Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 6700 XT je na těžbu méně vhodný než 5700 XT

Mňa by zaujímalo, pri akej cene za BTC prestanú byť grafické karty zaujímavé pre minerov. Viem, že BTC sa neťaží na grafikách, ale ETH a ďalšie meny do veľkej miery kopírujú cenu BTC.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi nepůjde o zlom (jednu konkrétní cenu), ale řekl bych, že při cca $20-30k by ceny mohly začít klesat a kolem $10-15k se vrátit téměř do starých kolejí. Ale je to jen velmi hrubý velmi laický odhad. Pokud cena bitcoinu neklesne, bude to chtít čas.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

OK, ďakujem za informácie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera to známý počítal při současné ceně etherea...

částky po odečetní nákladů na elektřinu a ceně 35 tisíc Kč za ETH aktuálně je přes 40k Kč, v závorkách je výtěžnost po odečtení elektřiny za předpokladu že ETH klesna na 15 tisíc Kč

3060TI - 3500Kč/měsíc (1250)
3070 - 3500 (1250)
3080 - 5600 (2000)
3090 - 6600 (2300)

některé stálice

Vega56 - 2800 (950)
RX580 - 1750 (600)
GTX 1660Ti - 1750 (600)

Když to spočteš tak i při cenách jako 55 tisí za 3080 a 70 tisíc za 3090 si ty karty na sebe vydělají asi za 11 měsíců, koupit si bazarovou RX580 za 10 znamená návratnost za půl roku, podobně jako Vega56 za 16 tisíc.

I při poklesu etherea téměř na 1/3 ceny to znamená že ty karty se zaplatí nejpozděni za 2,5 roku, aktuální řady budou stále v záruce a mají zůstatkovou hodnotu někde na polovině ceny, myslím MSRP při ustáleném trhu. Takže i při tom poklesu na 15 tisíc Kč se to minerovi nevyplatí prodat, může navíc počítat s tím že se to zase časem obrátí a i když bude těžit jen za náklady, tak časem z toho může mít miliony

Dnes jako hráč prostě musíš akceptovat tu cenu, koupit a když nehraješ pustit miner, který ti za půl roku vydělá na rozdíl mezi současnou cenou karty a MSRP.

Nicméně v případě těžmy je asi menší risk kupovat právě ty RX580 a Vegy, stojí poměrně málo a rychle se vrátí ale je to dáno tím, že jsou staré, bez záruk, za což si i mirer rád připlatí, zase stavět rig s 3080 nebo 3090 je vyšší míra rizika, návratnost těch karet je prostě delší.

Při ETH někde na 20% současné ceny už by se asi těžba pomalu přestala vyplácet, za předpokladu že máš běžný tarif elektřiny. Pokud to dokážeš upíchnout na nějaké průmyslové přípojce kde odebíráš v řádu mega watt za hodinu, což velcí mineři mají, tak je ta hranice asi ještě o něco níž. V současné době ta cena elektřiny nemá moc velký dopad na návratnost.

Ceny na trhu tak nereflektují herní výkony karet ale ETH výkony, to co natěží hodně a efektivně má vyšší cenu, samozřejmě se platí i za záruku...

Dnes vidíš hodně lidí prodávat právě Vega56 nebo 1060, RX580 rigy, vyplatí se jim přezbrojit na nové karty díky zárukám

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ETH se velmi pravdepodobne nebude tezit tak dlouho aby se ty karty zaplatily. Je treba myslet na jiny coin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Těžaři Etherea musí počítat s tím, že se jim zisky nejspíš brzy výrazně zmenší. Už v červenci by měl začít platit EIP-1559, který by mohl snížit jejich zisky cca. na polovinu.
https://finance.yahoo.com/news/ethereum-eip-1559-fee-market-154032902.html

Navíc možná proběhne merge ethpow a beacon blockchainu výrazně dřív než se původně plánovalo, což by mohlo značně urychlit i přechod na ETH 2.0 a implementaci difficulty bomb
https://cointelegraph.com/news/buterin-helping-to-strategize-against-eth...

