Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 580 2048 pro Čínu je v podstatě OC model Radeonu RX 570

"Dříve se často stávalo, že některé modely určené pro východní trhy čas od času z důvodu velkého úspěchu vydali výrobci i na západě, ale tato situace je čím dál vzácnější."

Pokud miliardová země sředu začně vyžadovat výhodné RTX karty ořezané o RT, možná se tato doba ještě vrátí :-D Ale opravdu nevím, proč to prostě číňani nenazvou RX 570 OC extreme nebo tak nějak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To znaceni nedava zadny smysl..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co Vega 20 na 7nm ta by měla být ještě letos ne?
Jinak Losos na víně s chilli omáčkou není nějak úžasný oběd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, zda v cinskych obchodech bude tento model oznacen presnym nazvem, jak je psano v clanku, tj. Radeon RX 580 2048SP. Pokud ne a ze znaceni vynechaji 2048SP, bude to pekna prasarna

To znaceni je vymysl od AMD, nebo od nejakeho cinskeho vyrobce? Nemuzu si pomoct, prijde mi to dost jako stejna prasarna jako v minulosti preznacovane karty od nVidia, vyrobci si v tomto ohledu nemaji moc co vycitat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No udělat to jiná firma tak si myslím že by se tu o tom psalo trochu jinak a že je v názvu 2048 SP řekne normálním zákazníkům taky hodně :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no hlavne nechapes cinskou mentalitu.. oni jsou radi kdyz si muzou levnejc poridit lepsi brand.. proste 580 je vic nez 570, muzou se chlubit kamosum petsetosmdesatkou, vykon neni tak podstatnej, je to dost o statusu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jedna věc. Druhá, která byla zmíněná u recenze Ryzen 2400GE (35W místo původních 65W) je ten důraz na spotřebu. Ono to vypadá jako kdyby tam měli extra drahou energii. Jestli je to tak netuším... ale všechny čínské atypy jsou skutečně podivně ořezané.

Na mentalitě status>výkon vydělává Apple a další firmy už roky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, drahá energie. To bude ten důvod, proč celá Čína těžila bitcoiny. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U těch GE Ryzenů zmiňovali internetové herní kavárny, které tam prý jedou a chtějí menší spotřebu. Já tam nebyl, tak nevím...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha tak to je pak vše v pořádku, ale proč se to pak teda nejmenuje TRX 1080Ti XD To jsou zas hlody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, jako se my radi pochlubime drahym volanim a jidlem z nahrazek. Taky o nas rikaji, ze to tak chceme, ze jsme specificky trh.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To uz tu bylo tusim gtx 1060 3gb a gtx 1060 6gb. To bylo stiznosti v diskuzich.
Vzpominam si na jeden dojemnej pribeh o babicce, co jde koupit vnukovi kartu a napise si jen cast nazvu. Pozor, to nebyl namet na grotesku, ale vazne mineny argument:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čím dál tím víc vzácnější... Hm... tak proto už dnes u nás normální obchody nemají jinou RX 560 než tu vylevněnou? Co se dřív taky prodávala jenom v Číně? Asi se lidi mohli po těch 896 SP místo 1024 za stejnou cenu utlouct, co? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně, že sis vybral ten jediný model, který šel na trh i tady a zapomněl na dalších deset, které ne :-). Dříve bývalo běžné, že šla karta nejdříve na čínský trh a po několika měsících, pokud se neukázala být propadákem, šla do prodeje i na západě. Radeony 9250, 9550, 9600SE atd. byly všechny původně určené pro východ a všechny se po čase dostaly na západ. Dnes se z 5-10 modelů pro čínský trh dostane na západ tak jeden.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A 5–10 modelů pro čínský trh je dnes jenom přeflešovaná starší generace.
Platí to ostatně i pro ty RX 560 D, které jsou často jen přeflešované 460 a neumí ani ty úsporné stavy, které by 560 měla navíc mít (a byla to jedna z mála výhod pětistovek). Ano, dá se říct, že se k nám už nedostanou, protože u nás už se stejné karty prodávat přestaly.
Pravda, jsou i další výjimky, které jsou opravdu nově udělané, protože jako bonus dostaly k tomu všemu oproti těm původním 460 ještě pomalejší paměti.
Devititisícovkové radeony... Není to už trošku dlouho?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vytahovat 9250 mi prijde obzvlaste zoufale. To byl IT jeste pravek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jo a svet zacal, kdyz ses narodil.. to jsou argumenty, vsechna cest.. (:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svet jiste nezacal, ale neustale se vyviji a dnes vypada jinak nez v praveku.
Co bylo akceptovatelne drive nemusi byt dnes. Radeon 9250 byl totalni lowend uz tehdy a tehdy bylo tak nak zvykem, ze lowend byl znaceny vselijak napr. to mohla byt preznacena stara generace. Cilu argumentaci timto uplne nechapu, pokud nejde o zoufalost.

