Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rána pro komunitu? Sarah Sharp a Matthew Garrett končí s vývojem Linuxu

Vzdyt to porad rikam. Nejvetsi problem linuxu jsou "linuxari" :-) .

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Toto je jeste dobre, horsi jsou zaprisahli linuxari, nenavidejici Microsoft, ktere zaplavuji Windows fora sbumi vykriky proti Microsoftu, Windows, Billu Gatesovi a podobne. Nsviml jsem si, ze by to same nekdo delal na linuxovych forech.

Laicka verejnost pak dojde k nazoru ze linuxari jsou sekta, nenavidejici Microsoft a uctivajici Velkeho Tucnaka.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já si všiml jistého individua na rootu. Lael Ophir si říká a dělá přesně to, co popisuješ, jenom v opačném gardu.

Laická veřejnost v mém okolí je spokojená, když jim PC funguje stále stejně dobře, a jsou rádi, když je nikdo nešpehuje :)

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

To není úplně pravda. Všude je podobné osazenstvo, lidi se nerozlišují podle toho, jaký OS mají rádi ;-). Jejich chování tedy nemůže být moc rozdílné.
Nakonec to potvrzují i mé zkušenosti, všude jsou stejní trollové. Na abc řeším každou chvíli nějakého idiota.
Zdar Max

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

"Nsviml jsem si, ze by to same nekdo delal na linuxovych forech. "

Budu hadat - nevsiml sis to taky na diitu tady v komentarich... jo jo, MS fanatici fakticky neexistuji...

"Laicka verejnost pak dojde k nazoru ze linuxari jsou sekta, nenavidejici Microsoft a uctivajici Velkeho Tucnaka."

A pak zajde do obchodu a koupi foun/tablet s androidem... :) To ten svet speje do drsnych sr**ek, kdyz vetsina mobilniho, serveroveho a network hardware bezi na softu od nejake sekty, ze ?

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno, je celkem nepodstatne co si mysli bezny uzivatel. Aktualne plati, ze na jedny desktopove Windows v domacnosti pripadaji 2 zarizeni s Linuxem uvnitr.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Dobre sa ti miesaju hruska s jablkami, co? Daj sem prosim este prosim porovnanie, kolko Linuxovych desktopov pripada na tisicovku desktopovych Windowsov, dakujem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

O to přeci nejde. Jen je legrační, že spousta lidí by si ten (obskurní) Linux nikdy nepustila přes práh, fuj, a přitom jim vklidu tiká v jejich designovém routeru, NASu, mají na něm hostované stránky nebo virtuální server a obrovské mase dělá "podvozek" mobilu a ani o tom nevědí. :-)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ale samozrejme, ze o to ide. Vacsine ludi je uplne jedno, co budu mat na PC za system, pokial im na nom pojdu ich aplikacie. A tym myslim konkretne ich aplikacie, nie nejaka alternativa s podobnou funkcionalitou. No a tuto samozrejme Linux naraza.

Co sa ohanania ostatnymi zariadeniami tyka, to mi pride tiez ako prazdny argument, pretoze co je Linuxu platne, ze mi bezi na NASke a routery? Tieto zariadenia sa aktivne snazia zakryt, co za system tam bezi, nikdy v ich GUI sa o Linuxe nedocitas. Takze sice hej, nejaka odvodenina Linuxu na tych zariadeniach bezi, ale uzivatel o tom nevie a ani si ich s Linuxom spajat nebude.

A co sa Androidu tyka, tej obrovskej mase robi podvozok Linuxovy kernel, a ten ma k plnohodnemu Linuxovemu OS hodne daleko...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

To je jedno jestli je to kernel nebo celý Linux i s prostředím. Ultras jsou ultras, nemá cenu to porovnávat logicky. :-) Mě hlavně fascinuje ten "brand rasismus". Jako kosmopolita, kterého rozruší vše neznámé a exotické, to tak nějak vnitřně nechápu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"A tym myslim konkretne ich aplikacie, nie nejaka alternativa s podobnou funkcionalitou."

Což je přístup na dvě věci a to se ani nemusíme bavit o různých OS. I na jednom OS může být výhodné používat různé nástroje z jedné oblasti, protože každý z nich vyniká v něčem jiném. Tvrdošíjně trvat pouze na jednom konkrétním programu je kontraproduktivní.

