Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 6700 oficiálně: Má „RX“ a nižší TDP

BTC padá. Grafiky budou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však už jsou, ne?
Snad všechny relevantní modely grafik jsou běžně dostupné za naprosto skvělé ceny, při zvážení situace předchozích cca 2 let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to původem mobilní čip - má taky osekané možnosti HW enkódování videa, stejně jako 6500?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

predevsim to byla tezebni karta :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá, je to vyšší řada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mne dobra karticka, vykon staci na 1440p, 10GB je celkem 'future proof", kdyz bude stat okolo 10k, koupil bych :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 10k můžeš koupit od minera 6700 XT na bazoši

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když máš rád hazard tak asi jo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a co se té kartě může stát?, jeli podvoltované v ideálních podmínkách a jsou max. rok a půl staré se zárukou takhle jsme kdysi kupovali polaris jeste pár měsíců v záruce a v pohodě, jedna musela jít na reklamaci, ale karta byla normálně vyměněna a jede do teď, furt lepší než mít kartu v "herním" stroji se skříní a zdrojem za litr, kde se skříň čistí pokud se přestane točit větrák a hry začnou padat

ale nikomu to nevnucuju, ať si koupí lidi co chtějí, nová 6700xt nitro+ stojí 15k nitro+ a v bazoši ji seženeš za 10k to je docela velký rozdíl, ale ještě bych mesíc dva počkal, bude líp

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mi přijde že ty mining karty schválně pomlouvají hlavně prodejci. Bezmozci to pak jen papouškují dál. Většinou jedou v uzavřených bezprašných klimatizovaných místnostech, mají mezi ssebou výrazné rozestupy protože nejsou v case ale rigu, jedou často hluboko pod gaming efficienci peak které je klidně jen 1/3-1/2 gaming boost frekvence(a spotřeby) a ventilátory se točí téměř konstantní rychlostí kolem minima. Celé PCB a pájka je jen párkrát do roka "namáhána" výraznější změnou teploty (třeba 60°C na 30°C).
Zatím co neregulovaná gaming karta lítá z 90+°C hotspot/paměti na 40°C i několikrát do hodiny, což je to, co elektroniku ničí nejvíc (tepelná roztažnost) a proudové rázy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano samá pozitiva a jistoty, že karta jela 18 měsíců 24/7 vůbec nevadí. Vlastně to je skvělá věc, podobně jako u sluchátek se to musí dle různých expertů nechat "zahořet", protože to pak hraje líp. Super prdel :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Elektronika se dřív běžně nechávala zahořet, pokud si chtěl vyšší jistotu, že to zákazníkovi na druhý straně republiky po týdnu neexne. U sluchátek mi to ale smysl nedává (možná trochu povolí membrána? fakt nevim).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale asi těžko pračka rok prala a pak sis jí šel koupit, že?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele to s tebou nemá cenu. Samozřejmě že neprala. Řekl bych že u bílý se na to asi ani nehrálo a když, tak se testoval motor a řídící deska. U černý elektroniky to bylo ale jinak. Pokud nemáš znalosti elektrotechniky, nemá cenu ti to dál vysvětlovat. Očividně stejně ani nechceš uvěřit. Je to asi stejný, jako přesvědčit v 21. století o opaku člověka, co věří, že je Země placatá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U elektroniky je opravdu lepší když jede dlouhodobě v rozumné zátěži a teplotě, můžu uvést příklad z datacentra, kde jednou ročně vše vypínají a dělají revizi a vždy při zapínání jim odejde něco ze síťových prvků, takže ne při provozu a ale při odstávce. Jenže u těch grafik to bude dost individuální a je otázka, co těžili a jestli ten GPU jel na max 2/3 výkonu a nebo naplno. A to kupující nemůže vědět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"im odejde něco ze síťových prvků, takže ne při provozu a ale při odstávce."
.. to je pomerne znamy fakt (aspon u starsich harcovniku), predevsim u starsiho HW, treba serveru. Lepsi nevypinat, protoze uz nemusi nabehnout :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže podľa tej logiky, ak kúpim kartu, čo stále bežala "v ideálnych podmienkach" (ale to aj tie sieťové prvky, či disky v serveroch) a začnem ju bežne používať (každý deň zapnem, vypnem PC), tak je dosť vysoká šanca, že s ňou sekne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak zjistíš, že karta jela v ideálních podmínkách, je k tomu nějaký video seriál ověřený notářem a nekonečný papír kam se zapisoval provoz? :) V těžících programech můžeš překročit limity karty a dřít to na maximum. Vzhledem k tomu, že prodávající ví, že se jich bude třeba za měsíc zbavovat, může si s tím různě hrát a nebo těžit ještě co to jde. Půl roku záruka to je málo pokud to jelo v nepřetržitým provozu a hlavně v inzerátech jsem neviděl, že kartu můžeš třeba do týdne vrátit.

