Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RapidShare skončil

R.I.P.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na kočičky si moc dobře pamatuji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj kocicky byla snad nejlepsi captcha
http://michalsmrcka.cz/media/rapid.gif

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde nový a ten se nezakecá ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Stále je mi záhadou proč podobnou službu někdo neprovozuje mimo dosah oněch držitelů, stačí zakotvit serverovou farmu v mezinárodních vodách nebo jí umístit v nějaké správné zem a držitele si můžou tak vzít prášek na uklidnění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to by nepomohlo, přišli by amíci, přinesli svou nálož demokracie a...
a) zbloudilá střela by náhodou zasáhla tu lodičku v mezinárodních vodách
b) "správná země" by dostala demokratickou injekci raket, kulek a převratů

Dokud svině budou existovat, budou existovat koryta...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

doba, kdy svět ignoroval snahu USA o rozšíření jejich "lásky a demokracie" je dávno pryč.

Dnes si nikdo nedovolí rýpat do jiných zemí, pokud se v nich nemnoží ZHN a nebo to není semeniště terorismu. Kvůli autorským právům se opravdu jiné země napadat nebudou...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neplytvej svym casem tim, ze budes neco vysvetlovat vypatlanymu anti-ami trollovi ... je to zbytecny

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Konektivita k internetu na te lodi zakotvene v mezinarodnich vodach bude resene konkretne jak? Ony totiz podobne napady uz tu byly.

Co je to spravna zeme? I tohle uz tu bylo. Navic i spravna zeme musi pouzivat sluzbu DNS.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Položit 24nm optického kabelu není nic neřešitelného a dokonce ani astronomicky drahého.
Technicky by neměl být problém postavit ani rádiové pojítko s propustností 10GB.
Proč by nová služba musela používat DNS ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč mám pocit, že si to představuješ jako rybářský vlasec s háčkem zachyceným o molo. Ale važně. Udržet loď nebo plošinu na místě samo o sobě není rozhodně triviální a levná záležitost, natož s položeným kabelem na mořském dně, které neustále "pracuje" proti lidskému počínání. To platí i o pobřežních/příbřežních vedení například pro větrné farmy. Od myšlenky po realizaci uplyne mnoho dní a utratí se značná suma peněz, protože ve své syrové podstatě zůstává každý projekt jedinečným výčtem problémů. A také to není bezúdržbové, naopak oprav a škod bude hodně i když se pokládají do cca 1000 - 1500mm pod mořské dno robotickou jednotkou. U realizace tripoidové konstrukce pobřežních farem v hloubce mořského dna 15 - 30m ve střední vzdálenosti od pobřeží si nelze nevšimnout, jaké jsou problémy s pokládkou a realizací čehokoliv v drsném prostředí Severního moře.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se , ale z nás dvou budete mít zkreslené představy spíše vy. Udržet plošinu na místě je celkem triviální Pro hloubky do 150m nejspíše použijete Jek-up plošinu stojící na vlastních teleskopech, do 500m pevnou plošinu stojící na pilířích, pro větší hloubky (do cca 3km) se používají plovoucí poloponořené pontony ukotvené ke dnu. Nic složitého to není. Za svůj život jsem byl na 5 plošinách, naposledy na ruském Berkutu v Ochotském moři
Mimochodem podmořské kabely se nezakopávají, ale kladou volně na dno a to proto aby šli při poruše snadno vylovit a opravit :-) Položit 4nm kabelu je záležitost na jedno odpoledne, položit kabel napříč atlantikem trvá řádově 3 týdny.
Tohle je telekomunikační kabel na Cape Cod Indians , nic kosmického.
http://atlantic-cable.com/CableCos/Simplex/Cable-from-Nauset-014.jpg

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"natož s položeným kabelem na mořském dně, které neustále "pracuje" proti lidskému počínání."
vs.
"Mimochodem podmořské kabely se nezakopávají, ale kladou volně na dno a to proto aby šli při poruše snadno vylovit a opravit :-)"

