Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Polaris 10 / Radeon RX 480 bude stát $199

6000 vč. DPH to zní opravdu zajímavě....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

to vypada az moc optimisticky nove "ficurky" plus vykon cca na urovni 390X nejak te zprave neduveruji ale jestli se potvrdi tak si promnu ruce a bezim ji koupit ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

pokud to srovnávají s GTX970 a 980 tak ten výkon odpovídá očekávání GTX1060 a pak ani ta cenovka 200 USD nějak závratná není.

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Cece ty jsi taky trolik :))
Jaky vykon sis koupil za 200$ (200Eu) pred mesicem, dvema? Tak maximalne lepsi verzi NV 950 nebo 2GB 960...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nehodnotím kolik výkonu jsem si koupil před nějakou dobou, hodnotím, jaký výkon si budu moct koupit.

1060 míří na +- stejný výkon jednak z rumorů a druhak i proto, že 1070 a 1080 mají o cca 70% vyšší výkon než předchozí generace, a pokud navýšíme 960 o podobnou porci, jsme zase na tom samém výkonu jako Polaris. A I když bude třeba cenovka NV o něco vyšší, tak už to nebude takové terno ve smyslu, je tu polaris, pak dlouho dlouho nic a pak 1070

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Jaka bude 1060 zatim nevime. klidne muze mit stejny vykon jako Polaris, klidne muze mit vetsi nebo mensi. Rozhodujici bude cena, tu nikdo nezna. Takze zatim ani nelze rict, ze 200$ je hodne nebo malo. Kazdopadne je to vyborny posun ve vykonu v tehle kategorii, pokud ta cena Polarisu bude okolo 200$

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

jistěže je to posun, je to stejný posun jako v nejvyšší kategorii. Jen ten výkon je podstatně nižší a stejně jako cena. A tenhle výkonový segment kupuje jednotku výkonu levněji než vyšší segment

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

a takhle je to spravne :)
Co ta tvoje 1080, uz ji mas?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GTX1080 má o 60% více výkonu, ale cena je více než dvojnásobná. Tolik ke srovnání mezi hiendem a mainstreamem napříč výrobci. Smysl to samozřejmě nedává, pokud nechceme to nejlepší, co se prodává, nebo nechceme výkon pro 4K
Oproti R9 380X má RX480 (nebo jak se bude jmenovat) nárůst někde okolo 50% navíc a cena se prakticky nezměnila (v ČR okolo/lehce přes 7000Kč). A tady se právě láme chleba, tady AMD přinese zjevně více, než zatím přinesla nvidia (10% nad nahrazovanou generací, ale dost zásadní zdražení). GTX1060 je v stejné situaci jako Vega od AMD. Pokud tedy nezohledňuješ Vegu, neměl bys brát v potaz ani GTX1060.

A to ještě nemusí být vše, je možné, že se dočkáme ještě nějakého překvapení - zatím to jsou jen nepotvrzené zprávy, včetně udávaného výkonu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Chceš mi povedať že 1080 od 980 a 1070 od 970 je len o 10% výkonnejšia?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ok, dostals mě. :-) Je to taky kolem 50%

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Čiže nárast výkonu majú obaja zhruba rovnaký.
Jedna konšpiračná NV nasadila cenu preto tak vysoko aby pomohla AMD, nedali im priamo peniaze ale uvolnili miesto aby sa pozviechala, takto si aj NV zarobí a aj AMD, a nebudú sa musieť báť ani jeden o budúcnosť ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Konspirace? :D Na tohle já nehraju. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu nevěř, konkurence se tě snaží zlikvidovat, né pomáhat nebo uvolnit prostor. To beru jako dobrej vtip.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jj a proto vznikaji kartelove dohody (apod.) a udeluji se dost casto ohromne pokuty kdyz se to prokaze ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Len keby NV zlikvidovala AMD v grafickej oblasti tak by bola dominantná a hrozilo by jej že ju rozdelia, lepšie mať slabšiu konkurenciu ako žiadnu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proč by ju rozdělovali. Každej byznysmen vali na monopol. Monopol je ideál, kdy zákazníci kupují jen u tebe protože jinou možnsot nemají.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To by som netvrdil, dobrý obchodník to robí tak aby dosahoval čo najväčší zisk za čo najmenšie riziko. Nebavíme sa tu o prasatách čo chcú len zbohatnúť. Monopol nieje výhodné ani pre zákazníkov a ani pre konkrétnú firmu čo má monopol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle má bohužel pravdu. Sankce a riziko jsou nepodstané, s tím se každé prase dokáže vyrovnat. Nakonec totiž vychází učetně levněji monopol plus úplatky, vydírání a někdy až vraždy, než hrát podle pravidel platit daně atd. Kdo to nechápe je naivka a asi ještě chodí i k volbám. Závidím Vám, také bych tomu ještě chtěl věřit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Se obavam, ze ty doby, kdy se rozdelovalo jsou pryc. Staci se podivat na soudni spor na prelomu 2000 s Mrkvosoftem v US. Nakonec z toho vybruslili skoro bez poskvrny. Osobne si myslim, ze lobby velkych firem jsou denska tak zahackovane v politice, ze je to temer nemozne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, u mě to je cca 50% navíc s tím že ta 980 byla na vodě a 1,5GHz čip...