Asi ne úplně příjemné čtení pro lidi, co nedávno investovali tisíce dolarů za kartu na těžbu v domnění jistého a rychlého výdělku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak do června se jim zaplatí rozdíl mezi MSRP, zvláště když to bere rovnou z distribuce. A jsou lidi co tady tvrdí že když ne ethereum tak úspěšně něco jiného.

nicméně polovina zisků je pořád zisk, návratnost za 2 roky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já ETH těžím na 1xRX 480 8 GB, referenční karta, v porovnáni s RX 580 8GB Nitro+ má výkon velmy blízko při podstatně nižší spotřebě. Mám tam stock firmwary, zas nějaký hardcore těžař nejsem. Pak mám 2x RX 580 Nitro+, před rokem koupené každá za 3500. :D Dále RX 5700X Nitro+ jsem koupil za 12000 před rokem a čtvrt na hry, opět ji netočím nějak do extrému, takže na ní mám "jen" 49,8 Mh/s a k tomu všemu při 95W. Mám ještě RX 5500XT 4GB. Jo těžím zhruba 2 měsíce a mám v plánu těžit ETH dokud si nenatěžím 1 ETH. Pokud ta výtěžnost v červnu půjde hodně dolů, tak se dá třeba těžit RVN, který je teď na tom s výtěžností solidně, ten těžím na té RX 5500XT, tak bych pak na to vrhnul všechen výkon. Dále tu máme ještě aktuálně solidní na těžbu Flux, ten ale taky brzy půjde s výtěžností o čtvrtinu dolů. Beam, Cortex (potřebuje 8GB) a určitě se najde i něco jiného. Obávám se, že bude stále co těžit. I s 4 GB grafikama se dá pěkně těžit, proto se na bazarech moc karet se 4 GB neobjevilo. RX480 a vyšší a GTX 1070 a vyšší jsou pořád na těžbu použitelné grafiky i s 4 GB. Jen dodám, za ty 2 měsíce jsem natěžil zhruba ETH za 16 tis., elektriky jsem si spočítal, že maximálně za 7 tis., ale spíše to bude něco kolem 6 tis. Dokud se bude vyplácet pálit elektriku v ceně té měny, tak těžba bude pořád. ETH by muselo spadnou cenou pod polovinu, aby to nemělo cenu těžit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, ďakujem za informácie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, karty s dvouletou nebo nedej bože tříletou zárukou se minerům skutečně vyplácejí. Když vám pak musí někdo při reklamaci vrátit kupní cenu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřestanou být zajímavé dokud kryptoměny budou existovat. Počítat náklady/zisky na současný kurz je spíše nesmysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak chceš ale počítat návratnost, jasně kurz a obtížnost se ti v čase mění a dle času budeš revidovat výpočet, pokud ale dnes chceš koupit něco na těžbu, tak se budeš řídit aspoň přibližně tím co je dnes. Těžař co to myslí vážně to neprodá ani při poklesu. Při růstu to motivuje naopak další

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nijak, návratnost je 0. Kryptoměny nikdy nemělo cenu prodávat za aktuální kurz (leda, že bys za to koupil další HW na těžbu.), je to investice do budoucna a samozřejmě s velmi vysokým rizikem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud do toho liješ miliardy a máš haly plné grafik ano, ale pokud si někdo dá doma do garáže pár (10-20) grafik co mu natěží na výplatu, tak může praštit s prací a věnovat se zálibám či jiným činnostems potenciálem zisku, něco si může samozřejmě nechat, ale spíše z toho bude financovat běžné výdaje, navíc čas od času to bude chtít ten HW refreshovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak obecne vsechny grafiky rady 6000 jsou na tezbu nevhodne, protoze maji uzkou sbernici. Ono se to nakonec projevuje i ve hrach, ale tam to diky infinity cache neni tak vyrazne, takze v dobe, kdy grafiky vubec nejsou, to vlastne ani nevadi.

