Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesorový výkon Raven Ridge je téměř 2× vyšší než Carrizo

No tak to je teda darda. Nejen, ze Raven Ridge bude v sobe mit grafiku s mnohem vyssim vykonem nez konkurence a bude umet zobrazovat obsah na monitoru, coz teda konkurence umi zrovna tak, ale dokonce a to se podrzte bude Raven Ridge o 1000% vykonejsi nez stary zastaraly mobilni procesor teze firmy. Hmmm, tomu se rika, umet marketing na jednicku s hvezdickou.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně jste přišel o zbytky sebereflexe, že Vám nepřijde trapné tapetovat každou zdejší diskusi těmito rádoby vtipnými glosami? Promiňte, ale působí to nanejvýš trapně.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tentokrát má Redmarx pravdu, a i když informativní hodnota jeho příspěvků není běžně nijak závratná, teď se trefil.

To, co AMD předvedlo v minulé generaci CPU, byla naprostá zoufalost. Proto se chlubit tím, že teď mají procesor o dvojnásobném výkonu, nemá tak úplně smysl; ten předchozí procesor zrovna moc výkonu neměl, dvojnásobek zoufalosti je pořád zoufalost, takže to, že Ryzeny budou o vesmír jinde, jsme očekávali (a dvojnásobek nezní moc skvěle); rozhodně není co oslavovat.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

- zajiste poradite tem zoufalcum jak lepe prezentovat produkt vs predeslou generaci u ktereho je nejdulezitejsi parametr spotreba a vykon ? :) ( btw intel prezentuje posun vykonu jak ? )
- takze podle nekterych je zoufalost to ze ma srovnatelny vykon s mobilnimi i7/i5 vyrazne vykonnejsi grafikou a s lepsi nebo stejnou spotrebou :)

- tak jako zoufalec se na takove mobilni zarizeni docela tesim a jsem zvedav jake budou koncove ceny kterer budou pravdepodobne mirne lepsi nez konkurecni reseni :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

> dvojnásobek zoufalosti je pořád zoufalost

... Az do tohodle bodu byl vas komentar docela inteligentni , touhle vetou jste to poslal na uroven Redmarxe. Jinak receno, Redmarxovy komentare jsou zoufalost, ty vase jsou dvounasobek zoufalosti = porad zoufalost :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

prosim tebe, v cem ma pravdu? bristolridge, se kterym se tady srovnava, je excavator, to nebyla zadna zoufalost, ale dost povedenej mobilni procesor s ipc kolem 40% nad puvodnim bulldozerem a to i bez l3 cache..

jako sorry, ale ryzen ma vykon nejakejch 90% nad piledriverem, takze jesli ma ravenridge vykon 90% nad bristolridge, kterej je o dve generace novejsi nez piledriver, tak je to o dost vic nez se dalo cekat.. i podle tech prvnich testu to ma i pri stejnym poctu jader vykon stejnej s intelem.. jestli se to potvrdi, ma amd za svou historii prvni mobilni cip srovnatelnej s intelem.. redmarxovy kecy jsou fakt mimo..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"ma amd za svou historii prvni mobilni cip srovnatelnej s intelem"

No nevím, co třeba mobilní Athlon/Athlon XP v době Pentia 4-M kolem roku 2002?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to byla výjimka, kdy si to pohřbil Intel sám tou svou netburst úchylkou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám pocit, že mobilní Athlon byl srovnatelný i s mobilním Pentiem III...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čistě výkon špatný nebyl, ale problém těchto procesorů byl jinde. Tehdy prakticky nikdo neměřil spotřebu, ale výdrž baterie některé weby testovaly a hlavně to byla metrika, o které se hodně mluvilo mezi lidma. Právě to byl zásadní problém mobilních Athlonů. Nevím, jestli to bylo vysokou spotřebou jako takovou, nebo chybějícími úspornými režimy, nebo špatně navrženou platformou, ale výdrž baterie byla výrazně horší než u Intelu a dost lidí na to slyšelo. Takže přes samotný slušný výkon se mobilní Athlony nijak extra neprosadily.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

reaguji jako majitel nekolik zarizeni (mobilnich i desktopovych) s mobilnim Athlony XP
zarizni meli naopak celkem nizkou spotrebu a vydrz baterie byla velmi dobra (rozhodne vuci Intel)
problem byl v BIOSech a software
kdo nevedel co kde snizit ci prepnout, tak na tom byl az n krat hur v defaulnim stavu

