Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Rambus: už nebudeme nikoho žalovat

Rambus žárovka lightbulb
10. lekce ze života Roberta S. McNamary zní „Never say never“. Šéf marketingu v Rambusu nyní ono „nikdy“ vyslovil. Věří mu to někdo?

Jerome Nadel, CMO v Rambusu, navštívil v červnu Jižní Koreu. Při té příležitosti poskytl rozhovor tamním Korea IT Times, která jej citovala:

„Rambus odteď nebude podávat žádné další patentové žaloby. Naše strategie se v oblasti licencování intelektuálního vlastnictví přesouvá ke vzájemné kooperaci. Aktuální spor s SK Hynix bude naším posledním a do budoucna z nás odstraníme nálepku patentových trollů.“

Rambus se hodlá do budoucna transformovat v klasickou polovodičovou komunikační společnost zahrnující síťové technologie a foto snímače (kde firma nedávno představila rechnoloigii Binary Pixel čipů).

No, jsou to velká slova. Možná Rambus cítí, že by se IT průmysl mohl opět obejít bez něj, jako se to stalo v případě RIMM pamětí, které se v x86 platformě ohřály jen krátce s příchodem Pentií 4, aby byly posléze beze zbytku nahrazeny DRAM pamětmi. Upřímně, je nám celkem jedno, jakou částí IT technologií se bude Rambus zabývat, pokud nebudou jeho příjmy natolik založeny na „rejžování“ peněz z patentů často pochybné platnosti.

Ale proč mi pořád v hlavě zní hlas Roberta S. McNamary? …

Robert Strange McNamara
Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rambus: už nebudeme nikoho žalovat

Žádné komentáře.