně, tedy že tomu fandím víc než to asi reálně bude

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ja naopak nejak ocekavam, ze prave RX470 bude mit nejlepsi pomer cena/vykon pro rozliseni fullHD a nizsi.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude mit zhruba o 15-20% nizsi specifikaci a tomu odpovidajici vykon, tak jeste 380X mozna o nejakych 15-20% predhoni.. To by za tu cenu byl opravdu sen :))
NV 960 aby mela smysl by pak musela jit hluboko pod 4000 ,- ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak ta karta je za horizontem už dávno, ale to všechny karty s takovým výkonem

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

dyť ani RX480 neutáhne na 60FPS náročnější hry ve vyšších detailech na FHD..

Ano pro lidi co mají hluboko do kapsy bude 470 výhodnější, jinak to nedává smysl

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Hele, do levnejsich sestav, pokud ten vykon bude jeste i nad 380X, tak idealni volba. Je spousta lidi, kterym ten vykon bude stacit. Ja nemam ani 380X jen 380 a vlastne mi to staci taky ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na očekávaném výkonu se asi úplně neschodneme, ale ve zbytku píšu to samé...

Kdo má hluboko do kapsy, stejně nekoupí něco za víc, nemá na to...

Ten kdo to dělá jen proto že nechce dávat víc, ale může si to dovolit mi to už přijde jako hloupé rozhodnutí.

Navíc i ten kdo nemá, a chce hrát nové hry... tak může koupit dražší kartu... Rozdíl je jedna nová hra, kterou si odpustí nebo dvě hry koupí později až budou ve slevách.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Kdo má hluboko do kapsy, stejně nekoupí něco za víc, nemá na to...

to sa mylis, ludia si to nekupia preto, lebo tam nieje pridana hodnota
nic z toho nemas, len neviditelne detaily

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ja si muzu dovolit i GTX1070, ale proc bych to kupoval, kdyz mi na obcasne hrani ve fullHD pravdepodobne bude stacit i RX470 a tenhle rok si pravdepodobne 4K monitor neporidim, uvazuju o nem, ale vyhledove a tou dobou uz bude Vega a pak se treba rozhodnu, ze k 4K uz pujdu rovnou do highendu.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dávám souhlas, za člověka kterej má doma za x-tisíce projektor ve FHD, ale JirkoviK to nevysvětlíš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas a už sem to několikrát psal... mám na několik 1080, ale hraji max 1-3x týdně a to ještě k tomu hraju strategie jako Supreme commander, Planetary anihilation, Ashes of the Singularity. Nebo survival hry 7days to die, The forest. pak mám moc rád Portal2 a s malou zahrajem Minecraft :-) Z nových mě zaujal Doom4 a to si spustím takže... by byl pro mne nesmysl kupovat drahou kartu jen k hraní...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když neřešíte detaily a stačí aby se vám to přiměřeně hýbalo, super, vystačíte si asi s tou RX470 a skutečně nemá smysl kupovat 1070. Obvykle, když se s lidmi bavím tak...

A: mám v kapse XY peněz, co je za tu cenu nejlepší?
B: chci hrát XY hru, v XXX rozlišení na YYY detaily s ZZZ FPS, co si mám koupit?
C: co je nejvýkonnější a není to vyloženě cenový nesmysl (např RadeonProDuo/TitanX po uvedení 980Ti) ?

Vy se zřejmě řadíte do bodu B, stejně jako já, jen každý dosazujeme jiné hodnoty..

Obvykle ale narážím na lidi z kategorie A.. ti pak koupí hru, pustí ji, pocitově nastaví detaily a pokud se to hýbe dostatečně, přidají, pokud málo, uberou a opakují až najdou svůj sweet spot. Hrají na max co jim karta dovolí

Osobně jsem před rokem a půl patřil do skupiny A a během půl roku přehodnotil přístup a přešel do skupiny B. Pravda, díky proměnným na mě vypadávalo buď SLI 980/Ti což ale nebylo ideální řešení a single ani přes masivní OC nestačila, byť jen o kousek. První karta co do těch kritérií celkem zapadla byla 1080.

