Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony RX 500X vydány pro OEM trh, 6 modelů využívá Polaris 12

"Radeon 550X lze chápat jako zobrazovadlo k sestavám osazeným Ryzeny R3 bez integrovaného GPU." - Mě to nedává smysl.
Proč by měl OEM výrobce vydávat něco s Ryzen 1300X, když 2200G je totéž, ale s integr. grafikou? I kdyby mu staré procesory ležely na skladě, tak samostatná 2GB grafika RX 550 stojí přes 2000Kč a to se mu spíš vyplatí vyházet skladové 1300X, než vyrábět něco o 2 tisíce dražšího, ale s grafickým výkonem ani ne 2x vyšším, než má 2200G. Buď dá výraznou slevu (a pak by měl výhodnější to nedělat vůbec) nebo sestavu neprodá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, tyhle nove Radeony to bude asi nejaka akce AMD s podtitulem: Od marketaku pro blbce. :-)

Nedava to smysl, ja z pocatku kritizoval ty Gecka, ale nutno uznat, ze jsem se mylil. Kamos uz ma sestavu s R5 2400G slozenou, jeho plan je priblizne dva roky to provozovat takto a nasledne dokoupit mainstream grafiku. Podobne si do lowcost PC dokazu predstavit i R3 2200G.

V tuhle chvili nedava jiny lowend od AMD smysl a to tu mame jeste pro zakazniky moznost lowendu Intelu komplet s integrovanou grafikou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně se dá čekat, že budou i modely počítačů s jinými procesory než Ryzen 2200G a 2400G.

Navíc to sice může být sestava „pro blbce“, ale vzhledem k množství lidí, kteří počítačům nerozumí, se to výrobcům může slušně vyplatit.

Umím si celkem představit, že sestava s popiskem „Procesor Ryzen 1300X, grafická karta Radeon 540“ prodá lépe než sestava s popiskem „Procesor Ryzen 2200G, s integrovanou grafikou Vega“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Proč by měl OEM výrobce vydávat…“

Protože je nesrovnatelně snazší prodat sestavu se samostatnou grafikou než s integrovanou. BFU, kterých je většina, automaticky předpokládají, že samostatná je výkonnější. Často je ani prodejce / prodavač nepřesvědčí o opaku, protože si to přečetli v nějakém článku typu „jak vybírat grafiku“ a považují se za znalé. Doporučuji se optat na zkušenost produkťáků v supermarketech a elektrech, stojí to za to :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě ! Vedení HP si ťuklo do čela a v Pardubicích za Foxconnem teď budou kontejnery plný R1200, 1300X i RX550. Bude stačit si jen hrábnout :)))
Ale holt naivní nadšenci nikdy nepochopí, jak to chodí v *reálném* světě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt 90 % zákazníků je neinformovaných. Zhruba polovina má podprůměrný intelekt. Třetina je slabá duchem. Každý sedmý je debilní, dementní nebo alkoholik. ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

:-) akorát bych populační statistiku nepřenášel beze změny na zákazníky, spousta si jich nechá poradit. A ti na spodku křivky nemusí mít peníze nebo motivaci ani na R1200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co furt řešíte, ty ceny jsou tak nízký, že se většině lidí mimo obor nevyplatí zkoumat technické podrobnosti a rozdíly. A že dají o 3 litry víc je jim v takovém případě fuk...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.