Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Raise the Game bundle od AMD nabízí Borderlands 3 aj. k procesorům i grafikám

Jak jsem psal. AMD se rozhodla nenechat intelu prostor v žádném segmentu trhu.
Odklad R9 3950X je jistě pro to aby se stihnul vydat v OEM současně s retail.
Evidentně tu je snaha s výrobci PC (HP , Lenovo, Dell, Microsoft) spolupracovat.
A vyjít vstříc jejich požadavkům.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, odklad 3950X je kvůli nízké výtěžnosti výroby (jen hodně málo vyrobených čipletů dosáhne frekvence potřebné pro 3950X, stejný problém stojí i za horší dostupností 3900X, u níže taktovaných modelů tenhle problém není - je tam prostě nějaké frekvence, pod kterou výrobní proces funguje výborně a nad ní je to špatné)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U 3950X možná, ale u 3900X to není jen výtěžností, aspoň podle dat z mindfactory, 3900X se prodalo cca jen o půlku míň než 3700X, kterých se prodalo mraky, takže je tu spíš obrovská poptávka a ta se nedaří uspokojit. A já to chápu - 8 jádrových CPU tu bylo a je milion typů, ale 12 jádro je prostě cool a v bohatších zemích to je prostě prestiž.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"3900X se prodalo cca jen o půlku míň než 3700X"
.. to mas nejaky divny cisla. Podle tech statistik je to necelych 1:3
https://www.mindfactory.de/Hardware/Prozessoren+(CPU).html/listing_sort/3

Ja bych si taky tipnul, ze je to binovanim, protoze potrebuji i chipy do TR, Epicu, atd., takze tech kvalitnich do techto CPU zase tak moc neni. Druha moznost je, ze opravdu poptavku podcenili a meli to portfolio jinak kusove rozvrstveny pro start. To se ale dozvime relativne brzo v nasledujicich 2-3 mesicich, jestli se dostupnost zlepsi nebo ne :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ona taky dost mozna je kombinace typu "zkazena dve jadra a pritom dosahnutelna vysoka frekvence" ne tak casta. Predpokladam, ze tam kde jsou uz nejake ty nepovedenosti, tak to realne muze mit casteji svuj vliv i na dosahovatelne frekvence. Potom by paradoxne mohlo byt realne snaze vyrobit 3950x - jenze jeho chiplety jsou zase ty uplne nejfluktuovanejsi jak v ryzenech, epycich, tak nadchazejicich threadripperech :o) Jinak jsem presvedcen, ze spoustu problemu by mohlo vyresit prave vydani 12c a 16c Ryzenu v pomalejsich verzich o par drobnych levneji - jednojadrova turba u multijadroveho cpu zajimaji stejne jen par exotu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mozna myslel za posledni mesic..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Je tam prostě nějaké frekvence, pod kterou výrobní proces funguje výborně a nad ní je to špatné)"

To je teorie která by dávala smysl. A kdyby AMD podpořilo prodeje níže taktovanych kusů, tak by se potvrdila. Ale stal se opak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze pomalejsi dvanactijadro, byt jen ve verzi PRO, vychazi zrovna v techto dnech, mluvi se o nem snad uz tyden a na tomshw pred par dny vysel dokonce uz i test. Ocekavane sestnactijadro jeste venku neni, ale asi nikoho nemuze prekvapovat, ze tu pomalejsi verzi neuvedou drive, nez tu rychlejsi - to by marketingove vypadalo dost blbe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nic od AMD kupovat nebudu, takze je mi to jedno, ale obecne, kdyz davaji k nejake hardwarove komponente neco zdarma a ja si ten hardware chci koupit a nemam zajem o ten zdarmapridavek, tak me to vytoci, protoze si rikam, ze kdyby ten zdarma pridavek nebyl, ze by to vyslo levneji a pak to nakonec nekoupim.
No a jak rikam, tohle se me netyka, ale nic z toho co AMD zdarma nabizi bych nechtel, takze kdybych byl potencionalni zakaznik, tak by me to spolehlive odradilo od koupe.
Jako chapu, ze to nekoho potesi, jen rikam, ze to ma i odvracenou stranu mince.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ono je stejne ale zajimave, ze kdyz nekoho neco nezajima a nebude to kupovat, tak presto ma potrebu to komentovat. Neni lepsi si radeji priplatit za hw sve vlastni preference a spokojene si ho uzivat?

btw. Neprijde ti potom divne, ze kdyz tyhle bundlovaci akce skonci, nema to vubec zadny vliv na cenu komponet v obchodech?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak tady již píše někdo jiný, proč máš potřebu neustále něco komentovat a ještě tak tupými názory. Zvedla se snad cena grafik po přidání bundle ? Samozřejmě že ne, ale ty to tady prezentuješ jako hroznou věc. Už se srovnej, zůstaň si u své sestavy a nepiš pořád na fóru na vše takové slinty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

hele, slysels nekdy o vymennym marketingu? proste jedna firma na svym webu propaguje produkt druhy, druha ji za to neco da.. nestoji to nikoho nic a oba na tom vydelaj.. btw. jakto ze ty grafiky ani procaky po zavedeni bundlu nezdrazily? ((:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To nezpochybnuju, ja to myslel tak, ze to na me blbe pusobi, uz se mi to stalo nekolikrat a samozrejme ze ne jen u produktu AMD, jak tu zase hned delaji divadlo, ze neco davali k tomu hardwaru zdarma a nekoupil jsem si to, protoze jsem to zdarma k tomu nechtel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„kdybych byl potencionalni zakaznik, tak by me to spolehlive odradilo od koupe.“

To má jednoduché vysvětlení: Prostě 90+ % kupujících téměř čehokoliv se takhle nechová.
A cíl marketingového oddělení není nutit produkt Redmarxovi, který si ho tak jako tak stejně nekoupí, ale mezi zbývajícími 7+ miliardami lidí oslovit dost těch, kteří si ho koupí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyžtak systémové požadavky a info o hře jsou tady - https://borderlands.gamefan.cz/borderlands-3/systemove-pozadavky/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.