Lidi co koupí 470 a měli karty ve stejné cenové relaci najednou zjistí že mohou hrát hry stejně dobře s lepšími detaily. A pak zjistí že je to málo výkonu a chtějí víc... S jídlem jednoduše roste chuť. Rozdíl ceny bude asi 1500 korun.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Chci hrát Somu a BioshockInfinite, Fallout4 (do budoucna se nebráním D4) ve FHD(1920x1080), projektor umí maximálně 60Hz přes HDMI, co si mám koupit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepůjdeš, vzpomeň si na mě. Každý rok je znát a ke každému roku navíc se priority posouvají jinam. Teda beru "normálního" člověka, jestli jsi geek popř. mazánek zazobaných rodičů, který paří hry, tak potom možná ty prachy za hi-end dáš, jinak ne. Znám to, kdysi jsem byl schopen vyhodit desítky tisíc za HW, teď koukám na integrované grafiky v mini-pc píchnutému k televizi, hlavně abych měl pohodlí. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uvedom si konecne, ze 95% ludi su vsetky tie detailiky, ktore ani nevidiet u prdele, a pri hrani ich ani nerozoznas (vid tebou preferovany T.R.)
ty podla vsetkeho ani nehras, len kukas na testy
koho toto trapi? http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/rise-of-t...
pri hrani?

edit

https://www.youtube.com/watch?v=Mre_FgO1DiM
povedz mi rozdiel medzi high a hyper
v com budem king s 600-700€ kartou pri hyper, ked 240€ mi da high

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna AO je pro mě jedna z klíčových grafických featur. Pokud nevidíte ten rozdíl v hloubce obrazu u VXAO oproti podstatně méně prokreslenému HBAO+, tak jste zřejmě slepý...

Bohužel.. VXAO neběží v DX12, jen DX11 (DX12 běží na nových NV lépe). A bohužel a to mě štve, že VXAO aktuálně nespustím, protože neběží na Pascalech, hra padne hned jak se VXAO aktivuje v ingame settings nebo hned při zobrazení menu když je to nastaveno předem. Proto jsem také po výměně 980 za 1080 přestal tuhle hru hrát a nechávám si ji, až to autoři dají dohromady.

Koupil jsem si Division, ne že by mě tenhle typ her nějak extra bral (už jen proto že hrát to s gamepadem není ideál a pro mě zas není ideál hrát na klávesnici s myší), ale proto že je prostě úžasná graficky - neskutečná paráda s hrou světel a stínů.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

'' Pokud nevidíte ten rozdíl v hloubce obrazu u VXAO oproti podstatně méně prokreslenému HBAO+, tak jste zřejmě slepý...''

no hlavne vidim ze vxao vyrabi prepaly.. diky nechci

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

prozradím vám sladké tamjemství - brightness nastavení, popřípadě gamma.

Ale proti gustu...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že svojí lámanou angličtinou už zuřivě informujete i čtenáře Videocardz.com o tom, jak je 1080ka slabá na FHD rozlišení. :) Ještě jim povyprávějte o tom leteckém simulátoru, ať mají o čem o víkendu přemýšlet. :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ti co se leteckým simům věnují hlouběji vědí že 1080 není žádná bomba.

tohle není nějak neobvyklý dotaz na support forech: http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6315&t=113481

aneb mám si pořídit 5930X nebo 6700k k sestavě s 4-way 980Ti... odpovědí je 5960X a že stačí jen 2-way SLI pokud nutně nepotřebuje 16 monitorů...

