Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony R 300 umějí HDR výstup a HEVC / 4k video

Pokud AMD v 380-390X přepracovávalo řadič pamětí, tak snad updatovali i bižuterii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Catalyst 15.15? Catalyst 15.20?!!! Utekla mi nějaká změna v číslování AMD ovladačů, nebo co?!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Píšu to už rok do všech diskusí - kupovat dnes cokoli se zpracováním obrazu bez HEVC nemá smysl. Tuhle mi někdo oponoval, že nemá 4K televizi a že ji nebude kupovat, to mě dostalo. Na torrentech se už h.265 komprimované filmy objevují a za dva roky jich bude všude plno, i třeba v 720p. Proč lidi nemyslí a považují HEVC komprimaci za něco, co bude používat jen 4K televize?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Obecně mi přijde, že tu panuje jakýsi odpor k videím v H.265 podporovaný tvrzeními typu: "na stávajícím HW je zpracování videa v H.265 dlouhý a náročný proces" + "chabá podpora ze strany video SW" + "vysoké nároky na diskový prostor". Na straně druhé jsou konzumenti, kteří pro les nevidí stromy. Nevím, osobně zrovna H.265 mi přijde jako důležitý milník v oblasti videa. Fandím komukoliv, kdo uvede mašinku (foťák, kameru), s nahráváním do tohodle kodeku a ne do obstarožního H.264/AVC, kde se jde do extrémních bitratů, aby to bylo kvalitní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ked je H264 "obstarozni", co je potom XviD/DivX? Nie vsetky 1-2 GB AVIcka (archaicke DVD ripy) su v H264. Ale kto dnes stahuje SD "kvalitu" nejake 1-2 GB AVICka, ked mame 10-15 GB MKVcka.

Na druhej strane iba blazon by H265 nefandil, kedze 10 GB FHD MKVcko sa razom scvrkne na 5 GB a kvalita ta ista.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne kdyz neco dnes prevadim tak jedine do h265 a ti co dnes tvrdi ze proc a naco ci zbytecnost atd. tak budou za 3 roky tvrdit ze uz 5 let nekoduji a nestahuji nic jinyho (osobni zkusenost u formatu h264) Proste to chce cas a lidi na to prijdou/prejdou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co tiím vlastně AMD myslí "podporuje přehrávání"? Podporuje nebo akceleruje? Protože přes CPU si to můžu přehrát už teď, ale to jaksi neni pointa, a pokud akceleruje proč neuvedli parametry, aka rozsah barev vs framerate vs bitrate vs ref snímky apod. Hawai nebo Tahiti HEVC nepodporuje ale logicky si to na nich taky spustim když to CPU dá, takže mě zajímá jestli zde došlo k posunu v HW dekódingu.

Edit:

Odpovim si sám protože právě vyšly recenze. EE, je to jen přejmenované Hawai, k žádnejm změnám nedošlo, trochu lépe vyladěná voltáž, nové chladiče o 50mhz více, useless 8GB paměti a žádné nové features. A cena neodpovídající, obvzláště při pohledu na ceny jejich vlastních 290 a 290x. Takže to "přehraje" pokud to váš CPU bude stíhat dekódovat, super....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo to ja rostu z BDripu v XVID. To je na ranu. Velke a strasny obraz.

PS: Lidi a mysleni je ve vetsine pripadu bohuzel protimluv. Lidi se chovaji podle zazitych postupu a cokoliv mimo je spatne a brani se tomu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Win 8
Win 10
a co windows 7 tam podpora nebude?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak jsou na tom Win7, ale ve minimalne ve VLC 3.0 Night pod Win 8.1 funguje castecna HW akcelerace H265 i na starsich kartach z generace HD7xxx .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- duplicita netusim proc se to ulozilo dvakrat - smazat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.