tj pomer cena/vykon/spotreba byl pri trosce snahy podstatne lepsi nez od Intelu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Většina zákazníků ti nebude upravovat BIOS aby měli pořádný procesor. To si musí ošéfovat výrobci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty bláho, dvojnásobný výkon APU při poloviční spotřebě někomu přijde malé zlepšení. Vždyť to má na lecjaký desktopový procesor (zhruba Haswell Core i5-4430, Ivy bridge Core i7-3615QM). Vlak který jede místo 160 km/h 320 kmh je jen dvojnásobná zoufalost. :-)))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ted to chce jeste vysledky z te GPU casti ...

rozhodne to vypada, ze nova generace mobilnich zarizeni konecne bude co uz davno melo byt

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx se opravdu stal místním kašpárkem, už neví, co by tu psal, ale nedá mu to a něco napsat musí, i když to bude kokotina.
Ten člověk musí mít ale opravdu smutný reálný život, tak ho aspoň politujte, prostě v Bohnicích mají povoleno být na internetu.
Ale na druhou stranu 100% zastoupil "odháčkovače IT Guru" Járu Crhu, Oba mají tu potřebu se vyjadřovat a tím dělat ze sebe mužské přirození.
Takže vyjadřuju ti soustrast a lituju tvůj ubohý život. Už se cítíš líp?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dekuju za optani, nemam smutny zivot a jak jiz napsal Ti Bi, rad zde bavim asi spise mensinu inteligentnich lidi svymi trefnymi vtipnymi glosami. :-)

An se teda nedivim nepochopeni meho prispevku ze strany tech, ktere priroda obdarila o neco mene. Pointa prispevku preci byla, ze nejprve je tu srovnani aktualnich generaci APU v tom nejmene dulezitem bode - vykon grafiky, nebot u APU je grafika predevsim zobrazovadlem a zobrazovat na monitor zvladne i ta mene vykonna.
Ted, kdyz bych konecne cekal srovnani procesorove casti noveho skveleho Raven Ridge s aktualnim produktem konkurence, tak se misto toho dozvidam zcela nepodstatnou informaci, ze Raven Ridge je dvakrat vykonejsi nez zastarale APU teze firmy, jehoz zivot jiz skoncil. Jaky to ma smysl?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi zase tak mimo :) i na soucasnych integrovanych grafikach se daji s prehledem hrat onlinkovy a kdyz clovek stahne detaily tak i AAA hry :) a ted si predstav ze dostanes mnohem vykonnejsi reseni ktere plne zvlada soucasne low lvl API a starsi :)
porad budes tvrdis ten nesmysl ze APU/iGPU je predevsim zobrazovadlem s nepotrebnym zobrazovadelm? :) navic akceleruji se i jine veci nez AAA hry :) ale to by jsi nesmel mit tak omezeny rozhled a povazovat se za nadrazeneho :)))

...a btw jsem velmi rad ze jsem nejsem obdared tuposti na tve urovni a dekuji prirode ze me toho usetrila :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsme to probirali v minule diskuzi, ma cenu se opakovat?

Netusil jsem, ze existuji zoufalci hrajici AAA na lowend ultraboocich, ma mylka. I tak to bude nevyznamna skupina, grafika bude pro vetsinu lidi jen zobrazovadlem a tudiz kvuli te si Raven Ridge neporidi. Za to vyssi procesorovy vykon by je nalakat mohl. Prijde mi (sorry) zcela logicke, ze potencionalni zakaznici budou dychtit po srovnani vykonu procesoru Raven Ridge s primou konkurenci a ocekaval bych teda prave tyto informace, o to v prispevku slo, nic vic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ne kazdy ma rozpocet na drahy pristroj navic je plno titulu s kvalitnim hernim obsahem ktere funguji k nerozeznani i na integrovane grafice :) tak proc by ten tzv. zoufalec utracel za dedikovanou kartu nebo velmi drahe mobilni reseni kdyz to proste nepotrebuje .....a uz vidim jak rodic s napjatym rozpoctem bude ditku kupovat NTB ci stolni PC za 30-60 tisic a vic aby si mohlo zahrat ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejakej zaklad se da poridit i za 20K na hrani. Jinak se da treba i Playstation 4, kterej zase stoji min. Pokud se nebavime o Solitaire nebo Mahjongu, tak nejake hrani na notase za 10-15K je fakt zoufalost, to je proste resitelne jinak, treba i pres "mobilni" Nintendo Switch.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

