Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 590 poběží >200 MHz nad Radeonem RX 580

Hm to bych chtěl získat na test, kde bych si otestoval i novou metodiku. Mám teď nově testovací RX 580 Special Edition od Sapphire, která má jádro vyhnáno na 1430MHz a VRAM na 8400MHz efektivně. Tak by mě zajímalo jak se ty karty budou lišit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O 8% / 115 MHz rychlejším jádrem a o 5 % / 400 MHz pomalejšími patmětmi(?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem spíš, jaké budou reálné výkonnostní rozdíly a provozní vlastnosti, jestli to bude fakt suše die-shrink bez jakýkoliv úprav, tak se ten výkon nejspíš moc extra lišit nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to Polaris, konfigurace je stejná jako u P10/20, takže je myslím situace jasná. Pokud by s Polaris měli nějaké další plány, tak bych čekal rovnou i odlišnou konfiguraci - třeba 64 ROP, 2816-3072 SP a o trochu nižší takty, aby se to vešlo do 200 wattů. Tím by měli produkt na výkonnostní úrovni GTX 1070, který mohli prodávat za $299, ale to z nějakého důvodu nechtěli. Původně se předpokládalo, že koncem roku bude první Navi, takže už P30 je spíš narychlo realizovaný záložní plán.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze spotreba bude jako u RX 580 a nevyjde ani pod oznacenim RX 680? Vypada zajimave snad nebude stat 9-10k...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud to je skutečně tak, půjde jen o malé plácnutí do vody. Bez přidání SP výkon nahoru nepoleze a přetaktování na úroveň dnešních ultra OC edic nic nového nepřinese, vyjma kultivace spotřeby...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a tys čekal od 14/12 nm něco víc? Já jsem i u nvidie psal, že zásadní přelom přijde až se 7 nm, do té doby to bude jen kosmetika, nevidím tedy důvod nenapsat totéž i u AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale nemuselo by to tak byt. Pokial by 7 nm bolo astronimicky daleko a realne asi tak 3-4 roky od produktov na trhu, AMD by ISTOTNE vydalo GPU cip s 3072-3584-4096 SP aj na 14 nm+ (aka 12 nm).

Uz to raz dokazali s 28 nm !!!!!!!!!!!!!! Fury malo 3584 SP a Fury X 4096 SP !!!!!!!!!!!!!! Na hnusnych, primitivnych planarnych 28 nm. Ziadne 3-gate/5-gate 3d finfet tranzistory. Dnes sa cudujem, ako to vobec bolo mozne ...

AMD ocividne pocita s tym, ze 7 nm GPU uzru svetlo trhu za rok v Q4 2019, najneskor v Q1 2020. No a 7 nm CPU Ryzeny mozno zrejme este o dva kvartaly skor v Q2 2019.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, nekřičte, třesete mi se sklem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A TDP by pak bylo kolik? 250W? 300W?
Fury byl tehdejší nefalšovaný hiend, tam to tak nevadilo, ale ve střední třídě to problém je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tech 10% navic nikoho moc nevytrhne, ale zase pokud zustane cena, tak lepsi je mit nez nemit. Takze tady dobry.Jinak skoda, mohli to zkusit sparovat aspon s 9000 pametma, treba by se z toho vymacklo i tech 15% navic... to uz by bl docela presvedcivy argument vuci NV 1060.
Evidentne jdou po nakladech /cene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže reálně to bude tak o 100 MHz méně... 3D Mark zaznamenává nejvyšší dosažený takt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD by měl někdo opatrně sdělit, že těžební horečka skončila, jedno eutherum je za 4550,-Kč a přestává se vyplácet těžit. Takže karta která místo 25,6MH/s bude těžit 25,8MH/s je vlastně úplně zbytečná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem, že při těžení jde hlavně o efektivitu "přeměny" elektřina/výpočet, což IMHO přechod na 12nm musí logicky zlepšovat. Tak nevím co reptáš ... ale ty reptáš furt, tak vlastně nic ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Prestava vyplacet je v kryptomenach takovy krasne relativni pojem. Na posledni horecce nejvetsi balik vydelali ti, co tezili "za levno" v obdobi mezi horeckama (kdyz se to nevyplacelo) a meli tak naskrblenou haldu coinu... ktery pak pri tech cenovejch uletech vyhodne zpenezili s obrovskym ziskem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ktera mena se ted vyplati tezit na vlastni naklady ? Asi zadna (bez spekulaci) ...vsak i cinani vyprodavahu za par susnu asic masiny a i kdyby kW stal 2 koruny tak uz se to nevyplati ....mozna jeste ETN kde je fake tezba ale driv nez padne (pokud padne) clovek natezi max par korun :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale velmi hlupy argument. Tazit, ked mam naklady vyssie nez zisk coinov je samozrejme nezmysel, bez ohladu, co bude v buducnosti. Ak je vyhodnejsie vziat peniaze a miesto nakladov na provoz tazby, za ne rovno dany coin kupit, tak nemozme obhajit tazbu ako rozumny napad. Aj v pokri ist so slabymi kartami All-in je hlupost, bez ohladu na to, ze v danom konkretnom pripade, mozes vyhrat. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Argument hloupy v cem ? Staci kouknout na hashrate jednotlivych coinu a je videt, ze ta nevyhodna tezba je bezne provozovana. Da se kouknout i na historicka data hashrate a ceny coinu. Je tam krasne videt ze se tezilo i v odbobi, kdy to bylo tezce ztratovy. Nektery proste to tezeni bavi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Crho, opatrne Vam sdeluji, ze vase komentare jsou take uplne zbytecne. Obavam se vsak, ze z toho vyvodite uplne stejny zaver jako AMD, kdyby znali Vas nazor na vec... bohuzel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Krásně jste to napsal. Víte mě právě bylo blbý zase vytahovat že to je tick, tack, tock, tuck, f*ck refresh refreshe R10 485555

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RX 590 je jednoduse OC edice RX 580, nevidim pote smysl vubec 590 vydavat, vic SP nenese, ze sezere min wattu je zakaznikum u prdele, nizsi cena nez 580 nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Míň sežere, míň zatopí. Myslím, že argumentem pro Nvidii bývá právě nižšší spotřeba (protiargumentem Freesync).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz chteli byt v AMD profici tak to meli oznacit RX 580 + nebo EKO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No te fajn, že to míň žere, ale konkurence sama teď žere víc než R10 480, ale s výkonem úplně někde jinde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mně se nějaká RX590 na 12nm procesu nezdá jako ekonomicky výhodný tah pro AMD. 10% výkonu k dobru v dané kategorii nikoho nevytrhne a naopak se někde musí projevit náklady na přechod k novému procesu, čili se objeví přirážka k ceně - což by prostě vzhledem k ceně starší generace a konkurenčních karet dané kategorie mohla být prostě neprůchodná překážka.

Proto předpokládám, že 12nm Polaris tiše probublá do všech produktů RX500 řady, kde nahradí 14nm kousky, které se přestanou dodávat.
Vyrábět návrhově téměř totožný křemík Polarisu na dvou různých procesech by mi dávalo smysl jen v případě, že by pokus s 12nm byl nějakým záhadným způsobem totální fiasko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v prdeli je to, že to brzdí ty GDDR5 paměti, takže ten nárust ve hrách bude fakt mizerný, naopak v compute ulohách, které nejsou zavislé na propustnosti paměti bude nárust větší .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle si taky myslim. Skoda, ze nedali aspon rychlejsi GDDR5..
No jo no..lepsi neco jak nic :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.