a pro kolegu výše... https://www.youtube.com/watch?v=aSQiR_MwBLw RotTR na 1080 s odřenýma ušima 60FPS na FHD... pro někoho možná nepochopitelné, ale jsou lidi co rádi hrajou v maximální kvalitě... DSR si už dovolit s 1080 nemůžu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

podle toho co ctu v textu zpravy, tak zname cenu Polarisu $199,.... a pak vlastne jiz nic, vykon znamej neni a jen se odhaduje po forech a nasledne to prevzali i zpravy redaktoru ruznych servru, u GTX1060 nezname ani jedno, takze z cele rovnice kde jsou 4 cisla zname jen jedno cislo

nevim jak jini, ale z toho ja ani moje vestecka koule nedokaze urcit vpodstate nic krome toho ze Polaris bude stat $199

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zalezi na tobe..ver, never..jak ti to vyhovuje :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak dulezitejsi udaj je, jestli bude mit HDMI 2.0 ....... DP je dnes uz celkem wohovne a passe.
Kdyby jo a mela karta dost vystupu a pokud existuje nejaka utilitka na podtaktovani a bude usporny, tak bych mozna uvazoval o dalsim ATI pokusu s pripadnym 14ti dennim vracenim ........ byt je mi tahle firma uz znacne nesympaticka, tak pokud nvidia nekontruje snizenim nebo tohle neni jen hoax, tak bych tomu mozna dal do tretice sanci .... ale skutecne posledni .... jsem ochoten vratit 3 ati karty za sebou, ale 4x, to uz ne, to by byl shame on me ....

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Mozna jsi je musel vracet, protoze u Tebe nebyli vitany :))
..jen vtipek ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Trolliku, jen aby si vedel. ATI uz si fakt nekoupis, protoze uz nejakou dobu neexistuje... To by si mel vedet, kdyz tvrdis, ze se pohybujes v IT. A HDMI 2.0 Polaris mit bude.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

ATi píše kvůli takovým hlupákům jako jsi ty, protože tím selektuje intelektuální úroveň oponenta a pomocí toho snáze odhalí člověka se kterým nemá cenu dál diskutovat. A jestli bude mít HDMI 1 nebo 2 je mě u zadele když mám projektor na HDMI 1 tak mi HDMI 2 v ničem nepomůže.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

+1 ..... jsem si rikal, komu to dojde:o) To je to same jako nikdy nenapisu openoffice.ORG nebo GNU/Linux, ale pouze openoffice a linux ..... proste jestli se ozve nymand, ktery to bude opravovat:o))))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jj já zase říkám Eurotel, Oskar a to máš vidět některý mladý lidi jak neví o čem mluvím. To je někdy i sranda.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Všem nám nejde o nic jiného, než abychom uspěli ve tvých testech. Všichni k tobě vzhlížíme

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je tu jeden zasadni rozdil - za DP narozdil od HDMI neni treba platit licencni poplatky.