"Udržet loď nebo plošinu na místě samo o sobě není rozhodně triviální a LEVNÁ záležitost"
vs.
"Pro hloubky do 150m nejspíše použijete Jek-up plošinu stojící na vlastních teleskopech, do 500m pevnou plošinu stojící na pilířích, pro větší hloubky (do cca 3km) se používají plovoucí poloponořené pontony ukotvené ke dnu." ... to možná opravdu není složité, ale myslíte si, že bych to zvládnul pořídit za to, co mám zrovna v peněžence?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechci hodnotit, co se tam "válelo či neválelo"... ale naprosto stejně mohou ve vysledku dopadnout všechny ty slavné "mraky / cloud-y"... Prostě až velký bratr nazná, že tam je "to ono", tak to také nechá vypnout... ?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Směr byl vytyčen, a budou noví "rapid sharnici"... A ti už se tak snadno zničit nedají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nezabil je spíše špatný obchodní model ? Ze začátku to šlo, ale neustálé změny podmínek a omezování stahovaných dat dali vzniknout hromadě podobných služeb. Posledních pár let byly odkazy na Rapidshare raritou.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Vsak prave - uspesna je pouze ta sluzba, ktera umoznuje snadno piratit co nejsirsimu okruhu uzivatelu.

Divil bych se kdyby legalni data na tehle serverech tvorila vic jak 1% ulozenych dat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používat v souvislosti s kopírovaním AV "děl" pojem legální/nelegální data je poněkud nesmyslné. Těžko můžeme tvrdit, že třeba některý z dílů pána prstenů byl někde nelegální... Nelegální by mohlo být tak maximálně video s návodem na vraždu, či dětské porno a to tam řekl bych snad nebylo...

Ale je krásně vidět jak se lobbystům ze strany kšeftmanů s "autorskými právy" povedlo už lidi zblbnout, takže sami docela často používají zcela nesmyslné obraty.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

taky si myslím, že neměli moc dobrý obchodní model. A jelikož jim to už tolik nevynášelo, tak se raději rozhodli ukončit službu na nátlak nahrávacích společností.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přikláním se k názoru, že za konec Rapidu může spíše jejich obchodní model, ne boj se zástupci autorských práv.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten jejich obchodni model byl dobry do te doby nez jim prave ti zastupci autorskych prav naridili neco s tim piractvim delat. Do te doby to byl jeden z nejrozsirenejsich ulozist. A protoze potom zacali mazat vse ilegalni tak se warez scena od tama stahla a toto je dusledek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spíše to fungovalo do doby než přepískli poměr ceny a množství dat, které mohl uživatel stáhnout. Linky mizí snad ze všech služeb kromě torrentů :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bez ironie - vůbec nevím, co to je / bylo a tak mi to nechybi :-)

Btw zaludna otázka k tématu: Obcas si pravda stahnu nejakou hudbu, ovšem od autoru, kteří za ni obecne obvykle nechteji nic platit / ci to nechavaji na dobrovolnych darech / ci jim to je proste jedno.
Jak to je v pripade, ze to clovek stahuje přes torrent? Muze do toho nejaka OSA ci něco takového kecat, když se jedna o zahranicni interprety? Delam něco "nelegálního"? Vim, ze stahovat pro svou potrebu je ok, ale sdilet uz ne, na torrentu to zaroven sdilim, takze bych teoreticky mohl něco porusovat. No porusuju i v pripade toho, co jsem psal vyse?
Osobne se domnivam, ze ne, ale jisty si uplne nejsem..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli porusujes, ale zahranicni interpret ma velmi pravdepodobne i u nas nejakeho zastupce svych autorskych prav, takze OSA by to zajimat nemelo, ten ma na starosti ceske umelce, ale nekoho jineho to zajimat jiste bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celý svět se žene za penězi místo pořádné práce. Místo radosti z jejího vykonání a přímých odměn je tu jen zástup parazitů, kteří neumí nic jiného, než sát. Na pak nacamraní radí, jak se radovat z toho ubohého zbytku. Držím linuxu palce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.