Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon VII si v nových hrách vede lépe, svědčí mu DirectX 12

nové karty by měly být testovány na co nejnovějších hrách protože na ně jsou nová gpu stavěna, starší pak čip ani pořádně neumí vytížit, na to má NV perfektní boost že jde při nižší zátěži frekvence razantně nahoru, nicméně to zase komplikuje přetaktování.
Nic proti starším titulům, ale neměly by se míchat do průměru s aktuálními, vypovídací hodnota je pak vcelku nízká.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stavěna jak? Hry používají stále zaběhnutá API a ne DX12 a Vulkan, vůbec z toho netěží.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

API ≠ typ zátěže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ok, jak je tedy hra stavěna na nový hardware? To je prostě blbost, ty enginy jsou víceméně stejný, render je stejný, herní fyzika a logika je stejná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ale neřeší problém, že i nové hry budou vycházet na DX11, ani to, že některé staré hry jsou stále hrané a v 4k 60fps+ zdaleka neběží, abychom mohli říct, že je zbytečný je testovat. Nebo se prostě musím smířit, že na kartě od AMD si nikdy nezahraju Crysis 3, či GTA5 v plné palbě? Opravdu, po 5 letech od vydání?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

koukam na THW a tam má GTA V o 2 fps méně než RTX 2080 >> kde je problém ?
Crysis má šílený rozptyl FPS i na NV kartách a to je to NV like hra ... btw Fallout neberu jako a všechny zastaralé enginy neberu v potaz :) budu si kupovat drahou kartu abych hrál staré hry a hudroval že to nemá 150+ fps ;)

důležité je že většinu HER dá na Ultra 60+ FPS (btw na Ultra jsem nehral snad žádnou hru vždy jsem to poupravil tak aby to bylo co nej bez mazanic apod. >> ULTRA není vždy nejlepší možný výstup ..)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

crysis 2 bola NV like hra kôli rozsiahlej tesselacii. Od Crysis 3 boli hry na CE skôr neutralne s miernym príklonom k AMD. Vega ma špecifický problém v Crysis 3 už od vydania ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otestovat co nejvíce her, a dát čtenáři možnost vygenerovat si souhrnné grafy dle chuti. Možnost vybrat si jednotlivé hry, předchystané kategorie jako DX11 vs DX12, nebo třeba podle stáří her.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to maji presne delane na ComputerBase, kde si souhrny graf muzes editovat a nechat tam ty hry/programy, ktere Te zajimaji.
Jinak ze bude Vece sedet vic DX12, se asi dalo tak nejak cekat :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

proč by se to mělo čekat, i novým RTX DX12 sedí

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jiricku, ja se o RTX, potazmo NV grafikach vubec nebavim a ani je nikde nezminuji ;)
Zkus preostrit ze zelene na sirsi barevne spektrum... :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdo by kupoval zelenou grafiku která nemá v názvu RTX? Nevyplatí se a RX570/580 jsou lepší volba, když chce někdo vyšší výkon tak zas nemá důvod kupovat červenou a koupí zelenou 2060, 2070, u 2080 je alternativa RadeonVII i když obecně vychází ve všech ohledech hůře a hlavně dostupnost je bídná, no a pro ještě vyšší výkon tu je jedině 2080Ti

Možná do toho zasáhne nová GTX1660Ti která cenově nahradí dosluhující 1060 ale to uvidíme. V každém případě Nová generace NV karet zvládá DX12 velice dobře a to dokonce pro AMD optimalizovaných titulech (například příchozí Division 2, DX12 má nezanedbatelný přínos jak pro RTX tak pro nový Radeon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> Tak kdo by kupoval zelenou grafiku která nemá v názvu RTX?

Rekl bych ze par desitek/stovek tisic lidi se naslo...

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-rtx-2080-2070-earnings,38618.html

Vzhledem k tomu, o kolik jim ty prodeje klesli, nepredpokladam ze se vsichni ti lide nahrnuli koupit AMD, takze zbyva logicke vysvetleni - bud odlozili nakup na dalsi generaci, nebo koupili zelenou grafiku ve vyprodeji / bazaru, BEZ RTX.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že spousta lidí půjde koupit z druhé ruky., konec konců tam jdou sehnat všechny komponenty, ale bazarový trh neberu v úvahu, ne každý chce bazarové zboží nebo nepotřebuje šetřit právě tímto způsobem.