Proto ma spousta hardware - napr. notebooky od HP - jako digitalni vystup DP a ne HDMI.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nejakych par centu me nezajima .... zajima me signalova odezva, na ktere je DP zavisly stejne jako stare USB ..... cili pak neni mozne mit pro plnou rychlost vice nez tri (nebo snda jen dvou) metrovy kabel atd ...... timhle neduhem HDMI netrpi. Protoze mam pocitac v "serverovne" (:), tak potrebuju potencialni 4k dotahnout aspon 10m kabelem ...... u HDMI no problem, u DP no way.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

DP no way ? mozna u BTJ :)
tak DP je vseobecne lepsi ve vsech smerech akorat na delsi vzdalenosti se to prodrazi 4k @ 60Hz na 10M je tak jeste snesitelne ale kdyby chtel nekdo vic (120Hz popripade vyssi rozliseni)a na vetsi dalku tak je to uz pekna palka :) kvalitni kabel ==> aktiv --> optika (mozne to je akorat ta cena za posledni dve moznosti je nemila :D )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerikas pravdu. U DP je to stejne jako u USB. Je UPLNE JEDNO, jaky mas kabel, ale pokud neni aktivni, tak se nad 5m proste s plnou rychlosti nedostanes a basta. Tusim i na wikipedii je vysvetleno proc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Abych jeste vice zduraznil jak VELICE se pletes:) Tak jsem to dokonce nasel:
"USB 2.0 provides for a maximum cable length of 5 meters for devices running at Hi Speed (480 Mbit/s). The primary reason for this limit is the maximum allowed round-trip delay of about 1.5 μs. If USB host commands are unanswered by the USB device within the allowed time, the host considers the command lost."
Jinymi slovy: rad se necham poucit, ktery pasivni DP kabel zvladne vic jak 3m 4k obrazu .......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak kdyz uz i DP 1.2 zvladlo orezane 10bit 4k@60Hz (4:2:0) a plne FHD (4:4:4) na 10 metru tak ano i neaktivni kvalitni kabel DP 1.3 zvladne to same co HDMI 2.0 a kdyz se to doplni aktivnim nebo optickym DP kabelem tak to zvladne i maximum dle specifikace (ale to uz jsou uplne jine ceny ....ano HDMI vyjde v tomhle smeru vyrazne levneji ale taky nenabidne takove moznosti jako DP coz je ale pro BFU i tak nadstandard...)
takze tvrzeni "DP no way" je proste blbost spis kdo nehleda tu cestu nenajde ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To fakt s tebou nema cenu ......... mas FYZICKY TED U SEBE 10m pasivni DP kabel a jedes na nem 4k v 60Hz??? ANO/NE

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím úplně obráceně. DP je v IT na vzestupu a HDMI2 je taková spíše podivnost. Třeba celý Dell staví na DP.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A je to tu zas... neznalost neomlouvá zas se stačí poptat strýčka Google... Samo že se mnohokrát psalo, že bude HDMI 2.0

Pokud to bude výkon kolem 480(X) za tuhle cenu čistý přepočet je 4820,- u nás ze začátku počítám 7000,- později 6000 a méně... pak to vypadá na návrat slavné éry 48XX

Zajímalo by mě proč dotyčný musel ty grafiky vracel... Poslední grafiky v herním PC 4850, 460, 560Ti, 270X, 380X a nevracel jsem nic :-) Jestli to nebude rukama...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

tak jsi se vyhnul nejproblémovějším sériím, R9 200 měly hodně vysokou reklamovatelnost, konkrétně 280/X i 290. Tam se reklamovalo dost masivně až eshopy tu a tam skrývaly čísla. Ale třeba na ALze jinak výtečné modely MSI s Frozr chlazením se dostaly na doporučení "nekupovat, hojně reklamovatelný produkt". A u některých modelů byla reklamovatelnost přesahující 30% ....

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, hodně se reklamovaly, jelikož byly usmaženy dolováním. Hráči žádné velké problémy neměly.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A víš proč ji měli? používali se na těžbu kryptoměn takže za
1) opravdu nepřetržitý běh na plný kotel rok a více neustály
2) ty co to ustály tak stejně těžaři často úmyslně vyskratovali tak aby dostali novou a tu následně prodali... (vím o čem mluvím několik takových případů znám)

Jinak kamarád má dodnes 280X a nedá na ni dopustit je to jeho mazlík... a je jich takových více