Tady: http://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6315&t=119859 zase řeší jestli k 3x1080 (non SLI - každá karta handluje svůj monitor/y) má význam koupit nové intel desetijádro - 6590x

4790k/6700k + 1070/1080/980Ti/Titanx jsou takové průměrné sestavy

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Neeee tady, tady už to četl každý 100x ! Boha jeho, to opravdu nechápete, že to je jako když by majitel Formule 1 šel diskutovat na fórum Škodovkářů? Váš simulátor, ani vaše konkrétní potřeby tu nikoho nezajímají.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nikoho to nezajímá ale reagujete, nj. to je ta logika, nebýt reakce někde hodně nahoře, nebyl by tu tak hluboký strom :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jsou to jen jeho specifické potřeby schválně je to většina hráčů co tohle hraje? no asi ne je do desetina? no asi ani to ne je to zanedbatelné množství v počtu všech hráčů? Řek bych že ano... Čili má většina hráčů jeho potřeby? ne nemá...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim hlavne, ze vacsina ludi hry hraje skrz hratelnost a pretoze ich bavia, a nie preto, ze by bola uzasna graficky. To by im potom stacil vlastne aj 3DMark. A to tym padom znamena, ze nemusia do grafiky naliat jeden priemerny plat, lebo hra bude mat rovnaku hratelnost aj na medium detailoch, nie len na hyper/insane/maximum/whatever...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A to znamená že dobře hratelná hra nemůže mít výkonově náročné ale reálnější efekty?

A že vás ve hrách neláká grafika. budiž. Hodně lidí si kupodivu podle toho jak hra vypadá hry vybírá.

Pokud vám nejde o grafiku, doporučuji nějaký 8/16bit emulátor, třeba sinclairu, commodore64 nebo amigy... obrovské množství skvěle hratelných her... navíc... ono to snad poběží i na telefonu.. vystačíte si s integrovanou grafikou.

Mimochodem, RX480 bude stát průměrný plat? To té kartě teda fandíte. Psal jsem o příplatku 1500 za RX480 vs 470. Žádný trhač asfaltu ta 480 není, natož 470... minimálně vám to dá rezervu, když už vyloženě nechcete navýšit detaily, když na to máte výkon.

V ceně celého počítače je 1500 fakt minimální rozdíl, kdežto přínos výkonu dost zásadní. Když na tom navíc hodláte hrát nové hry, tak je za něco i musíte koupit, stačí vypustit jeden titul nebo odložit nákup a peníze máte zpět.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem za tipy. Ja napr. okrem tych novsich hier teraz hram aj Spellcross v DOSBoxe. Btw. odporucam, ak mate rad tahove strategie, vynikajuca gamesa ;-)

Ja inak nehovorim, ze ma na hrach nelaka grafika. Ale neberiem za smerodatne, aby som vobec bol ochotny ju hrat, ze ju musim spistat na plne detaily, inak o nu nemam zaujem.

RX470 ani 480 samozrejme priemerny plat nestoja, ale o tych zas nehovorite, ze su dostatocne vykonne pre vase potreby. To je az 1080 a vsetci dobre vieme, kolko ta karta stoji...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem odchovanec sinclairu a amigy, tahovek jsem se nahrál dost, mezi perly určitě patří Laser Squad nebo Lords of Chaos, hratelností i způsobem hraní srovnatelné s UFO Enemy Unknown, které vydali několik let později. Ale zpětně se k tomu právě kvůli vizuální stránce vracet nebudu a ani mě to moc neláká, hry co mě lákají a koupil si je třeba před 6-7 lety dnes už tak leda spustím, kouknu na to, řeknu si že to vypadá hrozně a nemám chuť to hrát. Přitom tehdy to byla grafická pecka. Nároky se mi časem mění a právě protože nehraji pravidelně, chci od toho co nejlepší zábavu a ta je nejen v hratelnosti ale i v audiovizuální podobě.

ale zpět k tématu... Celý tenhle strom vznikl z mé reakce

"dyť ani RX480 neutáhne na 60FPS náročnější hry ve vyšších detailech na FHD..
Ano pro lidi co mají hluboko do kapsy bude 470 výhodnější, jinak to nedává smysl"

Tedy dvě tvrzení...

RX480 na FHD a 60FPS neutáhne náročnější hry ve vyšších detailech... což je prostě fakt, nikde nikomu necpu ať si nehraje na nižších detailech nebo ať koupí 1070/1080.

