Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon Software CRLE 17.10.2 zrychluje Vegu v Destiny 2 až o 43 %

Uz opravili wattman? Od 17.6.2 a novsie to nefunguje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

'' Uz opravili wattman? ''

hele zkus trebas precist clanek, na kterej reagujes.. ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mne je uplne jedno co tam maju v changelogu napisane. Pokial to niekto neotestuje na RXkach a nepotvrdi funkcnost.
Takych wattman fixov tu uz bolo za tu dobu...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nj, changelogy vyrobce jsou zcela jasne neduveryhodne, zatimco nahodni lidi na internetu jsou 100% duveryhodni, to dava smysl.

BTW potvrzuji, Wattman ted 100% funguje. Opravdu. Prisaham na Letajici spagetove monstrum.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

jak na tech 43% vubec prisli kdyz to vsechny zabanovalo XD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne tech 43% je mereno vuci cemu? Proti ovladaci kompletne bez jakychkoliv optimalizaci, co vysel davno pred hrou? To se pak snadno delaji procenta :) Destiny 2 a AC: Origins jsou zcela nove hry.

A je smesne, jak se tu informuje jednostrane. Nvidia vydala Game Ready ovladac pro tyhle nove hry dva dny nazpet. Pravdepodobne bude mit podobne zisky ve vykonu ve srovnani s AMD, jako ostatne vzdy u novych her. Ale tady o tom neni ani radka .. :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A co tak si to precist?
(Testing conducted by AMD Performance Labs as of October 20th, 2017 on the 8GB Radeon RX Vega56, on a test system comprising of Intel i7 7700X CPU (4.2 GHz), 16GB DDR4-3000 Mhz system memory, and Windows 10 x64 using the game Destiny 2 on the highest preset. PC manufacturers may vary configurations, yielding different results. At 2560x1440, the Radeon RX Vega56 scored 52.0 FPS with Radeon Software 17.10.1 whereas the Radeon RX Vega56 scored 74.6 FPS with Radeon Software 17.10.2. Performance may vary based on use of latest drivers. RS-184)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A o to presne jde - stare drivery bez prime podpory te hry vs. nove drivery s podporou. To se snadno delaji extra fps :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

17.10.1 vs 17.10.2
Ty máš nějaký problém s vyhodnocováním faktů ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pre-release driver bez podpory vs release driver s plnou podporou. Co je na tom k nepochopeni? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to čtu!? nVidia musí dodávat opravy do ovladačů? Já myslel že je dokonalá a žádných opravených driverů netřeba!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně, u Nvidie jsou to všechno opravy, u AMD zajímavé až krásné posuny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo kde neco pise o opravach? ;) Jde pouze o performance improvements.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD i NV dává do ovladačů opravy pro jednotlivé hry, mnohdy tím řeší zpackanou práci vývojářů, ale oni to prostě opravit musí, protože na to kdo udělal chybu se hráč neptá, ten vidí jak to běží a bude volit to co běží lépe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pravdepodobne bude mit podobne zisky ve vykonu ve srovnani s AMD, jako ostatne vzdy u novych her. Ale tady o tom neni ani radka .. :D"

Jako že vám tady chybí informace o tom, že před dvěma dny vyšli nové ovladače od nVidie, se kterými pravděpodobně naroste výkon zhruba na stejné úrovni, jako u nových ovladačů AMD?
Proč si nejdříve neověříte, zda má váš dojem něco společného s realitou, než to vypustíte do světa? Opravdu není tak těžké do vyhledávače zadat třeba "Nvidia Game Ready Destiny 2 performance gains" a najít si k tomuto tématu nějaké články.
Nicméně "pravděpodobné podobné zisky" se u nVidie nekonají. Ano je tam nárůst 3-6%, ale to opravdu není podobný nárůst výkonu oproti novým ovladačům AMD:
https://www.gamersnexus.net/game-bench/3096-destiny-2-gpu-benchmark-laun...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze tam porovnavaji betu a launch. O verzich driveru tam neni ani slovo ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba výrazy jako "nVidia game ready driver", "with the previous driver revision" atp., toho jste si nevšiml?
Myslím, že kdybyste si článek přečetl, nebo mu porozumněl, pochopil byste, že ovladače jsou podstatnou částí navýšení výkonu s novými AMD ovladači.

