Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon RX 7900 XTX o 16 % překonává GeForce RTX 4080

Týden před dostupností v obchodech a teprve první únik?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

AMD si velice pečlivě hlídá informace pod NDA. Myslím si, že při vydání Radeonů 6000 odhalili lidi, co NDA porušovali a exemplárně je potrestali. (Jinak řečeno ti lidé žádné karty nedostali :D)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je krutopříšně drsnohustý, to jsou v AMD vážně takový drsňáci? A co na to koza Líza? Měla zrovna periódu? Každopádně jim to opravdu natřeli tím, že jim nedali karty, který stejně nikdo nechce. A dál? :)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Hrozně se mí líbí, jak si taková nicka jako jsi ty bere do huby lidi, co něco dokázali a snaží se zesměšnit jejich jméno, ale přitom jen zesměšní sami sebe. Chováš se jak děcko a v podstatě ani nic jinýho nejsi. Jenom ubohý děcko, co kolem sebe plácá prázdný řeči, nikdy nic nedokázalo a ani nedokáže a zbyde mu jen frustrace a vztek. A víš co? Dobře ti tak :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mě ta tvoje kulervoucí AMD pohádka o NDA dost pobavila. Pěkně si to vylíčil jako soudružka učitelka světlé zítřky socialistické společnosti :) Taková zanícenost se málokdy vidí. To už asi bude na diagnostiku, či?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

hlavne že ty tu diagnostiku nepotrebuješ. LOL

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Hrozně se mí líbí, jak si taková nicka jako jsi ty bere do huby lidi, co něco dokázali a snaží se zesměšnit jejich jméno, ale přitom jen zesměšní sami sebe"
Narazas aj na tych, co posmesne pouzivaju Kozenak na oslovenie sefa NV? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš hrušky s jablkama.
Kožeňák koženou bundu nosívá/nosil, takže než napíšeš jeho (pro nás příšerně zapamatovatelný) jméno, je lepší přezdívka, která ho vystihuje a každý ví, o kom se mluví.
XY je totální magor, který jen tu jen brečí a léčí si mindráky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No já nvm, jaké úniky byste ještě chtěli, vždyť už máte ofiko čísla AMD na to, aby se už dala udělat hrubá představa, kde výkon asi skončí, nic lepšího už asi nebude do vydání nezávislých recenzí a všichni víme, že nějaké leaky ohledně Radeonů se získávají dost blbě, zvlášť ty co se týkají reálného výkonu, lítají tu už sice nějakou dobu různá čísla, ale stejně nikdo pořádně netuší, čeho se to vlastně týká a třeba herní výkon přesně neví kromě pár lidí v AMD nikdo, jaký vlastně přesně bude, dokud nedojde k představení, protože AMD všem stejně dodává drivery, které neposkytují plný výkon a hlavně kdykoliv se může objevit nějaká skrytá vada, o které nikdo netušil, jak se zde nejspíš stalo, a nakonec se stejně nedosáhne na očekávaný výkon.

A takové ty „leaky“, kdy VCZ senzačně odhalí, jak už se jim povedlo u RDNA2, že N21=RTX 2080 Ti perf, takže že byl target 3070, za tady to se ti na konci stejně akorát každý vysměje, takovými zjevnými nesmysly, co zas někteří někdy plodí, že to bude na RTX 4090 ztrácet několik desítek % se stejně nemá cenu ani zaobírat a nikoho nezajímají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych právě raději jen ověřitelné informace.

Dává to naději že Ryzen X3D bude opravdu dostupný v lednu. Navzdory tomu že o něm není vidu ani slechu.

A taky jsem narážel na to jaký hype byl kolem grafik modré konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono dava smysl hlídat informace před vydáním. V té době se hodně ladí ovladače a špatné výsledky by mohli poškodit vnímání produktu a následné prodeje. Teď asi budou karty v rukou recenzentů a podpora bude mít plné ruce práce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD je povestne tim, ze dotlaci posledni verzi ovladacu par dni pred vydanim a recenzenti pak musi udelat vsechny testy znovu :) coz rada z nich nezvladne a pak jsou vysledky na kazdem webu jinak a plati to, cos napsal: pak to ovlivni vnimani produktu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední dobou si spíše recenzenti stěžovali na tenhle přístup u nVidie, že jim nedává dost času na pořádné testy. A zkrácení NDA o den u Intelu aby se v grafech nesměli objevit nové Epyc byla taky rána pod pás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaky hype? Vsem bylo snad jasne, ze Intel nema sanci naskocit do tak rozjeteho vlaku. Spis to chtelo, aby Intel vydrzel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že za ty peníze to vypadá velice nadějně. Už se těším!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

uvidíme reálnou cenu v eshopech, ale o 200$ míň stačit asi nebude, aby s tím udělali díru do světa

jinak chválím amd za větší a větší rozdělování herního a výpočetního segmentu, u nvidi to vypadá, jako kdyby každej 4090ku potřeboval na stříhání videa, ať si koupí qadro a neprzní gaming segment, kterej půlku věcí nepotřebuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No na to jsem taky zvědav... ale tak to je jedno, jestli dostanu vyšší výkon ve hře za o pár set dolarů nižší cenu, tak mi je jedno, jestli stim AMD udělá díru do světa nebo ne... hlavně že já budu spokojený :D