Pokud lezi cipy ve skladech a neni mozne je zkompletovat do karet, tak holt musime doufat, ze koronavirova manie brzo prejde a vyrobci i ostatnich soucastek zase najedou vyrobu a my si budeme moci za normalni ceny koupit do PC grafiku na hry.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na tezeni to neni, ale realne preneosove rychlosti napriklad ve hrach jsou vyssi, nez ve starsich systemech bez infinity cache.
Jde spis o rozlisovani mezi realnou rychlosti a teoretickou maximalni (nerealnou). Infinity cachce ma docela vysokou hit ration a diky tomu je spousta dat, ktere jsou potreba, uz v cache a efektivne neni potreba pristupovat do GDDR.

Proto se to ve hrach projevuje pozitivne. A to i na min FPS.
Doporucuju si prvne problematiku nastudovat, nez ji zacnete komentovat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Proc myslis, ze se AMD nechyta na NVidii v RT? Mimochodem i kvuli sbernici. Ja nikde netvrdim, ze neni lepsi 256bit + IC nez kdyby to tam nebylo a 256bit sbernice tam uz nic nemela. Ja rikam, ze kdybych mel dve skoro stejne grafiky, jednu s 256bit a druhou s 384bit, tak sahnu po te sirsi sbernici.
Na tezbu kryptomen je ale uzka sbernice mnohem vetsi problem a IC nepomuze, takze vlastne v dnesni dobe je to od AMD dobre reseni. Ja s tim zadny problem nemam, kdyby AMD grafiky byly, tak si hned jednu koupim.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A to este nevies, ze nvidia ma CPU overhead na DX12/Vulkan hrach
https://www.youtube.com/watch?v=JLEIJhunaW8

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koukni na rozbory třeba na Digital foundry. NVIDIA sviští v komplexnějším RT s méně paprsky, s více paprsky se začíná zadýchávat, zřejmě je RT v NV kartách dimenzováno na určitý počet a dál už se s tím nepočítá, radeonu s více parsky neubývá dech tolik. Nicméně celkově toho udýchá méně. Ano, hry kde je RT implementováno ve spojení s AMD (třeba Dirt) to samozřejmě vývojáři napsali na míru tak aby vyždímali schopnosti radeonu do mrtě, Dirt má RT jen na stíny, ty jsou asi nejméně komplexní takže i bez specifické optimalizace na tělo by tam byl radeon poměrně dobře ve srovnání s NV.

BTW já bych šáhl po grafice která by měla celkově lepší bandwith, šířku sběrnice bych neřešil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta posledni veta je dulezita a vystihuje pointu.
Rychlost prenosu je dulezita a ne sirka sbernice. Pro realne vyuziti ma 192 bit Radeon s IC vyssi rychlost nez 256 bit bez. 256 s se pak realne vyrovna 384 bitove geforce (netroufam si tvrdit, kdo vyhral).

a co se tyce RT, tak tam tech duvodu je vic. Hlavnim bych rekl ze bude zamereni Nvidie na RT :D. AMD mi neprijde, ze by se na to tak zamerovala. A nemam problem rict, ze nVidia je na RT lepsi. Jen me to nechava chladnym, protoze RT pro me neni prioritou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude návratnost grafiky za 70 tisíc 10-11 měsíců tak s tím pane nepočítej, raději si půjč v bance a běž si tu grafiku za 70 koupit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tenhle přístup vytváří největší ekonomické krize. Nesmyslné úvěry na víru, že trh poroste donekonečna... je vidět, že většina lidí je nepoučitelná.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Půjčovat si nemusí, může rozbít prasátko nebo to někdo dá z výplaty. Navíc kdyby grafika byla za MSRP a nepůjčoval si na ni tak má 41 tisíc cash nejméně (bavím se o 3090 za 70 tisíc), tzn nyní ji přeplatí sotva o 30 tisíc. A počítám že člověk co dá 40 tisíc za grafiku nebude mít problém s úvěrem na 30 tisíc pokud ho vůbec potřebuje.

