Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Benchmark Radeonu RX 580 - Polaris nebo Vega?

Ryzen & Vega

AMD píše nový biblický príbeh.
Dávid proti dvom Goliášom.

A dúfam že to dopadne ako s jedným. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to hustý, co se děje poslední týden. Je jedno, co autor napíše za článek, do diskuze pod článkem se neustále vpijí slovo Ryzen a pak Troll. No-X nechci ti do tvé práce kecat, je to dobrý. ale měl si ten článek postnout až po víkendu, až všichni vychladnou :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo na toto téma už několikrát napsáno, že jde o přeznačené čipy?
V noteboocích je to už definitivně potvrzeno, jen si nejsem jistý i u desktopu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Behold and be enlightened! The powers of AMD are absolute!

Zmena na nalepce udelala 15%? Tomu asi neverite, ne? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne tomu bych nevěřil.
Každopádně ovladače, efektivnější výroba, např. jiné frekvence pamětí a jádra tomu bych i věřil.

V tomto případě papouškuji jen informace uvedené na jiných serverech, bližší info ohledně desktopových verzí asi uvidíme až během recenzí nebo podrobného rozboru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistěže se jedná o Polaris. I Fury Nano má těch 10-15% nad RX480. To by jako celá nová Vega byla stejně výkonná jako Nano? Takže HBM2, nová architektura a dieshrink by vůbec nic nepřineslo? Tomu může věřit leda úplný idiot. Vzhledem k tomu že herní výkon 1080Ti bude dokonce nad TitanemX, tak je jasné, že Vega bude mít výkon shodný/větší než TitanX, jinak by Nvidia neudělala 1080Ti tak výkonnou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zde bych si dával pozor na Vega 10 a 11 ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega. Tak tady ji máme. Hasta la vista, Pascal. To by mě zajímalo, jak to bude s napájením a chlazením. Z těch obrázků to není úplně zřejmý.
http://www.lrpgameart.com/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď jsem zvědavý na no-x. Jsem docela přesvědčen o tom, že RX580 JE nová revize Polarisu jak se tu kdysi psalo. Vega 11 bude RX590. Vega 10 bude mít zvlášť jméno jako Fury. Zakrývám křišťálovou kouli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejak se ztracim v tom, jaky je ten namereny vykon v porovnani s ostatnima kartama, ktery tam nikde uvedeny nevidim. Coz myslim, ze je skoda, ze autor nekde nedohledal. Rovnez asi zalezi, jak stara je ta tabulka z CB. On se totiz ten vykon celkove od uvedeni oproti puvodni verzi ovladacu zvedl o 7%. Tudiz je mozne, ze se nekoukame na 15, ale na 22% :) a nebo jenom 8% ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že to je poměrně jedno, pár procent sem, pár tam, jde o rámcovou představu kam zhruba zapadne. Nicméně hypu kolem AMD karet tady bylo loni hodně a realita se kapku lišila od očekávání. Bral bych to poměrně s chladnou hlavou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne nesouhlasim. Pokud by ten rozdil tech Poraris 480 revizi byl fakt 22% (ne 15, ne 8) tak minimalne z technickeho hlediska je to prave hodne zajimave.
Co se tyuce vykonu, tak to take neni vubec k zahozeni, jelikoz treba mezera 580 - 1070 se docela zmensi.
Chapu ze pro Tebe je to o nicem ;) ale treba mne to prijde vykonove zajimave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se přikláním k těm 8-10%. Pokud by to více, byla by to samozřejmě bomba, ale tak moc IMHO s Polarisem nepohnou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak ten mezigeneracni posun cca 10% jsme tu uz jednou meli 290->390. Moc dobre to prijato nebylo. Docela by mne zajimalo, jestli to AMD je fakt schopno udelat znova..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

8% rozdílu udělá OC z fabriky nebo provozní podmínky, fakticky to nic nemění na jaký segment či rámcový výkon si to šáhne. Je fakt celkem jedno zda to bude o pár FPS nahoru nebo dolů. I 22% navíc oproti RX480 znamená že to pořád nebude zdaleka konkurence pro GTX1070, natož aby se dostala na její výkon. Tzn je to pořád stejně slabá karta co si neporadí se současnou produkcí ani na FHD aniž by docházelo k výrazným propadům nebo výraznému snížení nastavení. Viz jiný článek co jsem tu komentoval kdy hra pro ultra nastavení doporučuje 1080Ti

