Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony X1900 v testech na internetu

nejaky power managment sere pes

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se teda moc nevytahli. To je bida.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spis jednu kilowatthodinu za dve hodiny a 12,5 minuty, objem energie
jednoho kilowattu by byla dosazena za 2,2 vteriny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po pravde receno, vicenez testy high-end-ovych karet Radeon 1900, by me zajimal stredni segment Radeon 1600. Nevite o nekdo o zverejnenych testech techto katret?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak nevím, koukám na výsledky v 3DMarku5 a 6 a tak si říkám, že rozdíl mezi X1900 a X1900 Crossfire je u 05 nějakých 1500bodů, u verze 06 je to nějakých 1000 bodů což už je lepší, ale pořád si myslím, že celé SLI a CF je k ničemu, jestliže jedna samotná karta zvládne 11035 bodů a dvě pak 12685... Chápu, že třeba procesor to nedokáže krmit nebo že hry to využijou lépe a pak taky je mi jasný, že přidáním druhé karty nedostanu 100% výkonu navíc (ikdyž proč ne). Myslel jsem že je na tom SLI a CF daleko lépe, takhle to podle mého je k ničemu. Uvažovat o tom bych uvažoval pokud by mi druhá karta dala +60% a víc. Přijde mi to jako mrhání zdrojema ať už prachama tak elektrikou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Připadá mě že autor nemá rád ATI karty, když záměrně neuvedl jakou elektrárnu si pořídit k napájení Nvidii.Prosím o nápravu nebo o odstranění spotřeby , která není objektivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak take mi to prijde, ze celkove nic moc. Neco asi vylepsi ovladace, ale stejne. Na to, jak ATI (a nejenom ona) delali kolem X1900 humbuk, tak spis zklamani. nVidia 7800GTX 512, na to jak je "stara" se mi jevi lepsi. Uvidime, jak to bude dal. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Doyl:
Jsem fanatický Nvidiák (začalo to Rivou TNT a i v době, kdy bylo na výběr mezi Radeonem 9800PRO a FX5950, jsem si vybral Nvidii, i když to znamenalo v některých případech poloviční výkon za víc peněz:-(, ale nějak musím podpořit oblíbeného výrobce), ale myslím si, že informace o spotřebě není nijak zásadní - obecně se ví, že karty prostě žerou a Nvidia bude +-stejná jako ATI. Pro Nvidii bez SLI bude potřeba kvalitní zdroj minimálně 500W a na SLI tak 750:-( Já mám v tuto chvíli Chill a po SLI netoužím)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo zklamani,  ale docela by mne zajimalo jakej vykon by hodila v nejakym super highend testu na mega velky vypocty shaderu ruznejch blbosti jako vlasu, stinu, vousu , atd.... vse v pohybu a ve vetru
 
to by moh bejt narez, pokud vubec ty karte je k necemu 48 shader jednotek, jinak je to propadak, za 2 mesice tu zas bude neco lepsiho, uz mne to sere :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takhle kdyby byl 10 GHz procesor, to by slo na dracku, to bych hned koupil
a aspon 256bit,   blbci se furt honej o par mizernejch procent (Intel x Amd, Nvidia x Ati)
a stejnak az to pustej ve pixel shaderu 3 a Dx10 naplno tak si ty karty neskrtnou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zklamani? - ani ne, pouze VELMI spatne interpretovane vysledky, podivejte se napriklad na "Day of Defeat" kde v rozliseni 1600x1200 porazi X1900XT GF7800GTX-512 o vice nez 44%! a GF7800GTX-512 ve SLI ho predhani o pouhych 10,5%!
Stejnetak "Splinter Cell" Kde X1900XTX porazi GF7800GTX-512 o 28,5%
ALE pri zapojeni do CrossFire se vykon snizi o 40% oproti jedne karte!
Je naprosto jasne ze to je pouze chyba novorozenych ovladacu, na coz bohuzel autor vubec neupozornuje a pise ze: "nVidia v poklidu kontroluje nesrovnatelně vyššími počty snímků za vteřinu" jenze az bude CrossFire fungovat normalne, pak pomer vykonu mezi SLI a CrossFire bude samozrejme plne srovnatelny s pomery mezi jednotlivymi kartami samostatne, a CF bude v techto testech vykonnejsi zase o 44% a 28%, a tento dulezity fakt mohl byt opomenut bud neznalosti, nebo nedbalosti, nebo nejpravdepodobneji UMYSLNE, jak uz si vsiml jeden (ale spis nejeden) ctenar, aneb jak uz tu zaznelo (Připadá mě že autor nemá rád ATI karty) Ba co hur, ono to i funguje, vetsina
pripisujicich do diskuze se nechala presvedcit ze jde o propadak/zklamani, protoze je pro ne lehci precist dve radky neobjektivniho (nebo neznaleho?) autora nez prolezt ty nudne tabulky a koukat na zmet cisel ze kterych je poznat o co skutecne jde, a ze cip neni zklamanim,
problem je jen v "delbe prace" a tedy na strane software-ovladacu a tedy jen docasny a opravy se dockame mozna uz do mesice ve verzi Catalyst 6.2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No co se tyce me osobe prisuzovane "averzi" k ATI, rad bych pripomel nasledujici vety z clanku, tykajici se her, kde crossfire momentalne pokulhava ci x1900 obecne:

- snad se to časem spraví
- tudíž na CrossFire u této hry by to chtělo ještě zapracovat
- Naproti tomu ani SLI ani CrossFire neprospěje oběma táborů vlastně nijak.
- Zde je potřeba ještě zapracovat.
- Bezesporu se jedná o nejvýkonnější současné řešení

ja osobne mam ati rad priblizne stejne jako nvidii. mimochodem, mou neoblibenejsi grafikou, kterou jsme kdy mel, byla mach64vt, zejmena diky akceleraci videa. jinak pokud si projdete me clanky, tykajici se tak nejak ati (jako http://cdr.cz/a/16211 nebo http://cdr.cz/a/15368) asi jen tezko me muze nekdo vinit z averze vuci ati.

az vyjde geforce 7900, tak se muzete vsadit, ze do jeji spotreby si take rypnu, a mozna i vice nez do ati, pokud bude jeste vyssi. nejake predikce toho, jak si crossfire v budoucnu polepsi s tou kterou verzi ovladacu ... tady bych byl radeji opatrny, koneckoncu i forceware jsou stale plny mnoha bugu, tykajicich se sli ci hrani v rozlisenich typu 1920x1200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, stejne je to pro me zklamani - po tech bombastickych speckulacich jsem ocekaval narust cca o 20 - 30 % ve VSECH testech oproti konkurenci. A ze mi neco jede o 44 % rychleji pri rozliseni 1600x1200? Jojo, bral bych doma mit LCDeko, ktere zvladne aspon 1600x1200 plus nejakych 4 ms odezvu, aby me to presvedcilo o koupi nove ATI. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych i nějaký neherní testy. Jednak z oblasti profi grafiky, třeba raytracing a pak něco z oblasti vědeckotechnických výpočtů. To by pak ve srovnání s P4 nemusel být výkon/W tak hrozný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>> black hawk
Testy X1600 jsou na pctuning.cz. Vygůgli si ještě "X1600 test review" a najde to další články s testíky a popisy.
Já před cca 14 dny řešil taky problém, co koupit. Skládal jsem nový komp a jakou grafiku do cca 6000,-. Nakonec po prostudování recenzí jsem šel do X800GTO. Šlo mi hlavně o současné hry, ne nějaké budoucí postavené na trojkových vertex shaderech, kde mám o výkonu současné řady X1600 své jisté pochybnosti. Rychlý převod videa atd. (AVIVO) mne také netankuje. V těch současných hrách dle testů jsou X1600Pro i XT obvykle za netaktovaným GTO. Rozdíl není velký, dokonce i cenově jsou níž než GTO, takže by se o nich dalo uvažovat, ale potřeboval jsem i videovstup a to mi jako jediný mezi uvažovanými kartami nabídl Asus s GTO. Nejsem honič frejmů a zásadně netaktuji, takže mi ani nevadí, že je osazen R430kou čipem. A hlavně byl hned k dostání. Jinak pozor na GTO od Gigabytu, nabízí mezi GTO mj. jedno laciné a taky seřízlé GTO pouze se 128bit memory sběrnicí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

testy jsou castecne nesmyslne, jak je videt, vsechny soucasne hry se daji hrat na nejnovejsich grafikak naprosto plynule v silenych rozlisenich a detailech i pri AA a AF. Za rok si povime, ktera karta je vykonnejsi, az se objevi hry ktere dokazi realne vyuzit jejich vykonu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne vsechno je dnes plynule hratelny, jen se musi zakaznik ohanet neustale po novych directech(instaluji zasadne jen nejnovejsi SDK) , forcewarech, patchech.....  ale za ten bombasticky narust vykonu (nebo spis opravy bugu) to stoji :))
za rok, dva ,budem mit vsichni z grafik srot, pak bude tento highend dostupnej i nam chudcim a na to se tesim, soucasne hry jsou uz dost realisticke - treba farcry s HDR, Call of duty 2, .. Serious Sam 2....
Fear,..   vykon je jedna vec, ale optimalizace a bez problemovej chod druha.
Nechci ATI spinit, ale sestra mela X1600 v kompu, vykonove to docela uslo , ale mela smulu ze ta karta byla pojebana a sekala ji komp, tak dostala "asi silnejsi"tezko srovnat N6600GT ,protoze byla dostupna a slapala v poho,
tim nechci zvedat Nvidii,   ale mam jeste kamarada a ten mel zas opacnej problem
dokud je z ceho vybirat tak je to dobry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.