Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony HD 2400 a HD 2600 se přibližují

ATI již nikdy nekoupím !! Ovladače katastrofa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia již nikdy nekoupím !! Ovladače katastrofa.
S moji x800 jsem nikdy nemel problem kvuli ovladacum, tak porad nechapu co lidi maj a hlavne nerikejte ze jsem stastlivec, nebo nedostatecne prohanim akrtu ruznyma hrama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidie ovladace pod WIN VISTA po 6 mesicich KATASRTOFA!!!!

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=97115

"Jsem vlastníkem Visty64 a 7600GT. Jsem naprosto znechucen "skvělým výkonem" ovladačů největšího distributora grafických čipů! Každou chvíli ten zk*rv*ný ovladač nebo jeho část spadne, takže rozjet hru jako je Tomb Raider Anniversary či C&C Tiberium Wars je mým zlým snem! Ani u jedné z techto her nedojedu ani jedno kolo, aniž by mi ovladač 2x nezkolaboval. Díky bohu za QuickSave! "

na ATI dokonce bezej hry pod VISTAMA ryhcleji nez ve WIN XP zde test proveden na CAT 6.12 tj prvni verze co podporovala VISTU dnes si prictete dalsich 20% s 7.5

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_vista_performance_amd_cataly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ati šla z kompu, poslední kapka byla, že 1650pro měla v 3dm05 o 600bodů méně než 7300GT a to byla nvidia o 500 levnější a pod linuxem není pro karty 1xxx akcelerace, byl jsem zastáncem ati, ale poslední dobou je to katastrofa, stejně jako s amd -) bohužel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar vespolek. Ja mam ATI X1700 i NV 7600GT a oba su v poho. Pouzivam Vista 32. Ja jeden aj druhy sem tam spadne, ale taki je zivot. Nikto zatial nic na svete nenaprogramoval na 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 stratos - a co kdyz je chyba ve VISTAch ? ;) Mel jsem kdysi daaavno radeona 9200 - super, vse bez problemu. Tak jsem si koupil  Radeona 9600 od club3d (mela nejvyssi takty). No a to jsem si nabehl, restarty "jadra GPU" bylo to nejmensi co se delo. Letela z baraku jak jen byla moznost. Pak jsem si koupil pouzitou kartu od gainwardu GF 5700 ultra golden sample a na ty jedu do ted. I fifu 2007 si na ni zahraju i kdyz jen na mid detajly. Ovladace DNA ve kterych si nastavuji jaky frekvence pri jakym rozliseni ma mit, pretaktovano mam stale vic nez o 10% se standartnim chlazenim. Mam ji doma uz 3 roky a zatim me nepotkal ani nejmensi problem.
Jinak v praci "stavim" pocitace a vsude kam sel Radeon 9600 musela jit jina grafarna protoze to proste nechodilo. Od te doby montujeme jen GF a az na extremy mame minimum reklamaci !
Po delsi dobe si zakaznik "vyzadal" bozskou hd2900xt a uz jen to ze nechodi takova hloupost jako je TrackMania me opravdu utvrzuje v tom ze se nic nezmenilo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to maest kecas !!! , na ntb ma rozchodenu akceleraciu mobilnej ati x1600 a slape ako hodinky , mas problem s medzikusom medzi klavesnicou a stolickou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tall, fglrx jsem přirozeně rozchodil, ale proti nvidii přesněji tedy 7300 je to nebe a dudy, možná by to chtělo ten nb někdy otevřít a zkusit na tom pracovat, člověk přijde na takové věci....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to maest: Ja ti nevim ale hodnotit vykon karty jen podle 3D Marku je blbost. V hrach by 7300 gt nepodala takove vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepotřebuji výkon, test v 3dm jsem dělal pouze pro srovnání grafik mezi sebou, u grafiky mi stačí dva výstupy a pasivní chlazení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos: ovladace pod vistami su kompletne prepisane (aspon opengl)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsou ovladače kompletně přepsané, ale také zcela nedodělané. Potřeboval jsem po Vistou nastavit Clone mód HDMI + PAL TV. V XP není problém mít přes DVI-HDMI libovolné rozlišení a pro PAL se použije výřez. Ve Vistě mi to nepovolí na DVI víc než 1024*768, jakmile klonování zapnu. Takže zcela k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vubec dnes co hrat z novych her kuli pozitku ne graficky estetice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Waffer: ani ne :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych se přiznal tak 3D mark sem ještě nehrál, ale musí to být skvělá hra, když se podle ní posuzuje to, jestli grafika zůstane nebo nezůstane v pc.
Jinak moc nechápu tu strategii typu - s 9600 byly problémy, tak už nikdy ATI. To je něco podobného jako by dneska někdo hodnotil škodovky podle toho, že 105ky byly hrozný auta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mam v kompu uz 2 roky X800 GT odemcenou na XT. Vymenil jsem chlazeni za Arctica (monstrum, ale tichy) a nemuzu si stezovat. Jedinej problem jsem mel u posledniho UFO, kdy to neslo ne z duvodu ovladacu ale hry. Proste ty drivery se ji nelibily. Jinak je pravda ze kuli jednomu zklamani zatratit celou firmu? .. no

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Tomaio - pokud jste v tom tací dobří, tak i víte, že zrovna řada R9600 nebyla nijak skvělá a měla problémy s některými chipsety nebo by se dalo říci, že některé chipsety měly problémy s R9600. faktem je, že R9600 mají tyto problémy stále, prostě asi ne uplně povedená řada. Takže odsoudit jednu celou značku podle jednoho jejího produktu. U vás bych si upřímně řečeno montovat PC nenechal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1 : zrovna tohle není žádná chyba v driverech ale jedna z úžasných "featur" Visty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to TOW
hm ale na ATI to neblbne :) ale stale je to chyba OS :) dostal si me

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TOW: Proč by to měla být vlastnost Visty, tohle je čistě otázka driveru a ani Nvidia to nepopírá. Já nechci hrát chráněné video, já tam potřebuju dostat normální desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Stratos: Instalovat si OS ve fazi beta (vista32bit) nebo alfa(vista64bit) muze jen magor, bez ohledu na tom, co tvrdi marketing. Jinak to ze ATI na vistach bezi lip nez na XP svedsi naopak o naprosto katastrofalnich ovladacich. To ze s kazdou verzi zvysujou vykon o desitky % to jen potvrzuje.