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jste měl asi v rukách jiný RX480 než já. Cokoli mu z aktuální herní produkce předhodíte ve FullHD, zvládá s prstem v nose (snad až na (co do optimalizací) šíleně odfláklé hrůzy typu Mafia III) na max. detaily. Tedy aspoň to tak předpokládám, vzhledem k tomu, že používám 1920x1200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš, že jirka žije ve světě, kde fhd nezvládá ani jeho GTX1080, protože na ní pouští ty nejnáročnější hry s pozapínanou kupou efektů i v ovladačích a tím "nezvládá" myslím, že není schopná udržet trvale min. framerate nad 60fps, což ale nemusí být chyba karty, protože i ve hře, kde je odlazeno 99% lokací se může stát, že se náhodou podíváš směrem, který nikdo nepředpokládal a nastane propad. Stejně tak, když budu čučet jen do země, tak můžu mít i trojnásobek fps bez propadu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FPS nad 60 nevyžaduji, mám 60Hz monitor a Vsync zapínám jako první. Co ale chci aby to nepadalo pod 60. A to je bohužel problém. Jsou scény kde se mi ve hře karta podtaktovává protože to na 60FPS zvládá levou zadní, ale pak přijde scéna kde to prostě dropne, někde i pod 50 FPS. Pokud to v té scéně takto běží pořád a hranice FPS fluktuuje, je to značně nepříjemné a nejhorší je, že obvykle nestačí ubrat jen málo. Minimální FPS se ovlivňují daleko hůře než průměrné. Pro mě průměr 60 FPS znamená 60FPS avg, min i max.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle slabou kartu ani nepotřebuji zkoušet.

Rád ale uvidím video s tou vaší RX480.. Tady RotTR, max možné nastavení FHD. Overall skore dalo bez chlupu 60 FPS na GTX1080, ale... Syria avg je něco jako 51 FPS, to nemluvíme o tom že od her očekávám konstantních 60FPS

viz: https://www.youtube.com/watch?v=aSQiR_MwBLw

Nebo The Division zcela na max - tedy všechno nastaveno a vše co jde škálovat procentuálně tak 100%, tady připouštím je to 2560x1080, tedy 1,3x FHD, což má dopad cca 20% výkonu, ale zase karta byla na videu přetaktovaná. FPS padají k hranici 40. I po přičtení 20% se zdaleka neblížím 60. Division je třeba ořezávat. Dle NV webového rozboru Division zvládá na 60FPS v plných nastaveních a FHD až GTX980Ti.

https://www.youtube.com/watch?v=7fzx8H5KrpI&t

U MS her v poslední době naleznete třetí doporučenou sestavu - pro ULTRA nastavení na FHD a 60FPS, neviděl jsem tam nic horšího než GTX980Ti.

Fakticky bych ty hry chtěl vidět na RX480... Když upozorním na to že se pak najdou tací že tvrdí jak jim to na RX480/GTX1060 běží na FHD na max stabilních 60FPS i když samotní autoři hry tvrdí že to není možné tak jsem za troubu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když musíš mít vše na Ultra, i to co není vidět, tvoje volba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ocekavala se RX 480 s vykonem mezi GTX 970 a 980.

Coz se presne splnilo.

Ze nekdo ocekaval vic je jeho problem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, realisticky se očekávalo tohle, nerealisticky zato velice hlasitě se očekávaly karty výkonově dosahující/převyšující GTX980Ti a pokud člověk napsal něco jiného, byl okamžitě za zeleného závidícího idiota

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Banda pomatenců, která nadšeně hýká blahem a vytvářejí glorifikující bludy, je v obou táborech. Na zahraničních webech ses mohl dočíst v komentářích pod články oznamující Pascal taky pěkný bludy. Například, že výkon 1080 bude 80% nad 980Ti a podobný kraviny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle úniků a proAMD recenzí se očekával výkon lehce nad GTX980, jenže se jaksi zapomínalo, že šlo o tovární kartu a bez OC a že Maxwell šel taktovat pěkně, čili výsledek mnohé překvapil, když v některých (proNvidia) titulech za určitých okolností na neodladěných driverech ji překonala přetaktovaná GTX970 (3,5GB maxwell, zastaralý zmetek!).
Teď po skoro 3/4 roce má (už nějakou dobu) výkon a úspěch, jaký jsem já očekával při vydání a jaký asi očekávalo víc lidí, kteří příchod polarisu nezaujatě sledovali a ještě bych si troufl říct, že tam prostor pro zlepšení je.
Nicméně release se silně nepovedl a troufám si tvrdit, že v tom měla prsty nvidia, protože se hodně řešil hoax se spotřebou přes pcie slot (někdo to těm recenzentům musel poradit), zlevňoval se Maxwell, házela se na to špína ze všech koutů, spotřeba byla vysoká a nepřispěly k tomu ani naše obchody, kde GTX1060 byla prostě levnější... prostě to bylo uspěchané, nedodělané (absence úsporných funkcí), hlučné, žhavé (v tom horšim slova smyslu) a jelo to na neodladěných ovladačích. Konkrétně z RX480 jsem byl hodně zklamaný. 470 a 460 byly už v poho. Teď je to samozřejmě už lepší, nebo spíš takové, jaké jsem si to představoval před 3/4 rokem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi preto že tento článok s rovnakými fotkami som už videl inde, je to len copy&paste.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ač jsem velikým fanouškem Radeonu, tak poslední dobou co předvádí Radeon Group, to je tedy čiré zoufalství. Svých +10% ať si strčí do prdele a jejich totální neschopnost uvést nějaký high end je do nebe volající