Já měl 270X a ta karta dodnes jede u kamaráda... brácha má taky 270X vše jede...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

pohádky, vím o běžně užívaných 280 i 290 co chcípaly výrazně víc.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jemu nestačí ani dvě 1080 v SLI režimu, protože má Intela i7, ale hra/simulátor letectví na kterým si doma hraje se mu trhá prootže výrobce hry/simulátoru je idiot kterej si nevšimnul že je potřeba upravit engine pro vícevláknové procesory, takže to vlastně ani grafikama není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem 37xx a pak 47xx nebo tak neco ..... kupoval jsem je po roce, skoro na den presne ..... u obou jsem daval ticket na to, ze nejde vypnout EDID (ikdyz tam to zaskrtavatko je, tak nefungovalo) a nejdou tudiz nastavit uzivatelske frekvence v ovladacich ..... coz je treba na CRT a 60Hz zcela nepouzitelne ..... udelala to jedna verze ovladacu a prestaly fungovat VSECHNY i starsi radeony, resil jsem to doma u rodicu, kdyz jim po updatu neslo vic nez 60Hz .... odinstalovat a sehnat starsi.
Prvni rok cele jejich diskuzni forum horelo timto problemem, druhy rok uz mene (asi lidi dostali rozum a koupili nvidiu:), nicmene problem stare STEJNY! O nejakem tuneni LCD, kdy jsem si nastavil treba ruzne casovani, abych dostal z 60Hz klasickeho LCD treba 85 v nizsim rozliseni, to si mohlo ATI (!!!) leda nechat zdat ...... nevim jak je to ted ..... pokud je to vyreseno a bude to mit dobrou spotrebu (ne rychlovarne konvice jak jejich CPU:) a hlavne v idle a pujdou uzivatelsky vnutit usporne rezimy (obdoba nvidia_inspector) a pujde detailne nastavit casovani video vystupu a cena bude takova jakou slibujou a vykon dobry a bude mit aspon 4, lip 5 vystupu, tak se muzem bavit ....... muze mi nekdo, kdo tu ma (jestli) nejakou novejsi grafiku od ati, tak jestli uz ty veci s ovladacema jsou vyresene???

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně netuším proč to srovnávají s 970/980 když je tu nástupce v podobě 1070

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Protoze srovnavaji vykon ;) kde 970 je povazavana za min. VR konfiguraci.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

no, už mi to docvaklo :) viz koment výše

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Patrně proto, že nemá smysl srovnávat s >2× dražším produktem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm 150W TDP? 4GB základ... nj, to se cena dělá dobře :)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Realna spotreba bude nizsia. AMD napr. u serie R9 380 udava TDP 190W a realne je to len 175W pre 380X.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

určitě ano, ale čekal bych od takového drobáska spíše dvojcifernou hodnotu.

Jako za tu cenu určitě fajn a ze strany NV by to chtělo adekvátní reakci do stejného segmentu.

Jsem zvědavý na testy napříč herním spektrem. Ta jedna uvedená hodnota z "AMD tech demo" ještě pro crossfire, kde multi GPU v 4k bude mít navrch není moc vypovídající.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ta spotreba byla 130W tak by to bylo idealni :)) Ale z praktickeho hlediska je to fuk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bude to mít 8GB VRAM! Né 4

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

za 199 dolarů to bude mít 4GB paměti, 8GB je za 249

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K cemu je v desktopu notebookova spotreba, kdyz dnes ma stejne vetsina hracu v PC 750W goldovy zdroj? Kvuli nove GK zdroj downgradeovat fakt nebudu a uprimne by mi i vice vyhovovalo, kdyby ty karty pridaly dalsi procenta vykonu na ukor vetsi zravosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

protože ti za 4 roky sežere tolik kilowat že kdyby sis koupil 1080 tak tě to výjde nastejno?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

750W? A co je gold? To je takova ta stredni kvalita zdroju ze? Nic moc.
Na tech 750W, to tam ma vetsina pripojenou i nejakou varnou konvici??? CPU + disky + deska rekneme 100W? GPU, nejaka zrava sracka 200W? Tak koupi klasickeho 400W zdroje se nic nepokazi .... co tam jako vetsina hracu, podle tebe, ma???

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

mám 850W, ale hlavně proto že do cca do 40% nominálního výkonu je zcela ticho. Předtím jsem měl 500W zdroj ale v zátěži byl skra slyšet.