PS 4 si budu moci brat na cesty budu na nem pracovat, surfovat, hrat a poustet si na nem multimedia atd. atd. :) takze na doma konzoli a herni PC a na cesty NTB + smartphone a clovek s normalni mzdou si pusti zilou nebo tatinek to tomu diteti koupi vc. her ;) se uz konecne prober ne kazdy ma priority rvat zbytecne vsechny sve uspory do elektroniky na ukor vseho ostatniho .... a ocividne nemas absolutni prehled o tom jake naroky maji hry a jak vykonny je HW protoze vidis jen dedikovane karty nebo drahe mobilni varianty a bez nich to je asi dle tebe nepouzitelne :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

> I tak to bude nevyznamna skupina

To mate pravdu, daleko vetsi skupina lidi totiz hraje na tech low-end masinach ne-AAA tituly..

> grafika bude pro vetsinu lidi jen zobrazovadlem a tudiz kvuli te si Raven Ridge neporidi. Za to vyssi procesorovy vykon by je nalakat mohl

Promin, musim se zeptat: k cemu je te vetsine lidi, ktere nezajimaji hry, ten procesorovy vykon ? budou si poustet kompilace, fyzikalni simulace, vedecke vypocty nebo renderovat v blenderi ? nebo pravdepodobnejsi moznost, budou brouzdat xichtoknizku / tytrubku a sem tam pusti nejaky ofis.

> ze potencionalni zakaznici budou dychtit

protoze neznas ty potencialni zakazniky. Garantuji ti, ze pokud BFU ukazes notas s i5+HDD vedle notasu s pentiem+SSD, tak si koupi to pentium. Pro 90% BFU je dnes vykon CPU zcela irelevantni, a pulka ani netusi jaky procak tam ma.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

BFU si přece koupí i9-7900X a pak tam pouští SuperPI (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Promin, musim se zeptat: k cemu je te vetsine lidi, ktere nezajimaji hry, ten procesorovy vykon ? budou si poustet kompilace, fyzikalni simulace, vedecke vypocty nebo renderovat v blenderi ?"

Co třeba různé pracovní nástroje? Když je někdo překladatel, tak nějaký CAT nástroj "inteligentnější" než status quo? Máme spousty chytrých algoritmů pro NLP, ale jsou to leckdy žrouty výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Raven Ridge je dvakrat vykonejsi nez zastarale APU teze firmy, jehoz zivot jiz skoncil." <= tj. Bristol Ridge (2016) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_accelerated_processing_unit_mic...

APU Bristol Ridge není zastaralé ani slabé. Nicméně souhlasím s tím, že lepší by bylo postavit měření oproti aktuálnímu produktu konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím že jakkoli reagovat na tyhle příspěvky je jen voda na jeho mlýn. Ignorovat - ignorovat a zase jen ignorovat.
Pak se přesune jinam

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Už dobíhá legendárního Ládínka . Naštěstí se ještě nedostal do bodu 3xopakovat větu v jednom příspěvku. Jak se vlastně podařilo Ládinka odfiltrovat ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý (mám to zprostředkovaně), ale myslím, že když už to dosáhlo neúnosné úrovně, ukončil to ban.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

neměl to být bot?? Ale je fakt že tuhle jsem jeho text zahlédl na ehw, takže by ho někdo zase vypustil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ládínek byl dobrý, musím zamáčknou slzu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

#prayforCrha

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě, no! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl to "Ládík", spíš než "Ládínek"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar,
nevim zda tohle nejni Ladikova reinkarnace,
pardon za odkaz na "cizi" web a mrknete kommentz:
https://www.cnews.cz/threadripper-byl-hobby-projekt-ktery-amd-nemelo-v-p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super! :D:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi ty čárky taky chybí, čék si při čtení příspěvku procvičil mozek novým způsobem. A s jeho vadou toho moc nenapsal, takže jsem to bral jako Sudoku. Horší je, když čteš půlmetrovej odstavec a stejně je to hovadina ))) Někde jsem dokonce viděl jeho fotku.... retard borec v teplákách za kompem u mámy v pokojíku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna já čekám na mobilní čtyř jádro se solidní grafikou jak na smilování boží..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proc cekas? Notebooku s mobilnim ctyr jadrem a solidni grafikou je v shopech za rozumny penize dost...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jako ktere napriklad ? Ja zadne 15W ctyrjadro na trhu nevidim (i7-7660U je dvoujadro). Klidne me opravte jestli se mylim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On ale nepsal nic o 15W ;). 45W ctyrjader je hafo :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