"The nVidia cards show almost no scaling here, partly because nVidia already had game-ready drivers at the time of beta launch, so there’s less ground for GTX devices to gain. Vega 56 posts a gain of 50.9% in average FPS for our test, close to AMD’s boasted 42% gains with the driver, and Vega 64 posts 49.5% scaling. Although this isn’t an unprecedented gain from a driver update and game update, the two compounded together make for a large leap on the line plot."

Se divím, že ze sebe lidi dělají troubu jen proto, že si své domněnky neověřují.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Malá oprava: ovladače jsou podstatnou částí navýšení výkonu s novými AMD ovladači - chtěl jsem napsat, že "ovladače jsou podstatnou částí navýšení výkonu u AMD karet".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U NV to tak býva tiež. V tomto prípade, ale bola NV lepšie pripravená na release hry, čomu sa nie je čo čudovať, keďže na jej vývoji z časti spolupracovala. Ono to zodpovedá aj konšatovaniu z predchádzajúceho príspevku.

"partly because nVidia already had game-ready drivers at the time of beta launch, so there’s less ground for GTX devices to gain"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlas.
Nicméně má rekace se pořád vztahuje k původní poznámce - že tady někomu chybí zmíňka o tom, že nVidia karty se 3 dny starými ovladači udělala stejný posun ve výkonu. To se prostě a jednodušče nestalo.
Má reakce je pouhým vysvětlením, proč se zde tato nepravdivá informace neobjevila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dosad si tam jakou verzi potrebujes. Ani o predchozim driveru tu nebyla ani radka ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

17.10.2.... Dneska AMD nepochválím. Tato verze mi nejde nainstalovat, po ukončení installeru ohlásí, že některé soubory se nepodařilo zapsat. V ovládacím menu pak nejsou všechny prvky. Aby toho nebylo málo po odinstalaci se objevuje tatáž hláška při pokusu nainstalovat poslední whql ovladače, takže je třeba použít AMD clean uninstall utilitku. Ta funguje bezvadně, jenže pak si tvrdohlavé Desítky sami začnou stahovat jakýsi model AMD driverů a teprve až pak je možné nasadit poslední whql + poslední funkční bety. Pro mě tedy 17.10.1 Tedy na to že 17.10.2 je první release pro Fall Creator update, je to zklamání. Fuj, ošklivé AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mal som podobny problem, ale nepovedal by som, ze to je cisto vina AMD alebo NVidie. Obcas sa deju chyby, ktore vznikaju kombinaciou HW, OS, uzivatela + jeho pouzivanych programov, ovladaca. Casto su to ale minoritne chyby a zriedkave (dokazom su priebezne vznikajuce problemy ako na strane AMD tak aj na strane NVidie).

Podobny problem sa mi stal s verziou 17.9.1 a verim, ze najdem 99.999% ludi, co s tou verziou nemali ziadne problemy. A pritom som cele 2 roky nemal problem s ovladacmi a niektori ludia tu vypisovali, ze problemy mali. S verziou 17.10.2 som vobec nemal ziadny problem.

Pouzil som tuto utilitu: https://www.wagnardsoft.com/ (Display Driver Uninstaller), ktoru si na technickych forach dost chvalia (ako u AMD, tak aj u NVidia GPU).

1. Nabootujes v safe mode (drzis shift a kliknes na restart, v menu sa preklikas k safe modu)
2. V safe mode utilitou odinstalujes drivery.
3. Restartnes do OS (ak zacne windows sam instalovat vlastny ovladac, to vobec nevadi - nechas dokoncit)
4. Nainstalujes nove ovladace.