Vevnitř nebylo nic extra přetaktovaná 4790k, přetaktovaná 980 (200W v plném zatížení), tu teď nahradila 1080, nějaké ty ventilátory, několik SSD, vodní pumpa... v typické zátěži to má něco lehce přes 350W

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

350W, coz je realne zatizeni do 300W diky mizerne ucinnosti toho zdroje .... idealne nejaky 350-400W zdroj tedy ... i pokud hrajes, tak stejne 90% casu ti PC pojede na 50W a to bude mit 850W hodne, hodne mizernou ucinnost. A taky si mas koupit poradny zdroj, ktery ma aspon 12cm vetrak, tam neni duvod, aby hucel a to, ze huci/(je potreba ho hodne chladit) je jen znak toho jak je neefektivni ....
Je uplne smesne, ze uz asi rok se nesmi v EU gold prodavat, protoze ma mizernou ucinnost ... a u nas se ani treba titanium sehnat neda. Natoz neco fakt kvalitniho s ucinnosti blizici se 100%. Pritom bych si tipl, ze rozdil v cene bude maximalne dvojnasobny, nicmene realne bys takovy zdroj koupil za 100k:(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

bavím se o dodávaném výkonu, ne o příkonu, tedy vašim slovníkem reálné zatížení to mám těch 350-360W ne 300

V browsdání po netu mám cca 65W, ona vodní pumpa dělá cca 10W.

A ta účinnost, nevím 84% při sotva 10% zátěže mi nepřijde nijak mizernou účinnost. v zátěži to má účinnost 91-92% ale nekoukám na to pořád.

http://download.jirikocman.cz/rmi.png - tohle je aktuální příkon/výkon/účinnost.

Vím že Corsair RMi určitě nepatří k ke špičce na trhu, ale pragmaticky je dostačující. Ventilátor je dokonce 135mm a poušít v herní zátěži tak 1x do hodiny na pár minut a točí 540 otáček.

Dvojnásobná cena zdroje a rozdíl spotřeby pár watů za hodinu... jo přesně proto jsem si nekupoval vyšší varinaty, nevyplatí se

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak zdroj za litr, tam nebude dobra ucinnost. Jinak to ma nejake USB napojeni a vidis primo kolik to zere jo? To neni spatne:)
Jinak jsem nasel ST60F-TI .... je to titanium, ale zas to ma 650W, to mi prijde zbytecne, nic mensiho se snad ani nedela. A taky stoji cirka 4 a pul litru, coz je za obycejny zdroj naprosty nesmysl ... kdyby stal litr, at nezeru, 1500, tak by se to dalo, ale pres 4k za zdroj je uchylarna. To se asi nikdy nezaplati, jako urcite je vyhoda, ze se to da chladit skoro pasivne, ale i tak je cena uplne mimo realitu. To je lepsi koupit nove CPU nebo GPU a prachy v elektrice se vrati hned.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mám zdroj připojený pomocí CorsairLink kabelu k Corsair Commander mini přes který monitoruju a řídím vodní chlazení, USB připojení zdroje nepoužívám, byť ho podporuje. RMi ale nemá moc možností monitoringu, v tomto směru je lepší AX řada, která reportuje daleko víc..

A u volby nového CPU a GPU...

doporučte mi CPU se stejným single thread jako má i7-4790k přetaktovaná na 4.6GHz a mělo to alespoň 8 vláken a menší spotřebou.
doporučte mi něco s výkonem GTX1080 a aby to žralo méně než ta 1080.

Jaksi nevím o ničem co by bylo stejně výkonné a úsporné

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Je uplne smesne, ze uz asi rok se nesmi v EU gold prodavat, protoze ma mizernou ucinnost.... "

a nejaky link na normu v PDFku nebo clanek kde se tohle tvrdi by nebyl ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Beru to jen tak mlhave, ze (snad dokonce tady) byl clanek, kde se psalo o zdrojich (nebo mozna wiki???) a mam pocit, ze minimum byl platinium.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nakonec je to jinak (http://www.enermax.co.uk/eu-verordnung617-2013/) .... plati to uz 2 roky a minimum je 80 PLUS Silver (pro 230V), takze tesne vedle z druhe strany:o)
Ale jak se divam na zdroje, tak spousta ani nema 80 plus certifikaci uvedenou a ted koukam nahodne na jeden (https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008O0V41NK2ZAM) a je to jen bronze, ktery by vyhovoval jenom na 115V, ale ne nasich 230V, takze by se IMHO prodavat uz 2 roky vubec nemel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takže si to taky přečtěte, jednak to splňuje i bronze certifikace a za druhé se to netýká samostatně prodávaného zdroje, ale počítače jako celku a to ještě s nějakými omezeními.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, podle me je to na PSU a bronze na nasi siti nesplnuje. Je to i na ofic. strankach 80 plus.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

dobre udelany BRONZE splnuje samozrejme ze sunt ktery neni dobre udelany ma problem s dodrzenim i beznych standardu nejen patricnou efektivitu :)

jinak dokument je mluti-language(i cesky) a je to zacleneno dokonce i do nasich norem staci jen hledat tam je to popsane velmi presne ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1080 je mrtvé! Proč kupovat kartu za 22 tisíc, když si můžete koupit dvě RX480 za 13 tisíc a mít téměř totožný výkon! Skvělá práce AMD!