45W mobilní? Aha džouk...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím kolik asi může vážit mobilní zařízení s 45W CPU, který uchladí tak, aby co chvíli nethrottloval a vydrží na akumulátoru alespoň 5 hod. 5 kg?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

napriklad 1780g v pripade dell xps15 alebo 1800g v pripade lenovo TP T470p. Urcite existuju aj dalsie, to po 1. a po 2. od 8kovej generacie mas aj 15W Ucka 4core...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik jich ma hdmi 2.0 a slušnou grafiku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zalezi co si predstavujes pod slusnou grafikou. Dell XPS 15 muzes mit s GTX 1050. Pokud bys chtel neco vykonejsiho, uz bys musel koukat na herni notebooky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud vim tak XPS maji vetsinou i v konfiguraci s GTX 1050 a 7 generaci intel CPU stale HDMI 1.4 a ano i levnejsi inspiron rada 7000 s GTX 1050 ma HDMI 2.0 ale ta vaha i spotreba je uplne mimo :) >>>dekuji nechci a jeste za tu cenu (je podivne ze 7/8 generace iGPU od intelu stale neumi HDMI 2.0 >> a musi se to resit pridanim NV/AMD GPU a custom reseni jednotlivych vyrobcu tomu rikam klasicka intelacka prasarna v dobe kdyz uz je 4k 2-3 roky standard ...)
...uz se tesim na mobilni varinatu od AMD a doufam ze HDMI 2.0 tam bude jako standard jestli ne tak asi vyhraje neco na zpusob dell inspiron 7000 i pres puvodne odmitavy pristup nebudu mit na vyber ...:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodni komentar nerikal nic o HDMI 2. XPS15 je jen jedno z mnoha "mobilnich ctyrjader se slusnou grafikou". Cili neni duvod na neco takovyho "cekat jako na smilovani bozi". Pokud tobe se nelibi je to ciste tvuj problem, kterej nema s puvodnim komentarem nic spolecnyho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vtip je v tom že výkonnější jde nakonfigurovat tak že na baterku se mu sníží spotřeba - beztak v terénu se typicky žádné náročné operace nedělají. A když se dorazí k zásuvce tak výkon jde razantně nahoru. Takový stroj je podstatně víc využitelný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak muj 6 let starej Thinkpad W520 s deviti clankovou baterkou (az 8 hodin) vazi necely 3 kila.
http://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-thinkpad-w520-review/
Novejsi jsou samozrejme lehci. Treba XPS 15 s vydrzi az 11 hodin vazi pod 2 kila:
https://www.alza.cz/dell-xps-15_1?dq=4671767&o=1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geekbench ako Apple A11. Bol by som zvedavy, ako moc to odraza skutocny vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je i5-8250U v GB skoro o 40 % výkonnější, což mi nedává smysl, pokud vezmem analogii mezi stolním Ryzenem a KabyLake.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak kdyz v user experience a v rychlosti chodu systemu dopadla predesla generace uplne stejne jako telefon za 5 tisic a pritom v syntetickem testu ho Apple roztrhal tak v tom asi neco bude
preci jen i samotny OS a optimalizace SW se hodne podepise na konecnem vysledku benchmarku ....appli pseudo OS atd.hovori za vse ...je to sice fajn jak je optimalizovany ale i to blbe prepinani mezi APP je pekelne iritujici (osoni zkusenost )...ale chapu lidi co to maji jako modni doplnek nebo jen na FB ci nejakou tu hru ze to nemaji sanci zazit a budou vzdy chvalit to sve nakousnute prohnile jablicko (v necem je ten apple hodne dobry...pro nenarocneho uzivatele je to dokonaly pristroj bez kompromisu kde nemusi skoror nic resit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.