Dále pak tvrdím, možná to není na první pohled jasné, že pokud nemusím šetřit každou korunu (pak je trošku otázkou zda potřebuji herní počítač), přijde mi smysluplné koupit namísto RX470 jen o 50 dolarů dražší RX480, která poskytne o dost velkou porci výkonu navíc, který se může hodit. Jednak rozdíl je cena jednoho nového herního titulu, pokud to pak jde i do absolutně plonkového počítače za 15 tisíc, tak je to jen 10% navíc ale herní výkon se zvedne rozhodně o víc, o počítačích s cenou kolem 20-25 tisíc už je to zanedbatelný rozdíl v ceně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zaznamenane!
Do roka ti tuto tvoju slamu omlatim o hlavu :-) Dopadnes rovnako ako s tvojimi predpovedami cien nvidia kariet :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a v čem ty ceny nesedí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už ať jsou ty karty na trhu. Ne že bych nějak extra hrál, ale R9 270x mám druhým rokem, rád bych jí poslal do dalších rukou ještě se zárukou.
Tahle RX470 se mi sakra líbí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já nahrazuju R9 380 2GB právě 470kou. Že to nedává smysl? V mini-itx dává. Výkon mi stačí, ale polepším si i zde. TDP mi ale klesne ze 175->110W, což mi nádherně sníží teplo ve skříni. 35W i7 6700T chladím jen pasivem ze Scythe Big shuriken, ventilátor jsem sundal, nebyl třeba :-), na 470 bych hodil nejaky pasiv ala accelero a dal pod něj 120ku silverstone na 600-800. Kdyby se měřil u sestav poměr výkon/spotřeba a fps/watt, tak bych to asi se svým 11 litrovým prckem vyhrál :-). Pro ty co nechápou: To pochopíte až budete starší a budete mít PC v obýváku na stole :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu já to vyřešil jinak :-) u bytu mám komoru tu jsme si předělal na trucovnu a herní PC i s monitory jsem přesunul tam :-) Vrobil jsem si stůl poličku protáhl kabeláž na internet a elektriku + jsem to zapojil do bezpečnostního okruhu a je to :-D
v ložnici mi zůstal pracovní počítač ve kterém mám I5 a 750Ti a dokud nebude lepší LP karta bez přídavného napájení tak tak ta 750Ti zůstane :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i tak se dá :-). Já bohužel komoru nemám, člověče mít komoru tak jdu rovnou do racku. Kromě PC se v rack formátu dělají třeba audio zesíky a další věci. Pěkně všechno v komoře v úhledné rack skříni :-D a po bytě/baráku už jen rozvody (včetně rozvodu s manželkou :-D)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

:-D a kdo rika ze rack nemam :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak prosim te resis videosignal, kdyz HDMI ma strop okolo 10m a to ten kabel nebude vubec levnej, obycejny kabely verim, ze klidne muzou mit hranici nekde za 5m.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ja mam v te komore cely PC i s monitory rikm mu herni PC a pak mam doma pracovni PC u keterho mam taky 2 monitory :-) Rack mam bokem... mam v nem 2 datove centra a router + 2 privody internetu.

nicméně mám i 20metrové DVI kabely tedy kdybych je potřeboval

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to jo, jinak 20m DVI kabel to bude taky pomerne zajimave, zkousel jsi je? Ja bych moc ve funkcnost minimalne pri nejakem vyssim rozliseni jako je fullHD neveril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne pravda ještě ne :-) ale mám je někdy je testnu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo i ta energetická úspora láká. Ono když si to člověk platí sám, tak se každý watt dolů hodí. A i tu bezhlučnost začínám vnímat jako "nutnost".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, u nás bude tak za 7500, než se vyprodá sklad...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tož kurník kde jsou ty benchmarky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja se uz marně snažím nějaký ten čas zjistit, má-li cenu mou současnou R9 270X 2GB měnit za rx470 nebo ne. Priznám se, ze FHD me nebude brat do doby, dokud muj monitor neodejde do křemíkového nebe. Jeste doplním CPU Athlon II X4 651. Jedine co hraju jsou WoT a Diablo 3 a rád bych si zahrál Warhammer: Total War

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkej na benchmarky. Dřív těžko něco fundovaně radit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.