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

:))
to by bylo fajn, ale tak jednoduche to zase nebude ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty grafy s CF Polaris 10 to celkem potvrzují, ale samozřejmě počkáme na další testy...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ono teoretcky vykon je jedna vec a uzitna hodnota v praxi druha. Jak SLI tak Crossfire meli v minulosti sve neduhy. Pokud to fixnuli, tak by to fakt mohlo zacit byt zajimave :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplne eliminovať problémy s CF a SLI sa nedá, niekde to funguje pekne a niekde vôbec, väčšinou tak niekde medzi tým.
Ale páči sa mi že sa cena uvádza 199$ ale pri CF je cena <500$ čo síce je pravda ale nedali tam <400$, to mi skôr evokuje že cena bude skôr niekde pri 250$ ale aj tak slušné pri tom predpokladanom výkone.
Ale stále to treba brať len ako PR a skutočnosť sa uvidí až po recenziách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dle níže uvedených zdrojů budou prodávány verze se 4GB/199,- USD a 8GB, která bude dražší.
Možná méně než 500,- USD znamená právě 2x cena větší než 200,- USD, třeba 2 x 229,- USD (wccftech)....

http://videocardz.com/60780/amd-announces-radeon-rx-480
http://wccftech.com/amd-radeon-rx-480-polaris-10-launch/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A čo myslíš na čo som narážal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč jen narážka? Lepší být konkrétní :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě máte staré informace. Jelikož DX12 by toto mělo kompletně eliminovat a automaticky VŽDY brát, že tam jsou 2 karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je teória, ako to naozaj bude sa uvidí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

*respektive, že hra bude vždy brát jako jednu velkou kartu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, musí existovat podpora ze strany hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Dle dřívějších informací, by DX12 měl tohle notně vylepšit a ta podpora ze strany hry už by měla být automatická.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proč NV zrušila podporu více než 2way sli (možnost zůstane ale nedoporučuje se a out of box nebude funčkní)... protože to skoro nikde nefunguje/nepřináší a využití více GPU nechávají na vývojářích, kteří si s tím mají poradit nejlépe.

Rozdíl totiž je 2 karty a crossfire/sli Režim v DX12 umožňuje použít jakoukoli grafiku, klidně bude spolupracovat AMD s NV as Intelem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale pro hiend VR se karetní dvojče doslova nabízí. :-) Do každého voka drátem z jedné karty. :-) A pokud ten výkon 1080 je jen někde na 160% Polárky, pak to při daných cenách nevidím vůbec marně.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ANo, to se opravdu nabizi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ve VR je ten výkon spíše 300% polárky... nezapomeňte na single pass stereo a obecně další hrátky s multi projection. o podpoře VR works nemluvě...

Tady je prostě AMD u RX480 pozadu, neumí nic nového.

VR highend bude až pro oko nabídne 4k/8k obraz... do té doby je rozlišení dost slabé. Další věcí je že i současné headsety jsou cenově mimo možnosti lidí co uvažují o téhle, entry level kartě pro VR

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Potiz je v tom, ze 1+1 nerovna se 2.

A pak ti ty dve karty budou fungovat jen u aplikaci, ktere to podporuji - u vsech ostatnich bude fungovat jen jedna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste se neraduj, zatim nevime nic o vykonu a co se ceny tyce, 200 dolaru je peknych jen se obavam ze ceske eshopy moc souhlasit nebudou a koupis si ji za 8000,- a vice

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

este ze sme v EU :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

200 dolaru je doporucena cena, e.shopy si mohou nasadit kolik uznaji za vhodne viz GTX 1080. Takze jdi s EU do pryc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

