Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rapidshare chce více spolupracovat se zábavním průmyslem

Spoustu velkých výrobců zbohatlo na pirátění a nevšiml jsem si že by na tom kdokoli shledával něco nelegálního. :0)
Pokud bude k dispozici online verze čehokoli za rozumnou cenu, klidně si to pořídím. Předpokládá to ovšem cenu odpovídající masivním možnostem internetu (minimálním nákladům na kus), nikoli, tu stávající z kameného obchodu, stanovenou bez jakékoliv regulace trhem ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně přesně přesně. Moje slova. Kdyby to na rapidshare nahrávali studia a brali si procentuelní část výdělku, pro uživatele by se nic nezměnilo a vše by bylo legální ... snad na to jednou hoši přijdou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych dodal "prosím bez DRM" protože pak i já bych se přesunul na jiné servery, kde bych nebyl bit za to že si něco legálně koupím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě na tohle nikdy nepřistoupí, buď odmítnou spolupráci nebo bude účet stát 1000-2000 měsíčně a lidi se přesunou na megaupload nebo další ze stovek podobných serverů. Ale za rozumnou cenu je to rozhodně správná cesta kterou se vydat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"vlastníci autorských práv mají pocit (a asi oprávněný)"

Tak to "asi" je dost velký eufemismus. Proč to neříct na plnou papulu. Když by rapidshare odstranil veškerý nelegální obsah, tak by jeho servery mohly přejít z plotnových disků na SSD 3xsmajlík a neberte mě za slovo. Člověk opravdu nemusí moc dlouho hledat....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Jestli chce Rapid odstranit všechny účty s nelegálním obsahem, tak to může rovnou zabalit. To by potom zbylo jen pár giga rodinných fotek a videí, který stejně nikdo nestahuje. Podle mě si Rapid pomalu vykopává hrob.
Kdyby mně smazali třeba 80 giga uploadnutýho obsahu, tak se na Rapida z vysoka vy..ru a už nikdy tam nic neuploadnu. A lidí, kterým se mažou účty pomalu, ale jistě přibývá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otazkou je, jak moc se chce dat Rapidshare svazum nazrat a soucasne zustat cely ... ono deklarovani zameru je jedna vec, fingovani aktivity druha a realne dopady mohou byt opet jine. Ano, je to tezky optimismus, ale rekneme, ze pokud si je Rapid jisty tim, ze uzivatele sve veci lepe zabali a zahesluji, budou lepe schovavat a distribuovat linky ... bude o jeho sluzbu stale zajem, prestoze na venek bude vykazovat velkou aktivitu v mazani nahranych souboru s priponamy AVI, MKV a MP3.
Ja doufam, ze si uvedomuji, ze urcity druh uploadu nikdy nebudou moc skanovat ... a ze to co se tu deje, je s plnym vedomim teto pravdy. Nicmene muze to byt i jen naivni prani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je tohle správný krok. V historii se vždycky z pirátů minulé generace staly oficiální zdroje té současné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale musí se to udělat dobře a plynule. Třeba takový Napster. Prvně oblíbeny, pak zabity, aby mohl být později znovuzrozený bez hříchů minulostí a dnes? Dnes už po něm neštěkne ani pes. Když jsem se teď chtěl podívat na jeho web, tak pro jistotu vidím:

Invalid Country Code

warning We're sorry, Napster is not available in your country.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je nejlepší, studia furt křičí jak všechno nabízejí k prodeji na internetu a není důvod to krást kvůli nedostupnosti, ale když se to člověk zkouší koupit tak vyběhne hláška že to není v naší zemi dostupné, to samé s youtube a na země omezenými videi....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tento ide: www.napster.co.uk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže Rapidshare nabízí miliony autorsky chráněných děl, ještě na tom vydělává a domnívá se, že se s ním vydavatelé budou bavit. Vždyť za dobu co funguje je připravil o miliardy dolarů (podle jejich slavných odhadů předpokládaných kupců) a teď když si na ně konečně došlápnou tak začnou dělat svatoušky. Tohle jsou skuteční piráti, ne nějakej chudák kterej hodí na p2p Simsnovi nahraný mobilním foťákem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skutecni pirati jsou v morich okolo Somalska. Nicmene je pravda ze tohle je ten druh porusovani autorskeho zakona ktery by se mel trestat, narozdil od lidi kteri foti v kinech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.