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim ci ses fanda, ale ATI/RTG nemelo proti nejvyssim chipu nVidie konkurencni produkt tak polovinu casu svoji existence. Plati to v podstate po vetsinu casu do uvedeni Radeonu 9700, potom v dobe mezi uvedenim HD2900 az do uvedeni HD5900 a ted od uvedeni GTX980 Ti na strane nVidie.

Mozna jsem nektera obdobi netrefil uplne presne, ale trend je na tom videt. Jsem zvedavy kam to RTG dotahne s Vegou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostá pravda.

Co se týče CPU, delší dobu tomu tak také bylo. Nyní ale s Ryzenem přichází změna, AMD je konečně konkurenceschopné i v high-endu.
Třeba to s Vegou chtějí/udělají/bude podobně. Pravdu ukáže až čas a testy z her a benchmarků (především teda ty herní budou zajímavé - hráče benchmarky, pokud grafika nedává vysoká FPS ve hrách, až tak nezajímají...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

si myslím, že CPU a GPU spolu vůbec nesouvisí. Tam kde může část firmy excelovat, drůhá může být konstantně podprůměrná

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se neustale zamerovali na high-end, tak touhle dobou uz by byli mrtvi. Dulezite produkty (=ty co vydelavaji nejvic penez) nejdriv, zbytek pozdeji jestli zbydou penize na vyvoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak zatím se ta tvoje teorie dlouhodobě neprojevuje. Tam kde exceluje v highendu, tyhle její produkty dobře propagují i mid class. nVidia je toho důkazem. A to ty prodeje high endu nemusí být kdovíjak převratné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl. Koncem 90. let měla ze všech výrobců nejvyšší příjmy i objemy prodejů ATi, přestože high-end neatakovala. V době GeForce FX měla Nvidia velmi neúspěšný high-end, ale její mainstream se prodával srovnatelně s mainstreamem ATi. S Radeony HD 4870 neměla ATI, resp. AMD konkurenci pro GeForce GTX 280, která byla nejvýkonnějším GPU na trhu, přesto Radeony HD 4870 Nvidii vytlačily z trhu a během šesti kvartálů, co byly na trhu, spadla Nvidia do ztráty půl miliardy dolarů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak přeceňovaný je mainstream. Na přelomu tisíciletí bylo plno výrobců, kteří sázeli na mainstream. PowerVR (Kyro), SiS (Xabre), 3Dfx (Voodoo 3/4), Intel (740), atp. Všichni z jmenovaných byli z trhu odejiti. Proč? Top grafiky jsou ukazatelem technologické vyspělosti společnosti. Je to v první řadě prestižní zboží u kterého jsou také pochopitelně nejvyšší marže. Vždyť to samé, snad jen s hlubšími rozestupy bylo do vydání ryzenu i na poli CPU. Mainstream je fajn, ale nesmí tam končit produktová řada..od toho se to jmenuje mainstream..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že loni, po letech "krizí" měl každý druhý doma pod pohovkou +-$700 na tu zpropadenou gtx1080 a taky si ji "šel" koupit. Nvidia touhle kartou udeřila hlavičkou o hřebíček ve správný čas a navzdory vší logice hodně zbohatli právě na highendu. Teď nikdo z vlastníků 1080 nebude muset upgradovat, zhýčkanější čast asi přejde na Ti, ale na Vegu asi nikdo, pokud Pscalu neukáže záda. Pro Vegu si poběžíme my, co na Pascal házíme bobana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud me pamet neklame Redeonum se to podarilo dvakrat x800 a HD 48xx, vzdy to byli cenove dostupne a vykonne karty s moznosti flesnuti na vessi model plus oc.
Navic v tech dobach melo ATI temer 80% trhu ( 90 leta) a dneska uz take meni..
Take si myslim ze mainstrimem se vydelat neda pokud zaroven nenabizite i luxuxni zbozi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.