I Alza prodává GTX1080 v přepočtu za doporučených 699 USD bez DPH, na co narážíte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

akorat zaokrouhleno smerem nahoru ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporucena cena je 700 dolaru plus DPH a to urcite neni 21400,- nereferencni model maji byt o 100 dolaru levnejsi a podivejte se za kolik ze jsou. Takze doporucene ceny jsou jen ceny doporucene. Tohle jsou zavadeci ceny a ta byla i 25t nebo 30t. stacilo se podivat. Asi neumite pocitat, nebo nevite kolik je dolar ci jak vysoke je DPH.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

699 USD bez DPH je při dnešním kurzu 24,2 Kč 16915 bez DPH: Alza prodává Founders Edition za 17686 bez DPH, a ne Founders i za 17189.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

prodáte mi dolary za 24,2?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

urcite se mezinarodni obchod ridi kurzovnim listkem ze smenarny ;) je logicke ze tam je ten kurz jiny protoze je to pro ne zivnost :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To platí možná pro velkoobchod, koncový obchodník nezřídka nakupuje v jiné mně než CZK i u českých distributorů, kteří tak kurzové riziko přenášejí na toho obchodníka. Hlavně ten obchodník se pak řídí kurzem co mu dá banka

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To nebyla ironie? Jako dvojnasobna spotreba a potreba SLI, ktere bude mit naprosto tragickou efektivitu, ze se to asi nepriblizi ani 1070ce? Tomu rikam kauf!:o)
Navic ta 1080 u nas bude tak za 17-18 .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kde jste vzal 13 tisíc? Pro ten test byly použité RX480 s 8GB, tedy 249USD karty... reálná cena při započtení kurzu a dph bude cca 7500Kč, takže se bavíte o řešení za 15 tisíc, k tomu 1080 nestojí 22 ale 21400. Jsou to sice stovky, ale hned to vypadá jinal. Pro 2xRX480 potřebujete silnější zdroj, lepší desku s podporou crossfire, větší bednu, celková spotřeba bude vyšší... Navíc když nrazíte na titul který neumí z multi gpu těžit, jsme v loji :)

Proč kupovat dvě karty za 15 tisíc dvě karty když v jednom béčkovém titulu ve 4k rozlišení budete mít vyšší výkon než s kartou za "22 tisíc", ale ta karta bude napříč spektrem daleko výkonnější a zvláště v rozlišeních menších než UHD, kde hraje roli výhoda více karet?

Proč kupovat kartu za "22 tisíc"? Protože to je něčím zajímavá karta, kdežto RX480 má zajímavou možná tak cenovku..

Proč kupovat kartu za "22 tisíc"? Protože chci...

Proč kupovat kartu za "22 tisíc"? Protože chci nejsilnější kartu na trhu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera to na velmi slusnu kartu, vykon medzi gtx970 a 980 (s relativne silnym cpu co dokaze nakrmit dx11 overhead v amd driveroch) za cenu bazarovej gtx970 a spotrebou okolo gtx1070... snad sa zas rozbehne aspon nejaky konkurencny boj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Az v cervenci otevru CZC, ALZU, TSB anajedu na Polaris tam ceny 6000,- za OC verze 7000,- tak pote uverim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

takze meli pravdu lidi co tvrdili ze s odhalenim p10 ceka amd na vydani gtx1070.. kdyby to neudelali mela by nVidie cas zareagovat a nastavit rozumnou cenu pro gtx1070.. takle je geforce 2,25-krat drazsi za 1,25-krat vic vykonu a amd se podaril wow efekt jak krava..

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to mělo výkon Nano, tak se bavíme že Nano na 1070 potřebuje zvýšit výkon o 42% aby se ji vyrovnalo,. Cena 249 (8GB) adekvátně navýšená o 42 procent znamená 353USD... to už k 379 za 1070 není daleko.. je to necelých 10%...

1070 má velice slušný poměr cena výkon, RX480 ho bude mít o trošku lepší.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když nasadí cenu blízkou 380X tak to výkonově nebude žádné terno, zřejmě bude výkon dost nevyrovnaný a nakonec fráze o výkonu 390X by se mohla smrsknout na konstatování že ve vybraných titulech se v některých situacích může dotahovat na 390X. Ostatně podobnou taktiku praktikuje už dlouho, viz frekvence Radeonů jsou označeny "up to" tedy "až" nikoli trvalé.
Ostatně už dle značení půjde o nástupce Antigua série, takže půjde opravdu spíš o výkon Hawaii v ořezané konfiguraci. Nemají důvod posílat Polaris výkonově výš. AMD se hlavně bude snažit o zabrání nejoblíbenější a nejprodávanější třídy, tudíž je dost možné že NV také vyrukuje s konkurenční GTX 1060 co nejdříve.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

