Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ghost Recon Breakpoint miluje Navi, ve 1440p překonává i Radeon VII

ale proč ne, vždyť Polaris taky zrál, byť pomaleji. Potíž je že současná RDNA je jen přestupní stanice k RDNA v.2 která bude i s podporou RT.
Mimochodem, jsou nápadné nízké výkony RTX 2070, ale to především kvůli nesmyslně nízkým taktům - i lepší karty na tomto gpu mají frekvenci kolem 1400Mhz základ - ovšem když se to ručně posune na 1600Mhz tak bez problémů dýchá za krk 2070S a drží krok s 5700XT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že HW RT v Navi je, len je vypnuté

Dave James
11 days ago
AMD’s had DirectX Raytracing code in GPU drivers since July this year
https://www.pcgamesn.com/amd/directx-raytracing-in-gpu-drivers

Oct 11

AMD has announced recently that it will be introducing a plethora of new driver features come December, as part of the company's annual major driver release for the holidays.

https://wccftech.com/rumor-amd-bringing-ray-tracing-support-to-navi-in-d...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že RT běhá i na Pascalech, tak jeho implementace nebude takový problém, tím bude výkon..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> HW RT v Navi je, len je vypnuté

... a nejakej dukaz by nebyl ?

To ze ma AMD raytracing kod v driverech neni dukaz hardwarove implementace. Raytracing lze implementovat softwarove. Ve skutecnosti je vetsina raytracingu softwarova (tj shadery), i na RTX Nvidiich, akorat jista cast je *akcelerovana* hardwarem. Tudiz veta "AMD’s had DirectX Raytracing code in GPU drivers" nedokazuje vubec nic o hardwaru.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaké slávy :)

V různých titulech je potřeba jiného výkonu. Tu jsou lepší jednotnky navíc, tu zas přenosová rychlost, tu rychlost těch jednotek.Nové karty budou vykazovat podobné výsledky daleko častěji.

Proč se ale dělá taková paráda z toho že RX5700XT překonalo Radeon VII, když i taková 2060 dorovnává 1080, přitom tu dohání běžně až 2060S

GTX1080 je na úrovni staré GTX2060, přitom 2060 obvykle tu 1080 zdaleka nedorovná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vlastovka zimu nedela, tech titulu kde navi jede svuj pruner je daleko vic a vubec to neznamena ze dalsi tituly budou navi takhle zdimat taky, jedina hra kde se tahle vyhoda urcite dal projevi je assassins creed ktery pouziva stejny engine takze spis to vypada ze amd udelalo nejake optimalizace coz je taky plus

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, ale k čemu to je, když je KEKpoint srágora?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelské skóre 2.2 na metacrytic dost hovoří za vše. A ani recenzenti to nechválí. A hodiny zhlídnutého gameplaye mi to potvrdilůy. Bavíé to lidi, co mají rádi sbírání číslíček a lootu, ale i t říkajík že je to sice baví, ale je to špatná hra, paradoxně. Paradoxně je to další derivát Far Cry 3, smíchaný s Division, ale ve všem horší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm... anebo se někdo u Vegy a Radeonu VII vykašlal na optimalizace ovladačů, takže mají nižší výkon, než by měly mít, že?

Radeon VII by měl být na plus mínus na úrovni RTX 2080, jenže jaksi není.

A naopak ve srovnání s GeForce jsou ty Navi tam, kde bych je čekal.

Ale v zásadě je pravda, že by si majitelé Vegy a Radeonu VII měli na tohle zvykat, bude to vidět stále častěji. Jenom si nejsem jistý, jestli to nevypovídá víc o podpoře starých karet než o potenciálu architektury těch nových. :D Nic proti, je to logické, kdo by se při nedostatku financí mazal s optimalizacemi pro karty, co se už neprodávají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy místní redaktor udělal senzaci z něčeho, co je spíše ostudou AMD. Navi jsou přesně tam, kde výkonem být mají a starší karty jako Vega nebo Radeon VII se v posledních hrách výkonem propadají, což jejich majitele nepotěší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro Nvidii není ostudou, že GeForce GTX 1080 je na úrovni RTX 2060, když by měla mít výkon srovnatelný s RTX 2070? :-)

Radeon RX Vega 56 je přesně tam, kde by měl být - nad GeForce GTX 1070.

Doporučuju upgrade televizoru, černobílé vidění světa už bylo překonané.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to měla být nějaká ostuda, starší generace grafik jednoduše nestíhájí v nových hrách, takových je více, je to normální a bude ještě normálnější, píšu to i výše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím černo-bílým viděním by jste měl začít sám u sebe pane redaktore. Ať to kryjete jak chcete je to prostě pěst na oko. Tak, jak vytrháváte z kontextu nadpisy a dokážete stáčet články směrem kterým chcete, tak se usvědčujete.. Váš web, vaše vizitka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Akorát, že Ghost Recon je smutníkatý: https://www.youtube.com/watch?v=3Q0nZDMOJ2I

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

And you could have it all, my empire of dirt?
mozno som rozmaznany, alebo sa pozeram spatnym smerom. ktora hra z bohateho studia ponukla nieco zaujimave za poslednych +-10 rokov? alebo presnejsie... kolko ich bolo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10 let? CD Projekt, phirana bytes, bethesda. Pokud budu řešit své oblíbené RPG. Myslím si že podobné situace byly i u závodních nebo sportovních her, ale nesleduju tenhle trend. A třeba přestože jsem mel rad sérii deus ex, na cyberpunk 77 se tolik netesim (jako kdyby šlo o TW4), ale urcite koupim krabičku a vyzkousim. CD Projekt otevřené světy a příběhy fakt umí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aj keby som s tvojim vyberom suhlasil(co nesuhlasim), tak je to stale malo. pre mna osobne arkane studios pride najzaujimavesie z tych AAA, ale mozno je to tym, ze ten trend third person pohladu nemusim.

EDIT: a celkom ma potesilo, ze trend tahovych taktickych hier sa vratil(xcom)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Bethesda také poslední dobou ku..ví jednu hru za druhou. Poslední dobrá hra byl Doom 2016, a teď se všichni bojí o osud Eternalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já psal za RPG. Tam sice par chyb bylo, ale to prostě u otevřených světů bývá. Je tam toho moc a musí to byt tak zjednodušene aby to utahl domácí desktop. To proste není sranda. Naštěstí většinou po roce vydání jsou ty hry už doladěne (tvůrce, komunita). Nikdo nemá otevřený svet bez chyb ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm, Fallout 76, Ehm....... To bude patřit do historie největších herních průs...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.