Ano, znám lidi, kteří trvají na tom, že budou vždy používat jeden program a jsou v tom značeně neefektivní (protože často vlastně ani neví, co dělají, jen to dělají - viz např. diskuse o tom, že by se neměl učit konkrétní kancelářský balík, ale místo toho vysvětlovat lidem, co je to text, odstavec, jak použít styly, jak si různými automatikami ušetřit práci. Ne, místo toho používají konkrétní program způsobem jako psací stroj - formátování mezerami a odřádkováním).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

to su take metriky asi ako otazka co bolo skor ci sliepka alebo vajce. Ked sme uz pri tom bez RTOS by si si ani ten Linux alebo Windows nezapol lebo by si nemal elektrinu. Nehovoriac ze kopec dalsich dolezitych systemov by nefungovala.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Petře22: Nejsem zapřísáhlý linuxácký extrémistický sektář, ale jsem nevývratně přesvědčen, že Macro$hit dělá dětský herní operační systém zvaný Widle. A navíc Wokna suxxxx a Linux rulezzzzzzz. Smrt widlím, sláva Tuxovi. Widle patří do hnoje a Linux na PC. Zabij widláka, zachráníš Tuxe!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tux už dávno chcípl, ne? :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tebe dědku přežije.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Všichni prostě nemůžou bejt spokojený.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Zveřejnil vlastní vývojový "stroj" nebo "strom"? Obojí mi jakž takž dává smysl, ale strom asi trochu více.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako USB maintainerka bude chybět, jako SJW štěkna nikoliv.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou přesně vím jak urputné bojovníky Linux vs Windows spojit. To se takhle postavíte doprostřed diskuzního fóra, aby to všichni viděli a výrazně (kapitálky to jistí) napíšete: "APPLE JE STEJNĚ NEJLEPŠÍ, debilové!!!". :-D Píchnutí do sršního hnízda hadr.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jen debil může používat Masox!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Krásná ukázka. Gratuluji.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem ti udělat radost, ale vidím, že tvoje teorie nefunguje a po Masoxu neštěkne ani pes, natož aby se ti podařilo spojit widláky s tuxařama.
Důležitý je proklik stránek a ne kdo na čem jede.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že jsem záměrně psal zábavnou formou a ne útočnou. :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

toto potrebujem vedieť...ako sa píše zábavnou formou? :D prosíííííím

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak dobře, pár ukázek forem projevu. :-)

Agresivní: Seš blbej DO PRDELE, nebo co?

Edukativní: Zábavnou formou se většinou rozumí forma odlehčená, komický prvek neuškodí.

Zábavná: Tak vám takhle jedno deštivé odpoledne píšu do kometářů DIIT, použil jsem tam úmyslně formulaci "postavit se doprostřed fóra", blbost, že jo, navíc jsem úmyslně komentoval navazující provokativní "výkřik" v kapitálkách.... atd. :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Widle patri do hnoje, tucnak na Antarktidu a masox zase do polivky. BSD cert vladne vsem! Certi patri do pekla a peklo je presne to co si zaslouzite a kde skoncite, takze si na nej zvykejte uz ted!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nepovedený a děravý čert se zrezlejma vidlema sucks, úplně stejně jako tučnák, nebo barevné luxfery.

:D

Jeden blowfish vládne všem,
jeden jim všem káže,
jeden všechny přivede,
do temnoty sváže,
v zemi exploitů, kde se snoubí trojan s malwarem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tou věčně uraženou kačenou byly problémy delší dobu, žádná škoda.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Může si založit vlatní projekt, nalákat do něj sobě podobné a ukázat světu jak se to má dělat.

A nebo může prudit, urážet se, zviditelňovat se a nakonec si vydupat místo nějaké té "evangelistky" co bude jezdit po svě, kecat a utrácet peníze některé z nadací co se snaží svobodný software podporovat.

Jsem si skoro jistý, že si vybere to druhé.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

On to Linus vysvětloval zde: https://youtu.be/MShbP3OpASA?t=2112

Je mnohem výhodnější někomu říct natvrdo, že toto teda fakt ne, než ho rok nechat dělat na něčem, co se do kernelu stejně nedostane. Protože následky mohou být tragické.

Potom jsou dostupné ty emailové komunikace, a myslím, že každý zodpovědný vedoucí by reagoval stejně (možná ne stejnými slovy). To, co dotyční chtěli protlačit do RC(x+1) verze, což ani nezahrnuli do RC(x) verze (což už je problém sám o sobě) by snad nikde neprošlo.

A jestli se tým těchto lidí umí zbavit, je to jen dobře.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.