Ale je pravda, že v poslední době jsem na fórech najednou našel takových profi střihačů a pracantů, co potřebují RTX4090, že se nestačím divit :)
Každopádně jak píšeš, ja si kupuju grafickou kartu na hraní her, tak nebudu připlácet za něco, co se hraní her netýká a nepotřebuju to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale přesně to si říkají i fanoušci zelené stáje.
Přeci nebudou plati méně za více VRAM, kterou ke hraní nepotřebují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spis se fanousci nvidie nakonec priplati za lepsi rt vykon, a pak ve hre rt vypnou, bo fps.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já na NV kartě RT rád zapnu a FPS jsou stejné, pořád hra běží na 60FPS, což je mnou nastavený strop, víc nechci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

argument hodný znalca, nesklamal si.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vida, vida. Jiříček Komplikátor nám bezděky prozradil důvod proč RTX 4090 nemá DP 2.0+
Jim stačí 60Hz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale zrovna AMD fans právě toto preferovali, zvlášť u GCN grafik které se dali používat i výpočetně na poloprofi aplikace. V zásadě se situace obrátila - v době GTX6/7/8/9/10 byl maximální důraz na herní efektivitu - proto prakticky dodnes byla gtx 1060 na špici používanosti. S RTX se to obrátilo, jde o obdobně univerzální jádra jako byla GCN a zároveň ve stejné době došlo k obratu u AMD s RX 5000. Zda obrat NV k uni jádrům byl správný a včas se ukáže později.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zase bude faux pas. Jestli AMD spadne ještě o pět procent, Intel bude druhý největší hráč s grafikami v desktopu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

A co ti je po tom? :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Budu z toho mít upřímnou radost, he he he.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi velmi ubohý člověk :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To je možný, ale alespoň nejsem takovej trapák jako ty :)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No to protože jsi trápáků král... kdyby byla soutěž trapáků, tak skončíš druhej, protože jsi takovej trapák, že bys ani to první místo nevyhrál :)

Vážně musíš mít smutný život, když jedinou tvou raodstí je to, že se nějaký firmě nedaří v číslíčkách.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To těžko, AMD, Intel i NVIDIA jsou dinosauři, nad hrobem je drží jen puboši co hrajou Minižreft.

Každý profík ví, že Apple M1 je jediná cesta dopředu, PC je mrtvá platforma, kterou nikdo nepotřebuje.

Odesláno z mého Macbook Air Pro

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

MacBook Air Pro, to je MacBook Air položený na MacBooku Pro?

Co to má za procesor M1 Ultra MiniMax?
https://youtu.be/7J2Au80BmHc?t=18

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ... historia sa opakuje. Tieto kecy som uz zazil ked konzolisti tvrdili, ze hranie na PC konci. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono spíše roste mobilní hraní a to výrazně. Byly doby kdy jsem na PC hrál v podstatě denně a na mobilu vůbec, dnes si na chvilku pinku nějakou hru na tabletu/mobilu v podstatě denně a PCčko na hraní zapnu 1-2x do měsíce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Veď píšem, tie isté argumenty. :-)
Podľa týchto tvrdení automaticky, keď vznikne nový spôsob zábavy, tak ten starý musí zaniknúť. Keď existuje jedinec, ktorý z pôvodnej zábavy prešiel na novú, tak to niekto prehlási za potvrdenie tohto faktu.

Keď som bol mladý, tak sme všetci lyžovali. Potom prišiel snowboard a neskôr kiteing (na snehu). Podľa tohto tvrdenia by dnes klasické lyžovanie už neexistovalo. V skutočnosti však dohromady lyžuje viac ľudí ako v roku 1990.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslíte MBA karty

According to Igor's Lab report, Germany will receive only 3,000 reference MBA (Made By AMD) units of Radeon RX 7900 series cards. In contrast, the rest of the EMEA region will receive only 7,000 MBA units.
On the other hand, mainland China will not receive any MBA units of the new cards as a sign of increasing tension with Taiwan.

https://www.techpowerup.com/301824/amd-radeon-rx-7900-rdna3-gpu-launch-c...