Nasledne, pokial zasa sa nieco nepohnoji, tak mozes pouzivat "express update" bez problemov.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip. Tu utilitu si budu pamatovat. Jen jsem se včera tím všemožným zkoušením a hledáním chyby na fórech tak otrávil, že počkám nejspíš na další bety. Ty hry, které to boostuje nehraju a nejvíc mě zajímal přepínač pro compute/graphics workload. Ale to nehoří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial sa ti skutocne stalo to, co si uvadzal vyssie: "Tato verze mi nejde nainstalovat, po ukončení installeru ohlásí, že některé soubory se nepodařilo zapsat".

Tak nova verzia ovladaca ti moze vynadat s tou istou chybou, alebo v horsom pripade nainstalovanim noveho ovladaca sa aj tak problemova kniznica neaktualizuje a podla dolezitosti tej kniznice ti moze nahodne sposobovat vazne, alebo nepodstatne problemy.

Ak ide o subor, ktory sa nemeni, len je seknuty a instalator ho nevie prepisat, tak sa problem pravdepodobne neukaze.
Ak ide o kompatibilne upravenu verziu suboru, tak chyba nastane az vtedy, ked sa dana funkcionalita zo suboru bude vyzadovat.
Ak ide o nekompatibilne upravenu verziu, tak ti to moze zacat dokonca hadzat BSOD, alebo budes mat problemy so spustenim aplikacii, ktore dany subor vyzaduju (alebo subory, ktore su na nom zavisle).

Cize si mozes vyrobit viac problemov, nez by bolo zdrave.

Najlepsie riesenie je nainstalovat povodnu verziu ovladaca pred vzniknutim chyby, a tuto verziu odinstalovat pomocou DDU v safe mode.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hurááá tak si konečně AMDčkáři zahrají hry v 60 FPS na plné detajly! :))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Správný AMDčkař se nutně nežene za 60FPS, protože má freesync ready hw. Takže plynule hrajeme i v situacích, kdy majitelé nVidií pláčou nad nedostatečností. Jediné, co by mě zajímalo, zda je mezi lidmi více uživatelů s Freesync železem nebo GSync. Osobně nikoho s GSyncem neznám, ale to je nepodstatné. Znám však dost lidí s GeForce.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

gsync je pre gro ludi nepodstatne, pred tyzdnom alebo dvomi som sa hadal v jednej diskusii, kde mi typek (predator/LV426/intel+nvidia) tvrdil, ze on to nepotrebuje, lebo on tearing pri hrani nevidi(a ziaden sync nezapina)
nvidia je v niektorych pripadoch lepsia ako placebo

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak on v prvom rade hovoril, že má vysokofrekvenčný monitor (myslím 120 alebo 144Hz) a tam môže mať tearing obmedzený a nemusí byť tak viditeľný. Ale tiež by som to nezrovnával s GSync resp. Freesync u ktorých máš istotu, že mať tearing nebudeš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" by mě zajímalo, zda je mezi lidmi více uživatelů s Freesync železem nebo GSync"

Samozrejme že freesync, lebo zohnať vhodný monitor ktorý podporuje gsync je takmer nemožné.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak zoženeš, ale riadne si priplatíš

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám Freesync.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jediné, co by mě zajímalo, zda je mezi lidmi více uživatelů s Freesync železem nebo GSync"

To sa takto nedá porovnávať. V prvom rade to, že máš FreeSync monitor neznamená, že je monitor lepší. GSync sa vyskytuje hlavne u drahších a kvalitnejších monitorov. Sú samozrejme aj prípady rovnocenných monitorov, kde ten s GSync je citeľne drahší. Ale určite by som nestaval na jednu úroveň monitory len na základe toho, či majú GSync alebo FreeSync.
Ďalšia vec sú podporované frekvencie, kde FreeSync býva vo väčšine prípadov obmedzený. Fakt by som nechcel mať 60Hz monitor s FreeSync, ktorý je podporovaný iba v intervale 45-60Hz a nemal dostatočne silnú GPU, ktorá tých 45FPS ako minimum dá (spodná hranica je príliš vysoko a to by mohl byť problém hlavne u 4K monitoroch). Alebo aj hociaký 120Hz monitor, ktorý má podporu niekde medzi 40-90Hz. Keď nemáš podporu od 30Hz do hornej hranice, tak sa proste musíš obmedzovať alebo triafať do nejakého vymedzeného intervalu. Určite sú samozrejme aj FreeSync monitory s plnou podporou a teda naozaj od 30Hz do hornej hranice, ale tie sú zrejme drahé tiež.
Potom už je len otázne, či je niekto ochotný si za tieto výhody priplatiť alebo nie. A tam myslím aj za FreeSync monitory s takou frekvenčnou podporou, aká je u GSync samozrejmosť.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