P.S. A co vy. Mel by jste lepsi argument nez osobni utok?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavne zatim je to porad cinsky trh s jejich specifiky "hernich" kavaren. Tim tohle neschvaluji, ale zase z tech informaci nevime, co se zatim skryva. Az to prijde i ofiko do Evropy a z RX 570 se stane RX 580, pak je myslim latereni na miste ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeste mi rekni, kdo si bude RX 560 kupovat? Pro hrani je lepsi volba 1050, potazmo drazsi 1050Ti. RX 560 je dobra tak pro nekoho, kdo ji bude mit kvuli nejakym funkcim a zobrazovadlo (drahe). Podle mne nejmene povedeny Polaris, co se tyce prodeju. D verze to uz jenom podtrhuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1050 by byla pro hraní lepší volba, kdyby na ni ti pitomci dávali 4 GB paměti. Jenomže to by zase nikdo nekupoval o litr dražší 1050 Ti, že jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze 1050 je k mani jen v 2GB verzi...to jsem nevedel. To jeji hodnotu dost snizuje... Babo rad, Rx 560D 4GB a nebo GF 1050 2GB .. to vypada, ze oba vyrobci nechteji, at je kupujem :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud někdo optimalizuje na cenu, RX 560 není úplně zlá volba. Nejlevnější RX 560 2GB od Sapphire je asi za 2,8k, zatímco nejlevnější 1050 2GB je za 3,4k.

Pokud chce někdo entry level moderní kartu a třeba tři monitory, tam postačí ještě levnější RX 550 2GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud chce někdo entry level moderní kartu a třeba tři monitory, tam postačí ještě levnější RX 550 2GB"..to bych videl stejne, RX 560 je zbytecne draha.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak nejlevnější entry level karta co přehraje 4K video a nic nežere je GeForce GT 1030. Nicméně mezi nevýhody patří fakt, že je slabší a umí maximálně dva monitory + většina variant má nikdy nezastavující ventilátor. Ale zase je hodně LP variant, což je fajn pro různé malé desktopy. LP RX550 dělá myslím jen MSI, je dvouslotová a dvouventilátorová.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně to šlo dolů, RX580 8GB za 5200,- ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Specifické trhy mají specifické potřeby."
Tato obhajoba dvojich cen(mobily) ci horsich vyrobku(jine slozeni) jeste frci? Myslel jsem, ze uz to lidi nezerou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono je to různé, některé "východní" zkriplenosti bývaly i zajímavé (jako třeba GTX 660 s 1152SP), bohužel časteji jsou nyní "výpečky" typu RX 560 kdy původně se výrobce ani neobtěžoval ten údaj dát na krabici jen na webu byla zmíněna ve druhé kartě že existuje podle čísla i očesaná verze aka 460 (Sapphire) nebo GB který do recenzí dal jednu revizi a pak rychle prodej nahradil druhou revizí kde karta dostala jednoduchý chladič a přišla o přídavné napájení. Dřív alespoň negativa vyvažovala jiná pozitiva (více SP vs větší spotřeba), ale poslední dobou se snaží jen a pouze se zákazníkem vyjeb*vat :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.