A taky Bazoš je odpad sám o sobě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

v prvním bodě v manuálu pro kryptomagory je podvoltuj grafiku ať tolik nežere

a cíl je kartu stále držet na optimálních provozních podmínkách a ne ji dřít na dřeň a při cenách dnešních energiích nevím jestli vůbec u nás ještě těží, když už nemáš zafixováno, nebo se ti blíží konec fixace
vrácení do týdne nenajdeš skoro nikde, ale pokud jsem se zeptal zda by byl problém nějakou věc vrátit do týdne tak většinou solventní lidi odpověděli že není problém

bazoš je stejnej jako všechny ostatní inzerentní servery a díky tomu, že je největší tak tam seženeš hw většinou levnější než třeba na sbazaru, aukro nejedu a co tak koukám, tak jsou s cenama o pár měsíců pozadu a kup teď maj ceny vyšší než na alze

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože ten miner není magor? Pokud by nejela na maximální efektivitu, nikdy by mu nevydělala(nebo výrazně méně), jen by vytápěla místnost a zvyšovala primární(elek.) i sekundární(chlazení/ventilace, opotřebení/silnější zdroj atd...) náklady.
"V těžících programech můžeš překročit limity karty a dřít to na maximum." To nedává smysl a nikde jsem to neviděl. Vycucal sis to z prstu. Co je maximum? To co je nastavené v BIOSu karty? A hráč tohle nedělá? Neviděl jsem minera který by OC kartu, aby mu těžila o pár MH víc. Zato jsem viděl hodně hráčů, kteří kartu přetaktují aby se dostali do hratelných FPS. Miner prostě koupí další kartu. Je to pro něj po všech stránkách výhodnější.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další sbírka jistot a pozitiv neboli pohádek o hodných krypto minerech, kteří vše provozují v laboratorních podmínkách při 10 °C a jedou ISO certifikáty. Ano vycucal jsem si to z prstu, např. https://support.awesomeminer.com/support/solutions/articles/35000086015-.... Přes příkazovou řádku se tam dají nastrkat parametry, který v NVidia nebo AMD panelu opravdu nemáš. Ale samozřejmě to dělají jen zlý hráči, neboli nepřátelé grafických karet, aby měli o 5 FPS více. Hamba jim. Kryptotěžič, by to neudělal nikdy, nikdy by nepohanil svou čest. Vždy jede kartu podtaktovanou! :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U AMD tohle nastavíš normálně v ovladačích. U Nvidie i AMD pohodlně přes Afterburner i mnohem detailněji...podle téhle logiky je každý uživatel Afterburneru stejně zlej, jako miner.
Neznalost z člověka blbce nedělá. Nepřipoštět si ale vlastní neznalost a ještě na jejím základě přesvědčovat ostatní...to už ano. Končím s tebou.
Vůbec pomíjim fakt, že já tu obhajuji provoz elektroniky daleko POD cíleným výkonem...tedy ji "šetřím".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zajímavá diskuse. Vložil bych se do toho tím že jsem četl že měly dost trpět napájecí obvody a paměti pokud chlazení výrobce zanedbal. Tam pak může být problém, zvlášť u GDDR6X.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V referenci se jedná o sympatickou kartu. Stejně jako 6800 non-XT je nejlepší "velká" Navi, je 6700 "nejlepší" střední Navi. TDP kleslo na rozumnou úroveň. Čip má rozumné takty. Vytknout lze v podstatě pouze 2 věci: první méně závážná redukce paměti a paměťové sběrnice 12->10GB a s tím i na 160bit. Jak říkám, žádná tragédie vzhledem k výkonu a určení. Co zamrzí nejvíc, že nenechali "plných" 96Mb infinite cache (6800 plných 128Mb nechali), díky které by ořezání paměťové sběrnice bolelo o něco méně. Celkově ale hodnotím kladně narozdíl od absurdně honěných 50kových řad

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I těch 96 MB i$ je supr. 2,5× víc než má řada 6600. S mírným undervoltem může jít o zajímavou volbu. Lepší pak bude Navi 33 s druhou generací i$ (128 MB), ale tam zas bude "jen" 8 GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.