Z nových karet nemá dnes smysl kupovat nic jiného než RX570, 580, RTX2060, 2070, 2080, Radeon VII a 2080Ti. Uvidíme jak to změní 1660Ti a 1660.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě je fajn testovat na nových titulech, stejně tak by bylo fajn testovat na titulech které jsou už nějaký ten rok venku, jsou relativné náročné ale také hodně oblíbené a v recenzích je vidíme málo.. I to pomalu 6 let staré GTA V si lidi budou s novou grafikou chtít zahrát, na své stáří je to jednoduše extrémně oblíbená hra a ignorovat ji je špatně a právě pro fakt že nové GPU se se staršími hrami nevyrovnají tak snadno jako s novými, jde to vidět, kdy v těch starých hrách nejsou třeba tak daleko od předchozích modelů ale jak přijde nový náročnější titul nůžky se začnou dost otevírat ve prospěch nové generace.

Hodně jsem si třeba procházel testy RTX2070 vs GTX1080. Ve starších, méně náročných hrách je 1080 na úrobni 2070, nebo je mezi nimi zanedbatelný rozdíl, ale v nových, náročnějších titulech 2070 1080tce uteče o znatelný kus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jak by si vedl hypotetický radeon VII s 12GB paměti (asi stejně). Ale otázka je, o kolik by bylo skutečně levnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

výrobně na čipu moc velký rozdíl nebude, něco na pamětech, pár sedístek dolarů, ale na vývojí by to mohlo stát desítky, možná stovky milionů dolarů, které AMD ušetřili tím že to neudělali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale i tak je těch 16GB zatím nejrychlejší grafické paměti příjemné překvapení. Z přimhouřením obou očí by se dalo tvrdit, že 8GB paměti vyšší propustnosti je přibližná cena současného raytracingu. Jestli paměťové nároky nových titulů přesáhnou těch magických 8GB a Radeon VII je bude obstojně zvládat, a to pravděpodobně bude, mohla by být i lepším náhradníkem RTX 2080.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tieto " úvahy " sa vyskytujú už od oznámenia... Nechápem prečo, už pri letmom pohlade na PCB je jasné že čarovanie s kapacitou ako u NV s GDDR nie je možné. Jedina alternatíva 16GB HMB je 8 v tomto pripade ( mozno 4 alebo 32 ale to by bolo úplne mimo )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cim dalej, tym viac sa mi ta R VII paci, len keby bol dostupny aj nereferencny model

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a koukni na OC, vubec neni spatny. Jen ten chladic...
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=cs&rurl=t...

Podle mne OC srovna 2080FE, v tech novejsich hrach bude rychlejsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vidím tam cca 10% navíc přetaktem při navýšení spotřeby o 100W, to mi nepřijde jako nejlepší deal, ale budiž, nicméně i konkurence se nechá taktovat a to +- o těch 10%

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V pohode Jiricku, kazdy tady zna tvoje preference...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na G nexusus měl testy kdy OCnutá RTX 2080 měla propady 10-13 fps pod VII se stock frekvencemi :) jasně v průměrných a maximálních ale NV dopadla lépe :) (to jen k tomu na co by se měl hráč zaměřit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ved prave, pri UV RVII zerie o 20 - 30W viac ako moja V56 :)
ale 53 decibelov...som hluchy ale toto by som ani ja nezniesol
inac by to bola idealna karta na 2K, uvidime, ci sa s nou taky Sapphire (Nitro+)popasuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je to předražený krám ne a někdo musel v AMD na něčem ujet, ne? Takhle nějak se argumentuje proti cenám RTX karet, která je ale kupodivu stejná i u AMD za stejný výkon.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jasně a to že předešlá generace(pascal) má více paměti než nástupce je v pořáku ;) (na tohle nějak zapomínáš ;) )

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Racil jsi si vsimnout, ze je to clanek o Radeon karte?
..asi ne, kdyz tady neustale cpes NV do vsech odpovedi, i kdyz to nikoho nezajima..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

nahodou dobrý výkon obzlášt když příspěvky o NV píše jednou rukou ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze testovaci sady by meli pokryvat souhrn enginu, typu her (isometric / 1st[3rd] person) a oblibenosti.