G-Sync monitory mají podporu od 30Hz (teď si nejsem jistý, jestli všechny), což je určitě výhoda.
Nicméně LCD s Freesyncem v rozsahu od 48 do 100Hz použije při FPS<48 LFC, které např. u tohoto rozsahu funguje již od 24Hz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Akurát že každý GSync monitor podporuje aj LFC (aj keď neviem aká je tu spodná hranica, čítal som v jednej diskusii, že by to mohlo byť 14 či 15Hz, ale overené to nemám), zatiaľčo u FreeSync si treba dať pozor:

https://www.techspot.com/article/1454-gsync-vs-freesync/

Citujem:

"Every G-Sync monitor comes with support for LFC, so when buying a G-Sync display it’s not something you have to worry about. FreeSync is a different story, as only some monitors – mostly high-end ones – support LFC. You’ll need to consult AMD’s display list to check whether a FreeSync monitor on your radar supports LFC, whereas it’s a known quantity with every G-Sync display."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas ti s NV kartama nemusí mít gsync protože mají rychlou kartu a nedochází k propadům výkonu které by měla kompenzovat HW synchronizace.

Já třeba nemám ani free ani g sync... mám levnou 40" 4k televizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to by me zajimalo jak to jede na starsi verzi ovladacu protoze aj na tychto ovladacoch je vega docela dost pozadu

ale ted sem si vsiml ze to plati enom u 1080p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, jak říkáš, jen v FullHD. Pro zájemce, zde je review výkonu:
http://www.guru3d.com/articles-pages/destiny-2-pc-graphics-performance-b...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co sa tyče řady 400 a 500 ve 2K tak to je pekny bullshit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě to nepřijde tak hrozné. V 1080p je to pěkně hratelné i na 470 a při 2560x1440 vychází 580 i 570 dobře. S adaptive-sync určitě bez problémů hratelné a to dokonce i na nV 1060.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podiv sa na RX 480 a 580 jaky je mezi nema rozdil kdyz to su plne stejne karty

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ještě je škoda, že netestují i v 3440x1440. Ale asi to prostě není moc rozšířené rozlišení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

našel někdo ten přepínač herní/výpočetní režim? Já teda ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som ho hladal a prd som nasiel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ho našel, je v "Gaming - Global Settings". Ovšem když jsem ho zapnul, systém najednou vůbec neviděl grafickou kartu a Radeon Settings se odmítaly znovu spustit. Vrátil jsem se k blockchain driveru z 23. srpna.
Možná je to tím, že jsem nepoužil DDU, ale nechtělo se mi s tím moc ztrácet čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přepínač jsem našel ale výkon tohoto driveru proti tomu starému block chain je horší, mám jeden comp s jednou 580 tam je výkon bud stejný možná malinko lepší, ale druhý comp v kterém je 2x 580 tam výkon padl o 4Mh/s :( jo a wattmann funguje korektne nastavím napětí jádra a drží ne jako v jiných verzích... ze skáče po chvíly zpět na default bios Vcore

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi jsem slepý ale nic... Dal jsem globální nastavení a tam jsou pořád jako tradičně věci jako vyhlazování, anizo, chill apod ale nic co by to mohlo nějak přepnout.

P.S: není ta funkce vyhrazená jen pro Win 10?? Já mám totiž W8.1....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, mám W10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem zdá se, že Primitives Discarding je již funkční. A to konkrétně ve hře Wolfenstein II: The New Colossus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.