Navíc těch 30 tisíc navrh je investice s jistou mírou rizika, nicméně u té 3090 to není tak hrozné jako třeba u 3080 nebo 3070/3060Ti kde tržní cena překonává dvojnásob MSRP.

Další logický předpoklad je že když děláš rizikovou investici tak ji děláš s penězma které můžeš postrádat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, pořádně jsem si nepřečetl, celé vlákno... takže jsem reagoval trochu mimo. Každopádně pokud chce Maxík grafiku jen na hraní, tak si bude muset asi nějakou dobu počkat... páč dát 70k za grafiku, která má za normálních okolností cenu tak 25 může jen někdo dostatečně zoufalej, nebo patřičně hloupej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

70 za grafiku co má startovat na 41, 3080 se pohybuje kollem 55.

Pokud nebude hrát nechá běžet miner a na rozdíl cen si vydělá za pár měsíců a do roka to má splacené celé.

To je právě to proč se vyplatí ty grafiky kupovat i za takové ceny. Pokud si člověk chce koupit grafiku na hraní tak prostě začně i těžit i kdyby to při normálních cenách grafik nedělal. Takhle si ty zvýšené náklady pokryje a nebude mu vadit ani když cena kryptoměn výrazněji propadne, protože nepotřebuje rychlou návratnost. Pokud tu grafiku bude mít třeba 4 roky tak na ten rozdíl 25-30 tisíc mu stačí natěžit opravdu málo

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se mi to nezaplatí do půl roku, tak bych to nekoupil. Předpokládá se, že do podzimu minimálně těžební mánie bude trvat, pak bych ten HW nemusel prodat a tratil bych na tom. Takže třeba RX 5700XT za 30 litrů je šílenost. 3 -4 měsíce na ní těžit a pak ji prodat za to co se koupila. Jinak vám může zůstat v ruce černý Petr. Za 15 litrů je reálná cena a je to bez velkého rizika. Přesně tak s RX 580 8GB. Za 9 litrů to je přemrštěné, za 5 rozumné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 6700 XT jsem tak nějak čekal, že by mohla být dobrá náhrada za moji 580 (necílím na top karty). Ale v této době i bez zájmu těžařů bude nejspíš dostupnost a ceny bídné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud karta není dobrá na těžbu, bude levná. Koukni na 3060, to nikdo moc neřeší a na bazoši ji seženeš pod 20 tisíc (ty co před týdnem prodávala alza za 15,8), Kdežto 3060Ti, která stojí fakticky jen o 2,5 víc v MSRP nekoupíš pořádně pod 30 tisíc. I když na tom jdou těžit jiné kryptoměny než ETH, tak hodně lidí prostě bude dál spoléhat na ETH tudíž je pro ně do rigu nezajímavá, proto ty karty nejdou cenou tak nahoru

Nebo koukni třeba na staré GTX1060. 6GB verze se prodává kolem 8 tisíc, 3GB verze jde za polovinu. Mezi těmi kartami nikdy nebyl takový finanční ani výkonový rozdíl jak v případě nových tak bazarových. 6GB 1060 si ale někdo do rigu dá, 3G verzi ne

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro tve info. Uz je potvrzene prolomeni ochrany tezby ETH u RTX 3060 z mnoha zdroju. vykon zhruba 49 MH.

Co se tyce GTX 1060 3GB tak ta je i na hry problematicky pouzitelna, protoze ta pamet tam dnes chybi docela dost.

Kdyby byla cena urcena jen tezari, tak proc by nebyly dostupne ani RX 6800/6900 za lepsi ceny?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde přesně je to potvrzení prolomení těžby ETH? ale rád kouknu na nějaký zdroj, protože to musí být novinka z dnešního dne a nejspíše jsem ji minul.

Proč jsou nedostupné RX6800 a RX6900 se ptej AMD kolik toho vyrábí a distributorů kde to končí. Ono tyhle grafiky totož neseženeš ani na tom secondary marketu.