bez OC ma mit "papirove" vic jak 5 TFLOPS coz je mene nez 390X jenze realne fps zavisi na mnoha faktorech uvidime co prinesou prvni realne testy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, lepší je počkat na testy. Osobně jsem spíš skeptický, žádný konflikt mezi NV ani AMD není kde by se muselo prodávat pod cenou skvělé čipy jako v časech 3800/4800. Na OC jsem také zvědavý - a jelikož se dá s velkou úspěšností předpokládat že opět vsadí na univerzální čip tak extra OC také nečekám.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A proc by nemel byt boj o ceny ? Pokud AMD vyda Polaris za 6-7t. pak nVidia GTX 1060 (s obdobnym vykonem) musi dat +/- podobne. Tim padem lepe pro nas vsechny potencionalni kupce, bych tak rekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože třebas chce AMD vydělávat a ne dělat charitu? Pokud bude mít dobrý produkt tak nebude mít důvod prodávat pod cenou. Peníze potřebují jako koza drbání. Stejně to dopadne se Zen čipy pokud budou kvalitní a výkonné. Cenu nasadí níž než konkurence ale zase ne o tolik. A když bude produkt opravdu povedený řeknou si o patřičnou cifru. Nechápu proč fanoušci AMD si myslí že tam jsou nějací samaritáni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

RX 480 za 200 dolacu uzivajic moderni architekturu CGN 4 generace s vykonem mezi R9 390 - 390X s jedinym PCI-Express napajecim dodatkem bude zabijak refresh-maxwell paskvilu(GTX1000) od NVIDIE, karta uplne dostatecna pro hrani ve 4K, 3D-VR, vylepsene AS, HDR a nizka energeticka narocnost + more dalsich novych technologii k tomu, vypada to na top produkt roku 2016 jako Geforce 8800 GT.

RX480 s podobnosti uspesne serie 4800 ciste nahodna :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ted trochu reality a strizliveho pohledu na vec. Graf v CF je u hry ktera extremne sedi AMD, to je jedna vec, druha vec je, jaky vykon proti GTX 1080 poda jedna karta, paklize to bude tak, jako je v ostatnich hrach pod DX11 nemusi byt ani na urovni GTX 970, tim padem co je na cene 200 dolaru uzasneho ? NIC, jen by to odpovidalo vykonu karty. Takze sundejte ruzove bryle.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

je logicke ze jde vyvoj kupredu a celkove znamy jev ze nove karty lepe funguji pod novym API a pod starsim kolikrat funguji jen o trochu lepe nez starsi generace
...........opravdu je mi jedno ze pod DX11 bude s vykonem stagnovat ale pod DX12 naopak bude citelny narust :) to jen tak k tomu strizlivemu pohledu na vec ...ano kdybych patril do skupiny lidi kteri obmenuji GPU cca po 1-2 letech tak ano tohle mi je sumak ale dost lidi kupuje GPU na 4-6 let a tam uz se vyplati myslet na budoucnost a neresit ze pod starym API DX11 to ma jen 70fps a konkurence 75fps kdyz pod DX12 mi tak karta vytoci o dost vic :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze nejlepsi realita je pockat na opravdove testy karty. Pak muze kazdy zacit "filozofovat" o tom, jeslti si ma nebo nema sundavat ruzove bryle. Do te doby jsou to jen dohady a nebo plky at z jedne nebo druhe strany. Jedine co neni dohad je cena, ktera je prijemna. Nvidia za tim cenove prekvapila spis negativne, tak snad to AMD udela lip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dá se tato karta chápat jako nástupce R9 290? U té jsem v minulosti uvažoval, díky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

spis nastupce 380/380X s vykonem blizici se k 390X s lepsimi provoznimi vlastnostmi a novymi technologiemi a optimalizacemi :) ...takze by mela byt o dost lepsi :) (ale pockame si na realne testy)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano tohle je primy nastupce gpu hawai, ktery bylo pouzito na r9 290, r9 290x, r9 390 a r9 390x. R9 290 to zcela jiste vykonove prekona.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je přímý nástupce HD7970/R9 280. Že má výkon vyšší než 290, to je výsledek nové výkonnostní generace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.