Uz tady ostatni take zminovali, ze napr GTA5 je stale mezi 20tkou nejlepe prodavajicich se her, i 5 let po vydani. A nema cenu testovat X her stejneho engine. Napriklad nez vyjde CyberPunk, testovat Witcher3, protoze karty, na kterych vali skvele W3 nejspis budou i dobre zvladat i CP, pak to vymenit :)

Unreal, CryEngine, Unity, Frostbite, HeroEngine, Lumberyard, PathEngine,...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Engine takovou roli nehraje, jsou hry které budou běhat horko těžko, některé budou svištět.Příklad ten Unreal Engine, PUBG je asi náročnější než takový Life is Strange že...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mate k dispozici nejake benche?

Engine hraje roli. Ale kdyby ste si precetl co jsem psal, tak zminuji i typ hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Life is Strange JE UNREAL ENGINE!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co te vede k tomu, ze kdyz karta zvladne W3 zvladne i CP?

Bych rekl, ze neexistuje zadna indicie, ze by to tak muselo byt.

Ja jsem presvedcen, ze testovat by se meli jak nove tak stare hry, ale mozna by bylo lepsi dat ke kazdemu vlastni prumer a hodnoceni, vysledna znamka by tak nebyla jedna ale dve.
Duvod je ten, ze sice budu pravdepodobne stale hrat nove a nove hry, ale zaroven bych si rad casem zopaknul ty stare. Urcite mam v planu hrat jednou znovu trilogii Mass Effect a The Witcher 3 (mozna dam taky vsechny tri dily znovu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

osobně jsem o téhle veze uvažoval, ale jsem zklamaný nikoliv z hrubé síly, ale klasických potížích AMD s odladěním software ku hardware (a to celé ve stáji AMD... divné ne?). Jak je možný, že je velmi rychlá v Luxrenderu, řekněme konkurenčně schopná v cycles, ale v samotném ProRenderu je výkon tak bídný? Mimochodem tohle by mne vážně dost zajímalo. Ono už stará Vega na tom byla v ProRenderu dost bídně. Uvažoval sjem směrem že vyměním své dvě WX7100, respektive jednu z nich, ale takhle asi ne. A nV se mi nějak podporovat nechce, protože ku stejné ceně je tam jen 8 GB pamětí a to je prostě na rendering málo (minule mi to tu řvalo při výpočtu 8.000x8.000 že má málo Ramky na denoiser při výpočtu na CPU - 64 GB...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis clanku je zavadejici. Radeonu 7 svedci spis DX12, ale to same preci plati jak pro konkurencni RTX2080 i vsechny ostatni Touringy, tak to same plati i pro RX Vega a Polaris.

Posledni grafiky, kterym sedelo skvele DX11, byly Pascaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Turingy pred nVidia-ou nespomínať. RTX-ká sú až nepríjemne ekonomicky neúspešné produkty nVidie a to aj z pohľadu AMD, teda konkurencie..

Nvidia suffers dismal Q4 as Turing GPU sales fail to meet expectations
Firm's profits sink 73 per cent as gaming division disappoints

the firm posted $2.21bn in fourth-quarter revenue, which marks a 24 per cent year-on-year decline and a 31 per cent slump compared to the previous quarter.

Worse, the company made $294m in operating income, down a hefty 73 per cent year-on-year and 72 per cent from the previous quarter.
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3071139/nvidia-suffers-dismal-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klasicky scenar je vyhodit co najviac pracantov, a nechat v zamestnani kvalitarov, a podobne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak receno rtx je v prumeru vykonejsi, tissi a nektery modely i levnejsi. Nezapominejme take, ze 1080 ti reference mela chladic s jednim radialnim vetrakem, takze narazela na teplotni limity.
Dokud je na trhu pouze referencni VII tak to jinak rict nejde. Ano, jsme radi ze je tady, ale je to o dva roky pozdeji, nez bylo zdravo. Jeste ze si amd nedela nadeje, ze jich moc uda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazda grafika narazi na nejaky limity.. kdyby nenarazela, tak ma neomezenej vykon.. (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekny, jenom by to chtělo taky metro exodus a farcry new dawn, ktery tam nevimproc nemaj.. Jiri nechces se na to mrknout?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.