U NV karet je jasné že už z distribuce to jde do těžby, mnohé krámy zcela zrušily nabídku Ampere protože nemají šanci nic dostat, Alza díky velikosti něco vyškrábne a taky to musí prodávat draho protože to levně nekoupí ani od toho distributora. Ono být dnes distributor, tak máš luxusní šanci na velké všimné.

Ano 3GB 1060 není žádná hitparáda, ale na FHD v nějakých medium/high detailech si zahraješ drtivou většinu her na akceptovatelných 60 FPS. Reálně ten propad výkonu u té 1060 3G nastává jen v pár hrách protože celkově ta grafika nemá výkon na extra detaily. Samozřejmě můžeš koupit 6GB verzi ale připlatíš si 100+ procent ceny 3G.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano stejně tak lidé. potvrdzují 25MH/s, takže to asi tak žhavé ještě není.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejen, ze furt mas potrebu dokazovat svoji hloupost. Ale uz i pises jak mentalne zaostaly. Staci spravny ovladac:
https://www.computerbase.de/2021-03/mining-bremse-geforce-rtx-3060-umgeh...
https://twitter.com/aschilling/status/1371455804419751939

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase meles. Proc asi nikdo neresi RTX 3060? Protoze ta karta nema zadny vykon a to ani ve hrach. Jeji vykon uz skoro vsichni mame, uplne zbytecna karta.

RTX 3060 = RTX 2060S = GTX 1080 = RX 5700XT

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže někdo se rozhodne že si pořídí herní počítač... Kterou z těch 2060S, 1080 či 5700XT má doma v šuflíku?

Co když je to hráč co má třeba GTX1060 nebo dokonce něco jako 960 a už mu nestačí výkon a chce upgradovat? Kolik těch 2060S, 1080 nebo 5700XT má v šuflíku?

Ano pokud mám v počítači 2060S, 1080 nebo 5700XT tak pro mě 3060 není moc velký posun kupředu ale to je logické 2060S je refresh starší generace, NVIDIA počítá s upgradováním ob generaci, tzn pro 2060S tu bude upgrade v podobně 4060 ne 3060

Pokud tedy nechci začít používat Raytracing kde proti 1080 je to násobně vyšší výkon a v případě 5700XT, tam RT není vůbec. Pak samozřejmě ta 3060 bude výrazný upgrade.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"NVIDIA počítá s upgradováním ob generaci" :-D :-D :-D

Ma cenu te komentovat? Nema, dal jsem si ke svemu komentari minus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano NVIDIA počítá s obnovou po cca 4 letech, stejně to vidí spousta lidí, kteří upgradují typicky při cca 50+ procentním posunu, což odpovádá právě těm dvěma generacím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímalo by ma kde je teraz tá veľkohubá Greta Thunbergová. Prečo zrazu nevolá po okamžitom zákaze ťažby kryptomien ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako souhlasím, ale jsem rád, že je zalezlá. Přece jen bych si ještě rád koupil auto a občas dal maso a sýr. Nějaký grafiky jsou méně důležité.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Gaunter a Červíček: máte pocit důležitosti globální významu, že se cítíte dotčeni, když Vám Gréta neposílá newsletter o jejích aktivitách? Ono by stačilo vynaložit trošku (nula nula nic) úsilí v dohledávání informací a dokládání faktů ke svým tvrzením.
To co tady předvádíte jsou argumentační klamy.
@Gaunter: https://duckduckgo.com/?q=Greta+Thunberg&atb=v252-1&iar=news&df=m&ia=news
@Mirda: https://duckduckgo.com/?q=food+system+is+ruining+planet&t=newext&atb=v25...
Berte ty odkazy jako střípky do obrovské skládačky. Střípky o udržitelnosti života na Zemi tak, jak ji známe.