2Waffer: Za posledni mesic sem si stah 5 "demacu" a hodinu po instalaci sem to vsechno smaznul :/. Nesmyslny naroky na HW, kdyz se to nastavi tak, aby to bezelo, vypada to hur nez gameska X let stara (mam gamesu pro "ubohy" DX8, beha mi vpohode 1920x1200 bez jedinyho zaseku, vypada to uzasne) a kdyz to clovek prekouse, tak zjisti ze je to neuveritelna nuda a radsi se vrati k necemu starsimu, kde si jeste autori davali zalezet na hre a ne na vzhledu.

Jinak kupovat si na hrani NV8600 nebo neco z techto dou karet bude asi ciry zoufalstvi. Pro tzv DX10 hry to vykon mit nebude a pro DX9 existuje dos velkej vyber za solidni ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s tim podemnou .... a hlavne je fakt ze ty hry kdyz se nastavy tak aby sly hrat tak vypadaj mnohem hur nez nekolik let starsi hry a to ani nemusi byt u dx10 (treba spaceforce:rogue universe)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mulinex si uz nikdy nekupim. Ovladace su strasne. Pod Vistou to vobec nefunguje. Na dvere (DOORS TM) ovladace vraj vobec nikdy nevyjdu. A ta spotreba a hlucni ventilator skoro ako fen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To David (autor článku): doufám, že v přehledu zveřejníte výsledky testů nejen her, ale i jiných aplikací: např. přehrávání h.264, zpracování videa (pokud lze něco GPU v této oblasti urychlit) tzn. praktické využití UVD.
Mám (jak někteří uvádějí)starého Bartona 3200+ a zpracování videa z dig. kamery (Procoder em) je docela pomalé (cca 0,6 x RT). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: Co jsi napsal v prvním odstavci, není pravda. Možné nárůsty výkonu nemají co dělat s kvalitou nebo nekvalitou ovladačů, ale z velké části záleží na možnostech architektury grafického čipu. nVidia šla v minulých letech cestou co nejjednodušší architektury (menší čipy->vyšší výdělky), na rozdíl od ATi, která fixní pipeline rozdělila a prakticky každá část čipu byla programovatelná (flexibilní a nezávislá na další). Což ATi dalo velký prostor pro mnohaúrovňové optimalizace i pro jednotlivé hry, které konkurence neměla. Takže pokud je výkon na konkurenčním řešení s příchodem nových driverů konstantní, kdežto u ATi má vzrůstající tendenci, vůbec to nemusí znamenat, že by ovladače ATi byly špatné - znamená to pouze, že ATi využívá možností, kterých konkurence využít nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2no-X:
A) optimalizece pro konkretni SW nemaj v ovladacich co delat
B) vykon kvalitnich ovladacu (a SW obecne) se da samozrejme ladit, ale maximalne v radu jednotek %. Opak = bylo to od zacatku napsano uplne blbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj:

1. Je to tvůj názor, je to špatný názor a já s tím nic neudělám. Jinak řečeno, je to zcela běžná praxe od prvních DX8 karet a v současný době by absence specifických optimalizací ze strany drivery pro mnohé hry znamenala pokles FPS na polovinu...

2. Nemáš pravdu. Takhle by to mohlo fungovat, pokud by vývojáři her dodávali naprosto korektní kód, který by byl napsaný od A do Z pro určitou konkrétní grafickou kartu. Jenže takhle to v praxi nefunguje. A pokud může výrobce grafické karty použít kompresi tam, kde ji vývojář hry použít "zapomněl", nebo nahradit neoptimalizovaný shader efektivnějším, jehož zpracování zabere méně taktů a výsledek bude stejný, tak proč by to neměl dělat? Samozřejmě, že to není ideální cesta, jenže dokud na trhu nebude jediná grafická karta, pro kterou by všichni psali a zároveň nebudou vývojáři prasata a ATi i nVidia za ně v driverech nebudou muset dál opravovat i jejich chyby (viz FarCry), tak to prostě takhle bude fungovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO no-X: blbost drivery maji co mluvit do vykonu a hodne. ATI je spatne je to videt nejlip na driverech pro GNU/Linux. Stejny hry, stejn stary drivery, stejny HW a rozdil az 50%!!!! napriklad nVIDIA bezi na vsech platformach +- stejne ...

ATI jsem se nejakou dobu vyhybal a nemel jsem problemy ted ji mam 2 mesice a jsem nasranej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Dizz  ja mam ATI 5 rokov a som spokojny...stale este stiha a nie su s nou ziadne problemy...rozmyslal som aj o NVidii, ale ked budem kupovat nove zelezo, tak zase asi ATI...vsade sa vsak moze najst nepodarok, alebo si proste HW medzi sebou nerozumie az tak dobre...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dizz: Než budeš příště odpovídat, zkus si prosím nejdřív pořádně přečíst, na co vůbec reaguješ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.