ale ukazuje sa aj, pre AMD, horšia vec
AMD is making a statement here. In addition to supply issues, the launch is rumored to be covered in BIOS issues such as memory leaks

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víc by mě zajímal výsledek 7900XT. Je škoda, že to z AMD leze jak z chlupaté deky. Rád bych už viděl i nižší modely. Třeba 7800XT by mě zajímal víc.
Ale teď už je to jedno, peníze již jsem utratil za jiné věci, takže uvidíme v únoru, březnu, jestli zase našetřím dřív než AMD něco vydá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na akú 3,14ču to potrebuješ vedieť....ako píšeš máš 3080 tak neverím že ten čo stále čaká a čaká a čaká si kúpi o gen novšiu kartu. Aha už chápem. Potrebuješ to vedieť aby si zase zaprznil fóra ako sa to nevyplatí , aké je to naprd a ty chudáčik musíš zase čakať a čakať a čakať.......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to několikrát. Mám v tom počítači GTX 1080. Není to špatná karta, ale už nestačí na vše ve 2560x1440.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže klameš ako vždy
RedMaX | před 4 měsíci

Příspěvek z ČR:
Na CZC jsou téměř všechny RTX 3080 12GB vyprodané, CZC už je prodávat nechce. Na Alze jsou nejlevnějši Gainward a EVGA začínají na 23.000 Kč, teda těžce nad MSRP.
Prostě prodejci slevy NVidie těžce bojkotují, případně jsou podplaceni od AMD a vůbec NVidii nechtějí prodávat.
Klidně bych si koupil ještě RTX 3080 12GB, mám RTX 3080 10GB, ale do druhého počítače na chalupu bych vzal i tu s více pamětí. Ale za MSRP nebo ve slevě, teda za nějakých 17.000 Kč maximálně. Pokud si NVidia neumí sjednat pořádek a začít s přímým prodejem bez nenažraných obchodníků, tak má holt smolíka, grafiky jí zůstanou ležet na skladě a nikdo si je nekoupí, když není kde!

P.S. Kde je článek o těch tragédech z Intelu, kteří z ovladačů grafik včetně herních ARC odebrali DirectX9 rozhraní, takže místo herních grafik budou grafiky okleštěné, na kterých nepůjdou hrát nové hry z nedostatku výkonu a staré hry kvůli chybějícímu softwarovému podkladu. Rád bych si tu zanadával na Intel, to jsou tragédi ještě větší než jsem čekal.

RedMaX | před 4 měsíci

doma RTX3080 10GB - 5800X
chalupa GTX1080 - 3800X
-Myslim, ze bych to udelal tak, ze bych domu dal RTX3080 12GB a na chalupu 10GB. Nicmene stejne to nezlevni, pristi rok poridim RTX4070 domu a na chalupu dam tu RTX3080, co mam.
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

odpovědět
prípadne link https://diit.cz/clanek/geforce-rtx-3080-12gb-se-po-nedavnem-ukonceni-vyr... aby si to neokecal

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle souhlasi:

doma RTX3080 10GB - 5800X
chalupa GTX1080 - 3800X

Zbytek byla jen úvaha, stále jsou ty dvě sestavy aktuální a stále hledám náhradu za GTX 1080. A jak píšu v tom posledním postu, stále mám v plánu RTX 4070, akorát teď nově uvažuju i o RX 7800. Každopádně to někdy po Novém roce rozlousknu, dám potom určitě vědět. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kde skončila ta 3070Ti, kterou jsi tu onehdá tak adoroval jako bezva kup?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle AMD je XTX o 20% výkonnější, ne, tak to už snad není zas tak složité si ten rozdíl ve výkonu dopočítat a jak to asi vychází (někde mezi ty 4080), což tak +- sedí podle toho jak to porovnávali s 6950 XT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, kolikrát si ještě ten hype train u Radeonů zopakujeme, než vám dojde, že to už šestnáct let není ATI, aby nabízeli o šestnáct procent výkonnější grafiku o šest litrů levněji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nechápu, co máš pořád za problém? Však AMD cenu řekla a výkon naznačila. Podle úniků se výkon tak nějak potvrzuje, tak proč by to neměla být pravda?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nVidia nabízí více za mnohem více, ale na to nemá.
Tak by chtěl aby AMD nabízela více za méně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože něco takového AMD s uvedením nenabídlo několik let?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proto to není možné? Nebo jak jako? Nenapadlo tě třeba, že nVidia ty grafiky tak přepálila, že už si i AMD řeklo, že to je moc a nabídne spíš rozumnou cenu a budou doufat, že jim to lidi budou kupovat, aby získali podíl?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, ten byl dobrej. A ještě něco o tom, jak by se Lisa pro hráče rozdala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.