P.S. Jelikož si všímám, že lidé dávají přednost memům, komiksům a podobným formátům, čemuž rozumím, protože se to snáz konzumuje, tak si prosím pročtěte následující odkaz ve formě dlouhého obrázku (stojí za to).
https://xkcd.com/1732/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano je třeba jíst brouky, žít v komůrce 1x1 metru, očkovat se biočipy iluminátů, vše si pronajímat, nic nevlastnit, přijímat migranty a být šťastný.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nečekal bych, že mi bude redaktor podsouvat něco, co jsem netvrdil. Tedy že bude také argumentačně faulovat.
Úsměvné.
Ale k věci. Víte, jak se to říká: S velkou mocí přichází velká zodpovědnost. Pro planetární civilizaci typu I Kardašovovy škály je to kritické.
Proč?
Protože v momentě, kdy narušíme velmi křehkou rovnováhu Země, tak si nebudeme moci dovolit být šťastní ani tak, jak jste to popsal.
Jak to?
Protože nejsme civilizací typu II.
Kdy staneme "dvojkou"?
Jestli vůbec. Ale ani to by nás nemělo podněcovat k drancování Země tak, jak to děláme denně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen bláboly. USA-EU dělá ekologická zvěrstva (např. biopaliva) jen kvůli těmhle pošukům a zbytku světa jsou její názory ukradené. Se probuď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se budeme množit stávajícím tempem se stávajícím tempem růstu spotřeby... tak je tenhle scénář nepatřičně optimistický. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

lol pobavilo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je za prvé v tom, jestli ty udáje a závěry jsou správné. Je dost indicíí, že se fakta ohýbají "správným" směrem, a vzhledem k tomu, kolik je v tom peněz, se není čemu divit.
Druhá věc je jak se k tomu případně postavit. Každý, kdo čelil takovému tlaku, tak vám řekne že zastavovat to silou nemá cenu, je lepší využít ten pohyb pro svůj účel.

Vážně si někdo myslí, že Afrika a Asie budou šetřit přírodu a budou raději pořád chudé?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Gréta má přeci tak neuvěřitelné charisma, že přesvědčí i je!!!
https://www.youtube.com/watch?v=CLxpgRqxtEA

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Je dost indicíí, že se fakta ohýbají "správným" směrem, a vzhledem k tomu, kolik je v tom peněz, se není čemu divit."
Tak stejně můžu tvrdit, že před XY let se mohlo modernizovat/elektrifikovat/cokolifikovat, ale kvůli ropě, která by tím dramaticky klesala na ceně, se nestalo.

Afrika a Asie by v první řadě nebyly chudé země, kdyby je do takového stavu nedostaly západní civilizace. Jmenovitě Britské impérium.

@Vážně si někdo myslí?
Já si to třeba vážně myslím. Ale nutný předpoklad, který jsem tu již uváděl a je paradoxně lehký i těžký zároveň: smýšlení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že o nějaké udržitelnosti na této planetě se dá hovořit pouze v případě že tu bude ťapkat maximálně něco mezi 3 a 4 miliardami lidí, kteří se budou chovat rozumně, si říkám zda mám správné smýšlení. Asi ne, protože by se ze mě musel stát masový vrah.
Otázkou tedy je zda to co předvádí Gréta je k něčemu nebo zda je to jen PR loutka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

C je správně

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jééé Ričí se vrátil. Byl jsi zábavnější s 8ALU teorií, ale s Grétou na mě nechoď. Technické a fyzikální vzdělání 0, rozhled po světě v mínusových hodnotách - jí může obdivovat jen totální exot.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Protože sama těží. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak 3060 už crackli na eth mining, takže stačilo počkat pár dní navíc :D

https://videocardz.com/newz/pc-watch-geforce-rtx-3060-ethereum-mining-re...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem to ze 6700xt je mirne horsi oproti 5700xt na etereu jeste neznamena ze na jich algoritmech to nebude jinak, me prijde ze si redaktori asi mysli ze vsichni tezi jen etereum :) Na etereu me to jako majitele nekolika desitech 5700xt ktere mi davaji 56.4 Mh tesi super nakup loni dneska kkarty zaplaceny 2x do konce kvetna 2021 3x :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi bych na té mé RX 5700XT měl ty paměti taky trochu přetočit. Těch 56,4Mh/s mě začíná čím dál více lákat. Já to mám na těch stock 875MHz a mám jenom 49,6Mh/s. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.